Achimenes

kerkyra

Am facut rost anul trecut de 3 firicele de achimenes, care au intrat la hibernare asta iarna. Am verificat rizomii, sunt ok, insa nu vor sa se trezeasca, desi i-am pus in ghiveci si am inceput sa-i ud. E prea devreme oare? Ceva sfaturi?
Si inca ceva. Se pot inmulti sectionand rizomii (parca am citi ceva de genul acesta pe undeva)?
kerkyra
Eu intreb, eu raspund biggrin.gif . Gata, au scos capul.
Dar chiar nu e nimeni interesat de achimenes, cat sa fie subiectul unui topic?

diorama
Din cate imi amintesc, Valentina avea achimenes dar nu stiu ce se intampla cu ea de nu ne mai viziteaza. Mai este Arianna care e noua aici pe forum, dar stiu ca are achi multi si frumosi. Poate ne va spune ea mai multe la urmatoarea vizita. Eu am avut o tulpinita la inradacinat dar a murit.
zaher
QUOTE (diorama @ Apr 16 2009, 18:04) *
Din cate imi amintesc, Valentina avea achimenes dar nu stiu ce se intampla cu ea de nu ne mai viziteaza. Mai este Arianna care e noua aici pe forum, dar stiu ca are achi multi si frumosi. Poate ne va spune ea mai multe la urmatoarea vizita. Eu am avut o tulpinita la inradacinat dar a murit.

Daca spui ca a iesit atunci lasa-l asa. Eu daca vreau sa ii mai inmultesc mai rup rizomii in bucatele, vezi ca se sfarama in mici solzisori. Din fiecare va da o noua planta.

Al meu nu a iesit nici acum pentru ca l-am tinut pe balcon. Ii trebuie caldura si un pic de apa. Ar fi interesant o informatie de unde ne putem procura, contra cost si alte culori. Eu nu o am decat pe cea "clasica" mov. si dupa ce iese, daca il tunzi ca sa il ramifici, poti sa prinzi lastarii, in apa sau pamant.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.