pentru ce mai există contribuția la CAS
Pagini: 1, 2, 3

gigel de hohențolărn

pe scurt, iau în calcul cazul meu, că mi-e mai simplu să vorbesc despre asta, pentru simplitatea problemei
lunar, contribuția mea la CAS este de 400 de lei. în ultima lună am fost diagnosticat cu esofagită de reflux(sau ceva de genu) - ecografie 150 lei, endoscopie 180, medicamente 300 lei. pentru ce naiba mai plătesc atâția bani dacă tot nu beneficiez de ei?
nu am semnat niciun contract cu casa de asigurări de sănătate, prin care să-mi cunosc îndatoririle și obligațiile precum și beneficiul pe care-l am din toată tărășenia.
pe asigurarea casco plătesc altă sumă, bani care știu clar pe ce se duc, și în caz de eveniment am garanția că paguba e suportată de asigurator, în limita unei sume stipulate în contract, șamd.

de ce nu se desființează odată sistemul ăsta comunist, și nu se bagă contracte individuale, prin care fiecare cotizant să știe clar ce obține, unde se duc banii lui și pe ce.
allyn1985
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 16:02) *
pe scurt, iau în calcul cazul meu, că mi-e mai simplu să vorbesc despre asta, pentru simplitatea problemei
lunar, contribuția mea la CAS este de 400 de lei. în ultima lună am fost diagnosticat cu esofagită de reflux(sau ceva de genu) - ecografie 150 lei, endoscopie 180, medicamente 300 lei. pentru ce naiba mai plătesc atâția bani dacă tot nu beneficiez de ei?
nu am semnat niciun contract cu casa de asigurări de sănătate, prin care să-mi cunosc îndatoririle și obligațiile precum și beneficiul pe care-l am din toată tărășenia.
pe asigurarea casco plătesc altă sumă, bani care știu clar pe ce se duc, și în caz de eveniment am garanția că paguba e suportată de asigurator, în limita unei sume stipulate în contract, șamd.

de ce nu se desființează odată sistemul ăsta comunist, și nu se bagă contracte individuale, prin care fiecare cotizant să știe clar ce obține, unde se duc banii lui și pe ce.

pe scurt?
pentru romanii fraieri.aia 22 milioane.

adcamo
Pentru ca daca vei fi internat nu vei plati spitalizarea,vei fi tratat pe gratis si asa mai departe. Desfiintezi un lucru fiindca nu e perfect fara sa ai cu ce il inlocui ? Unde se practica sistemul acesta cu asigurari individuale?
tc2007
asa se baga toti la gramada si e mai usor sa li se piarda urma,iar noi stam si ne minunam apoi de unde au unii bani de vile si masini de fite
allyn1985
QUOTE (adcamo @ Mar 12 2009, 16:07) *
Pentru ca daca vei fi internat nu vei plati spitalizarea,vei fi tratat pe gratis si asa mai departe. Desfiintezi un lucru fiindca nu e perfect fara sa ai cu ce il inlocui ? Unde se practica sistemul acesta cu asigurari individuale?

astea-s glume.,
Du-te sa te internezi si cand te intorci sa spui cat ai cotizat. laugh.gif

International Herald Tribune: Romania - tara in care ingrijirea medicala vine doar daca dai spaga

Romania, tara balcanica saraca, cu 22 de milioane de locuitori, care a devenit membru al Uniunii Europene acum doi ani, se chinuie si acum sa eradicheze coruptia ce dateaza din perioada comunista, de pe vremea cand oamenii stateau la cozi imense pentru bunuri si servicii de stricta necesitate, scrie International Herald Tribune.

Potrivit publicatiei, romanii spun ca spaga este prezenta zilnic, peste tot, dar cele mai mari abuzuri sunt de departe cele din sistemul national de sanatate. Aici, mita a infectat sistemul intr-o proportie atat de mare, incat, in lipsa "atentiilor", medicii ii lasa uneori sa moara pe pacientii aflati in stare grava.

