Trecere frontierei cu Ucraina la Sighetu Marmatiei
Pagini: 1, 2

pizzaman18

Salut tuturor, Vreau sa le multumesc celor care m-au ajutat cu sfaturi depre cum sa ajung in Ucraina,am fost,totul a fost bine, dar acum vreau sa merg Low Cost si m-am gandit sa trec frontiera pe la Sighet pentru ca ma duce mult mai ieftin (~27ron cu reducere de student 50% la acceleratul Bucuresti-Sighetul Marmatiei luat din Sinaia) Iar din Solotvino este 71 Grivne biletul pana la Lviv ,deci aproximativ 7EUR ,ceea ce este perfect.
Intrebarea mea este,cum fac din Sighet?! Exista cumva vre-un mijloc de transport intre Sighetu Marmatiei si Solotvino-ul Ucrainian?!

Inca ceva..avand in vedere ca plec din sinaia seara si ajung dimineata in sighet ma gandeam sa dorm putin,doar ca eu am un somn profund..sunt cumva anumite probleme pe ruta aceasta? Ma refer la hoti,in special Tiganii unguri care imi pot face calatoria ceva mai neplacuta?

Acceleratul va ajunge la Sighet la ora 07.14 iar eu trebuie sa ajung in solotvino cel tarziu la ora 15.00.

Astept raspunsurile voastre.
Multumesc
Berti
Din cate stiu eu, nu prea exista transport organizat intre Sighet si Slatina, dar se poate trece pe jos, fara probleme, mai ales ca ai atata timp la dispozitie. Gara din Sighet e foarte aproape de podul peste Tisa, in schimb habar n-am cat de departe-i gara in Slatina, dar nu cred sa fie la mai mult de 30 de minute de mers.

Cat despre dormitu' in tren, doar pe barba ta!

pizzaman18
Atunci e perfect cheers.gif Ma plictisesc sa plec in Slatina dimineata,asa ca voi vizita pana la 13-14 Sighetu marmatiei. Ar fi prima mea vizita in maramures si cred ca voi fi incantat de ce voi vedea bigyellowgrin.gif
peterbald
Eu sunt de loc din Sighetu Marmației. Nu există niciun mijloc de transport între Sighetu Marmației și Solotvino. A existat un tren, care însă a fost scos din circulație. Însă se trece foarte ușor pe jos. Majoritatea oamenilor (care de fapt fac bișniță) așa trec granița. Trenul Solotvino - Lvov, din câte am înțeles, este un tren personal, deci nu știu cât de bune sunt condițiile.

Referitor la trenul Sinaia - Sighetu Marmației (acceleratul de București), ce să zic, e ca toate trenurile care circulă pe la noi. Cel mai sigur este să îți iei bilet la vagon de dormit sau măcar la cușetă. Dacă ai un somn profund, este recomandat să ai mare grijă unde îți pui banii.

QUOTE (pizzaman18 @ Mar 9 2009, 14:44) *
Atunci e perfect cheers.gif Ma plictisesc sa plec in Slatina dimineata,asa ca voi vizita pana la 13-14 Sighetu marmatiei. Ar fi prima mea vizita in maramures si cred ca voi fi incantat de ce voi vedea bigyellowgrin.gif

Sfatul meu este mai bine să vizitezi Solotvino mai mult. tongue.gif Asta pentru că vameșii ucrainieni pot fi afurisiți și nu o dată s-a întâmplat să nu vameze pe nimeni timp 1-2 ore. Decât să pierzi trenul, mai bine treci granița cu 2-3 ore mai devreme și te plimbi pe acolo până ai tren.

