[Placa Video] Comparatie ATI 4850, NVidia 9800gtx+, NVidia gtx260, ATI 4870

ilie predator

Platforma de test:

DFI X48 DK TR2S
Q9550 @ 3600
4GB Ram @ 900
2x 320GB AAKS raid0

Windows Vista SP1
Catalyst 9.3
Nvidia 182.08
Toate placile au avut frecventa stock si toate aveau memoria de 512mb exceptie gtx260 , ea avand 898 mb.

Dupa cum se vede 4850-ul bate 9800gtx+-ul in rezolutiile mari , iar gtx-ul bate numai la rezolutii de buzunar.Nu este munca mea ci a lui Dedera , m-a rugat sa postez aceste rezultate(am facut acest lucru din simplul motiv ca m-a atras comparatia ).4870~gtx260 doar ca ultimul este mai scump , diferentele intre ele fiind infime.

Done by Dedera
geopsi
foarte interesant. ma bucur de rezultat mai ales ca am si eu un 4850! sunt totusi curios de o chestie, de la ce firma sunt placile pentru ca sigur difera de la firma la firma de la racire la racire... mai e si aspectul ca unele au overclock din fabrica!

Ion_Cristoiu
Dragut.
ilie predator
QUOTE (geopsi @ Mar 28 2009, 11:50) *
foarte interesant. ma bucur de rezultat mai ales ca am si eu un 4850! sunt totusi curios de o chestie, de la ce firma sunt placile pentru ca sigur difera de la firma la firma de la racire la racire... mai e si aspectul ca unele au overclock din fabrica!

Pai placile sunt la frecventele stock , iar racirea este neelocventa,decat s-au comparat placile ca atare nu brandurile smile.gif.
florin_alin24
Din review avg-ul lui 4870 este peste gtx260 (dupa parerea mea este doar cu putin peste, si chiar daca nu ar fi mai buna, mai slaba nu cred ca este) si are un plus ca este si mai iesftin ca acesta, o placa excelenta de la ati.

Felicitari @dedera
valinor
Deci 4870 RULLLZZZ!!!!! coolspeak.gif
bd_vr
QUOTE (ilie predator @ Mar 28 2009, 10:41) *
Dupa cum se vede 4850-ul bate 9800gtx+-ul in rezolutiile mari , iar gtx-ul bate numai la rezolutii de buzunar.

Din tabelul ala eu vad ca 9800GTX+ este peste HD4850, chiar si la "rezolutii mari" (nu in toate testele). Review-ul e cam subtire, ma asteptam la ceva mai mult, dar chiar si asa felicitari pentru munca depusa!
Intrebare-ntrebatoare: ce semnifica "HIGH Details" in Crysis Warhead? Din cate stiu exista variantele: Enthusiast , Gamer , Mainstream si Performance.

geopsi
uitate la rezolutiile mari sa vezi ca nu pierde deloc....
Maresalul
Nu cred o iota fara pozele placilor si cu dovezi ferme ca DeDeRa le tine in mana.

Oricine poate genera grafice.

Mai bine iau de bune bench-urile de la ATI si nVidia.
nicuit1981

Probabil sunt copiate de pe vreun site strain sponsorizat de nvidia!
bd_vr
QUOTE (geopsi @ Mar 28 2009, 16:01) *
uitate la rezolutiile mari sa vezi ca nu pierde deloc....

Eu m-am uitat destul de bine wink.gif.

QUOTE (nicuit1981 @ Mar 28 2009, 17:35) *
Probabil sunt copiate de pe vreun site strain sponsorizat de nvidia!

Pai si cu GTX 260 ce ne facem?
bd_vr
biggrin.gif Frumos... http://forum.computergames.ro/141-articole...-gtx-260-a.html

Nici eu nu stiu cum se putea mai subiectiv de atat tongue.gif
Maresalul
QUOTE (bd_vr @ Mar 29 2009, 02:26) *
Nici eu nu stiu cum se putea mai subiectiv de atat tongue.gif

Ia scapat ce gandeste cu adevarat?

