vrea un prieten sa isi bage net prin mobil

tavi1985

salutare
am un prieten care are un laptop si sta la 20 de km de timisoara
ma intrebam ce sa aleaga intre orange si vodafone?
jovan
QUOTE (tavi1985 @ Feb 28 2009, 18:22) *
salutare

La 20 km de timisoare sigur nu prinde 3G nici de la vodafone si nici de la orange.Singura solutie este Zapp cu antena externa pe EVDO...

Florinbv
Vodafone is cam varza cand vine vorba de internet. Unde nu au acoperire 3G vei beneficia de viteza GPRS adica vreo 56 kb/s (7 kB/s). Orange in schimb are EDGE pana la 236 kb/s (17 kB/s) in zonele fara 3G. Acum vine si intrebarea fireasca: Cum sta cu semnalul 3G la el acasa?
Florinbv
In lipsa de semnal 3G solutia cea mai buna e Zapp.
lucienuk
QUOTE (tavi1985 @ Feb 28 2009, 18:22) *
salutare

La orange poate incerca gratuit 15 zile internet-ul sa vada cum merge in zona in care vrea sa il foloseasca. Daca nu ii place poate renunta dupa 15 zile.
LunaCrystal
La fel si la Zapp. Vezi daca mai e oferta accea cu antene la 1 euro pentru zonele cu semnal slab.
tavi1985
QUOTE (jovan @ Feb 28 2009, 18:33) *
La 20 km de timisoare sigur nu prinde 3G nici de la vodafone si nici de la orange.Singura solutie este Zapp cu antena externa pe EVDO...

cineva ia spus ca 3g nici macar in oras in timisoara nu prea merge

QUOTE (Florinbv @ Feb 28 2009, 18:33) *
Vodafone is cam varza cand vine vorba de internet. Unde nu au acoperire 3G vei beneficia de viteza GPRS adica vreo 56 kb/s (7 kB/s). Orange in schimb are EDGE pana la 236 kb/s (17 kB/s) in zonele fara 3G. Acum vine si intrebarea fireasca: Cum sta cu semnalul 3G la el acasa?

nu stiu... stiu ca pe site-ul vodafone cu culoarea ce corespunde 3g numai orasele mari sunt marcate .
restul e tot cu gprs
acuma intrebarea...daca in oferta ii da de exemplu Unlimited Mobile Internet 1.8

€ 10.71

1.8Mbps

1GB

si el se afla in zona cu gprs nu cu 3g are sanse sa prinda viteza din contract?

QUOTE (Florinbv @ Feb 28 2009, 20:39) *
In lipsa de semnal 3G solutia cea mai buna e Zapp. Cel care a postat mai sus e un clonat angajat RTC. Nu-l baga in seama.

chiar nu m-am gandit la zapp ...o sa ma uit pe site-ul lor si o sa vad ce oferte au

QUOTE (lucienuk @ Feb 28 2009, 21:48) *
La orange poate incerca gratuit 15 zile internet-ul sa vada cum merge in zona in care vrea sa il foloseasca. Daca nu ii place poate renunta dupa 15 zile.

stie de asta

QUOTE (Miker8 @ Feb 28 2009, 18:35) *
Mai bine te spanzuri decat sa folosesti Zapp. Fara gluma.

nu stiu ....

QUOTE (jovan @ Mar 1 2009, 00:13) *
Bagator de seama...Lasa ca am eu Vodafone in Giurgiu cu semnal full 3G nelimitat si imi merge cu 20KBps asa ca mai mult conteaza zona decat operatorul...

asta cat vine 0,2 mb?

Blackhawk
QUOTE (tavi1985 @ Mar 1 2009, 10:42) *
asta cat vine 0,2 mb?

20KB/s=0.02MB/s=0.16Mbs (ultima e unitatea de masura din oferta).
Ia Zapp si gata, poate ai si sanse de EV-DO acum sau in viitor.