Aaaa, încă ceva: la graniță va trebui să le dai vameșilor ucrainieni o mică "atenție" (așa se obișnuiește rolleyes.gif ), altfel îți găsesc ei nod în papură și te țin acolo până ce o să pierzi trenul.
pizzaman18
Da..stiam de tren,pacat ca l-au scos. Eh cred ca asa voi face..voi vizita Solotnivo-ul mai mult,nu de alta,dar eu cam detest sa ofer atentii pentru a primi niste facilitati care mi se cuvin,deci banuiesc ca voi sta acolo mult si bine raygun.gif:

Trenul din Solotvino e personalul lor cred..am vazut ca face o gramada de ore. Acolo voi lua bilet la vagonul de dormit,sau cum s-o chema..ma refer la cel cu compartimente nu la cel "dormit la comun in tot vagonul" diferenta e de 2EUR deci nu ma zgarcesc. Cand am mers de la Cernauti la Lviv a fost ok,chair n-am avut nici o problema..controlorii din vagon erau suspect de "amabili" dontgetit.gif
Stie cineva daca pot trece cu 1,5L de vin? ma gandeam sa iau 2 sticle de sange de taur cu mine naughty.gif
Berti
Atentia la vamesu ucrainean e pur simbolica, asa ca treci peste principii, baga 1 leu in pasaport si drum bun.
Cat despre alcool, daca-i timbrat nu cred ca vor fi probleme...
peterbald
QUOTE (pizzaman18 @ Mar 9 2009, 18:34) *
Trenul din Solotvino e personalul lor cred..am vazut ca face o gramada de ore. Acolo voi lua bilet la vagonul de dormit,sau cum s-o chema..ma refer la cel cu compartimente nu la cel "dormit la comun in tot vagonul" diferenta e de 2EUR deci nu ma zgarcesc. Cand am mers de la Cernauti la Lviv a fost ok,chair n-am avut nici o problema..controlorii din vagon erau suspect de "amabili" dontgetit.gif

Tu când te-ai gândit să mergi? M-ar interesa și pe mine care sunt condițiile din tren. Eu va trebui să merg în vară la Ujgorod cu același tren. Asta dacă sunt condițiile ok. Știi vreun site unde pot afla prețul biletului?

peterbald
Am aflat până la urmă prețul unui bilet Solotvino - Ujgorod: 53,95 grivne în vagon de tip “kupeini” (ăsta era cel mai scump, să zic așa). Dar tot nu știu care sunt condițiile pe trenurile lor (sper că nu sunt ca personalele noastre scared.gif ).
pizzaman18
Hmm.pai eu am mers cu un asemenea tren..oricum sunt la fel in Ucraina trenurile...doar au 2 tipuri..electrotren si tren de lunga distanta.. Iar noi vom merge cu cel de lunga distanta care are 2 clase..kupeini care sunt cele scumpe si care sunt de doamne ajuta..genul vagoanelor noastre de dormit..doar ca sunt trenuri vechi de prin anii 60 dar curate ...si cealalta clasa unde se doarme la comun. Oricum sinele sunt proaste asa ca te vei simti ca in vapor bounce.gif
pizzaman18

Zilele astea plec in Ucraina...niste sfaturi ce sa fac in Sighet cateva ore?
bubalus
QUOTE (pizzaman18 @ Mar 18 2009, 03:23) *

"fa" o moatza.. smile.gif

ce poti sa faci si la tine in oras...plimba-te un pic prin centru...cauta un "ghid" ceva si vezi ce e de vazut.
peterbald
QUOTE (pizzaman18 @ Mar 18 2009, 02:23) *

Poți de exemplu să vizitezi Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Este chiar în centru, ușor de găsit, pentru că Sighetul oricum e oraș mic. În rest nu prea știu ce să îți sugerez.

