AJUTOR!
Pagini: 1, 2

claudrider

Salutare tuturor.

In dimineata aceasta am avut un accident de masina.S-a intamplat in felul urmator: eu parcat pe dreapta inspre sensul de mers al benzii din dreapta (inainte). M-am urcat in masina, am vrut sa intorc (ceea ce este posibil deoarece in locul respectiv banda este discontinua). M-am asigurat, am vazut ca nu vine nimic, am inceput manevra. In momentul in care roata mea dreapta fata trecea milimetric pe langa bordura de pe celalalt sens (intoarcerea era facuta in proportie de 80%, si a durat ceva sa o fac pentru ca nu aveam nici o graba, plecasem mai devreme ca deobicei la servici) am fost lovit puternic in partea dreapta de o alta masina. Mentionez ca nu am auzit claxon, frana, nimic.
Dupa accident el a spus ca nu avea viteza, ca nu m-a vazut (inca odata mentionez ca pe nici un sens nu erau alte 2 masini, drumul fiind doar cu o banda pe sens= 2 benzi).

Daune: el: farul si coltul stang avariat dar nimic grav. farul nu era spart.
Eu: usa dreapta fata infundata grav, usa dreapta spate infundata grav, roata spate diforma(partea de jos a rotii era infundata inauntru), multe zgarieturi, vopsea luata etc. cursing.gif cursing.gif cursing.gif cursing.gif

Ar fi ceva de facut?
negociator
Pai nu inteleg... tu aveai partea din dreapta a masinii langa bordura. Cum de te-a lovit in partea dreapta, de unde a venit masina aia ?

cicorico
Esti vinovat..... ai spus mai sus "a durat ceva sa o fac pentru ca nu aveam nici o graba".
In momentul in care faci o manevra nu trebuie sa "dormi" la volan si sa dureze 10 ore pana faci manevra respectiva. Probabil ca atunci cand tu te-ai asigurat nu venea nimeni....dar pt ca manevra a "durat ceva" a aparut o masina. Nu uita ca trebuie sa te asiguri pe toata durata executarii manevrei.
Din spusele tale este clar ca nu ai facut asta.
Cipsu
Pai si ce fel de ajutor soliciti?

Mie mi se pare evident ca esti vinovat, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat insa nu vad ce ai putea face...

Politia ce zice?
claudrider
politia nu zice nimic, nu am ajuns inca acolo. el a spus ca se grabeste sa ajunga la munca, am facut schimb de telefon, am facut amandoi poze la locul faptei. am discutat pe parcursul zilei de azi si o sa mergem mai pe seara pentru ca nu vreea sa stea mult acolo.

cand am inceput manevra m-am asigurat in ambele sensuri si sunt comvins ca nu venea nici o masina. din punctul meu de vedere parca a aparut din pamant. dar oricum....se pare ca intradevar vina e a mea, probabil 1-2 luni pieton ma numesc.

QUOTE (negociator @ Feb 26 2009, 15:56) *
Pai nu inteleg... tu aveai partea din dreapta a masinii langa bordura. Cum de te-a lovit in partea dreapta, de unde a venit masina aia ?

el venea din fata.
ionutzndr
din fata , in sensul cum parcasei tu masina initial poate, nu?
C.F.S.
Descrie mai in detaliu ce s-a intamplat, de unde a venit (sensul). Din cate mi dau seama cam esti vinovat (erai pe sensul opus)

spare-me
QUOTE (claudrider @ Feb 26 2009, 17:07) *
In momentul in care roata mea dreapta fata trecea milimetric pe langa bordura de pe celalalt sens (intoarcerea era facuta in proportie de 80%, si a durat ceva sa o fac pentru ca nu aveam nici o graba, plecasem mai devreme ca deobicei la servici) am fost lovit puternic in partea dreapta de o alta masina.

QUOTE (negociator @ Feb 26 2009, 17:56) *

ce nu intelegi ?
filipxxx
Ce sa mai faci acum decat sa te intelegi cu ala din cauza ca nu are daune prea mari sa zici la politie ca a fost lovitura in parcare, macar sa ca nu ramai pieton biggrin.gif. Din cauza ca ai facut intoarcerea cu viteza melcului probabil ala care se uita prin bord sau pe cine stie unde te-a vazut prea tarziu insa daca nu a avut viteza aproape ca nu si-a lovit masina. Nu pot sa cred ca tu te-ai sigurat, strada era pustie, iar cand ai trecut de axul drumului te-ai trezit cu unul in tine.
C.F.S.

