torex
22nd February 2009, 19:20
Cum ajung cel mai ieftin de la Bucuresti la Atena? Nu conteaza mijlocul de transport (autocar, tren, avion)
xwh
22nd February 2009, 20:39
Autocar
singuraticul
22nd February 2009, 23:17
QUOTE (torex @ Feb 22 2009, 19:20)

Cum ajung cel mai ieftin de la Bucuresti la Atena? Nu conteaza mijlocul de transport (autocar, tren, avion)
autocar dar nu te-as sfatui. ce e peste 10 h cu autocarul deja e ff obositor;daca vrei un raport ieftin-conditii eu as recomanda trenul.(parerea mea)daca vrei strict ieftin -autocar.
torex
22nd February 2009, 23:37
QUOTE (singuraticul @ Feb 22 2009, 23:17)

autocar dar nu te-as sfatui. ce e peste 10 h cu autocarul deja e ff obositor;daca vrei un raport ieftin-conditii eu as recomanda trenul.(parerea mea)daca vrei strict ieftin -autocar.
la tren ma gandeam si eu, dar nu am idee cat costa balkan freepass-ul ala. oricum este minim 100 de euro. deci 200 euro dus intors, pe cand autocarul este 130 de euro. 70 de euro este totusi ceva, bani in plus de buzunar.
nic_biso
22nd February 2009, 23:43
Balkan Flexipass-ul costa cam 50 euro pentru 5 zile neconsecutive dintr-o luna (varsta pana in 26 de ani) si 80 euro (peste 26 de ani). Si din cele 5 zile se consuma 2+2 zile, deci 4 zile. Mai ramane o zi pe care o poti folosi in Romania.
De unde ai scos peste 100 euro, si pe deasupra si pe sens?
Ar mai fi o varianta, zbor Bucuresti - Milano/Bergamo cu Wizz Air si de acolo pana la Atena cu easyJet. Dar nu stiu cum e cu orarul zborurile, daca se leaga. Direct ar fi mai ieftin Aegean, care costa totusi 130 euro dus-intors.
Iuliux
23rd February 2009, 08:25
QUOTE (nic_biso @ Feb 22 2009, 23:43)

Balkan Flexipass-ul costa cam 50 euro pentru 5 zile neconsecutive dintr-o luna (varsta pana in 26 de ani) si 80 euro (peste 26 de ani). Si din cele 5 zile se consuma 2+2 zile, deci 4 zile. Mai ramane o zi pe care o poti folosi in Romania.
O corectare: Interrail nu se poate folosi in tara de origine, ziua in plus o folosesti in Grecia daca vrei. Drumul din orasul in care stai pana la granita si de la granita inapoi o sa-l platesti.
nic_biso
23rd February 2009, 08:49
QUOTE (Iuliux @ Feb 23 2009, 08:25)

O corectare: Interrail nu se poate folosi in tara de origine, ziua in plus o folosesti in Grecia daca vrei. Drumul din orasul in care stai pana la granita si de la granita inapoi o sa-l platesti.
Ce Interrail? Balkan Flexipass are alt regim. Eu am luat de 2 ori, pentru 2 drumuri in Grecia, respectiv Turcia, si cea de-a 5-a zi ramasa am folosit-o sa ma plimb in Romania. Si e inclus si drumul de la / pana la granita.
Iuliux
23rd February 2009, 09:39
Credeam ca e Interrail pe regiunea asta.
torex
23rd February 2009, 10:20
QUOTE (nic_biso @ Feb 22 2009, 23:43)

De unde ai scos peste 100 euro, si pe deasupra si pe sens?
Ar mai fi o varianta, zbor Bucuresti - Milano/Bergamo cu Wizz Air si de acolo pana la Atena cu easyJet. Dar nu stiu cum e cu orarul zborurile, daca se leaga. Direct ar fi mai ieftin Aegean, care costa totusi 130 euro dus-intors.
Am o nelamurire...alea 5 zile de la Flexipass sunt consecutive? Sau pot sa imi aleg eu care vor fi zilele in care este valabil?
ionut27
23rd February 2009, 10:34
QUOTE (nic_biso @ Feb 23 2009, 08:49)

Ce Interrail? Balkan Flexipass are alt regim. Eu am luat de 2 ori, pentru 2 drumuri in Grecia, respectiv Turcia, si cea de-a 5-a zi ramasa am folosit-o sa ma plimb in Romania. Si e inclus si drumul de la / pana la granita.
Si eu am folosit in Romania, dar exista riscul ca nasul sa nu stie prea bine ce-i ala. Eu mai aveam o calatorie si am luat un rapid de la bucuresti la buzau si cand i l-am prezentat nasului l-a intors pe toate partile sa vada ce scrie pe el, dar cred ca de rusine nu m-a mai intrebat nimic 
QUOTE (singuraticul @ Feb 22 2009, 23:17)

eu am fost in Grecia cu trenul si am facu 19 ore Bucuresti -Tesalonic.
alexxxxx
23rd February 2009, 10:35
sunt 5 zile la alegere dintr-o luna. Daca trenul pleaca dupa ora 19 si ajunge a doua zi se foloseste doar o zi din pass, respectiv cea in care ajunge trenul. Zilele care iti raman poti sa le folosesti in Romania - iti cumperi doar locul (2,4 lei) sau supliment de pat.
ionut27
23rd February 2009, 10:35
QUOTE (torex @ Feb 23 2009, 10:20)