CE isi face griji, romanii recunosc ca mita e prezenta peste tot
Potrivit International Herald Tribune, Comisia Europeana este tot mai ingrijorata de faptul ca Romania, dar si alte tari proaspat admise in Uniunea Europeana, neglijeaza legile din blocul comunitar. CE a publicat, luna trecuta, un raport in care condamna Romania pentru faptul ca tergiverseaza reformele necesare pentru combaterea coruptiei. Si Transparency International a plasat Romania pe locul al doilea in topul celor mai corupte tari dintre cele 27 de state membre UE.

In Romania, scrie International Herald Tribune, numai in ultimii ani s-au confruntat cu acuzatii de coruptie un fost prim ministru, peste 1.100 de medici si profesori, 170 de ofiteri de politie si 3 generali.

Potrivit publicatiei, romanii spun ca ciubucul este prezent zilnic, peste tot, dar cele mai mari abuzuri sunt de departe cele din sistemul national de sanatate. Aici, mita a infectat sistemul intr-o proportie atat de mare, incat, in lipsa "atentiilor", medicii ii lasa uneori sa moara pe pacientii aflati in stare grava.

O spitalizare = trei sferturi din venitul lunar al familiei

In anul 2005, un studiu realizat de Banca Mondiala arata ca platile neoficiale ajung anual la circa 360 de milioane de dolari. In cazul unei boli care necesita spitalizare, pacientii platesc, de regula, ca mita, o suma echivalenta cu trei sferturi din venitul lunar al familiei.

Unii medici spun ca sistemul mitei este atat de adanc inradacinat, incat, atunci cand refuza sa primeasca bani de la un pacient, acesta ajunge sa traga concluzia ca boala sa este incurabila, negasind alta explicatie pentru faptul ca a fost refuzat.Spre exemplu, un doctor roman a povestit pentru cotidianul strain ca un pacient a vrut sa ii ofere o excursie in Dubai, insa a refuzat oferta.

Spitalele fac schimb de "liste de tarife"

Mita are si regulile ei nescrise. Daca pentru o operatie de apendicita, pacientul scoate din buzunar "doar" echivalentul a 127 de dolari, pentru o operatie pe creier, "costurile suplimentare" din spital ajung pana la aproape 6.400 de dolari. Informatiile privind sumele care trebuie bagate in buzunarele doctorilor sau asistentelor circula de la un om la altul, si au ajuns chiar sa fie publicate pe blog-uri si web site-uri, noteaza International Herald Tribune.

Victor Alistar, directorul Transparency International Romania, spune ca spitalele publice romanesti fac chiar schimb uneori de "liste de plati suplimentare", pentru a se asigura ca "tarifele" sunt aceleasi.

LE.Mosotti, te rog nu sterge postul.
tc2007
QUOTE (adcamo @ Mar 12 2009, 16:07) *

Tu vrei sa spui ca in Romania tratamentele din spitale sunt gratis? w00t.gif
Ai fost vreodata internat?
adcamo
Poate ati vrea ca si cu statul sa aveti contract individual la plata impozitului si sa va dea explicatii ce a facut cu banii vostri,si cu primaria locala la fel,etc. Asa e legea,asa faci,indiferent cat de incorect ti se pare tie. De ce nu se practica nicaieri in lume contracte din astea,individuale,nu v-ati intrebat? Sau credeti ca voi sunteti primii carora le-a venit ideea asta?

Si lasati-o moarta cu spaga. Eu vorbeam despre costurile oficiale ale spitalizarii pe care practic nu le stiti fiindca sunteti asigurati.

allyn1985
QUOTE (adcamo @ Mar 12 2009, 16:15) *
Poate ati vrea ca si cu statul sa aveti contract individual la plata impozitului si sa va dea explicatii ce a facut cu banii vostri,si cu primaria locala la fel,etc. Asa e legea,asa faci,indiferent cat de incorect ti se pare tie. De ce nu se practica nicaieri in lume contracte din astea,individuale,nu v-ati intrebat? Sau credeti ca voi sunteti primii carora le-a venit ideea asta?