Daca e sa fim paranoici, am putea sa ne gandim ca ala avea deja masina lovita si a intrat in tine ca sa "scoata" paguba
claudrider
mda....a new day, a new start.

am fost aseara cu el la politite dupa o zi fooooarte lunga. dupa discutii repetate cu el la telefon in care a fost de acord sa schimbam putin schita accidentului, (in sensul in care sa spunem ca eu am iesit dintr-o parcare cu spatele si el m-a lovit pe mine in partea dreapta ca sa raman eu cu carnet) el fiind deacord de fiecare data, seara la ora 22:00 cand a ajuns la politie primesc urmatoarea veste: sa stiti ca eu sunt cadru militar, din pacate superiorii mei au aflat ce s-a intamplat, mi-au comunicat ca ar trebuii sa imi bag mintile in cap, sa spun adevarul. nu vad cu ce ar fi deranjat pe oricine daca lucrurile s-ar fi intamplat altfel. ca atare am mers impreuna si am relatat exact cum s-au intamplat evenimentele.
urmari? el no problemo, eu 90 zile pieton, cu reducere la 60 daca dau testul de 15 intrebari si il promovez, cu reducere la 30 daca dau testul, il promovez si mai cumulez niste conditii. (cele de mai jos)

Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a. a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b. a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c. in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d. in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

sa speram ca se poate rezolva in 30 de zile. mentionez ca eu am si casco si rca, el nu are decat rca (ce frumos ar fi fost sa aibe si casco....lovita in parcare amandoi....MOCA smile.gif <<<zambet amar), masinile lovite: eu renault clio 2005, el ford mondeo "break" din 2007

oricum....nu doresc nimanui asa ceva. sfatul meu? CASCATI OCHII!!! CHIAR SI LA PRIMA ORA DIMINEATA, CHIAR SI SEARA TARZIU!!!! CASCATI OCHII SA NU VA BAGATI SINGURI IN CACATURI!!!!

nici acum nu imi vine sa cred ca sunt pieton...
C.F.S.
@claurider
Citind postul tau imi dau seama ca ai invatat ceva din experienta asta!

Zero evenimente pe viitor si succes la re-dobandirea permisului.
cicorico
Mai fratilor...pai oare la scoala de soferi ce invatam ???? Nu zice instructorul si regulamentul "ca trebuie sa ne asiguram pe toata durata executarii manevrei" ???
Sincer (nu te supara....) dar o cam meriti....iar restul care incearca sa gaseasca "solutii" de a capata mai repede permisul sau a face orice pt a scapa de suspendare ...am rugamintea de a va gandi ca poate vi se intampla si voua asa ceva (si voi sunteti cel care merge regulamentar)...si in urma accidentului patiti ceva...voi sau pasagerii vostri.
Eu zic ca e mai bine .....poate in astea 90 de zile....te gandesti foarte bine...mai citesti regulamentul ....si data viitoare te asiguri bine inainte de a executa vreo manevra.
Acum ceva timp...un coleg de-al meu a intrat intr-unul pt ca ala vene de pe cedeaza si nu a acordat prioritate....la politie ala a ramas foarte mirat cand gaborul i-a suspendat perimisul pt 90 de zile (a intrebat .... "se ia permisul pt asa ceva ?"
Colegul meu a dat cu capul in parbriz.... daca mai avea pe cineva in dreapta ...cineva'ul acela cred ca zbura pe geam....asa ca...nu mai aparati voi inconstienta la volan.
pstefan
QUOTE (claudrider @ Feb 27 2009, 09:45) *
mda....a new day, a new start.

am fost aseara cu el la politite dupa o zi fooooarte lunga. dupa discutii repetate cu el la telefon in care a fost de acord sa schimbam putin schita accidentului, (in sensul in care sa spunem ca eu am iesit dintr-o parcare cu spatele si el m-a lovit pe mine in partea dreapta ca sa raman eu cu carnet) el fiind deacord de fiecare data, seara la ora 22:00 cand a ajuns la politie primesc urmatoarea veste: sa stiti ca eu sunt cadru militar, din pacate superiorii mei au aflat ce s-a intamplat, mi-au comunicat ca ar trebuii sa imi bag mintile in cap, sa spun adevarul. nu vad cu ce ar fi deranjat pe oricine daca lucrurile s-ar fi intamplat altfel. ca atare am mers impreuna si am relatat exact cum s-au intamplat evenimentele.
urmari? el no problemo, eu 90 zile pieton, cu reducere la 60 daca dau testul de 15 intrebari si il promovez, cu reducere la 30 daca dau testul, il promovez si mai cumulez niste conditii. (cele de mai jos)

Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a. a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b. a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c. in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d. in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

sa speram ca se poate rezolva in 30 de zile. mentionez ca eu am si casco si rca, el nu are decat rca (ce frumos ar fi fost sa aibe si casco....lovita in parcare amandoi....MOCA smile.gif <<<zambet amar), masinile lovite: eu renault clio 2005, el ford mondeo "break" din 2007

oricum....nu doresc nimanui asa ceva. sfatul meu? CASCATI OCHII!!! CHIAR SI LA PRIMA ORA DIMINEATA, CHIAR SI SEARA TARZIU!!!! CASCATI OCHII SA NU VA BAGATI SINGURI IN CACATURI!!!!

nici acum nu imi vine sa cred ca sunt pieton...

Si daca avea CASCO ce ? Pai ce era prost sa si-o repare pe CASCO? Sau eventual si-o repara pe CASCO cu regres pe RCA-ul tau.

SPF
Eu sunt bucuros ca ai ramas fara permis, daca s-ar fi putut sa ramai vreun an de zile pieton ar fi fost excelent.

Multi motociclisti au fost omorati de manevre din astea de intoarcere ample din bordura in bordura pe bulevarde cu 2-3 benzi. Adica efectiv nu ii lasi motociclistului nicio sansa sa te evite.

Daca ai fi facut manevra ca la carte, adica sa pleci de pe loc, sa te incadrezi pe banda 2 si sa efectuezi manevra intr-un loc permis, atunci vedeai clar ce iti vine din fata si nu ai fi patit nimic si nici nu ai fi fost pentru cateva momente un eventual criminal de motociclisti.

Eu cand vreau sa intorc fac exact cum am spus mai sus. Daca nu am loc sa intorc de pe banda 2 pentru ca dau in bordura, atunci fac un viraj la stanga si intorc prin spatele blocurilor. Ma feresc ca dracu de intoarceri dintr-o bucata. Sunt mult prea periculoase atat pentru mine cat si pentru altii. Daca ala te lua in stalpul central cu 60 de kilometri la ora, acum erau mesaje de strans bani ca sa iti ajutam familia.
spe
QUOTE (SPF @ Mar 2 2009, 08:03) *
Eu sunt bucuros ca ai ramas fara permis, daca s-ar fi putut sa ramai vreun an de zile pieton ar fi fost excelent.

Multi motociclisti au fost omorati de manevre din astea de intoarcere ample din bordura in bordura pe bulevarde cu 2-3 benzi. Adica efectiv nu ii lasi motociclistului nicio sansa sa te evite.

...

Hai bre... Dar motociclistul ala circula cu Mach 3 de nu are nici o sansa de a evita un accident? Pai cum naiba, el nu are si frana? Trebuie sa se bazeze doar pe ceilalti participanti la trafic?

@initiator topic Nasol, dar din cate citesc esti vinovat de producerea accidentului. Posibil si ala sa isi fi dorit un far nou si sa fi intrat in tine smile.gif
SPF
Nu vere, dar pe motocicleta nu poti sa eviti schimband directia in 2 metri chiar daca te deplasezi cu viteza legala.

Tu ai vazut vreodata cat de repede ti se inchide unghiul cand pleaca unul din bordura de pe contrasens si se baga pe sensul tau? Practic el parcurge aia 10-12 metri in vreo 2-3 secunde. Mai eviti pe ma-sa la 60 la ora. Scuza expresia.

Edit: ma adresam lui spe si nu lui gura spurcata de mai sus. Pe respectivul il las sa intoarca numai din bordura in bordura de acum inainte, fara sa se asigure, de preferat in fata tirurilor.
SINEKT
QUOTE (SPF @ Mar 2 2009, 08:43) *
Tu ai vazut vreodata cat de repede ti se inchide unghiul cand pleaca unul din bordura de pe contrasens si se baga pe sensul tau? Practic el parcurge aia 10-12 metri in vreo 2-3 secunde. Mai eviti pe ma-sa la 60 la ora. Scuza expresia.

Esti scuzat.

Pentru asta s-au inventat masinile, s-a constatat probabil ca e mai misto pe 4 roti, decat pe 2. In plus esti acoperit, nu te ninge, nu te ploua, nu te bate vantu', si cel mai important ai o oarecare protectie in jurul tau. Motocicletele sunt pentru oameni cu minte de copil.

