Montare CD player auto

sebi_bv

salut.
In primul rand va rog sa nu radeti! Am o Dacie 1310 si mi-a luat si eu un cd player. Atasez si manualul mai jos. Am cateva intrebari:
1 legat de cele 2 fire: ignition si dimmer. Am citit pe aici pe forum cam care este faza cu ele. Eu ma gandeam sa nu le leg la aprindere si la faza ci sa le pun pe 2 comutatoare de bord, ca am 2 libere.
Practic si daca le leg direct la plus nu ar fi o problema, nu? Insa cred ca e mai elegant sa le leg separat. Voi ce spuneti?
2 cam de cat ar trebui sa fie cablurile de alimentare (ca sa stiu de cat sa cumpar) de 0.75 e putin pentru alimentare? Pentru difuzoare cat sa fie? mentionez ca nu urmaresc decat sa ascult muzica in conditii normale. 0.5 e prea putin pentru boxe?
3 nu inteleg ce e cu cablul pentru telecomanda. unde il leg? Este un singur fir, fara receptor intrarosu. Pe panoul frontal are ceva dar nu mi se pare a fi senzor. Practic, nu seamana deloc cu ledul de receptie.
4 am gasit niste boxe modeste la mivarom. cica de 80 w (la 4 inchi). Nu imi dau nici impedanta. Ce spuneti, au cum sa strice playerul? Daca mie imi cere de 4 si daca pun de 6 sau de 8 este vreun pericol?

V-as ruga mult sa imi raspundeti la obiect, nu sa ma trimiteti in service sau mai stiu eu.
Va multumesc oricum ca ati citit!
Nicolaus
1. Ignition la aprindere sau direct la plus;dimmer la faza sau necuplat
2. Pt dif=0.5mm;pt alimentare=1.5mm;ai grija unde te cuplezi la masa
3. E un fel de ignition pt o statie de amplificare, daca n-ai il lasi liber
4. Daca au impendanta mai mare, se vor auzi mai incet si nu este nici o problema.Pe de alta parte, trebuie sa vada ochiul meu difuzoarele, calitatea in ziua de azi...

sebi_bv
Aha...bun, iti multumesc pentru raspunsuri.
Ce sa zic de difuzoare. Am ales ceva mai mult decat modest momentan.
Pana la urma am facut un test. L-am conectat la un transformator de 1.500 mah. Functioneaza. Am legat toate cele 3 fire la +, si am testat un pic...folosind niste casti ca si difuzor de proba.
Pana la urma nu ar fi bine daca pe ignition il leg tot la un comutator? Practic "grosul" curentului trece pe firele pe care ei zic sa le conectez tot timpul la + si -, nu?
Cu masa ai dreptate, trebuie sa gasesc un loc bun de unde sa iau masa. Nici nu stiu de unde. plusul e mai usor de luat pentru ca il voi lua de la panoul de sigurante. Cu minusul e mai complicat, poate ca ar trebui sa trec cu firul chiar in fata, si sa il prind bine chiar de un surub al motorului.
Cum sa fac legaturile? Este suficient sa le strang cu mana foarte strans si sa le izolez bine sau ar trebui sa le si cositoresc? Banuiesc ca prinderea cu surub chiar nu are rost....
Deci, nu e mai simplu sa pun si ignition si dimmer la 2 comutatoare de bord? Asa am control...mai bun si scap si de alte probleme (legarea la faza de exemplu).
Mersi inca o data!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.