cum imi repar masina - pe RCA sau pe CASCO ?

negociator

Masina mea era parcata in fata blocului, cand o alta masina care trecea pe strada a intrat in ea. Au fost avariate trei dintre masinile din parcare (inclusiv a mea), precum si masina care a produs accidentul. Soferul vinovat are RCA la firma Euroins (de care eu n-am auzit pana acum). La Politia Rutiera am primit o copie dupa asigurarea lui RCA, dar politistul mi-a recomandat sa merg la firma la care am eu CASCO (e vorba de firma Generali). Cum e mai bine sa-mi repar masina, pe RCA-ul autorului accidentului sau pe asigurarea mea CASCO?
cosmin_miu
-vezi prima data cu cine are decontare directa service-ul unde vrei sa faci masina (euroins-fosta asitrans sau generali ). Daca niciuna din societati nu are decontare directa va trebuii sa scoti bani din buzunar....sau sa lasi masina in service pana primesti banii de la ei. La decontare directa merge treaba mai repede.

de preferat sa nu te incurci cu rca care subevalueaza masina si incearca sa reduca suma reparatiei prin orice mijloace . Poti repara pe casco cu regres la rca.(insa am auzit persoane care au platit fransiza , persoane care au platit reintregirea si persoane care nu au platit nimic..... huh.gif )

negociator
Si firma de CASCO nu e si ea tentata sa subevalueze valoarea reparatiei (ca si firma unde s-a facut RCA-ul) ? Intr-alta ordine de idei... masina care a comis accidentul avea numere provizorii (rosii) expirate de o luna. In acest caz, RCA-ul ei mai e valabil ?
cosmin_miu
QUOTE (negociator @ Feb 23 2009, 22:42) *
Si firma de CASCO nu e si ea tentata sa subevalueze valoarea reparatiei (ca si firma unde s-a facut RCA-ul) ? Intr-alta ordine de idei... masina care a comis accidentul avea numere provizorii (rosii) expirate de o luna. In acest caz, RCA-ul ei mai e valabil ?

vorbeam de evaluarea masinii. Daca in polita CASCO ai evaluata masina la o valoare reala de 10.000 E , RCA va subevalua masina la 7500 E . Astfel rezulta o dauna mai mica de platit.

la partea cu service-ul bineinteles ca si casco si rca pot interveni  ptr sugerarea diminuarii cuantumului facturilor.

legat de partea cu rca si nr provizorii expirate....in ordinul csa nu am vazut nimic de genul ca nu se despagubeste daca nu ai itp sau nr valabile. (eventual rca isi va recupera prejudiciul de la vinovat) arunca un ochi mai atent aici ca nu stiu sigur;

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_12405/p_0/1.html

sau pe site-ul csa

kos_funny
Sfatul meu: deschide dosar pe CASCO!

Fugiti de EUROINS!
geo13ana
QUOTE (negociator @ Feb 23 2009, 22:42) *

Nu ai fransiza la contractul CASCO? Parca minima era de 100 euro peste tot. Oricum, depinde si de cat de mare este avaria. Pentru ceva evaluat la 1000 lei nu merita sa dai 100 euro pentru ca te duci la Generalli si nu dincolo. Indiferent de situatie, mai bine alegi un service care lucreaza direct cu ei cum spunea si cosmin. In caz contrar ajungi ca mine si te plimbi de faci masa musculara, intre asigurator si service. Si eu am avut noroc ca omniasigul a platit imediat. (sper sa nu-i deochi ca iar trebuie sa le fac vizite)

- si... daca nu ai nicio dauna pe casco, poate nu merita sa-ti strici dosarul "curat" pentru ceva minor. Nu de alta dar daca nu ai masina foarte veche, ai sanse bune sa-ti scada rata din anul doi. Desi eu la Generalli am avut mici probleme la aceasta categorie smile.gif
ciomo
Chiar daca alegi sa-ti faci masina pe Casco teoretic nu ar trebui sa suporti acea fransiza de 100 de euro pentru ca ei oricum o sa-si recupereze banii prin regres de la Euroins. Oricum poti sa intrebi la Generali daca mai suporti acea fransiza (la Allianz nu se plateste fransiza daca masina se repara pe alt RCA de la alta societate de asigurari)

aikon2007
QUOTE (negociator @ Feb 22 2009, 20:01) *
Masina mea era parcata in fata blocului, cand o alta masina care trecea pe strada a intrat in ea. Au fost avariate trei dintre masinile din parcare (inclusiv a mea), precum si masina care a produs accidentul. Soferul vinovat are RCA la firma Euroins (de care eu n-am auzit pana acum). La Politia Rutiera am primit o copie dupa asigurarea lui RCA, dar politistul mi-a recomandat sa merg la firma la care am eu CASCO (e vorba de firma Generali). Cum e mai bine sa-mi repar masina, pe RCA-ul autorului accidentului sau pe asigurarea mea CASCO?