Să ne spui cum a fost călătoria cu trenul, pentru că mă interesează și pe mine.
pizzaman18
Am venit biggrin.gif Calatoria a fost ok...trenul e lent..opreste in multe statii si halte cred. Eu am facut cam 15 ore pana la Lviv si biletul este 74 grivne pana la Lviv la cupe.
Locuri sunt o gramada..eu am mers cu nasul..la cupe cu 55 grivne,dupa ce m-am tocmit 30 minute laugh.gif Ucrainienii astia nu au auzit de negociere..vroiau sa le platesc pret intreg. Sunt aceeasi nasi mereu aproape pe ruta asta..am plecat si venit cu aceeasi.
Recomand sa calatoresti la vagon Cupe..e ceva mai scump dar merita daca vrei sa te odihnesti. In general trenul este gol..Sunt vagone cupe si vagoane de dormit la comun..eu nu m-am riscat deoarece mi-era frica sa nu dorm sus..si sa fiu jefuit sau ceva smile.gif Recomand sa-ti cumperi si bilet..ca nu faci nici o afacere altfel..te mai stresezi de pomana. trenul e curatel..e vechi dar e bunicel..primesti lenjerie de pat curata ,totul sigilat. Ai grija ca te vor intreba daca vrei ceai ,apa ,bere..totul se plateste inafara de lenjerie (e inclusa in pretul biletului).
Nicu.S
Eu o sa plec in Rusia iar trenul va poposi in jur de 4 ore la Kiev. Ce imi recomandati ca merita sa vizitez intr-un timp atat de scurt?
pizzaman18
Nu cunosc nimic la kiev..ce stiu este ca este ca suprafata de 2 ori mai mare ca bucurestiul..banuiesc ca ai ce vedea
Cristisor
QUOTE (Nicu.S @ Apr 4 2009, 05:23) *
Eu o sa plec in Rusia iar trenul va poposi in jur de 4 ore la Kiev. Ce imi recomandati ca merita sa vizitez intr-un timp atat de scurt?

probabil ca pleci cu Bucuresti - Moscova si vei sta vreo 5 ore.. poti sa iesi din gara, o iei pe bulevardul care se intinde din fata garii si il tii pana ajungi in centrul orasului, pe strada Hrishiatika, sau ceva de genul asta.. si acolo ai de toate, e chiar zona centrala cu guvernul, presedentia, etc
drumul de la gara pana in centru dureaza cam 30 min la mers normal.. pe afisajul din gara scrie si in engleza, deci iti va fi usor sa identifici trenul pt a pleca mai departe, ai grija ca nu opreste la aceeasi linie de la care ai coborat, ci va fi tras pe o alta linie si va avea foarte multe vagoane Cernauti - Moscova
bubalus
QUOTE (Nicu.S @ Apr 4 2009, 04:23) *

ti-as recomanda sa vizitezi niste ucrainienece... naughty.gif

daca nu... citeste aici si vezi cam ce-ti surade de vizitat:
http://wikitravel.org/en/Kiev

uite...mie mi-ar placea de ex. asta

When you have seen all the Churches and tourist sights, maybe some other type of things TO DO will be interesting. Kiev is the city of the possible Why not try AK 47 GUN SHOOTING, TANK DRIVING it is a fun way of experiencing the former Soviet city. A hostel call Hostelukraine Kiev Backpackers have this Soviet tours look up
Nicu.S
QUOTE (Cristisor @ Apr 9 2009, 12:48) *
probabil ca pleci cu Bucuresti - Moscova si vei sta vreo 5 ore.. poti sa iesi din gara, o iei pe bulevardul care se intinde din fata garii si il tii pana ajungi in centrul orasului, pe strada Hrishiatika, sau ceva de genul asta.. si acolo ai de toate, e chiar zona centrala cu guvernul, presedentia, etc
drumul de la gara pana in centru dureaza cam 30 min la mers normal.. pe afisajul din gara scrie si in engleza, deci iti va fi usor sa identifici trenul pt a pleca mai departe, ai grija ca nu opreste la aceeasi linie de la care ai coborat, ci va fi tras pe o alta linie si va avea foarte multe vagoane Cernauti - Moscova

Da exact , cu acest tren o sa plec. Multumesc foarte mult de sfaturile tale si sincer o sa imi prinda chiar bine. Tu ai fost cu acest tren ? Am inteles ca sunt vagoane rusesti , sunt ok conditiile la cuseta ? Stii cumva daca am priza in cuseta , pentru ca mi-ar prinde tare bine laptopul langa mine la cele 47 de ore de mers.
Numai bine

ti-as recomanda sa vizitezi niste ucrainienece... naughty.gif

daca nu... citeste aici si vezi cam ce-ti surade de vizitat:
http://wikitravel.org/en/Kiev

uite...mie mi-ar placea de ex. asta

When you have seen all the Churches and tourist sights, maybe some other type of things TO DO will be interesting. Kiev is the city of the possible Why not try AK 47 GUN SHOOTING, TANK DRIVING it is a fun way of experiencing the former Soviet city. A hostel call Hostelukraine Kiev Backpackers have this Soviet tours look up

Mersi fain !