Si lasati-o moarta cu spaga.

Ce, nu se pretinde si nu se conditioneaza actul medical de ea?

Eu vorbeam despre costurile oficiale ale spitalizarii pe care practic nu le stiti fiindca sunteti asigurati.
Serios?ia baga niste costuri si niste cifre..mai ai putin si zici ca nu dam spaga destul pentru serviciile jenante de sanatate de la stat.

Legea e PROASTA,prietene, ca ia procent din venituri ptr CAS si nu ma intreaba daca-mi convine sau nu, PENTRU SERVICII INEXISTENTE.

ar trebui o suma mica , fixa pe care sa o plateasca toti, ptr cei fara venituri, pensionari.

Iar in rest sa cotizeze fiecare cat vrea si DACA VREA la asigurarile private de sanatate.
maltese
esofagită de reflux(sau ceva de genu) - ecografie 150 lei, endoscopie 180, medicamente 300 lei.

Ecografia este extrem de scumpa, nu pot sa inteleg unde ai gasit-o la pretul asta. Daca erai femeie si iti facea si pelvina mai intelegeam, dar pentru o abdominala e foarte mult.

Endoscopia putea fi facuta gratis daca mergeai in ambulatorul unei clinici de gastro, te vedea un doctor si te chema la o data ulterioara in spital sa iti faca internare de zi. Costa vreo 5 lei chitanta pentru foaia de internare.

Tratament: daca intuiesc bine tratamentul mie imi da ca majoritatea sunt compensate 90% si chiar daca le cumperi nu pot fi 300 ron (in gandul ca ti-a dat tratament pentur maxim o luna). Care e cel mai scump dintre ele?
$eb

QUOTE (allyn1985 @ Mar 12 2009, 16:25) *
Legea e PROASTA,prietene, ca ia procent din venituri ptr CAS si nu ma intreaba daca-mi convine sau nu, PENTRU SERVICII INEXISTENTE.
ar trebui o suma mica , fixa pe care sa o plateasca toti, ptr cei fara venituri, pensionari.

Aici ai dreptate. La un salariu mai mare, contributia este proportional mai mare.

In acelasi timp, cei care contribuie mai mult, nu au nicio facilitate in plus.

Firar sa fie de solidaritate sociala,.. dar sa stiu si eu ca am un avantaj pentru stupiditatea de a declara real venitul si a plati corespunzator, fata de șmenarul care are trecut vesnic minimul pe economie pe cartea de munca si profit zero de nspe ani pe firma.

Aceeasi poveste si la impozite. Din 700.000 de firme in Romania, doar 2.000 au profit declarat. In rest toti declara profit zero si nu platesc taxe corespunzatoare si de 20 de ani patronatul vine cu bani de acasa sa sustina firma. Oare cat de cretin poti sa fii ca stat sa inghiti o asa gogoasa.
allyn1985
QUOTE ($eb @ Mar 12 2009, 16:39) *
Aici ai dreptate. La un salariu mai mare, contributia este proportional mai mare.

In acelasi timp, cei care contribuie mai mult, nu au nicio facilitate in plus.

Firar sa fie de solidaritate sociala,.. dar sa stiu si eu ca am un avantaj pentru stupiditatea de a declara real venitul si a plati corespunzator, fata de șmenarul care are trecut vesnic minimul pe economie pe cartea de munca si profit zero de nspe ani pe firma.

