tremur imagine TV de la semnal prea puternic CATV?

amicoadriano

Salutare,

am cumparat un televizor combo FUNAI TVCR-A1404 second-hand (12 luni garantie) si am urmatoarele probleme cu el:
- pe casetele video filmate la nunta mea, imaginea are un tremur pe verticala. Daca pun un cablu EUROSCART si transfer imaginea pe un alt televizor din casa, se vede ok (in timp ce pe ecranul FUNAI-ului se vede in continuare cu tremur). Daca inregistrez ceva pe el, pe aceeasi caseta, de pe un canal TV, la redare imagine este clara, stabila si se vede si aude excelent.

- imaginea televizorului mai tremura (parca sare in jos de cateva ori pe secunda) numai pe Antena 1 la cateva emisiuni si la unele reportaje filmate de ei (nu la filme, de exemplu). Iar pe timpul unui reportaj, cand imaginea tremura, daca apare ceva scris pe ecran, se opreste din tremurat.

M-am intors la magazin si cei de acolo mi-au spus ca pe unele canale TV apare acel tremur deoarece semnalul CATV este prea puternic. De asemeni, si pe casetele video se manifesta la fel, intrucat este reglat sa suporte numai anumite formate de imagine si pe casetele mele ar fi alt format, etc.

Poate fi adevarat, e o problema cu sursele de semnal (CATV respectiv casetele mele video) si se manifesta asa datorita unor incompatibilitati sau e o defectiune? Mentionez ca televizorul este fabricat in iulie 2005 si teoretic ar trebui sa fie compatibil cu ce se emite acuma pe cablu, nu?

Ce se poate face, ca astia de la magazin dau vina pe semnalul prea tare si nu vor sa ma ajute.
Poate e vreun reglaj simplu, doar ca eu nu stiu. Am inclusiv manualul de service, dar nu am gasit nimic.

Multumesc anticipat!
theMisuser
Vezi poate are optiuni de tipul 'VCR', 'Tuner', 'Catv' etc. Este versiunea ieftina de reglaj pentru situatii particulare ale semnalului. Versiunea scumpa face observatiile automat si are suficiente resurse pentru autoreglajul parametrilor.

amicoadriano
Nu are aceste obtiuni in meniu.
Despre ce tip de reglaje este vorba?

M-ar interesa in special sa-l faca sa redea casetele video care nu-mi merg! E vorba de casete de la nunta, evenimente, etc. de aceea ma agit asa tare.

Merci!
theMisuser
La VCR problema cu tremuratul a fost de pe la inceputuri. Spre sfarsit, au evoluat tv-urile inspre a se descurca cu vcr-urile. Apoi au aparut chinejii smile.gif
Am cautat prin service-manualul modelului si se pare ca.. asa-i modelul. Se poate incerca ceva, dar nu-ti fa mari sperante. Si daca vrei sa ai imagini de la nunta, parerea mea e sa faci o copie digitala. DVD-urile snt ieftine, stick-urile la fel..

Service Mode:
1. Turn the power on. (Use main power on the TV
unit.)
2. Press [STANDBY/ON], [2], [7], [1], and [MUTE] buttons
on the remote control unit in that order within 5
seconds.
- To cancel the service mode, press [STANDBY/ON]
button on the remote control.

Head Switching Position Adjustment
Purpose: Determine the Head Switching Position during
Playback.
Symptom of Misadjustment: May cause Head
Switching Noise or Vertical Jitter in the picture.
Note: Unit reads Head Switching Position automatically
and displays it on the screen (Upper Left Corner).
Manual Adjustment
1. Enter the service mode. (See page 1-6-1.)
2. Playback the test tape (FL6A).
3. Press the number [5] button on the remote control
unit.
4. The Head Switching position will display on the
screen; if adjustment is necessary follow step 4.
7.0H (448μs) is preferable.
5. Press [PROG+/PROG-] buttons on the remote control
unit if necessary. The value will be changed in
0.5H steps up or down. Adjustable range is up to
9.5H. If the value is beyond adjustable range, the
display will change as:
Lower out of range: 0.0H
Upper out of range: -.-H
6. Turn the power off and on again

Auto Adjustment
1. Load the test tape (FL6A) that have been recorded
the Head Switching Position Value.
2. Enter the service mode.
3. Press [3] button on the remote control unit in the
tape stop mode. The unit playback and adjust the
Head Switching Position automatically.
4. The adjusting report appears on upper left corner
of the screen with blueback.
In case of adjusting correctly: the Head Switching
Position Value recorded in the test tape (FL6A) is
indicated with green.
In case of adjusting incorrectly: "NG" (red) is indicated
with ejecting tape.

In loc de test tape (FL6A) poti incerca cu casetele pe care vrei sa mearga. Chiar daca reusesti pe o caseta care inainte nu mergea, e foarte posibil sa nu-ti mearga pe altele pe care mergea inainte. N-am gasit acum datele M61209BFP (asta ar face sincronizarea) da' din cat pare din schema lui bloc din schema atasata, punctul lui forte nu-i cazul VCR.
amicoadriano
Multumesc theMisuser, o sa incerc cand o sa ajung acasa, saptamana asta nu sunt.
Asadar se vede bine caseta daca trimit semnalul prin SCART la alt televizor datorita capacitatii acelui Tv de a corecta redarea.
Si pe ecranul "incorporat" nu se vede bine datorita incapacitatii acestuia de a face corecturile necesare. De aceea tremura la fel si pe unele posturi Tv.
Am inteles bine?

Multumesc si pentru Attach.

theMisuser
Perfect.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.