Bonuri de masa si Bonuri cadou
Pagini: 1, 2, 3

Mappy

QUOTE(rex @ Sep 12 2005, 17:32)
as vrea sa stiu si eu care sunt comisioanele pentru tiparirea bonurilor de masa.
*

Le poti afla intr-o discutie cu un Sales Rep. Nu exista firma cu acelasi comision...smile.gif
CAlex
QUOTE(Mappy @ Sep 12 2005, 23:29)
Se deduc in conta si cele comandate in fiecare luna dar in alt mod.
Da, este posibil.
*

Poi fi mai explicit? In prezentarea atasata scrie clar ca bonurile cadou pot fi folosite pentru "bonusuri pentru angajatii cu rezultate excelente". Sunt sigur ca nu s-au gandit astia in lege ca angajatii exceleaza numai de Craciun si de Paste biggrin.gif

Cum poate contabilitatea (in limita celor 2%) sa scoata bonuri cadou ca si cheltuieli deductibile pentru premierea angajatilor foarte buni?

Mappy
QUOTE(CAlex @ Sep 12 2005, 22:56)
Poi fi mai explicit? In prezentarea atasata scrie clar ca bonurile cadou pot fi folosite pentru "bonusuri pentru angajatii cu rezultate excelente". Sunt sigur ca nu s-au gandit astia in lege ca angajatii exceleaza numai de Craciun si de Paste  biggrin.gif

Cum poate contabilitatea (in limita celor 2%) sa scoata bonuri cadou ca si cheltuieli deductibile pentru premierea angajatilor foarte buni?
*

Cheltuieli de promovare, cheltuieli in fondul de marketing ...
mischaela
Salut.

Am vazut discutiile si vreau sa va spun ca mai sunt si altii care emit tichete de masa. Eu de ex am o firma in Braila si iau bonuri de la Proserv Galati. Sunt super. Mi le aduc in aceeasi zi. Am de unde cumpara si sincera sa fiu in privinta magazinelor nici nu ma intereseaza sa fie prea multe ci putine si bune. Nu ma vad mergand cu bonurile prin toate locurile ca apoi sa fiu "satisfacuta" ca uite aia de la Proserv au umplut lumea de magazine, inclusiv chioscuri de cartier.

Si sincera sa fiu mi s-a parut ca se face cam multa reclama pt firma aia....
iskander2
Sunt interesat si eu: daniel.balla a_rond gmail.com
Mappy
Buna ziua mischaela,

Felicitari pentru ca ai decis acordarea bonurilor de masa. Este un sistem benefic pentru toata lumea si poate unul dintre putinele facilitati pe care guvernul le acorda, in acest moment, societatilor comerciale.
Felicitari si pentru faptul ca acorzi de la o firma care ti le aduce in aceeasi zi. Probabil pentru tine asta reprezinta un atuu. Tu le achiti in avans, nu? Daca tu te trezesti ca le-ai achitat si nu le mai poti primi din "diverse motive" ar fi suficient ca sa iti pui semne de intrebare pentru a incerca sa cauti indici financiari si o societate care are o stabilitate financiara beton si care mai este si listata la Bursa din New York?
"Felicitari pentru alegerea facuta!"
Ne auzim peste ceva vreme insa deocamdata nu pot sa iti urez decat bafta in alegerea ta.
Reclama nu e deloc cam multa. Mai cauta si ai sa te convingi. Intreaba in stanga si in dreapta si e indeajuns.
noir2501
Vai cata frustrare, Mappy death.gif. Cum isi permite sa se bage peste reclama ta, pe threadul tau!? roll2.gif

mischaela
Voi incerca sa-ti motivez alegerea facuta.

In primul rand ca si celelalte societati emitente de tichete de masa de la noi, si aceasta are un capital social enorm impus de ministerul de finante. Apropo si capitalul asta social de care vorbesc e chiar romanesc. Ce sa-i faci, se mai gasesc si romani care investesc pe la noi....