Aceeasi poveste si la impozite. Din 700.000 de firme in Romania, doar 2.000 au profit declarat. In rest toti declara profit zero si nu platesc taxe corespunzatoare si de 20 de ani patronatul vine cu bani de acasa sa sustina firma. Oare cat de cretin poti sa fii ca stat sa inghiti o asa gogoasa.

nu stiu cat o sa le mai mearga.
Guvenu Poc vrea ca la anumite categorii sa le ia un impozit fix, indiferent ca declara sau nu profit, cred ca primii vizati sunt astia cu "profit 0" care opresc masinile pe Colentina langa tigancile care vand facturi in alb. console.gif. e doar un exemplu.

sunt N metode prin care se poate face evaziune fiscala, mai ales in lipsa unui organism care chiar sa vrea sa verifice asta.Romanul e inventiv rolleyes.gif
Mig VWFan

ecografie: gratis
enndoscopie: gratis
medicamente: gratis daca esti elev-student, daca nu 50% sau 90 %
Asta daca te duci la o policlinica de stat si ai bilet de trimitere. In rest domnia si de cele mai multe ori prostia se platesc.
adcamo
QUOTE (allyn1985 @ Mar 12 2009, 17:25) *

Iar in rest sa cotizeze fiecare cat vrea si DACA VREA la asigurarile private de sanatate.

Nu te intreaba,de ce sa te intrebe? E lege votata de parlamentarii pe care i-ai ales asa ca reprezinta vointa electoratului. Taci din gura si o respecti pana reusesti sa o schimbi. Cat costa o zi de spitalizare? Aia in care stai intins in spatul de spital,inghiti medicamente de 3 ori pe zi si atat? Stii? Sau nu stii deoarece esti asigurat? Sau consideri ca sa-ti tratezi o afectiune sub supraveghere medicala e un serviciu inexistent?
gigel de hohențolărn
QUOTE (maltese @ Mar 12 2009, 17:36) *
Ecografia este extrem de scumpa, nu pot sa inteleg unde ai gasit-o la pretul asta. Daca erai femeie si iti facea si pelvina mai intelegeam, dar pentru o abdominala e foarte mult.

Endoscopia putea fi facuta gratis daca mergeai in ambulatorul unei clinici de gastro, te vedea un doctor si te chema la o data ulterioara in spital sa iti faca internare de zi. Costa vreo 5 lei chitanta pentru foaia de internare.

Tratament: daca intuiesc bine tratamentul mie imi da ca majoritatea sunt compensate 90% si chiar daca le cumperi nu pot fi 300 ron (in gandul ca ti-a dat tratament pentur maxim o luna). Care e cel mai scump dintre ele?

scump nescump, asta e, a trebuit să dau banii respectivi - în care era inclusă și consultația șamd. nu-mi pare rău de banii dați, pentru că i-am dat pentru sănătatea mea. medicamentele sunt scumpe - cel mai scump cred că e nexium, pentru că am și o hiperaciditate pe fond de stres naiba mai știe ce, dar nu despre asta e discuția, ci exemplul e dat ca să evidențiez că cu toate că contribui la cas, în viața reală beneficiile nu se văd. nu aveam de gând să merg prin spitale cu trimiteri și alte frecții, să stau la cozi șamd.

pastilele le-am luat pentru câteva luni, ca să nu merg de fiecare dată la medic pentru rețetă.

problema rămâne, care-i diferența dintre beneficiile primite de unu care cotizează 3 lei, și altul 300. pentru că eu unul n-o văd. drept pentru care prefer să plătesc o asigurare privată, pentru care știu pe ce se duc banii lună de lună.
eu am venit cu exemplul personal ca să arăt o bubă de sistem. este inacceptabil să plătim toți cas, și să nu știm pe ce se duc banii efectiv, care-s îndatoririle și care-s lucrurile de care putem beneficia.
tc2007
Cand tatal meu a fost internat a trebuit sa-i platesc eu perfuziile ca "spitalul n-are bani" asa ca mi se pare foarte legitim sa intreb unde se duc banii pe care-i platim la asigurarile de sanatate:in spitale se pare ca nu sunt.
Fara spaga practic nu se poate,asa ca trebuie neaparat sa adaugi si asta pe lista de cheltuieli de spitalizare,altfel risti sa ramai netratat.
Am intalnit persoane care au platit mult mai mult de 300 RON pentru un tratament si asta pentru medicamente compensate.Aici depinde de tipul de boala si de medicamentele prescrise.Pretul unui medicament poate varia de la 1 leu cutia pana la 100 de lei pastila.
gigel de hohențolărn
QUOTE (Mig VWFan @ Mar 12 2009, 17:47) *
Asta daca te duci la o policlinica de stat si ai bilet de trimitere. In rest domnia si de cele mai multe ori prostia se platesc.

