Grecia - cu barca gonflabila

esselte

Planuiesc o iesire de 2 sapt prin iunie, in Grecia. Transport cu masina proprie pana acolo, + gonflabila PVC (2,9m lungime) cu motor suzuki 2,5 CP.

Ma gandeam sa gaseam o locatie mai izolata, eventual camping, de unde sa fac mici excursii pe insulite apropiate sau plaje mai izolate. A mai fost cineva cu gonflabila acolo? Apreciez orice sfat pt locatii.

Exista vreo reglementare cu privire la circulatia cu gonflabila in apele Greciei?

Multumesc
dr_paul
Reglementarile cred ca se adreseaza mai mult posibilitatii sa iesi din apele teritoriale .. in orice caz poti intreba la vama pentru ca teoretic ei ar trebui sa stie
Si ar fi bine sa stii asta http://www.imo.org/TCD/contents.asp?doc_id...mp;topic_id=257

In rest... distractie placuta

Rocknroll
@ Esselte
Frumusica barcuta ta, cat te-a costat? Si care ar fi pericolele principale in a "naviga" cu asa ceva?
Ma gandeam si eu intr-o perioada la o tura de aventura cu o astfel de barca gonflabila.
Daca mai revii pe topicul acesta as aprecia un raspuns... wink.gif
Oricum, vacanta placuta!
easy_rider
superb.
hai sa iti spun singura info pe car eo stiu pe acest domeniu.
niste amici au plecat in turcia cu masini si cu barci cam ca asta sau mai maricele un pic si cu echipament de scufundare.totul a fost bine cat timp au fost strict in apele teritoriale ale turciei.cand s au apropiat la x metri de granitele maritime cu grecii, s au trezit intre vedete rapide ale turcilor si grecilor, toti cu arme la vedere.deci atentie.
Naqash
Salut.

Pentru locatie, iti pot recomanda insula Kefalonia. E maricica, si usor stancoasa cu o multime de plaje sapate in stanca unde nu se poate ajunge decat cu ce ai tu. Eu am fost in Vara 2008, si nu a fost zi sa nu imi doresc sa fi avut asa ceva. Drumul pana acolo e ok, l-am facut din 3 bucati. Bucuresti - Paralia (cu cazare Ad-hoc pe acolo) Paralia- Patra cu cazare acolo, iar apoi Patra - Kefalonia cu masina + vaporul. Vaporul face intre 1 ora jumate si 3 ore .. depinde de unde il iei. Se poate face din doua bucati sigur drumul, dar noi am fost si pe la Meteora in partea a doua si seara am vrut sa ajungem si pe lumina sa facem baie biggrin.gif. Nu e singura varianta de drum. PM daca vrei mai multe detalii. Mai cunosc si Creta dar aia e putin cam mare pentru a profita de barcuta si e si destul de departe, dupa parerea mea.

Edit: Cat costa jucaria ta? biggrin.gif /drool
esselte
QUOTE (dr_paul @ Mar 31 2009, 09:39) *
Reglementarile cred ca se adreseaza mai mult posibilitatii sa iesi din apele teritoriale .. in orice caz poti intreba la vama pentru ca teoretic ei ar trebui sa stie
Si ar fi bine sa stii asta http://www.imo.org/TCD/contents.asp?doc_id...mp;topic_id=257

foarte util site-ul, multumesc, daca mai are cineva ceva asemanator...

QUOTE (Rocknroll @ Mar 31 2009, 12:02) *
@ Esselte
Frumusica barcuta ta, cat te-a costat? Si care ar fi pericolele principale in a "naviga" cu asa ceva?
Oricum, vacanta placuta!

O barca asemanatoare costa cam 2000 ron, iar un motor tot cam atat. Se poate echipa cu un motor mult mai mare, al meu e un fel de Trabant...
Despre pericole... gonflabilele sunt predispuse la intepari, fiind o ambarcatiune usoara e mai usor luata de vant, vara la soare poate chiar exploda coolspeak.gif in rest e ok

QUOTE (easy_rider @ Mar 31 2009, 13:38) *
cand s au apropiat la x metri de granitele maritime cu grecii, s au trezit intre vedete rapide ale turcilor si grecilor, toti cu arme la vedere.deci atentie.

O sa tin cont, de fapt e cam normal sa fie asa in acea zona, la granita UE. Eu o sa merg in partea continentala, cel mult in insule apropiate de continent.

QUOTE (Naqash @ Mar 31 2009, 14:23) *
Salut.

Pentru locatie, iti pot recomanda insula Kefalonia.
Edit: Cat costa jucaria ta? biggrin.gif /drool

Multumesc pt locatie, nu era pe lista mea de cautari... acum e :-) Pe coasta de est (Halkidiki, Paralia, Skiathos) pot gasi ceva asemanator?
Pt pret, vezi cateva randuri mai sus...
easy_rider
eu ma refeream la ceva si mai nasol, grecii au dispute cu turci asupra granitelor maritime, si cum ambele natii sunt capoase....oricum e bine ca mergi in alta parte.te rog sa ne tii la curent cum si ce fel.
si poate chiar deschizi un topic s ane inveti ce si cum cu barcile gonflabile si cu pericole mai pe larg.banuiesc ca daca vrei sa te duci acolo, ceva ceva stii...si de spre motoare...

Rocknroll
@ Esselte
Merci de info. Vacanta placuta!
Subscriu ultimelor doua randuri din postul de la 3:43 AM al lui Easy Rider.
mihapavel
QUOTE (esselte @ Mar 30 2009, 22:51) *
Planuiesc o iesire de 2 sapt prin iunie, in Grecia. Transport cu masina proprie pana acolo, + gonflabila PVC (2,9m lungime) cu motor suzuki 2,5 CP.