Stai jos.
SPF
Nu ma dau cu motocicleta si nu am de gand sa incep. Insa sunt de acord ca o motocicleta ajuta mult la descongestionarea traficului si nu am de gand sa ma apuc sa omor motociclisti cu dreptatea de partea mea, cu atat mai putin conducand neregulamentar.

Si cunosc motociclisti arhitecti de renume mondial. Asa ca paranteza la motociclistii cu minte de copil. Adevarat ca se dau in alta tara nu in buda noastra numita sistem rutier.
_bcristian_
QUOTE (SINEKT @ Mar 2 2009, 08:42) *
Auzi ma ? Sa ma *** pe motociclistii tai !!! dry.gif Bine ca mi-ai spus, de acum nu o sa intorc decat din bordura in bordura, poate renunta cretinii sa mai dea 300 la ora cu hayabusele pe unde vor muschii lor... Dupa ce ca motociclistii sunt un pericol public, le mai iei si apararea. In oras este o limita de viteza tata, si din pacate limita aia e pe la 50 Km/h. Daca mergi cu mai mult si nu ai timp sa ma vezi, e problema ta nene.

Mestere, primul impuls a fost sa-l citez pe Caragiale, expresia cu referire la amici si facultati mentale.
Dar sfatul meu e sa te mai gandesti putin. La 60 kmph, 200+ kg de fier trec lejer prin portiera si prin tine. Iar cu ceva noroc ala o sa zboare peste masina. Si nu vorbesc de chestii teoretice, acum vreo 2 ani am vazut o faza de-asta. Pe sofer l-au reconstituit ca pe puzzle (ca sa dea bine in sicriu), motociclistul a avut ceva fracturi.
P.S. a nu se intelege cumva ca iau apararea tembelilor care n-au descoperit decat ca acceleratia se poate roti/apasa, indiferent de numarul de roti sau numarul inchipuit de oua in plus.
cicorico
Acum...normal ca deja noi (ca specie evoluata) incepem sa comentam aiurea si sa ne injuram reciproc....sa dam dovada de "smekerie" etc etc.
SINEKT...si ceilalti care gandesc la fel...... nu trebuie sa sofam altfel decat REGULAMENTAR...nu trebuie sa facem ce vrem noi pt ca vedem un motociclist ca merge cu 100 sau 300 km/h in oras (si pe mine ma enerveaza lucrul acesta...pt ca sunt mici, strazile sunt aglomerate si nu-i vedem la timp...ei mergand cu viteza mare).....dar asta nu inseamna ca trebuie sa "dormim" pe sosele intorcand.
Mai bine ne pastram energia pt a face lucruri constructive....in loc sa "maraim" unii la altii.
Bafta...si sper ca initiatorul sa fi invatat ceva din patania lui (cu toate ca la scoala de soferi invatam acest lucru)....trebuie doar sa respectam regulamentul si celalalt sofer de langa noi.
claudrider
mai oameni buni, eu nu am spus nimic de genul nu sunt eu vinovat, era vina lui etc. singurul lucru care pentru mine a ramas un real paradox este de unde a aparut idiotul ala. by the way: impactul a fost atat de puternic incat mi-a intors masina in loc, am urcat cu rotile din fata pe bordura si am si coborat de pe ea iar el a trecut pe declaratia politie ca mergea cu 35km/h, acum sa fim seriosi, la viteza aia ai timp sa te uiti la radio/casetofon/cd player sa iti alegi melodia si tot pui frana aproape pe loc. numai el si Dumnezeu stiu ce facea defapt, ce viteza avea defapt si daca intr-o oarecare masura era si vina lui.

mentionez ca nu am facut in viata mea accident de masina, nu am avut decat 2 amende de parcat aiurea. si dragul meu prieten care imi urezi numai de bine, te anunt ca am si carnet categoria A, stiu ce inseamna soferi nebuni care nu se asigura, nu se uita nu le pasa. NICIODATA nu am plecat de pe loc sau nu am schimbat directia de mers fara sa ma asigur. Toti prietenii mei care circula cu mine pot confirma acest lucru.

Va multumesc mult de tot pentru toate posturile si vorbele bune si rele (le merit intr-o oarecare masura) pe care mi le-ati spus. Si imi cer scuze daca am creat dispute.
Adydum
QUOTE (spe @ Mar 2 2009, 08:31) *
Hai bre... Dar motociclistul ala circula cu Mach 3 de nu are nici o sansa de a evita un accident? Pai cum naiba, el nu are si frana? Trebuie sa se bazeze doar pe ceilalti participanti la trafic?