E de preferat daca ai o polita Casco sa repari masina prin Casco. Insa uita-te pe polita daca specifica faptul ca platesti fransiza in caz de avarie partiala sau nu, pentru ca altfel vei avea de plata, diferite sume, la unele firme de asigurari e suma fixa de 100 euro, la altele procent de 1 sau 2 % din valoarea reparatiei.

Insa evita sa te legi la cap cu RCA-ul vinovatului, o sa vina sa le dai suturi in k***e la inspectorii de daune cand vor stramba din fata cu diferite motive si o sa astepti pana vor da acceptul de plata!
negociator
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. M-am dus la Generali, sa fac reparatia pe CASCO al meu, iar Generali va face regresie la Euroins. La contractul CASCO eu am o fransiza de vreo 300 RON, dar pentru aceasta reparatie cu regresie, Generali nu imi percepe nici o fransiza. Iar Generali are si decontare directa cu service-ul la care imi repar eu de obicei masina. Deci, teoretic vorbind, varianta reparatiei pe CASCO la Generali e optima in cazul meu. Practic... am avut cu constatatorii de la Generali niste probleme absolut jenante. A trebuit sa fac TREI (3) drumuri la ei, in Calea Plevnei, ca sa reuseasca sa faca o constatare ca lumea a avariilor masinii... sad.gif Dar vorba unui prezentator TV... traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... !
cosmin_miu

QUOTE (negociator @ Mar 4 2009, 10:57) *
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. M-am dus la Generali, sa fac reparatia pe CASCO al meu, iar Generali va face regresie la Euroins. La contractul CASCO eu am o fransiza de vreo 300 RON, dar pentru aceasta reparatie cu regresie, Generali nu imi percepe nici o fransiza. Iar Generali are si decontare directa cu service-ul la care imi repar eu de obicei masina. Deci, teoretic vorbind, varianta reparatiei pe CASCO la Generali e optima in cazul meu. Practic... am avut cu constatatorii de la Generali niste probleme absolut jenante. A trebuit sa fac TREI (3) drumuri la ei, in Calea Plevnei, ca sa reuseasca sa faca o constatare ca lumea a avariilor masinii... sad.gif Dar vorba unui prezentator TV... traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... !

bine ca ai rezolvat....si eu am rezolvat spre suprinderea mea (si contrar plangerilor de pe net ) foarte repede.

Am dus prima data actele la rca OTP - unde a constat ,a deschis dosar si a dat raspuns cu privire la paguba in 10-15 zile(termenul maxim e de 90 zile). Service-ul mi-a confirmat ca devizul este provizoriu si poate fluctua factura cu +/- 1000-1500 lei , iar asiguratorul accepta exact cat era inscris pe devizul proform. Am retras dosarul si m-am dus la Casco BCR, am facut programare vineri -iar luni m-a sunat inspectorul sa ne intalnim la service-ul din sect 2 unde am dus masina (cu totusi ca masina este deplasabila) ....la intalnire am intarziat 20 minute din cauza traficului , mi-am cerut o suta de scuze ,insa inspectorul tot evidentia faptul ca nu este nicio problema-se mai intampla. Am rezolvat dosarul in 15 min si gata.

Si inspectorul de la OTP a incercat sa ma ajute in toate felurile (am stat o gramada de vorba) mi-a recomandat service-uri mai ieftine si era dispus sa mearga sa vad cum lucreaza si ce masini scumpe au facut...dar eu nu si nu si nu biggrin.gif !

Cu atata amabilitate , am crezut ca am nimerit in germania ! thumbsup.gif ...... oricum pentru colaborare,promptitutine si amabilitate le dau nota 10 celor 2. peacefingers.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.