Zboruri Cipru

corina_geo

Mai exista alte companii, preferabil low-cost care zboara acolo ?

Am vazut ca direct spre Larnaca zboara TAROM, Cyprus Airways si Blue Air iar pe aeroportul de la Paphos doar Blue Air...

Cu Blue Air pretul e 70-80 EUR...nu prea ma incanta Blue Air dar parca nici n-as da dublu pt. TAROM (peste 300$)

Imperator
QUOTE (corina_geo @ Mar 23 2009, 17:12) *
Mai exista alte companii, preferabil low-cost care zboara acolo ?

Am vazut ca direct spre Larnaca zboara TAROM, Cyprus Airways si Blue Air iar pe aeroportul de la Paphos doar Blue Air...

Cu Blue Air pretul e 70-80 EUR...nu prea ma incanta Blue Air dar parca nici n-as da dublu pt. TAROM (peste 300$)

Dintre low costuri, Easy Jet din Germania, UK si Italia. Atlasjet din Turcia (zboara in Ercan in Ciprul de Nord), FlyLAL din Lituania, Jazeera Airways din Kuwait.
Exista alte zeci de companii care zboara acolo dintre cele care nu sunt low cost - British Airways, Malev, Olympic Airways, CSA, Aeroflot, LOT, Lufthansa, Brussels Airlines, etc, etc. In Ciprul de Nord (Ercan), mai opereaza Turkish Airlines si Cyprus Turkish Airlines (ultimul are si niste super oferte - 25 euro + tax pana la Istanbul Sabiha Gokcen sau 49 euro + taxe pana la Londra (one way)

corina_geo
Mersi...cred ca voi ramane totusi la Blue Air...n-am mai zburat niciodata cu ei dar trebuie sa fie o "prima data" in toate smile.gif
fly_dream
QUOTE (corina_geo @ Mar 23 2009, 21:26) *
Mersi...cred ca voi ramane totusi la Blue Air...n-am mai zburat niciodata cu ei dar trebuie sa fie o "prima data" in toate smile.gif

Din pacate, nu prea ai de ales.... Este singura varianta directa oarecum low cost. Nici cu combinatii a doua companii low cost nu ajungi la un pret acceptabil, plus ca orele nu se potrivesc aproape deloc. EasyJet zboara catre Paphos doar din Londra (Gatwick) si Manchester, iar catre Larnaca doar din Londra (Gatwick), iar pana acolo din Bucuresti nu prea ai cum sa ajungi ieftin (un zbor cu Wizzair te-ar duce la Londra, dar in aeroportul Luton, si trambalajul intre aerporturi costa cat nu face).

Ar mai fi Wizzair pana la Dortmund si apoi AirBerlin pana la Larnaca sau Germanwings/BlueAir pana la Bonn si de acolo AirBerlin pana la Larnaca, dar nu cred sa obtii un pret total bun.

Singura varianta care mi-ar surade daca as vrea cu tot dinadinsul sa evit BlueAir ar fi cea cu SkyEurope compusa din doua zboruri cu ei, prin Viena. Problema in acest caz este orarul. Din nefericire, intre conexiunile ideale sunt doar 20-25 minute (Bucuresti-Viena 22:00-22:30, Viena-Larnaca 22:55-3:05, respectiv Larnaca-Viena 3:45-6:00, Viena-Bucuresti 6:20-9:00), ceea ce face imposibila combinatia la care nu ai sta mult in aeroportul din Viena (trebuie intrebat daca nu cumva avionul face practic escala la Viena, lasa calatorii de Viena si apoi pleaca mai departe, cu toate ca nu cred sa stea in aeroport atat de putin), plus ca zborurile spre si dinspre Larnaca se intampla in toiul noptii. Ar fi de luat in considerare totusi varianta in care accepti sa petreci o zi in Viena, atat la dus, cat si la intors, cu lasarea bagajelor in aeroport (o plimbare in oras este acceptabila daca ai chef si nu esti cu copii mici dupa tine). In cazul asta ai asa:

Bucuresti - Viena (9:30-10:05)
Viena - Larnaca (22:55-3:05)

Larnaca - Viena (3:45-6:00)
Viena - Bucuresti (19:00-21:30)

Eu una as merge in acest stil (Viena este mult mai interesanta decat Ciprul), mai ales ca SkyEurope au in perioada asta oferte (de exemplu 3 bilete la pret de 2) si poti sa iesi mai bine decat la BlueAir, depinzand de perioada.

