soulraven_
7th March 2009, 15:31
salut, am tot cauta pe net o schema de metronom cu pic sau cod sursa ceva. Nu am gasit nimic, ma puteti ajuta?
ma intereseaza sa pot obtine reglarea timpilor, masurilor si sa am si accenti pe measurii
ati facum asemena proiecte?
studimec
7th March 2009, 16:43
Pentru ce iti trebuie? Este vreo aplicatie legata de muzica?
Dati detalii, deoarece altfel suntem obligati sa ne imaginam cam la ce ar folosi metronomul si daca gresim vom furniza niste sfaturi care nu sunt cele mai nimerite.
ilya
7th March 2009, 19:37
Vrei sunete reale (tumuri, cinei) sau pur și simplu bipuri?
În principiu te folosești de un timer de rezoluție mare pentru așa ceva. Nu e foarte greu.
soulraven_
11th March 2009, 16:55
ma intereseaza pentru un amic tobosar. si are cerinte putin mai dificile, masuri, accenti....timpi
ilya
11th March 2009, 20:46
eu am întrebat cum vrei să sune, că dacă face bip bip bop în loc să sune a kick - kick - snare/premier s-ar putea să nu îi placă.
generarea de tempo și divizarea lui nu e treaba complicată.
soulraven_
11th March 2009, 21:32
pai nu cred ca se pot face foarte multe dintr-un pic ca sa scoata cine stie ce sunete, asta daca nu pui si vre-un DSP pe langa el.
bip, bip, bop cred ca pentru inceput
ilya
11th March 2009, 21:37
poți folosi canalul de pwm ca DAC, sau poți face un DAC din rezistențe. Sunetele le poți lua de pe un card sau eeprom. DSPul implică dacă ai sunet de cinel și tum (de exemplu) simultan, și vrei să le combini la ieșire 
pentru piuituri nu e greu, pune timerul în mod pwm, și tot ce trebuie să faci e să te joci cu frecvența lui.
soulraven_
11th March 2009, 21:48
m-ai pierdut.......pai si cum rulez eu un sunet din card?fara sa am decoder de asa ceva?nu ma duc catre pic24?
eu ma gandeam ori la un 887 ori la un 84
studimec
12th March 2009, 01:12
Dar de ce nu foloseste prietenul acela un calculator laptop pe care ruleaza un program de metronom. Internetul este plin de asemenea softuri.
soulraven_
12th March 2009, 10:10
vrea ceva comod si cu baterie:)
iar eu sunt depasit de PWM-uri, nici un amarat de dimmer nu am reusit sa fac
offtopic: la meniuri si interfete grafice pe LCd-uri aveti idee?
ilya
12th March 2009, 20:09
multă lume are idee, dar nu îți poate da nimeni codul de-a gata gratis pentru ceva custom.. 
Păi e simplu, pe card stochezi sampleuri, mai exact wavuri (doar bucata de pcm din el) care le scuipi în DAC la o rată de sampling predefinită. Placa de sunet folosește 44.1k pentru a putea rede până la 22.05 khz (cineii sună prost dacă nu ai înalte).
pentru lcd e chiar mai simplu, sunt sute de biblioteci pe net. meniul e ceva mai complicat pentru un lcd alfanumeric, deși în mod pur practic, tu trebuie doar să afișezi 2 sau 4 stringuri.
dacă vrei, îți pot face eu așa ceva contra cost.. aveam făcut pentru mine ceva care făcea trei feluri de bipuri în căști. e făcut softul, cam 90% și mai trebuie evident placă
se putea regla tempo, de la 40 la 360 din 1 în 1, și măsuri intermediare, adică alea 40 de bătăi deveneau dublate, triplate, cvatruplate, și cu sunete diferite, care să marcheze accentul, optimea și prima notă.
eu am vrut să fac un mini drum machine cu așa ceva, dar nu am avut timp și piese
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.