radar+semafor

undercoverbrother

am vazut azi la beyound tomorow cea mai desteapta idee de control a traficului.

in america au montat experimental, langa scoli,
"radare" dintr-alea oarbe care doar afisaza viteza cu care circuli, fara camera, dar legate la un semafor aflat la cateva zeci de metri mai departe.

daca depasesti o anumita viteza (care iti este si afisata mare) ti se face rosu semaforul.
pe langa faptul ca stai la semafor vei fi inconjurat si de ceilalti care sunt nevoiti sa opreasca din cauza ta naughty.gif

mi se pare cea mai buna metoda de a limita viteza in unele zone.
crst_g
hm, semaforul ala e pus aiurea in tramvai acolo? nu-i vreo intersectie? daca e, o data cu semaforul tau se mai modifica inca 3 (stanga, dreapta, sens opus). ma gandesc ca doar limiteaza viteza, dar fluenta traficului o sa aiba probleme.

undercoverbrother
da e pus in tranvai si e monitorizat. probabil doar cand e pe rosu. adica foarte putin timp.
Adydum
E buna treaba dar mie nu mi-ar face placere sa trec pe acolo. Adica sa mi se puna verde ca a fost detectat unul care merge cu 200 la ora pe strada cu care ma intersectez
TazzY
In italia de multi ani e plin de asa ceva... Problema e ca se face rosu dupa exact 50 km/h. deadtongue.gif
jay333
Si cum italienilor le place sa respecte regulile de circulatie ... laugh.gif
E o idee foarte buna asemenea semafor, mai buna decat cocoasele premergatoare trecerilor de pietoni.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.