Cate persoane sunteti si care este perioada?
Imperator
QUOTE (corina_geo @ Mar 23 2009, 21:26) *

In iunie, merg si eu in Cipru cu Blue Air. Prima oara cu Blue Air, o sa-ti zic cum a fost.
corina_geo
am luat deja biletele...89 EUR + 9 EUR pt. bagaj de cala am inteles...Suntem 2 persoane...Data este duminica 5 aprilie....

"Imperator" se pare ca voi ajunge prima, poate nu uit sa spun cum a fost experienta Blue Air...O singura data am mai zburat cu un low-cost, Wizzair catre Barcelona si a fost destul de OK...am stat pe primul rand de scaune din avion si am avut "plenty of leg room" smile.gif
Imperator
QUOTE (corina_geo @ Mar 25 2009, 00:29) *
am luat deja biletele...89 EUR + 9 EUR pt. bagaj de cala am inteles...Suntem 2 persoane...Data este duminica 5 aprilie....

"Imperator" se pare ca voi ajunge prima, poate nu uit sa spun cum a fost experienta Blue Air...O singura data am mai zburat cu un low-cost, Wizzair catre Barcelona si a fost destul de OK...am stat pe primul rand de scaune din avion si am avut "plenty of leg room" smile.gif

Sa-mi zici si mie smile.gif Eu am mai zburat cu low cost-uri si peste tot a fost ok - avioane ok, nu am avut intarzieri - Air Asia (Kuala Lumpur - Bangkok), Air Arabia (Istanbul - Sharjah - Kochi si Mumbai - Sharjah - Istanbul), Cebu Pacific (Guangzhou - Manila, Manila - Cebu, Cebu - Kalibo si Manila - Guangzhou), Easy Jet (Bucuresti - Milano si retur), Wizz Air (Bucuresti - Bruxelles si retur), Jet Lite (Goa - Mumbai), Kingfisher (Madurai - Bangalore). In curand, Blue Air smile.gif

lleo
QUOTE (Imperator @ Mar 26 2009, 17:54) *
Sa-mi zici si mie smile.gif Eu am mai zburat cu low cost-uri si peste tot a fost ok - avioane ok, nu am avut intarzieri - Air Asia (Kuala Lumpur - Bangkok), Air Arabia (Istanbul - Sharjah - Kochi si Mumbai - Sharjah - Istanbul), Cebu Pacific (Guangzhou - Manila, Manila - Cebu, Cebu - Kalibo si Manila - Guangzhou), Easy Jet (Bucuresti - Milano si retur), Wizz Air (Bucuresti - Bruxelles si retur), Jet Lite (Goa - Mumbai), Kingfisher (Madurai - Bangalore). In curand, Blue Air smile.gif

Dupa ce am zburat sute de ore cu Tarom, Air France, Lufthansa, Alitalia, Austrian, Malev, etc., anul asta am zburat prima oara cu un low-cost, Blue Air, la Lisabona.
Vreau sa va spun ca ma asteptam la mult mai rau.
In afara faptului ca nu ti se da nimic de mancare (dar poti sa-ti cumperi cu circa 4 euro un sandvis mare) nu e practic aproape nici o diferenta, mai ales de cand si companiile clasice au inceput sa faca reduceri semnificative ale costurilor (am fost de curand cu Malev Sofia-Budapesta si Budapesta-Bucuresti si am zburat cu un avion de epoca, nu ne-au lasat la burduf, de mancare am primit cea mai mica punga de sticks-uri pe care am vazut-o vreodata: avea 20 gr. iar de baut aveau doar apa plata si un suc obosit de portocale).
Drept urmare, mergem si noi in septembrie in Cipru tot cu Blue Air, am platit 100 EUR/persoana/dus-intors.
MiG29
QUOTE (lleo @ Mar 26 2009, 19:26) *
(am fost de curand cu Malev Sofia-Budapesta si Budapesta-Bucuresti si am zburat cu un avion de epoca, nu ne-au lasat la burduf, de mancare am primit cea mai mica punga de sticks-uri pe care am vazut-o vreodata: avea 20 gr. iar de baut aveau doar apa plata si un suc obosit de portocale).

