Metalizare gauri pentru cablaje artizanale

studimec

Am de facut doua cablaje diferite. Problema este ca sunt deja proiectate (de un profesionist) pentru a fi realizate cu masini industriale, capabile sa metalizeze gaurile de trecere.
Eu am realizat in trecut cablaje de aceeasi densitate (finete) artizanal cu ajutorul tehnologiei fotorezistului insa fara metalizare.

Exista vreo metoda practic dovedita de scurtcircuitare a celor doua inele de cupru din jurul ambelor extremitati ale gaurii?
De mentionat ca placa are numeroase gauri, in multe fiind montate componente cum ar fi condensatori cilindrici electrolitici la care nu am cum sa lipesc terminalul pe ambele fete ale cablajului. La o rezistenta sau integrat clasic merge.

Am auzit ca ar exista niste cilindri mici pe care ii bagi in gauri si ii lipesti pe ambele fete ale cablajului. Stie cineva de unde se poate cumpara asa ceva si daca este rentabila metoda?

Nota: Scuze pentru eroare. Stergeti postarea sau mutati-o la forumul de electronica.
v_condratovici
Cred că în baia de cositor cositorul va intra automat și sus. E o părere, nu am testat. Ideea e că sus trebuie să fie deja cositorit, aia e clar.

bit 61
Se pot majora putin gaurile respective astfel incit sa fie trecuta o liță dintr-o parte in alta.
Pe partea "ascunsa" se lipeste astfel incit gaura sa nu fie acoperita si sa poate fi introdusa componenta
dedicata.Pe partea vizibila cele 2 capete se lipesc impreuna.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.