Biciclisti vs. soferi
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

Ion_Cristoiu

Haideti sa povestim aici toate pataniile pe care le-am avut noi, biciclistii, din cauza soferilor neatenti sau nesimtiti. Fiecare va trebui sa scrie locatia, sa descrie intamplarea si, eventual, sa lase un numar de inmatriculare. Desigur, merge si un topic Soferi vs Biciclisti, ca si biciclistii sunt nesimtiti, asa ca daca un sofer patit se simte il rog sa deschida.

Incep eu.

A. 22.03.2009, intersectia dintre Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Mircea Eliade, in zona Herastrau - Ambasada Chinei. Mai exact la trecerea foarte mare de pietoni de acolo, imediat dupa parcul Bordei. Masinile de pe banda 1 si 2 au oprit cand am inceput traversarea, dar o soferita care vorbea la telefon si conducea un Renault Symbol alb era sa ma rada urat de tot cu viteza foarte mare. Nesimtita nici macar n-a dat semne ca vrea sa puna frana. Daca nu beleam ochii acu eram arsice.

B. 22.03.2009, intersectia BD. Kiseleff cu Arhitect Ion Mincu. O soferita super experimentata ce vorbea la telefon si conducea un Golf IV albastru a trecut fara sa vada ca lume traverseaza, a trecut razant pe langa roata mea din fata... Mergea destul de repede. Mentionez ca eram pe pista de biciclete si la semafor era verde pt mine, ea venea de pe kiseleff si a facut stanga(am impresia ca nu e voie) pe arhitect Ion Mincu, strada care da la Statuia Aviatorilor.
aalinn
nu te supara dar la tine totul are legatura cu telefonul
te-ai gandit sa iti iei un vibrator semnal ? asa nu mai au cum sa vb la telefon tongue.gif

Ion_Cristoiu
Eu zic ca faza cu telefonul are o relevanta destul de mare. Dupa ce ca nu e voie, nici nu se uita calumea. De-aia sunt accidente.
connectorxp
QUOTE (Ion_Cristoiu @ Mar 22 2009, 09:16) *
Eu zic ca faza cu telefonul are o relevanta destul de mare. Dupa ce ca nu e voie, nici nu se uita calumea. De-aia sunt accidente.

Soferitele la telefon sunt cam de speriat , dar cand aud de Carkit sau casaca BT fac ca toate alea , eu zic ca inaspreasca regulile privind folosirea mobilului si sa ii vezi pe toti , organizati si cuminti la carkit sau casca , dupa posibilitati .

Iar biciclistii sa mai stea si acasa , ca majoritatea sunt niste "accident waiting to happen" , pe trotuar nu mai vorbesc , pe B-dul Magheru e groaza cu ei , merg ca disperatii si nu prea se uita dupa pietoni , la fel valabil si pentru Sk8-eri smile.gif .
tfmercedez
QUOTE (connectorxp @ Mar 22 2009, 10:42) *
Iar biciclistii sa mai stea si acasa , ca majoritatea sunt niste "accident waiting to happen" , pe trotuar nu mai vorbesc , pe B-dul Magheru e groaza cu ei , merg ca disperatii si nu prea se uita dupa pietoni , la fel valabil si pentru Sk8-eri smile.gif .

biciclistii sunt periculosi pentru masini sau invers, deoarece soferii ii ignora de celel mai multe ori,
2) au viteza mai mare decat a unui pieton ~ echivaleaza cu un pieton alergand care poate lua prin surprindere un sofer (cati soferi au invocat scuza intr-un accident, ca a fugit chiar si pe zebra si au fost luati prin surprindere), dar merrg mai incet ca o masina.

Fiind o minoritate pe sosele , nu li se acorda nici cea mai elementara prioritate, si de acelasi tratament au parte si motociclistii si scuteristii.

Eu am patit pe vremea cand mergeam la liceu , cu bicicleta, mi-a taiat fata un cielo (acum vreo 8 ani) si am dat cu roata mea din fata in roata lui drapta spate. In clipa cand am cazut pe jos, ma gandeam sa nu ma calce vreo masina ce venea din spate.
Am mai patit din cauza unui taximetrist cretin care a oprit sa lase clientul in dreptul unei interectii, zona in care teoretic este interzisa oprirea.

Legislatia romaneasca ignora biciclistii, la fel si infrastructura.
In ungaria este pista de biciclisti incepand din vama pana la primul oras. Budapesta e plina de piste, pasarele, si semafoare pentru biciclisti.
Incurajand mersul pe bicicleta se poate rezolva o parte din aglomeratia din trafic, reducerea poluarii, si a zgomotului, + ca mai face lumea miscare, se intretine tonusul muscular.
Unde mai pui ca uneori pe distante de sub 2 km ajungi mai repede pe bicicleta decat cu orice masina (daca adugi si timpul cu gasirea unui loc de parcare)
Paza buna trece primejdia rea, deci aveti grija voi de pielea voastra si nu va asteptati sa va poarte de grija vreun bizon de la volan.
connectorxp
Nu cred ca exista vre-un biciclist la noi , care sa fi avut "norocul" sa aibe un Prius in spate si sa nu il auda , e o senzatie de genul ca te iau toate apele , cand vezi chestia aia cum trece pe langa spatele tau (ma refer la modul numai pe baterii , nescotand nici un fel de sunet) , lucru valabil la roller-i si pietoni .