Bineinteles ca platesc tichetele inainte, asa spune legea si crede-ma ca in Galati, Proserv nu e chiar nobody, ci face parte dintr-un grup industrial foarte bine dezvoltat. In Romania. Scuza-mi patriotismul local, dar daca tot ne da guvernul ditamai facilitatea fiscala, mai precis o afacere din care iese o caruta de bani, de ce sa nu ramana acesti bani in Romania?

Si crede-ma de ce mi-ar da mie o teapa de cateva milioane de lei, cand intr-o afacere de asta bagi milioane de Euro? Si in cazul unei tepe una e sa fugaresti o firma din Romania cu radacini bine infipte (85 ani de metalurgie in spate) si una e sa fugaresti o firma multinationala care isi inchide biroul din Romania, dar nu-i nimik sunt o gramada de tari abia cazute de sub comunism cu guverne gata sa acorde facilitati fiscale....

Asta-i.
radumiki
O cunostinta imi spunea ca la firma la care lucreaza se primesc tichete de masa cate 1/zi lucratoare dar pentru o zi de concediu medical le pierde pe toate . Bine , si alte conditii referitoare la indeplinirea sarcinilor de serviciu pe cuprinsul lunii , dar daca te imbolnavesti o zi ( sau mai multe ,aduci de la medic concediul medical ) sa nu mai primesti nici un tichet toata luna nu e corect . sleep.gif Apropo , e legal ? cool.gif
Greuceanu

OT: imi place sintagma asta cu "85 de ani de metalurgie in spate" pe un thread cu Bonuri de Masa si Bonuri Cadou.

End OT.
mischaela
Da, e legal.

Mai depinde si de mica intelegere, dar daca tu pe statul de plata apari ca in concediu de odihna, medical sau neplatit nu ai dreptul la tichete de masa neimpozabile. Bineinteles ca poti lua dar daca te prinde la control financiar in cel mai bun caz platesti impozit pe ele.

.... apropo de cei 85 de ani de metalurgie.
Proserv face parte dintr-un astfel de grup.

huh.gif
radumiki
Bine , normal ca in zilele cand nu merge la munca sa nu primeasca dar de ce sa le piarda pe toate daca el nu a lipsit decat 1 zi cat a fost in concediu medical ? Ok , stiu ca in Romania concediul medical se poate obtine de la dr. si cu un pachet de kent , dar poate boala sa fie reala , in plus amicul zicea ca angajatii ar fi dispusi sa mearga la un consult la cabinetul recomandat de firma pentru a nu exista suspiciuni...
Mica intelegere... puke.gif a venit o hotarara de la conducere si sefii de departamente au informat oamenii din subordine de noua regula ( este vorba de o firma mai mare... )
mischaela
ups, stati ca abia acum am cascat ochii mai bine.

Deci e clar ca daca esti in concediu nu iei bonuri, nu se pune problema ca e legal ca daca ai fost o zi plecat nu mai iei nimik.

totusi tine de angajator. Legea spune sa nu depasesti numarul de zile lucratoare minus evenual zilele de concediu. Dar angajatorul nu e obligat sa-ti de tichete de masa. Ti le da doar ca e baiat bun. sau nu.

Se poate doar in cazul celor care au un contract colectiv de munca unde este stipulat acest lucru. Acolo pot face si greva pe motivul asta.....
johnnyboy
Bun sa zicem ca firma imi da bonuri cadou de sarbatori. Vreau sa stiu si eu ce magazine accepta plata cu atfel de bonuri (m-ar interesa in special magazine de electronice,electrocasnice,calculatoare,gsm in afara de Cora si Carrefour)
cristobel
Are idee cineva daca angajatorul are dreptul de a acorda bonuri de masa micsorand salariul cu contravaloarea acestora?....in aceasta situatie angajatul nu are nici un cuvant de spus?