niciodată cât am beneficiat de medicamente compensate ca și student nu le-am primit moca, doar pe baza rețetei compensate, ci a trebuit să contribui suplimentar.
zău? poate că ție ți se pare prostie că am preferat să fiu programat la o oră/dată, nu să stau pe hol 5 ani de zile până când se elibereaza coada șamd. atunci când îți asiguri mașina nu-ți impune asiguratorul unde s-o repari.
adcamo
QUOTE (Mig VWFan @ Mar 12 2009, 17:47) *

QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 17:52) *
scump nescump, asta e, a trebuit să dau banii respectivi - în care era inclusă și consultația șamd. nu-mi pare rău de banii dați, pentru că i-am dat pentru sănătatea mea. medicamentele sunt scumpe - cel mai scump cred că e nexium, pentru că am și o hiperaciditate pe fond de stres naiba mai știe ce, dar nu despre asta e discuția, ci exemplul e dat ca să evidențiez că cu toate că contribui la cas, în viața reală beneficiile nu se văd. nu aveam de gând să merg prin spitale cu trimiteri și alte frecții, să stau la cozi șamd.

pastilele le-am luat pentru câteva luni, ca să nu merg de fiecare dată la medic pentru rețetă.

problema rămâne, care-i diferența dintre beneficiile primite de unu care cotizează 3 lei, și altul 300. pentru că eu unul n-o văd. drept pentru care prefer să plătesc o asigurare privată, pentru care știu pe ce se duc banii lună de lună.
eu am venit cu exemplul personal ca să arăt o bubă de sistem. este inacceptabil să plătim toți cas, și să nu știm pe ce se duc banii efectiv, care-s îndatoririle și care-s lucrurile de care putem beneficia.

Deci te-ai lamurit de ce ai dat atati bani. Puteai sa profiti de faptul ca platesti CAS,serviciile nu sunt inexistente fiindca le refuzi din... domnie.
denverash
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 16:52) *

din banii aia sunt intretinuti zilnic toti bolnavii inchipuiti care daca stranuta dau fuga la spital si se interneaza o saptamana, pentru ca oricum acasa stau singuri si n-au la cine sa urle. Si mai sunt platite medicamentele compensate pentru toti mosii care iau medicamente cu pumnul pentru ca asa au invatat ei ca de la o varsta toata lumea are 30 de cutii din care se indoapa zilnic cu pastile.
gigel de hohențolărn
QUOTE (adcamo @ Mar 12 2009, 17:58) *
Deci te-ai lamurit de ce ai dat atati bani. Puteai sa profiti de faptul ca platesti CAS,serviciile nu sunt inexistente fiindca le refuzi din... domnie.

puțin îmi pasă de faptul că am plătit pe niște servicii pe care mi se părea normal să le plătesc într-o formă sau alta. cel puțin am fost scutit de plimbări de colo colo, de așteptat pe hol ore fără număr, pe motiv că așa s-a încetățenit la noi.
sau cumva, cu plata contribuției obligatorii la cas trebuie să vină automat și așteptatul fără număr pe hol și plimbatul de colo colo?
mi se pare firesc, ca să mergi la orice "servis autorizat" după care devizul să meargă către decont la casa de asigurări. ce depășește, să plătești din buzunar.