Am auzit ca Kievul este superb , pacat ca nu am mai mult timp la dispozitie.
pizzaman18
Ai prize..dar pe culoar,nu in cuseta smile.gif Asa ca ai grija cum vine un impiedicat si-ti zboara laptop-ul din maini laugh.gif
senve
am 2 prieteni olandezi caretocmai s-au intors din Kiev si mi-au spus ca au fost blown up de atmosfera din discoteci de acolo... plus ca toate toaletele in cluburi sunt comune si pentru baieti si pentru fete pentru ca foarte des se face sex acolo smile.gif
cornesro
sunt din sibiu si sunt fost militar granicer in termen la pichetul sighet camara. am fost in acel pichet in perioada revolutiei din decembrie 1989 adica acum vreo 20 de ani. de ceva vreme m-au apucat nostalgiile. eram curios daca acel pichet mai exista? daca este libera circulatia pe malul tisei in zona de frontiera ptr. ca peisajul de acolo este unul pitoresc.
pe vremuri era o stana cu oi ce apartinea armatei. mai exista?
s-a construit pod de trecere peste tisa si daca da unde? inspre solotvino sau biserica alba?
pe malul tisei inspre bocicoi era o frumoasa poienita cu un lac si podet care si acum mai sunt in visele mele. in realitate mai exista?
pizzaman18
QUOTE (cornesro @ 19th May 2009, 13:43) *
sunt din sibiu si sunt fost militar granicer in termen la pichetul sighet camara. am fost in acel pichet in perioada revolutiei din decembrie 1989 adica acum vreo 20 de ani. de ceva vreme m-au apucat nostalgiile. eram curios daca acel pichet mai exista? daca este libera circulatia pe malul tisei in zona de frontiera ptr. ca peisajul de acolo este unul pitoresc.
s-a construit pod de trecere peste tisa si daca da unde? inspre solotvino sau biserica alba?
pe malul tisei inspre bocicoi era o frumoasa poienita cu un lac si podet care si acum mai sunt in visele mele. in realitate mai exista?

Din pacate eu nu te pot ajuta..nu cunosc zona..
viovasy
CITAT (cornesro @ 19th May 2009, 13:43) *

acel pichet mai exista dar este dezafectat, circulatia pe malultisei numai cu aprobarea politiei de frontiera, pod exista numai in sighet, lacul e plin de baieti cu gratare si manele smile.gif biggrin.gif
codruta
Am cercetat site-ul bahn.de care da ca si solutie de ajuns in Ucraina, mai exact la Lviv urmatoarea ruta: Cluj - Oradea - Puspokladany - Lviv (ultima ruta fiind un tren de noapte Budapesta - Moscova). Ce parere aveti, e o solutie mai buna decat trecerea podului pe la Sighetu Marmatiei sau nu?
pizzaman18
Eu am trecut de 2 ori pe pod...pot spune ca nu sunt probleme acolo...trebuie sa dai 1 leu la frontiera in pasaport...si sa completezi o hartie. oamenii din sighet si din solotvino sunt oameni buni si nu am avut probleme cu ei. totul e foarte apropiat. (vei face din gara de la sighet pana in gara la solotvino cam 20-30 minute pe jos). Tren din solotvino spre lviv e dupa amiaza...am uitat ora exact..parca 15.30. si ajunge la 7 si ceva in lviv.Costa acum 82 grivne cel mai scump bilet.. adica 7,5EUR (loc de dormit in coupe + asternuturi).
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.