Va multumesc
Mappy
QUOTE(johnnyboy @ Nov 14 2005, 14:07) *
Bun sa zicem ca firma imi da bonuri cadou de sarbatori. Vreau sa stiu si eu ce magazine accepta plata cu atfel de bonuri (m-ar interesa in special magazine de electronice,electrocasnice,calculatoare,gsm in afara de Cora si Carrefour)

Depinde de societatea care ti le tipareste, adica de emitent. Fiecare societate are un numar mai mare sau mai mic de reprezentativitate in piata, si aici ma refer la magazinele care accepta astfel de bonuri cadou. Daca iti este mai usor vei putea sa le verifici pe site-ul personal al fiecarei Companii emitente cu filtre pentru localitati. Apropo de Proserv ... o sa fi dezamagit.

QUOTE(cristobel @ May 2 2006, 12:23) *
Are idee cineva daca angajatorul are dreptul de a acorda bonuri de masa micsorand salariul cu contravaloarea acestora?....in aceasta situatie angajatul nu are nici un cuvant de spus?

Va multumesc

Daca ma intrebi ce zice legea iti pot spune ca da dar numai daca nu intra in salariul minim pe economie. Pe acela nu il ating tichetele de masa.
In mod normal, desi chiar si tichetele de masa sunt la urma urmei bani si tu cheltuiesti (la o analiza personala iti vei da seama ca asa e) cel putin 7 RON/ zi pe mancare, nu este recomandabil pentru ca duce la nemultumiri din partea angajatiilor dar pentru angajatori ele reprezinta un avantaj fiscal si se mai procedeaza si asa.

QUOTE(mischaela @ Nov 1 2005, 17:13) *
.... apropo de cei 85 de ani de metalurgie.
Proserv face parte dintr-un astfel de grup.

huh.gif

Si unde ma incalzeste pe mine ca si beneficiar?

QUOTE(CAlex @ Sep 12 2005, 16:48) *
Exista vreo limita peste care bonurile cadou comandate de o firma devin cheltuieli nedeductibile? O firma poate comanda in fiecare luna bonuri cadou pentru angajatii ei, cu aceleasi facilitati fiscale ca si bonurile de masa deja oferite angajatilor?

La o firma se dau bonuri de masa, dar bonuri cadou nu se dau din motivul ca "sunt cheltuieli nedeductibile daca nu sunt cu ocazia Pastelui sau a Craciunuui, si nu se poate". Este un motiv real sau doar un text? Este posibil ca firma, cand plateste >15.000 RON pe bonuri de masa sa ia si bonuri cadou de 1500 RON in fiecare luna?

Se va promulga Legea Bonurilor Cadou in care se va face referire si la Tichetele de Cresa (un nou produs). Vor fi reglementate si toata lumea va fi fericita. O sa va atasez legea imediat ce ea va fi gata.
Mappy
Si iata si Legea Tichetelor de cresa. Asteptam normele metodologice de aplicare.

Legea tichetelor de cadou si a tichetelor de cresa nr. 193/2006 (26-05-2006)

In MO nr. 446 din data de 23 mai 2006 a fost publicata Legea nr. 193/2006, privind acordarea tichetelor cadou și a tichetelor de creșă

