EK90
8th March 2009, 00:00
Salut! Doresc sa construiesc un montaj care sa-l leg la lampa suplimentara de frana (cea de pe luneta). Stopul vreu sa se aprinda intermitent de 2 - 3 ori, iar apoi sa ramana aprins continuu. Am facut niste montaje cu 555 (functioneaza), dar becul licare permanent. M-am gandit sa mai incerc si ceva cu numaratoare CD4017 sau CD4019 (nu mai retin exact care e numarator).
Rugamintea mea este daca aveti vreo schema sau vreo idee sa postati. Am atasat si un link catre un filmulet. http://www.youtube.com/watch?v=EWbcSrnH2rA
Multumesc!
ady.preda
8th March 2009, 00:50
Daca te pricepi la microcontrolere poti sa incerci ceva cu PIC12F629 sau 12C5XX. Are 8 pini, monatjul nu necesita multe componente. Iese ceva mai cu dichis.
Campers
8th March 2009, 00:53
era pe discovercircuits un circuit dintr-asta ..
nu mai tin minte ce si cum , daca ai timp , arunca un ochi pe acolo
NickRvl
8th March 2009, 12:36
QUOTE (EK90 @ Mar 8 2009, 00:00)

Salut! Doresc sa construiesc un montaj care sa-l leg la lampa suplimentara de frana (cea de pe luneta). Stopul vreu sa se aprinda intermitent de 2 - 3 ori, iar apoi sa ramana aprins continuu. Am facut niste montaje cu 555 (functioneaza), dar becul licare permanent. M-am gandit sa mai incerc si ceva cu numaratoare CD4017 sau CD4019 (nu mai retin exact care e numarator).
Rugamintea mea este daca aveti vreo schema sau vreo idee sa postati. Am atasat si un link catre un filmulet.
http://www.youtube.com/watch?v=EWbcSrnH2rAMultumesc!
Licaritul lampii de semnalizare frina e destul de enervanta in trafic insa in cazul tau doar cu lampa de pe luneta si sa licare doar de trei ori cred ca e inregula. Intradevar cu Mc e destul de usor de facut dar merge si cu 555. Faci doua montaje care lucreaza in paralel, amindoua actionind asupra unui releu, la apasarea pedalei de frina intra in actiune amindoua montajele, unul care licare lampa de trei ori (de fapt licare atita timp cit ti pedala apasata) si al doi-lea intra in actiune dupa un anumit timp aclansind releu si tinindul asa pina cind iei piciorul de pe pedala.
Meteor-XL5
8th March 2009, 16:14
Ar fi foarte bine sa va jucati cu altceva! Lasati stopurile sa lumineze conform legii!
EK90
9th March 2009, 21:40
Microcontrollere am programat, dar nu stiu sa creez un program. Cu 555 sunt convins ca functioneaza si cred ca asa am sa incerca pana la urma. Multumesc pentru raspunsuri!
daniel's
10th March 2009, 15:45
niq_ro
11th March 2009, 11:14
99ton
11th March 2009, 12:33
QUOTE (Meteor-XL5 @ Mar 8 2009, 16:14)

Ar fi foarte bine sa va jucati cu altceva! Lasati stopurile sa lumineze conform legii!
Subscriu,e nasol in trafic daca fiecare face stopurile cum vrea.
EK90
12th March 2009, 22:30
Multumesc pentru ajutor si scheme! Le voi analiza si in final va voi transmite ce am reusit sa fac. Numai bine!
Doru_Neo
13th March 2009, 12:57
Am intalnit in trafic asemenea stopuri frana si vreau sa spun ca sunt enervante si pe pun pentru o secunda asa in dilema, cam ce ar vrea sa faca respectivul. Mai bine lasati chestiile de fite in trafic.
george10
13th March 2009, 14:06
QUOTE (Doru_Neo @ Mar 13 2009, 12:57)

Am intalnit in trafic asemenea stopuri frana si vreau sa spun ca sunt enervante si pe pun pentru o secunda asa in dilema, cam ce ar vrea sa faca respectivul. Mai bine lasati chestiile de fite in trafic.
Problema apare atunci cand frecventa de "palpaire"este mica!
Daca acea frecventa este mare,atunci nu este o problema!chiar este ceva util-atrage atentia ceva mai repede...
EK90
13th March 2009, 17:02
QUOTE (Doru_Neo @ Mar 13 2009, 12:57)

Eu nu vreau sa palpaie tote stopurile, ci numai ala din parbriz.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.