Avionul nu era de epoca, era un Dash 8 turbopropulsor. Si faptul ca nu v-au lasat la burduf, chestia asta se intampla si la case mai mari, gen Alitalia (sa vezi acolo MD-82 urile, care chiar sunt de epoca) sau KLM. In rest, Blueair e ok, mai ales de cand au luat 737-800
Imperator

QUOTE (MiG29 @ Mar 28 2009, 12:19) *
Avionul nu era de epoca, era un Dash 8 turbopropulsor. Si faptul ca nu v-au lasat la burduf, chestia asta se intampla si la case mai mari, gen Alitalia (sa vezi acolo MD-82 urile, care chiar sunt de epoca) sau KLM. In rest, Blueair e ok, mai ales de cand au luat 737-800

Malevul parca mai are Fokkerele alea luate de la muzeul lui Alitalia, cred ca am zburat cu unul asta vara de la Bucuresti la Budapesta. In schimb MD82-urile lui Alitalia sunt tari ... cred ca sunt cele mai vechi avioane care mai opereaza in Bucuresti (desi am auzit ca de multe ori, folosesc niste Airbusuri mai noi). Aeroflot cu ce o veni in Bucuresti ?
MiG29
Dap. Malev are inca Fokker-urile 70, dar nu sunt luate de la Alitalia ci fie noi-noute de la producator sau de pe la alte companii. Alitalia n-a avut niciodata Fokkere. Aeroflotu vine cu A320 si din cand in cand cu Tu-154, dar n-o sa mai dureze mult asta, ca anu asta le retrag pe toate.
Imperator
QUOTE (MiG29 @ Apr 4 2009, 12:10) *
Dap. Malev are inca Fokker-urile 70, dar nu sunt luate de la Alitalia ci fie noi-noute de la producator sau de pe la alte companii. Alitalia n-a avut niciodata Fokkere. Aeroflotu vine cu A320 si din cand in cand cu Tu-154, dar n-o sa mai dureze mult asta, ca anu asta le retrag pe toate.

He, he, Alitalia a avut Fokkere 70 - le folosea pe niste linii regionale intr-o subsidiara care se chema Avionova in anii 90. Comandasera vreo 15 sau 20, dar a mai primit vreo 5 sau 6 pentru ca Fokker a dat faliment. Cum Alitalia cumparase 30% din Malev in 1992, a "scapat" de Fokkere dandu-i-le lui Malev. La mijlocul anilor 90, Alitalia a vandut cele 30% bancii OTP pentru ca altfel nu ar fi putut primi un ajutor de stat din partea Italiei. OTP a dat faliment vreo 2 ani mai tarziu si cele 30 procente au revenit statului maghiar.
Fokkerele de pe Malev au fost ale Alitaliei (ma rog Avionova), daca zbori cu ele inca mai scrie in italiana pe scaune smile.gif
MiG29
Da vreo 3 Fokkere sunt de la Avianova, iar restu ori luate de noi, ori de pe la Fokker, foste avioane de prezentare. Stiam ca sunt de la Avianova, dar eu stiam ca au fost cumparati de Alitalia sau ceva de genu asta prin 95-96.
Imperator
QUOTE (MiG29 @ Apr 5 2009, 00:17) *
Da vreo 3 Fokkere sunt de la Avianova, iar restu ori luate de noi, ori de pe la Fokker, foste avioane de prezentare. Stiam ca sunt de la Avianova, dar eu stiam ca au fost cumparati de Alitalia sau ceva de genu asta prin 95-96.

Alitalia a cumparat 30% din Malev in 1992... ce vremuri dom'le, cand Alitalia mai putea sa cumpere ceva....! smile.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.