20km departare de timisoara pe unde? Ia vezi harta asta de acoperire Digi.Mobil 3G
Ar trebui sa dea drumul la oferta de date in curand. Tine cont ca au doar 3G, in rest e gol unde nu e colorat smile.gif
tavi1985
QUOTE (Blackhawk @ Mar 1 2009, 10:47) *

sa ma uit pe oferta si dupa aia vb
vad ca au foarte incurcate optiunile.....ei zic de ofertele astea numa in orase nu pomenesc nimic de provincie
Serviciul bazat pe tehnologia CDMA 1xEV-DO este disponibil în București, în toate cele 40 de orașe reședință de județ și în următoarele orașe: Bârlad, Breaza, Buftea, Câmpina, Caracal, Caransebes, Câmpulung, Carei, Codlea, Găesti, Gheorgheni, Ghimbav, Hunedoara, Eforie Nord, Lugoj, Mangalia, Medgidia, Mediaș, Mioveni, Năvodari, Odorheiu Secuiesc, Onești, Otopeni, Ovidiu, Pașcani, Popești Leordeni, Rasnov, Reghin, Roman, Săcele, Sebeș, Sinaia, Targu Secuiesc, Techirghiol, Turda, Ungheni, Voluntari, Zărnești.

Aria de acoprire 3G Zapp cuprinde urmatoarele 23 de orașe: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focsani, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara.
Blackhawk

Ai harta de acoperire CDMA/EV-DO aici
Cu CDMA o sa-ti mearga cu 10-15KB/s probabil, dar latenta e mai buna decat la GPRS sau EDGE Orange. Oferta e practic aceeasi, 9euro/luna aici
Vezi ca am editat si postul de mai sus smile.gif
tavi1985
QUOTE (Blackhawk @ Mar 1 2009, 10:47) *

20km departare de timisoara pe unde? Ia vezi harta asta de acoperire Digi.Mobil 3G
Ar trebui sa dea drumul la oferta de date in curand. Tine cont ca au doar 3G, in rest e gol unde nu e colorat smile.gif

se numeste deta si e la 20 km de timisoara
http://maps.yahoo.com/#mvt=m&lat=45.69...mis%252CRomania

tot nu mi-a zis nimeni in lipsa 3g pe edge/ gprs nu se pot atinge vitezele de exemplu din unlimited day de la vodafone
Unlimited Mobile Internet 1.8

€ 10.71

1.8Mbps

1GB
Blackhawk
QUOTE (tavi1985 @ Mar 1 2009, 11:06) *
se numeste deta si e la 20 km de timisoara
http://maps.yahoo.com/#mvt=m&lat=45.69...mis%252CRomania

Nasol, drumul Timisoara-Lugoj e acoperit 3G Digimobil, dar nu-mi dau seama daca bate pana la tine (incearca cu un telefon Digi sau unul 3G sa vezi daca are semnal). Iti zic in ideea ca ar lansa datele luna asta dar e putin probabil laugh.gif
QUOTE (tavi1985 @ Mar 1 2009, 11:06) *
tot nu mi-a zis nimeni in lipsa 3g pe edge/ gprs nu se pot atinge vitezele de exemplu din unlimited day de la vodafone
Unlimited Mobile Internet 1.8

Nu, esti limitat la tipul acoperirii.
Acoperirea Zapp in zona ta, CDMA e rosu, EVDO e rosu inchis
Click pentru a vizualiza atașamentul
tavi1985
QUOTE (Blackhawk @ Mar 1 2009, 11:17) *
Nasol, drumul Timisoara-Lugoj e acoperit 3G Digimobil, dar nu-mi dau seama daca bate pana la tine (incearca cu un telefon Digi sau unul 3G sa vezi daca are semnal). Iti zic in ideea ca ar lansa datele luna asta dar e putin probabil laugh.gif

Nu, esti limitat la tipul acoperirii.

nu eu sunt in deta ...un prieten de al meu
are niste probleme cu niste virusi si nu ii merge netul si ma rugat sa ma interesez eu de oferte
LunaCrystal
La Vodafone viteza maxima e cam de 5-7 k/s unde nu e 3G. Asa ca ia Zapp sau in cel mai rau caz Orange.