acum câțiva ani, a trebuit să aștept 3 luni de zile să fiu programat la rmn, pe filiera fără plată, prin casa de asigurări etc.. uite că în problema asta nu am avut de gând să aștept atât.

repet. pentru ce servicii plătesc eu CAS, și nu doar eu, ci orișicine plătește. care-s prevederile contractuale?
că decid eu să-mi arunc banii pe fereastră e treaba mea și nu dau socoteală nimănui. dar vreau și eu să știu de serviciile de care beneficiez legal
Mig VWFan
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 16:56) *
niciodată cât am beneficiat de medicamente compensate ca și student nu le-am primit moca, doar pe baza rețetei compensate, ci a trebuit să contribui suplimentar.
zău? poate că ție ți se pare prostie că am preferat să fiu programat la o oră/dată, nu să stau pe hol 5 ani de zile până când se elibereaza coada șamd. atunci când îți asiguri mașina nu-ți impune asiguratorul unde s-o repari.

Ai o imagine deformata asupra realitatii, la TOATE policlinicile (ambulatoriile de specialitate) se fac programari cu data si ora fixa iar investigatiile sunt gratuite.
Daca te duci ca bula fara programare, doar ca erai prin zona si te-ai gandit sa impusti doi iepuri deodata, stai la coada si eventual plateste.
Imi povestea chiar astazi cineva intors din italia care facea acolo un anumit tratament pt o boala cronica :atunci cand isi facea programare din timp era vazut imediat, cand se intampla sa se duca fara programare, intreba cine e ultima persoana si se aseza la coada, coada de 20 -30 de persoane, stateau si 4-5 ore sa astepte, absolut nimeni nu comenta aiurea.
Asta inseamna civilizatie si buna crestere, noi suntem inca un popor de manelisti.
gigel de hohențolărn
QUOTE (Mig VWFan @ Mar 12 2009, 18:06) *
Ai o imagine deformata asupra realitatii, la TOATE policlinicile (ambulatoriile de specialitate) se fac programari cu data si ora fixa iar investigatiile sunt gratuite.
Daca te duci ca bula fara programare, doar ca erai prin zona si te-ai gandit sa impusti doi iepuri deodata, stai la coada si eventual plateste.
Imi povestea chiar astazi cineva intors din italia care facea acolo un anumit tratament pt o boala cronica :atunci cand isi facea programare din timp era vazut imediat, cand se intampla sa se duca fara programare, intreba cine e ultima persoana si se aseza la coada, coada de 20 -30 de persoane, stateau si 4-5 ore sa astepte, absolut nimeni nu comenta aiurea.
Asta inseamna civilizatie si buna crestere, noi suntem inca un popor de manelisti.

omule, sunt de acord cu tine, dar îți repet, pentru un rmn am așteptat 3 luni acum câțiva ani. uite că nu mi s-a părut oportună așteptarea, având în vedere câteva diagnostice date aiurea. am zis că cel mai înțelept e să mă asigur că nu e altceva - și într-adevăr, endoscopia a fost mai mult decât oportună.

mă simt nevoit să repet, și anume, eu plătesc la CAS, de ce anume beneficiez în acest caz - negru pe alb.
de ce anume aș beneficia în plus dacă aș cotiza cu 100 lei mai mult sau în minus, dacă aș cotiza cu 100 lei mai puțin.
vă mulțumesc.

Mig VWFan
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 17:12) *
omule, sunt de acord cu tine, dar îți repet, pentru un rmn am așteptat 3 luni acum câțiva ani. uite că nu mi s-a părut oportună așteptarea, având în vedere câteva diagnostice date aiurea. am zis că cel mai înțelept e să mă asigur că nu e altceva - și într-adevăr, endoscopia a fost mai mult decât oportună.

mă simt nevoit să repet, și anume, eu plătesc la CAS, de ce anume beneficiez în acest caz - negru pe alb.
de ce anume aș beneficia în plus dacă aș cotiza cu 100 lei mai mult sau în minus, dacă aș cotiza cu 100 lei mai puțin.
vă mulțumesc.