Art. 1. - Societățile comerciale, regiile autonome, societățile și companiile naționale, instituțiile din sectorul bugetar, unitățile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum și persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou și a tichetelor de creșă.
Art. 2. - (1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă și publicitate, precum și pentru cheltuieli sociale.
(2) Angajații care beneficiază de tichetele cadou pot beneficia și de tichetele de creșă.
Art. 3. - (1) Tichetele de creșă se acordă angajaților din cadrul unităților prevăzute la art. 1.
(2) Suma individuală acordată pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani sub forma tichetelor de creșă se asigură integral din costuri de către angajator.
Art. 4. - (1) Tichetele de creșă se acordă la cerere, unuia dintre părinți sau, opțional, tutorelui, celui căruia i s-au încredințat copii spre creștere și educare ori în plasament familial, pe baza livretului de familie.
(2) Tichetele de creșă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unitățile din sectorul bugetar și, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri și cheltuieli aprobat.
(3) Tichetele de creșă se acordă angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
(4) Valoarea tichetelor de creșă se cumulează cu alocația de stat pentru copii acordată conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, și cu stimulentul care se acordă la reluarea activității în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, cu modificările ulterioare.
Art. 5. - (1) Tichetele cadou și tichetele de creșă se emit de către unitățile cu activitate specializată în domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite în continuare unități emitente.
(2) Unitățile emitente desfășoară activitatea prevăzută la alin. (1) numai pe baza autorizației de funcționare acordate de Ministerul Finanțelor Publice. Autorizația de funcționare se acordă potrivit criteriilor stabilite de Ministerul Finanțelor Publice, astfel încât să se asigure dezvoltarea concurențială a serviciilor prevăzute de prezenta lege.
(3) Unitățile care emit tichete cadou și tichete de creșă sunt obligate să ia măsurile necesare pentru asigurarea circulației acestora în condiții de siguranță.
Art. 6. - Fiecare tichet cadou sau tichet de creșă este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă și dacă cuprinde cel puțin următoarele:
a) numele și adresa emitentului;
cool.gif valoarea nominală a tichetului;
c) date referitoare la perioada de valabilitate;
d) spațiu pentru înscrierea numelui și a prenumelui salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de creșă;
e) spațiu destinat înscrierii datei și aplicării ștampilei unității la care tichetul a fost utilizat.
Art. 7. - (1) Valoarea nominală a tichetelor de creșă, la data intrării în vigoare a prezentei legi, este în sumă de 300 lei (RON) pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creșă.
(2) Valoarea sumei lunare acordate sub formă de tichete de creșă, prevăzută la alin. (1), se indexează semestrial cu indicele inflației comunicat de Institutul Național de Statistică.
(3) Valoarea unui tichet cadou, precum și a unui tichet de creșă este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON).
Art. 8. - Angajatorul care achiziționează direct de la o unitate emitentă necesarul de tichete cadou/tichete de creșă achită prin transfer bancar atât contravaloarea nominală a tichetelor cadou, respectiv a tichetelor de creșă, cât și prețul imprimatului reprezentând tichetul cadou sau tichetul de creșă, înainte de livrare.
Art. 9. - Angajatorul distribuie salariaților tichete de creșă lunar.
Art. 10. - (1) Tichetele de creșă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul salariatului.
(2) Tichetele de creșă pot fi utilizate în relația cu creșele cu care unitățile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
(3) Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul cadou/tichetul de creșă.
Art. 11. - (1) Angajatorul împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantul salariaților stabilesc de comun acord unitatea emitentă a tichetelor de creșă cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzătoare și a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale.
(2) Unitățile emitente au obligația de a transmite angajatorilor lista unităților corespunzătoare rețelei utilizate, la care salariații pot folosi tichete cadou și tichete de creșă. La stabilirea acestor unități va fi avută în vedere calitatea serviciilor.
(3) Decontarea tichetelor cadou/tichetelor de creșă între magazine, creșe sau alte unități educaționale, organizate potrivit prevederilor legale, și unitățile emitente ale tichetelor cadou/tichetelor de creșă se face numai prin intermediul unităților bancare. Același regim de decontare se va aplica și în cazul relației dintre angajator și unitatea emitentă.
(4) Sumele corespunzătoare valorii nominale a tichetelor cadou și a tichetelor de creșă trebuie derulate în conturi bancare specifice, cu garanție de disponibilitate imediată.
Art. 12. - (1) Sumele corespunzătoare tichetelor de creșă acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevăzute la art. 7, se încadrează în categoria cheltuielilor sociale deductibile limitate, în conformitate cu dispozițiile art. 21 alin. (3) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Sumele corespunzătoare tichetelor cadou și tichetelor de creșă acordate de angajator nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor și obligațiilor care se determină în raport cu venitul salarial.
Art. 13. - Comercializarea de către salariați și de către unitățile educaționale a tichetelor cadou și a tichetelor de creșă contra unei fracțiuni de preț sau a altor servicii decât cele stabilite prin prezenta lege constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei (RON) la 1.000 lei (RON).
Art. 14. - Constatarea contravenției prevăzute la art. 13, precum și aplicarea amenzilor contravenționale se fac de către personalul împuternicit al Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și al direcțiilor de muncă, solidaritate socială și familie teritoriale, respectiv a municipiului București.
Art. 15. - Prevederile art. 13 se completează cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.
Art. 16. - În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei va elabora normele metodologice de aplicare, aprobate prin hotărâre a Guvernului.
Mappy
cum vi se pare?
catycojo
QUOTE(Mappy @ Mar 10 2005, 12:24) *
Cunoasteti sistemul Bonurilor de masa si conditiile acordarii lor? Postati intrebari cu ceea ce vreti sa aflati si va ajut cu raspunsuri. In plus, doritorilor chiar le putem implementa in societatile lor. Este pacat sa nu profitati de sistemul acesta mai ales pentru ca el a fost creat ca o facilitate pentru firme. Ele nu se impoziteaza si se trec pe cheltuieli deductibile. Va astept cu intrebari.