Nici nu stii cate injuraturi imi vin in minte la adresa ta... Faptul ca nu a acordat prioritate unei masini si s-a produs accident, asta e, se intampla, cel ce nu a acordat prioritate e vinovat. Dar daca in locul masinii careia i s-a taiat calea venea un motociclist cu exact aceeasi viteza se schimba vinovatia, acum e vinovat motociclistul ca doar "Pai cum naiba, el nu are si frana? Trebuie sa se bazeze doar pe ceilalti participanti la trafic?" . E asa anormal ca toata lumea AR TREBUI sa se poata baza ca i se va acorda prioritate acolo unde o are?

@claudrider sper sa iti iei carnetul inapoi cat mai repede, partea cu asiguratul pe timpul executarii manevrei ai invatat-o deja cu pragul de sus, din pacate....
claudrider
Nici nu stii cate injuraturi imi vin in minte la adresa ta... Faptul ca nu a acordat prioritate unei masini si s-a produs accident, asta e, se intampla, cel ce nu a acordat prioritate e vinovat. Dar daca in locul masinii careia i s-a taiat calea venea un motociclist cu exact aceeasi viteza se schimba vinovatia, acum e vinovat motociclistul ca doar "Pai cum naiba, el nu are si frana? Trebuie sa se bazeze doar pe ceilalti participanti la trafic?" . E asa anormal ca toata lumea AR TREBUI sa se poata baza ca i se va acorda prioritate acolo unde o are?

@claudrider sper sa iti iei carnetul inapoi cat mai repede, partea cu asiguratul pe timpul executarii manevrei ai invatat-o deja cu pragul de sus, din pacate....

legat de partea cu asiguratul ai dreptate, toata lumea trebuie, dupa cum am spus si eu sa caste bine ochii de 3 ori inainte sa execute o manevra la volan. uite ca si eu fac asta si tot am patit-o. ti-am zis, ceasul rau pisica neagra, nu stiu nici acum de unde a aparut ala, de ce nu l-am vazut, mai ales ca venea din fata adica....vizibilitate aveam 100%. dar se intampla, am mai vorbit si cu alte persoane care au patit acelasi lucru, pe principiul: "frate, am gresit, indubitabil e vina mea si nu vreau sa conving pe nimeni altfel dar DE UNDE A APARUT ALA!??!?!" toate s-au intamplat dimineata, la prima ora, am 3 exemple.
nu pot explica. oricum am incetat de mult sa caut explicatii si m-am resemnat cu ideea ca am gresit, asta e. data viitoare o sa ma uit de 3 ori si in oglinda (cu toate ca acum ma uitasem prin ea SPARTA si am vazut ca nu vine nimic <cu o zi inainte imi sparsese cineva oglinda in parcare, nu tu bilet nu tu nimic, am zis ca mai stau un pic cu ea asa, in cioburi si ma duc la service "peste o saptamana">) ca sa ma asigur ca nu vine nimic din spate dar si de 3 ori din fata ca sa fiu sigur inainte sa incep manevra.

legat de ce mi-ai transmis tu ultima parte...da, am dat cu capul de prag! da, am invatat din asta! problema e ca .... parca parca, totusi un pic imi doresc sa nu fi dat! rolleyes.gif

nasol e ca la servici nu prea pot sa merg cu motorul, deci in timpul saptamanii tot pieton sunt....soarece de metrou ca multi altii! cand vine weekendul insa, mai ales ca s-a facut frumos afara...VRUUM VRUUUM!!! thumbup.gif thumbup.gif naughty.gif

bafta multa tuturor, si eu sper sa il iau repede inapoi, sper ca intr-o luna sa se rezolve toata problema...daca nu..asta e stau 2 deadtongue.gif deadtongue.gif
StGermain
De ce spui ca nu "prea" poti sa mergi la serviciu cu motorul? Permisul pentru motor nu este la politie?

Ma mir insa ca nu ai insistat la cadrul militar sa te pasuiasca, mai negociai cu el inainte sa va prezentati la ghiseu, totusi nu era asa un capat de tara accidentul asta incat sa foloseasca expresii gen "baga-ti mintile in cap". Sau te pomenesti ca toti colegii lui care l-au indemnat sa nu negocieze cu tine erau savanti?
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.