Indiferent de cat cotizezi beneficiezi de aceleasi lucruri : consultatii gratuite, marea majoritate a investigatiilor gratuite (inclusiv RMN, CT,...), spitalizare gratuita , retete compensate sau gratuite, proteze compensate sau gratuite...etc.
Daca ti se pare putin avand in vedere ca tu cu cei 400 ron platiti (caz fericit) asiguri serviciile medicale pe langa tine pentru inca 2 pensionari, 2 copii , 1 somer , 2 lucratori la negru, 1 magistrat (care nu plateste CAS), 1 englez aflat in turism sexual wallbash.gif
Deci ca sa nu lungim vorba : pentru un RMN gratis astepti azi cam 2 saptamani, pentru ecografii , EKG sau alte maruntisuri max 2-3 zile. Restul e can-can.
data
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 17:56) *
...
poate că ție ți se pare prostie că am preferat să fiu programat la o oră/dată, nu să stau pe hol 5 ani de zile până când se elibereaza coada șamd. atunci când îți asiguri mașina nu-ți impune asiguratorul unde s-o repari.

asa e in toata lumea

pentru un serviciu medical (cu exceptia urgentei) se fac programari

vrei mai repede ... platesti
gigel de hohențolărn
QUOTE (Mig VWFan @ Mar 12 2009, 18:26) *
Indiferent de cat cotizezi beneficiezi de aceleasi lucruri : consultatii gratuite, marea majoritate a investigatiilor gratuite (inclusiv RMN, CT,...), spitalizare gratuita , retete compensate sau gratuite, proteze compensate sau gratuite...etc.
Daca ti se pare putin avand in vedere ca tu cu cei 400 ron platiti (caz fericit) asiguri serviciile medicale pe langa tine pentru inca 2 pensionari, 2 copii , 1 somer , 2 lucratori la negru, 1 magistrat (care nu plateste CAS), 1 englez aflat in turism sexual wallbash.gif
Deci ca sa nu lungim vorba : pentru un RMN gratis astepti azi cam 2 saptamani, pentru ecografii , EKG sau alte maruntisuri max 2-3 zile. Restul e can-can.

deci socialism cât cuprinde thumbup.gif la o adică e bine de știut, ian să solicit eu niște analize cu ocazia asta, că oricum sunt gratuite.
eu îți spun cât am așteptat la rmn acu ceva vreme, aveam programare la ora 12 și am intrat nițel mai târziu. în salon, era o duduie în scaun cu rotile - accident de circulație, venită de la urgență - n-a fost băgată la rmn, nu știu ce s-a întâmplat cu ea, dar cu siguranță n-a beneficiat de analiza respectivă. eu am intrat că aveam programare, tipa respectivă nu - ăsta-i sistemul.

nu mă pricep, dar pp că pentru "mărunțișurile" alea trebuie și trimitere de la medic specialist, și tot tacâmul. și având în vedere că specialistul dă un diagnostic greșit, nu văd, în baza cărui act te duci tu la ecograf moca, pe motiv că așa vrea mușchiu tău, ca să fii sigur.
Mig VWFan
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Mar 12 2009, 17:41) *
și având în vedere că specialistul dă un diagnostic greșit,

w00t.gif
Sunt dispus sa fac un test ; pot da pe PM telefoanele unei policlinici din bucuresti, unde cineva (de preferat cu necesitati reale) sa sune si sa intrebe:
" buna ziua, as vrea sa fiu consultat de un medic specialist in specialitatea X, cand sa vin si daca ma costa ceva"
Apoi " buna ziua, am bilet de trimitere de la medicul specialist pentru investigatia Y, cand sa vin si cat ma costa"
Iar rezultatele sa fie postate aici, ca sa terminam cu povestile OTV-iste si isteriile proletare de doi lei.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.