Vreau si eu detalii pe catycojo@yahoo.com
Multumesc mult
Catalina, Craiova
almoda
As dori sa aflu, dacaa este adevarat ca din aprilie sau mai nu se vor mai acorda bonuri de masa deoarece in CEE nu se acorda aceste facilitati si noi trebuie sa ne aliniem la legislatia comunitara. E-mailul meu: lavoro_almoda@yahoo.com.
Multumesc.
eurotick
Intre timp o multitudine de schimbari s-au produs pe aceasta piata. Unele firme au fost inghitite, altele s-au ridicat.

Daca tot s-a vorbit despre oferte de tichete de masa si cadou / bonuri de masa si cadou alte altor Societati emitente, va prezint si eu cateva detalii despre oferta Euroticket Company, cautand ca postarea sa fie mai mult informativa si mai putin publicitara.

Oferta de achizitie Tichete de masa Picknick Ticket are ca servicii gratuite incluse pentru societatea dvs:
- personalizare gratuita a tichetelor
- pret tiparire tichete asigurat de Euroticket Company
- asigurare pentru accidente de munca pentru salariatii dvs care beneficiaza de tichete cadou
- tiparire in carnete sau in coli, la alegerea dvs, gratuit
- livrare gratuita la sediul sau sediile dvs
- asigurarea tichetelor pe perioada transportului, gratuita
- comision simbolic de 0.25%
- bonus de 0.5% pe care vi-l dam inapoi! sub forma de bonuri de benzina Rompetrol

Oferta de achizitie Tichete cadou Bonus Ticket are ca servicii gratuite incluse pentru societatea dvs:
- personalizare gratuita a tichetelor
- pret tiparire tichete asigurat de Euroticket Company
- tiparire in carnete sau in coli, la alegerea dvs, gratuit
- livrare gratuita la sediul sau sediile dvs
- asigurarea tichetelor pe perioada transportului, gratuita
- comision simbolic de 0.25%
- livrare in 3 ore de la confirmarea platii pentru Bucuresti si 24 ore de la confirmarea platii pentru restul tarii

Mai sunt si o serie de alte servicii incluse gratuit, dar va invit pe www.euroticket.ro pentru a afla oferta exacta.

Pentru orice intrebare, va asteptam cu un email la office@euroticket.ro

motanul_xx
am o intrebare. lucrez la o firma cu capital privat. vreau sa stiu urmatorul lucru: in cazul in care patronul se hotaraste sa acorde tichete de masa lucratorlor, poate sa ne reduca din salariu? astept raspuns, multumesc
eurotick
Acordarea tichetelor de masa are loc in urma negocierii libere intre angajator si salariati. Reducerea salariului implica semnarea unui act aditional la contractul de munca.
Daca cele doua parti (angajatorul si salariatii) convin in acest sens, totul este legal. In Romania totul este posibil biggrin.gif
francesca
are cineva o lista cu magazinele care primesc tichete cadou plus?
francesca
QUOTE (francesca @ Nov 12 2007, 18:19) *
are cineva o lista cu magazinele care primesc tichete cadou plus?

in bucuresti
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.