Ca idee de lege , oblig toti biciclistii sa poarte materiale reflectorizante peste haine , desi daca nu ma insel este deja inpus ,dar sa fie insotit de sanctiuni piperate . Nu cred ca am vazut unul care sa fi conform legii , la scuteristi mai am vazut , deh , la ai mai are ce sa "salte" politistul si le e frica .
dr_paul
Era o vreme cand pentru a circula cu bicicleta pe drumul public trebuia sa dai un examen din legislatie .. si aveai un fel de permis. Dar bineinteles ca in democratia actuala biciclistii nu trebuie sa cunoasca nimic doar soferii trebuie sa ii protejeze nu ? Chiar daca nu au nici urma de vesta reflectorizanta pe ei, ce sa mai zic de bicicleta prevazuta cu lumina si stop. Chiar daca nu platesc nici un fel de taxe si impozite aferente (ca doar drumurile asfaltate pica din cer sau sunt un dar al naturii). Chiar daca nu au nici urma de asigurare in caz de ceva.
E clar, biciclistii sunt victimele 'bizonilor de la volan'.
Edit: ah si am uitat sa mentionez.. ei pot sa pedaleze chiar daca sunt plini de aburi de alcool, doar sunt biciclisti smile.gif
Biciclist + alcool = death.gif

richelieu
Cand exista asa ceva? smile.gif Eu unul n-am prins...
tchoara
QUOTE (Ion_Cristoiu @ Mar 22 2009, 09:09) *
Haideti sa povestim aici toate pataniile pe care le-am avut noi, biciclistii, din cauza soferilor neatenti sau nesimtiti.

Ai permis, mergi si cu masina? Ai categoria A? Pentru ca trebuie sa te gandesti la urmatorul aspect:

Tu esti pe bicicleta. Mergi cu maxim 30 km/h. Bicicleta cantareste maxim 10 kg. Ai timp sa vezi si sa fii vazut. Te plangi ca traficul e nenorocit si ca soferii sunt neatenti.

Un motociclist merge cu 60-80 km/h. Motoreta cantareste spre 200 kg. Are timp sa vada, dar este vazut mai greu.

Sincer, pe care dintre astea preferi sa fii atunci cand nu-ti da prioritate o masina? Pe o bicicleta pe care o opresti cu roata taras si care nu conteaza daca pica peste tine, sau pe motoreta, unde trebuie sa ai grija sa nu blochezi rotile la franare si care daca a picat peste tine ti-a rupt piciorul?

Morala: Exista oameni in trafic mai oropsiti si mai expusi ca tine, solutia este sa fii constient ca esti pe doua roti, ca esti vulnerabil, si ca trebuie sa ai atentia in 14 si sa mergi ca si cum niciodata n-ai avea prioritate. Cand o sa intelegi comportamentul asta, o sa vezi ca iesirile in trafic o sa fie mai linistite. Cand o sa faci prima tura de oras cu motoreta in aglomeratie, o sa-ti dai seama ca in comparatie cu biciclistii, motociclistii sunt eroi. Pacat ca multi se cred eroi invincibili si sfarsesc imprastiati pe asfalt. Mergi prudent, ca pe doua roti nu-ti permiti altfel!
Pazvante

stimati biciclisti,
va rog eu frumos sa nu mai traversati strada pe zebra calare pe bicicleta! de asemenea, nu mai mergeti in paralelel pe strada... pericol mare de buba!

_bcristian_
Din pacate, trebuie sa spun ca majoritatea biciclistilor si-o cauta nu cu lumanarea, ci cu proiectorul.
N-am mai vazut bicicleta cu far si stop electric in functiune de atata timp ca am si uitat cum arata.
Biciclisti cu casca si vesta reflectorizanta vad cam la fel de des cum vad Ferrari-uri (si nu am treaba pe Dorobanti biggrin.gif).
Traversatul strazii pe zebra fara semafor direct din mers e la ordinea zilei.
Mersul in scheme si figuri printre oameni pe trotuar la fel.
Acum vreo luna sau 2 era cat pe ce sa iau pe capota un biciclist care venea pe prioritate (eu aveam cedeaza) pentru ca mergea noaptea, imbracat in negru, fara nici un fel de lumini, prin zona umbrita de langa masinile parcate. Legal, eu as fi fost vinovat, dar aluia la ce ii mai folosea?
richelieu
Nu cred ca ai fi fost vinovat nici legal. Eu am batut doi de-astia de-a lungul timpului...unul in Timisoara si unul (un pustan) in Medias.
tfmercedez
QUOTE (Pazvante @ Mar 23 2009, 15:21) *
stimati biciclisti,
va rog eu frumos sa nu mai traversati strada pe zebra calare pe bicicleta! de asemenea, nu mai mergeti in paralelel pe strada... pericol mare de buba!

mdea... macar ei sunt ecologisti, ok? si nu mai parcati nici voi pe pista de biciclisti
CLAXON
Toti suntem o apa si un pamant, si soferi si pietoni, motociclisti, biciclisti si ne invartim intr-un cerc vicios din cauza nepasarii, nesimtirii si obisnuintei.

