intrebare PIC

soulraven_

salut, am o nedumerire...

tot lucrez la un proiect de minicomputer de masina, pentru o dacie
dupa lupte seculare am reusit in mare sa il simulez in proteous si sa mearga totul ok, numai ca acum mi-sa pus pata sa integrez si un kilometraj. folosesc pic16f887
numai ca am unele intrebari
1. acum am minicomputer si functie de turometru pe CCP1, care pare sa functioneaza bine in proteous si am reusit sa o aduc undeva pe la 10hz prag inferior de masurare.
2. Cum folosesc si CCP2 pentru kilometraj fara sa influentez CCP1 si cum fac cu pragul inferior de 10hz.
3. a gandeam sa folosesc un senzor daca am sa gasesc, de se foloseau la aparatele de taxat pe taxi, de veneau puse in spatele bordului. Aveti idee de semnale ieseau din senzorul ala?
baldovica
cred ca o sa trebuiasca sa construiesti un traductor de turatie, folosind un senzor hall si un magnet
sau un releu reed si un magnet, magnetul fiind amplasat pe partea mobila(ai ca exemplu vitezometrul pt biciclete )
daca o sa folosesti ca parte mobila roata spate, sa presupunem, o sa poti calcula distanta parcursa la o rotatie completa a rotii folosind ca si constanta de multiplicare lungimea cercului rotii smile.gif "umflate"
acelasi principiu este folosit si in masinile cu bord cu electronica digitala , "senzorul" fiind montat in cutia de viteze

soulraven_
pai intentionez sa folosesc un senzor de se foloseau pe taxi-uri si cred ca se folosesc si acum, dilema mea este partea de programare
soulraven_
revin cu o noua intrebare, dar daca folosesc un convertor frecventa-tensiunea?aveti idee de asemena scheme?
Prien
Imediat dupa dec' 89 un prieten mai descurcaret a inceput sa produca aparate de taxat pt taxiuri. Pt ca fost rentabil a facut multe versiuni constructive, cu TTL, MOS si uP.
Toate foloseau ca traductor un sistem optic, adica led emitator+element fotosensibil [fotodioda sau fototrz, dupa cum reusea sa se aprovizioneze.
In functie de marimea rotii, evident diferita la Dacia de Mercedes, hi, hi, se setau niste constante care corectau diferentele si astfel se calcula distanta parcursa. Acesta corelata cu baza de timp dadea viteza.
Pt ca era vorba de luat bani de la clienti, echipamentul respectiv a fost obligat sa treaca de niste examene de omologare metrologica, etc.

Inca nu am studiat PICuri, asa ca cu alte informatii nu te pot ajuta.
Dar ca sa pui convertor frecv/U mi se pare ca te complici prea mult, fata de o banala numarare de impulsuri in unitatea de timp data de quartz.
Oricum iti urez suces.
soulraven_
senzorul ma interseazau, partea de senzor....de unde sa captez impulsurile de KM.

am vazut un senzor de taxi, era un cablaj micut, lunghuiet, area o gaura intr-o latura si SMD-uri montate. Aveti asa ceva?sau de unde pot lua?
Scheme cu convertoare frecventa-tensiunea aveti idee pe unde gasesc?
soulraven_
daca are cineva de vanzare asemena senzori, ma intereseaza

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.