Uite harta de acoperire a Zapp-ului. Unde sunt puncte rosii e 3G by Zapp, unde e Rosu inchis e EVDO, iar unde e doar rosu CDMA X1: http://e-cartela.zapp.ro/img/harta.png
error357
Orange sau Zapp. In cazul de fata, teoretic trebui sa obtina o viteza superioara la Orange. La tarife nu ma pricep, s-ar putea per total sa fie mai avantajos la Zapp.
LunaCrystal
Orange e cu 1 euro mai scump, si nu ai sanse de a prinde 3G, insa la Zapp ai ceva sanse de EVDO.
tavi1985
m-am uitat pe oferta orange si vodafone si cred ca va cade avarianta asta
edge/gprs nu mai mult de atat adica 210-215kbps exclus torente dc descarcari dinca te am inteles
si ala depidne de nu stiu cati factori asa ca s-ar putea din cate am inteles sa ajunga chiar la 2-3 kb
sa ma interesez cum merge acest evdo de la zapp plus alte oferte de genul asta
uite peste ce am dat pe siteul rds
Conexiunea prin modem radio
aste ce mai e? merge la distanta cu laptopuri ?
de asemenea ma intrebam daca poate lua net de la romtelecom ca sta in gazda si nu stiu daca incheie contract si in conditiile astea
LunaCrystal
Daca sta in chirie nu prea are sanse de net de la vreun provider fix.
domnul_ionescu
Ev-Do de la Zapp bate și la 30 km de Timișoara cu o antenă nu cine știe ce.
UMTS de la Zapp/Orange/Vodafone doar cu o antenă țeapănă și cu vizibilitate directă vei prinde, cel mai probabil.
GPRS exclus, viteza de navigare este mai mică ca pe dialup din cauza latențelor.
tavi1985
QUOTE (domnul_ionescu @ Mar 3 2009, 03:14) *
Ev-Do de la Zapp bate și la 30 km de Timișoara cu o antenă nu cine știe ce.
UMTS de la Zapp/Orange/Vodafone doar cu o antenă țeapănă și cu vizibilitate directă vei prinde, cel mai probabil.
GPRS exclus, viteza de navigare este mai mică ca pe dialup din cauza latențelor.

hmm intrebarea ar fice viteza ?
de asemenea pe siteul rds am citit ceva despre radio modem ce e ala?
domnul_ionescu
Nu cred că RDS mai dă prin radiomodem, dar poți întreba la ei.
Viteza e de 500-2000 kbits/s.
Nebhotep
CITAT (domnul_ionescu @ 3rd March 2009, 13:01) *
Nu cred că RDS mai dă prin radiomodem, dar poți întreba la ei.
Viteza e de 500-2000 kbits/s.

ai aflat ceva de varianta asta de conectare???
asifilip
CITAT (tavi1985 @ 28th February 2009, 19:22) *
salutare

ne spui si noua ce a decis, cum merge?
ma intereseaza si pe mine o solutie de internet mobil cam la 15 km de Pitesti, spre Topoloveni.

se poate incerca Zapp si Orange 15 zile fara obligatii? poate le iau pe ambele sa le incerc.
tavi1985
CITAT (asifilip @ 10th July 2009, 07:56) *
ne spui si noua ce a decis, cum merge?
ma intereseaza si pe mine o solutie de internet mobil cam la 15 km de Pitesti, spre Topoloveni.

se poate incerca Zapp si Orange 15 zile fara obligatii? poate le iau pe ambele sa le incerc.

de orange stiam ca iti dau 15 zile sa il incerci
merge gprs sau gps adica cativa kb vezi edge cum merge
de 3g sau 3g + nici nu poate fi vorba afara de cateva orase mari
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.