Haideti sa studiem:
1. ce au facut si fac autoritatile pentru imbunatatirea fluentei si marirea sigurantei tuturor participantilor la trafic
2. ce facem noi fiecare in fiecare zi pentru a nu incurca traficul, pentru a nu rani pe cineva sau pentru a nu fi raniti ..omorati ..etc.
aalinn
mie nu de bicicleta imi e frica dar de motor ...
mi se par super multi inconstienti cu motoarele in primul rand ca ei nu stiu sa stea la coada ci merg printre masini
Seteh
QUOTE (Pazvante @ Mar 23 2009, 15:21) *
stimati biciclisti,

Eu unul nu i-am lasat niciodata sa treaca pe zebra calare pe bicicleta.Ba unul mi-a platit si bara fata dupa ce am fost la politie.
raduupri
QUOTE (Seteh @ Apr 3 2009, 19:58) *
Eu unul nu i-am lasat niciodata sa treaca pe zebra calare pe bicicleta.Ba unul mi-a platit si bara fata dupa ce am fost la politie.

Corect. Chiar daca se afla pe zebra nu inseamna ca este si pieton , pieton este atunci cand traverseaza in 2 picioare , ca si ceilalti pietoni, cu bicicleta pe langa (pacat ca ei nu stiu asta).
tfmercedez
fiecare sa-si pazeasca pielea, asa e cel mai bine, si sa fie prudent cu ochii 'n 4. Pe mine ma seaca femeile (unele cu copii) la bazare pe fîșia gaza, cum traverseaza in doru lelii, si au impresia ca daca traverseaza o strada cu 4 benzi , in loc nepermis, o sa incetineasca o coloana de masini in viteza. Unii chiar si-o cauta cu lumanarea. Periculosi sunt si biciclistii beti noaptea fara bec, fara nimic, care mai merg si ca pisatu' boului.
sorinachos
QUOTE (Seteh @ Apr 3 2009, 19:58) *

nu inteleg unde e problema huh.gif ce daca traverseaza pe bicicleta? cu ce te lezeaza pe tine ca si sofer?
micutza08
Nu au voie.Cand traversezi cu bicicleta, ori stai la semafor,ori te dai jos. Plus ca e vorba de siguranta lui,cand trece pe bicicleta trece in viteza, daca e vreo masina parcata in dreapta sau trecerea in curba il vezi tarziu...

Ieri in intersectie la eroilor mi-a trecut unu pe rosu prin fata masinii, ce bicicleta lui,nici n-a schitat vreun gest de scuze sau macar de ingrijorare(am trecut pe verde si am mers inainte, si m-am si uitat la semafor la pietoni dupa sa nu cumva sa se fi facut verde intre timp). Daca-l vedeam o secunda mai tarziu sigur era prin spital bash.gif

Acum vreo saptamana 2 pustani au mers inainte din dreapta benzii din dreapta la romana, eram a 2-a la semafor, cum cel din fata a plecat inaintea lor mi-au taiat mie calea.Vesta?Casca?Macar un stop amarat la bicicleta?Ce sunt alea? bandit.gif
sorinachos
Eu ma refeream la cei ce traverseaza regulamentar. Asa si un pieton poate sa iti sara in fata cand tu ai verde..
Pazvante
QUOTE (sorinachos @ Apr 8 2009, 10:01) *
Eu ma refeream la cei ce traverseaza regulamentar. Asa si un pieton poate sa iti sara in fata cand tu ai verde..

sa nu te miri cand te vei face poster pe asfalt!
sorinachos
la modul cum se iau permisele acum, nu m-as mira wink.gif noroc ca merg numai pe pista de biciclete, care e ocupata de oameni in majoritatea timpului laugh.gif
raduupri
QUOTE (sorinachos @ Apr 8 2009, 08:52) *
nu inteleg unde e problema huh.gif ce daca traverseaza pe bicicleta? cu ce te lezeaza pe tine ca si sofer?

"Problema" e ca trecerea de pietoni nu era prevazuta cu semafoare deci biciclistul nu avea dreptul sa traverseze strada, de asta a si platit paguba produsa.
sorinachos
Daca asa e legea, atunci este o mare aberatie. Din moment ce este pe trecere pe bicicleta, pe jos sau in maini ar trebui sa aiba dreptul sa traverseze (Parerea mea).
Repet, pe trecere orice pieton poate sa-ti tasneasca in fata si sa-l vezi in ultimul moment cand deja e prea tarziu si nu mai ai timp sa franezi. Cu asta nici eu nu sunt de acord. Si eu sunt sofer si stiu ce inseamna...dar nici cu soferii din ziua de azi nu mi-e rusine.

Dar unde e lege...Eu in continuare o sa traversez strada pe bicicleta tongue.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.