Din ce vad, a produs aceeasi confuzie si pe acolo.

Dar e de incredere. wink.gif
bd_vr
Macar omul a fost corect la sfarsit biggrin.gif.
ilie predator
Eu doar i-am postat comparatia , asta nu e motiv sa va luati si de mine mad.gif .
bd_vr
Sper ca acum e toata lumea lamurita in legatura cu HD4850 vs 9800GTX+ : http://forum.computergames.ro/141-articole...-gtx-260-a.html.

Cel mai inteligent comentariu:
Sa luam la disecat si cele 3 grafice de pe Xbit, chiar daca comparam 9800GTX si nu 9800GTX+, cum ti-a atras atentia Micro, dar sa fim putin obiectivi si eliminam rezultatele sub 30 FPS-uri deoarece nu sunt jucabile in majoritatea covarsitoare a jocurilor, eliminam si rezultatele foarte apropiate ca nu ne incalzeste cu nimic daca avem doar 2-3 FPS-uri diferenta, practic daca s-au incadrat in bulina roz le-am eliminat, iarasi am eliminat si rezultatele din preajma lui 30 FPS daca si varianta concurenta avea sub 30, ambele merg prost si iarasi nu ma intereseaza. Sa vedem cu ce ramanem acum la cele 3 rezolutii in urma acestor criterii:
- la 1280x1024 avem 9800GTX castigator cu 8 jocuri fata de HD4850 cu unul singur;
- la 1600x1200 avem 9800GTX castigator cu 4 jocuri fata de HD4850 cu doua;
- la 1920x1200 avem 9800GTX castigator cu 3 jocuri fata de HD4850 cu unul singur.

Intr-o discutie avuta cu Dedera17, acesta imi spune ca HD4850 rupe in doua 9800GTX+. De ce? Pentru ca in nu stiu ce rezolutie si la nu stiu ce setari HD4850 a scos 13 fps-uri , iar 9800GTX+ vreo 5 fps-uri. happy.gif

Analizati imaginile atasate si o sa va dati seama cat de "serios" este testul lui DeDeRa17... laugh.gif
bd_vr
QUOTE (yeeeeman @ Mar 31 2009, 14:49) *
Ce face lipsa scolii din oameni..

Si acum o sa mai recomanzi HD4850 in fata 9800GTX+? Apropo, ai testat personal vreuna din aceste 2 placi?
opop
gata shh e doar un test
La ora actuala galaxy 9800GTX+ numai gasesti, ori cumperi cel mai ieftin 4850 ori gtx260 192sp sau 4870 cu inca putin efort.
bd_vr
In primul rand e doar un test gresit, probabil asta vroiai sa zici. In al doilea rand aici s-au analizat performantele celor 4 placi video si nu pretul lor din magazin. Thread-ul acesta poate sa devina folositor daca se posteaza ,de catre userii acestui forum, rezultatele obtinute cu una dintre cele 4 placi video.

Am intervenit in acest thread din cauza topic-urilor de genul: "Ce sa aleg, HD4850 sau 9800GTX+ / HD4830 sau 9800GT?". In aceste topicuri majoritatea userilor recomanda HD4850 in fata 9800GTX+ si HD4830 in fata 9800GT pe motivul ca ATi "indoaie" , "rupe" sau "sparge" nVidia, cand vine vorba de aceste placi. 99% dintre cei care fac aceste recomandari nu au avut vreodata una dintre placile de mai sus, ei conturandu-si impresia despre aceste placi pe baza review-urile care circula pe internet.
yeeeeman
QUOTE (bd_vr @ Mar 31 2009, 14:58) *
Si acum o sa mai recomanzi HD4850 in fata 9800GTX+? Apropo, ai testat personal vreuna din aceste 2 placi?

Ma refeream strict la exprimare, nu vad ce legatura are scoala cu placile video..
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.