Apropo de Ford, sau...de mashini americane (sisteme implantate tip american).
La Mondeo, de exemplu, geamurile se ridica la inchiderea ushilor tinand apasat mai mult pe butonul de inchidere de pe cheia de contact. Buuuun. Mai departe.
Astea au asa numita inchidere dubla, cand nu mai poti deschide ushile de fel, nici din interior. Apeshi de doua ori butonul de inchidere, sau dai repede cu cheia deschis-inchis. Buuuun. Mai departe.
Inchiderea vine configurata (dar o potzi schimba) astfel incat sa deschizi la prima apasare, pe butonul de pe telecomanda, numai usha shoferului si portbagajul.
La alarmele Viper,
FITZI ATENTZI fratzilor, se zice in manual ca (mai ales ca e firma americana) se poate configura alarma pt inchiderea geamurilor din telecomanda alarmei , precum si deschiderea tip americana (Usha shoferului+portbagaj), deoarece spune acolo "sunt mashini dupa sistem american care au acele facilitatzi...bla, bla, bla".
Buuuun.
Stitzi ca la mashinile europene (mai ales la cele din concernul Porsche) geamurile si celelalta chestii se inchid prin contacte mecanice, adica
trebuie sa introduci cheia in broasca portierei si tzii pe inchis si se inchid si geamurile. Shi poate alte chestii dar nu le shtiu deoarece nu detzin mashina de la ei.
Ideea e ca cei de la ......firma de pus alarme (cea mai mare shi mai tare) au spus ca nu pot sa faca sa se produca acele functzii de confort (cum se numesc toate astea) deoarece la Ford se produc digital, intre telecomanda cheii de contact si calculatorul mashinii, SI NU E CA LA VW CARE SE FAC PRIN CONTACT MECANIC. Daca era asha, puteau.
BUUUUUUUNN !!!!
SHI ACU VA INTREB !
Cum draq, firma de alarme americana produce asha ceva, cred, in primul rand, dupa configuratziile mashinilor americane, shi la Bucureshti nu se poate configura alarma deoarece nu am Golf sau Octavia sau .... mashina europeana.
Aia din america sunt idiotzi ? Daca tot pomenesc ca special au facut acele facilitatzi pt mashinile lor, romanashii noshtri de ce spun ca nu se poate ?
Avetzi voi cumva alarme Viper pe Ford-uri...sau orice mashina cu facilitatzile tip americane si atzi reushit....sau au reushit aia de la firma unde atzi pus-o sa faca acele reglaje?
Mi se pare o mare idiotzenie din partea unora. Dar inclin sa cred ca .... din comoditate cei de la firma (iar spun, cea mai mare shi mai tare firma importatoare) sunt cei vinovatzi si in spatele afirmatziilor lor se ascunde doar lenea shi indiferentza fatza de consumatori. Shi vorba aia, am pus de aia cu pager la 15 mil. in promotzie, puteau macar la astea stufoase sa se oboseasca.
Voi ce pareri avetzi de magaria asta ?