Accident usor-ITP expirat

andrusk

Itp ul expirat de 2 zile,azi am lovit o alta masina,urmand sa-mi repar masina cu Casco.Credeti ca voi intimpina greutati cu firma de asigurare,tinand cont de expirarea ITP-ului?multumesc
bossake
In mod normal nu verifica.

de curiozitate: la politie au verificat ca e expirat itp-ul? un prieten a avut accident cu o masina careia ii expirase itp-ul de vreo 5-6 luni si tot nu a verificat politia.,

andrusk
QUOTE (bossake @ Mar 14 2009, 15:05) *
In mod normal nu verifica.

de curiozitate: la politie au verificat ca e expirat itp-ul? un prieten a avut accident cu o masina careia ii expirase itp-ul de vreo 5-6 luni si tot nu a verificat politia.,

La politie a observat,dar cum expirase de 2 zile nu mi-a retinut talonul.Problema este ca ptr Casco cer copia talonului unde se poate vedea .Nu stiu ce sa fac,cum sa ies din incurcatura.
horia66
Pai, faci copie numai pe fata, nu si pe spate - sau indoi fila cu valabilitatea ITP.

Si, in fond, ce legatura are casco cu ITP-ul ?
andrusk
QUOTE (horia66 @ Mar 14 2009, 15:18) *
Pai, faci copie numai pe fata, nu si pe spate - sau indoi fila cu valabilitatea ITP.

Si, in fond, ce legatura are casco cu ITP-ul ?

Normal nu ar trebui sa aiba,dar una din conditiile politei Casco este valabilitatea ITP ului
.Si cum ei se leaga de orice chichita,ma astept la orice.Si cred ca daca as face copie a talonului fara sa apara data itp,poate le-as atrage atentia.
filipxxx
La Casco stiu a in general fac ei copii in sediu, chiar daca mai detii tu niste probe. Acum depinde probabil si de la asigurator la altul.
StGermain
Intr-adevar asiguratorii in general se iau de orice nod in papura ca sa nu-ti deconteze.

Masina e lovita ca si cum ar fi fost lovita in parcare?

Daca da, atunci aminteste-ti ca asta este masina secundara si ca o folosesti mai rar. Atat de rar, incat nici ITP-ul nu i l-ai mai facut, si cat statea parcata de mult timp, cu ITP-ul expirat, ti-a aranjat-o cine stie cine. La asta nu au ce sa raspunda, poti ai 5 masini si 2 le tii parcate fara ITP, ei trebuie oricum sa deconteze daca ai Casco.

SPF
Daca scrie in contract ca trebuie sa ai ITP valabil pentru decontare, poti sa spui si ca ai fost in coma in ultimii 2 ani ca tot nu ai sa-i induiosezi.
andrusk
Despre ITP valabil nu se specifica nimic clar.In schimb,in contract apare un paragraf care spune asa:"auto nu avea cert de inmatriculare valabil sau alta autorizatie de circulatie valabila".Credeti ca aici se refera si la ITP?
dr_paul

QUOTE (andrusk @ Mar 14 2009, 16:46) *
Despre ITP valabil nu se specifica nimic clar.In schimb,in contract apare un paragraf care spune asa:"auto nu avea cert de inmatriculare valabil sau alta autorizatie de circulatie valabila".Credeti ca aici se refera si la ITP?

Talonul este valabil , pana cand ti-l retine/suspenda politia (unul din motivele retinerii , daca nu ma insel, este chiar ITP expirat)... dar este valabil pentru ca nu ti-a fost retinut anterior accidentului, deci nu au cum sa se lege de ITP. Cel putin asa vad eu lucrurile.

bonn.. chiar am verificat, in cazul in care ti s-ar retine ai primi dovada inlocuitoare cu drept de circulatie (15 zile sau asa ceva) deci oricum ai avea autorizatie de circulatie valabila
madrian70
In functie de firma de asigurari vei gasi in conditiile CASCO, obligativitatea ITP-ului. Sunt putine firme de asigurari care nu cer valabilitatea ITP-ului(ar incalca ei legea). Unde ai CASCO? Si vezi ce declari da asigurari ca iti fac plangere penala daca se prind ca ii minti(de regula se prind).
andrusk
QUOTE (madrian70 @ Mar 28 2009, 18:16) *
In functie de firma de asigurari vei gasi in conditiile CASCO, obligativitatea ITP-ului. Sunt putine firme de asigurari care nu cer valabilitatea ITP-ului(ar incalca ei legea). Unde ai CASCO? Si vezi ce declari da asigurari ca iti fac plangere penala daca se prind ca ii minti(de regula se prind).

Deja s-a rezolvat.Itp era expirat de 2 zile,iar in contractul Casco nu era facuta nicio mentiune despre ITP.Masina a fost reparata ,plata facuta de firma de asigurare,deja circul cu ea(cu Itp facut ).
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.