Ma gandeam sa gaseam o locatie mai izolata, eventual camping, de unde sa fac mici excursii pe insulite apropiate sau plaje mai izolate. A mai fost cineva cu gonflabila acolo? Apreciez orice sfat pt locatii.

Exista vreo reglementare cu privire la circulatia cu gonflabila in apele Greciei?

Multumesc

Am fost anul trecut in Halkidiki pe Sithonia, unde ne-a placut campingul Armenistis ca si plaja de altfel, era "bagat"in paduricea de pini-pe plaja. Mai sunt vreo 2 campinguri dar nu mi le amintesc. Noi nu am stat acolo ci in Vourvourou de unde am inchiriat o barcuta o zi si am colindat niste insule in zona, am uitat cum se numesc(daca te uiti pe Google Earth sigur le vezi) si am gasit golfuri superbe.
esselte

QUOTE (mihapavel @ Apr 1 2009, 17:09) *
Am fost anul trecut in Halkidiki pe Sithonia, unde ne-a placut campingul Armenistis ca si plaja de altfel, era "bagat"in paduricea de pini-pe plaja. Mai sunt vreo 2 campinguri dar nu mi le amintesc. Noi nu am stat acolo ci in Vourvourou de unde am inchiriat o barcuta o zi si am colindat niste insule in zona, am uitat cum se numesc(daca te uiti pe Google Earth sigur le vezi) si am gasit golfuri superbe.

Multumesc, e o optiune buna.
In Vorvorou ma pot apropia cu masina mai aproape de apa pt a da jos barca + motorul? Stii cumva daca am nevoie de ceva autorizatii speciale pt barca?
mihapavel
QUOTE (esselte @ Apr 4 2009, 16:51) *
Multumesc, e o optiune buna.
In Vorvorou ma pot apropia cu masina mai aproape de apa pt a da jos barca + motorul? Stii cumva daca am nevoie de ceva autorizatii speciale pt barca?

Insulele se numesc Diaporos, mi-am amintit. Imi pare rau dar nu stiu nimic despre autorizatii, noi am inchiriat barca de la Christaras. In general Vourvourou este un sat cu vile insiruite de-a lungul golfului, dar sunt si portiuni ramase unde nu este nimic construit si neingradit dar n-as putea sa-ti zic exact pe unde iti poti lansa barca. Ma gandesc ca daca vrei sa stai la o vila sau pensiune in zona poti intreba si aspectul asta, un site util halkidiki.com. Oricum golful este plin cu barci..
mutulica_41
CITAT (easy_rider @ 1st April 2009, 03:43) *
eu ma refeream la ceva si mai nasol, grecii au dispute cu turci asupra granitelor maritime, si cum ambele natii sunt capoase....oricum e bine ca mergi in alta parte.te rog sa ne tii la curent cum si ce fel.
si poate chiar deschizi un topic s ane inveti ce si cum cu barcile gonflabile si cu pericole mai pe larg.banuiesc ca daca vrei sa te duci acolo, ceva ceva stii...si de spre motoare...

Ryder, cand te decizi ca vrei o barcuta gonflabila, tre sa te gandesti cam ce vrei sa faci cu ea, adica pe unde vrei sa te plimbi si cati prieteni vrei sa pui in ea; conteaza ft mult ; un alt aspect e cu ce o cari....; eu, de ex, am decis ca vreau sa ma plimb in principal pe lacuri montane, iar pt asta e ft buna o barca din vinil, a mea e de 3.6 m, si duce 4 persoane , 400 kg scrie pe ea, si duce, am probat-o. daca vrei sa te plimbi pe mare, eu recomand cu caldura una din cauciuc panzat, cum e zodiacul, de ex; astea sunt mult mai scumpe, dar si mult mai tepene, nu se mai inteapa asa usor. avantaj la barci din cauciuc panzat: stabilitate mult mai buna, cap mai mare de transport ( dif de flotabilitate e destul de mare intre ea si una de plastic); permite un motor mai puternic. Dezavantaje: gabarittul- e muuult mai mare si mai grea decat aia de plastic; pretul....1000-2000 eur, astea mai simple, fara c-zi pe volan, sau alte nebunii; alt dezavantaj e ca in timp cauciucul imbatraneste, nu stiu sa spun in cati ani, ca nu am avut; inca un dezavantaj- eventuale reparatii sunt mai costisitoare si mai pretentioase putin decat la plastice. Dezavantaj la plastice: se inteapa usor, tre sa fii ft grijuliu unde o asezi pe uscat; nu poti urca mai mult de 4 pers, iar daca are si motor, mai intelelty e max 3 pers ( la 100 kg) ; motor mai mare de 4 cai nu recomand, si nu prea e nevoie; pe rauri mari ( Dunare), pe mare, tre sa fii ft vigilent cum iei valurile, de la ambarcatiuni cu motor sau vant mai puternic, te poate rasturna ft usor. Cam asta-i problematica in general
demon
anul trecut am fost in grecia, bratul sitonia, localitatea metamorfosi... poti sa te plimbi pe unde vrei si cum vrei... nu te intreaba nimeni nimic, nu-ti cere nimeni nici un act, poti sa ai si gonflabila si fibra... am si eu una de 2,8 mai mica putin ca a ta, si-un mercury de 2,5 cp... am pus-o pe capota masinii s-o transport, ca sa n-o mai dezumflu pana la plaja si acasa... motorul in portbagaj binenteles
mutulica_41
Meeeergeee! Numai ca nu intra prea multi in ea... Eu nu m-am gandit sa ies cu motorul peste granita, dar ...m-ai bagat la idei...Oricum si pe lacurile din Romanica te distrezi super!
Click pentru a vizualiza atașamentul
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.