dauna totala

claudrider

poate sunt printre noi unii care pot descrie asa ceva.
ce inseamna dauna totala in urma unui accident?
ce se intampla din punctul de vedere al asiguratorului in urma unui accident care a fost urmat cu masina in aceasta stare?

nu mi s-a intamplat si nici nu doresc nimanui asa ceva, am avut in schimb un accident in urma caruia masina mi-a fost destul de grav avariata.....si as dorii sa ma documentez din acest punct de vedere.

multumesc. smile.gif
_Smiley_
masina e asigurata la o anumita valoare (sa zicem X euro)
dupa accident, se intocmeste un deviz de reparatii (contine piesele care trebuie schimbate si cate ore de lucru e nevoie pt a repara masina)
cazul 1: daca valoarea devizului depaseste 75-85% din valoarea asigurata (procentul difera de la firma la firma) se declara dauna totala
cazul 2: daca masina nu poate adusa in parametrii initiali (adica nu poate fi reparata, pentru ca s-a deformat ceva ce nu poate fi refacut corect) se declara dauna totala

dupa ce se declara dauna totala, firma de asigurari trebuie sa plateasca proprietarului suma asigurata. in practica, asta inseamna ca ii plateste o suma Y(mai mica de X) iar pentru restul (X-Y) ii cedeaza epava, urmand ca el sa o valorifice. sunt mai multe variatii pe tema asta (unii nu dau deloc epava si platesc direct X, altii negociaza acel Y etc).

claudrider
pentru ca s-a deformat ceva ce nu poate fi refacut corect

poti sa imi spui ce inseamna asta?
exemplu: puntea spate face parte din aceasta categorie?
mie mi-a strambat roata si din cate am inteles trebuie inlocuita puntea de pe spate.
_Smiley_
exista anumite repere care nu se inlocuiesc. lonjeroanele, de exemplu, nu se prea repara (ele trebuie sa se deformeze controlat in caz de impact, dar sa fie totusi suficient de rezistente incat sa nu se indoaie la orice groapa).

nu stiu de puntea spate daca se poate inlocui sau nu. intreaba producatorul masinii, el iti poate spune exact ce se repara si ce nu.
claudrider
mda...tocmai am discutat acum si cu baietii din service si cu producatorul (dealerul) si in cazul meu nu se pune problema. partea buna este ca la o masina cu valoarea maxim de 6000 euro acum imi vor face modificari in valuare de 2000 euro...ceea ce pana la urma e bine.

daune:
-punte spate;
-roata spate;
-mecanism franare spate;
-aripa spate dreapta;
-usa spate dreapta;
-masca spate;
-usa fata dreapta si inca cateva mici detalii.

multumesc mult pentru ajutor
Fox_28
Puntea spate se inlocuieste nu se repara sau se indreapta. Siguranta masinii ar fi compromisa in cazul in care s-ar indrepta. Exact cum spune si Smiley, unele repere se inlocuiesc ... Din ce ai pus tu ca piese de schimb, dauna la masina nu a fost chiar atat de mare incat sa nu-ti acopere asigurarea...

_Smiley_
claudrider, sa verifici bine reparatia inainte de a semna pt masina. in principal trebuie sa verifici daca aia au montat bine puntea spate, sa nu te trezesti ca masina lasa 4 urme de roti atunci cand merge drept.

claudrider
teoretic nu ar trebui sa apara probleme, masina este intr-un service mare din bucuresti unde cunosc cateva persoane. sper sa nu am probleme din acest punct de vedere. cool.gif naughty.gif thumbup.gif
numai reconstatarea in service mi-au zis ca va dura cam o saptamana, ca tot ce ar fi de schimbat pe accident sa schimbe smile.gif
_Smiley_
insista sa faca cat mai repede reconstatarile necesare si sa incerce sa le limiteza (ca numar). la fiecare reconstatare trebuie discutat cu asiguratorul, asteptat dupa el etc.
roguru

Era un pic mai jos. Greu cu searchul.

Nu e vorba de niciun procent de 75% sau oricare altul. Citeste postul asta.
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=6141397
claudrider
multumesc pentru sfaturi, acum am observat ca mai fusese un topic pe acest subiect. imi cer scuze de spamul creat
rog moderatorii sa inchida acest topic.

multumesc
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.