Am o nelamurire...alea 5 zile de la Flexipass sunt consecutive? Sau pot sa imi aleg eu care vor fi zilele in care este valabil?
Biletul e valabil o luna.
torex
23rd February 2009, 10:56
Eu o sa plec la vara cu work&travel in grecia. Si de aceea am inceput sa ma interesez de transport pana la atena, ca vreau sa minimalizez costurile. Ca idee, trebuie sa ajung la atena, ca dupa aia vad eu cum ajun pe una din insule. Daca plec in iunie si ma intorc in octombrie, o sa imi trebuiasca 2 flexipass-uri. Nu stiu unde a gasit nic_biso la 50 de euro, ca eu am vazut doar la 115 euro pentru tineri <26 de ani. In fine..... Cu autocarul este 130 de euro dus-intors, si este cursa directa pana la atena. Asa ca, dupa parerea mea, alegerea este destul de grea.
torex
23rd February 2009, 10:56
Eu o sa plec la vara cu work&travel in grecia. Si de aceea am inceput sa ma interesez de transport pana la atena, ca vreau sa minimalizez costurile. Ca idee, trebuie sa ajung la atena, ca dupa aia vad eu cum ajun pe una din insule. Daca plec in iunie si ma intorc in octombrie, o sa imi trebuiasca 2 flexipass-uri. Nu stiu unde a gasit nic_biso la 50 de euro, ca eu am vazut doar la 115 euro pentru tineri <26 de ani. In fine..... Cu autocarul este 130 de euro dus-intors, si este cursa directa pana la atena. Asa ca, dupa parerea mea, alegerea este destul de grea.
alexxxxx
23rd February 2009, 11:14
Preturile si conditiile pentru Flexipass le gasesti atasate.
M-am uitat pe site la aegean si la intamplare pt plecare in iunie si intoarcere in octombire am gasit cu 160 E. La blueair gasesti la 90 de euro dus-intors pana la Salonic, de acolo iei tren, cu transferuri aeroport-gara plus alte inconveniente iesi tot pe la 140-150 E.
Decat autocar la 130 E, as alege ori tren (macar stai mai bine) ori avion (mai rapid). Choice is yours.
fly_dream
23rd February 2009, 12:28
QUOTE (torex @ Feb 23 2009, 10:56)

Avionul direct, cu Aegean, mi se pare varianta ideala. Pentru 30 euro (diferenta fata de autocar) nu merita sa-ti rupi oasele n-spe ore pe un scaun, asta ca sa nu mai amintesc "bucuriile" pe care le poti avea traversand pe sosea o tara cum este Bulgaria....!
Posibilitati low-cost aeriene mai exista, dar din doua bucati, si, daca nu urmaresti ceva oferte, deocamdata preturile nu sunt atractive. Cea mai interesanta ca orar este combinatia de doua zboruri SkyEurope (Bucuresti - Viena: 9:00-10:05, Viena - Atena:12:00-15:15, iar la intors Atena - Viena: 15:55-17:15, Viena - Bucuresti: 19:00-21:30).
P.S. Daca te decizi pentru Aegean, cumpara-ti biletul cat mai repede, asta-vara ajunsese 350 euro dus-intors!
alecs_matei
24th February 2009, 15:59
A fost cineva in Creta cu avionul pe cont propriu? Nu reusesc sa gasesc legaturi bune. Aegean si Olympic mi se par cam scumpi si nu au nici zboruri directe. Pe deasupra mi se pare cam scurt timpul intre zboruri, de maxim o ora. Am inteles ca si aeroportul din Atena e cam mare si pana cobori, pana faci check-in si restul formalitatilor, poate pierzi legatura. Sau nu mai faci check-in? Te duci direct la boarding? Stiti si alte companii pentru un zbor la Heraklion sau Chania? Mai acceptabile si ca pret? Zbor direct nu cred sa existe.
fly_dream
24th February 2009, 16:54
QUOTE (alecs_matei @ Feb 24 2009, 15:59)

A fost cineva in Creta cu avionul pe cont propriu? Nu reusesc sa gasesc legaturi bune. Aegean si Olympic mi se par cam scumpi si nu au nici zboruri directe. Pe deasupra mi se pare cam scurt timpul intre zboruri, de maxim o ora. Am inteles ca si aeroportul din Atena e cam mare si pana cobori, pana faci check-in si restul formalitatilor, poate pierzi legatura. Sau nu mai faci check-in? Te duci direct la boarding? Stiti si alte companii pentru un zbor la Heraklion sau Chania? Mai acceptabile si ca pret? Zbor direct nu cred sa existe.
Indirect se poate cu low-cost, uite niste idei (fara schimbare de aeroport), intra pe site-urile companiilor si vezi care au orar de zbor mai convenabil.
Bucuresti - Milano (Malpensa) - Heraklion (ambele cu EasyJet)
Bucuresti - Viena (SkyEurope)
Viena - Heraklion (Air Berlin)
Bucuresti - Berlin (Schonefeld) (Germanwings sau BlueAir)
Berlin (Schonefeld) - Heraklion (EasyJet)
Bucuresti - Bonn (BlueAir sau Germanwings)
Bonn - Heraklion (Air Berlin)
Bucuresti - Viena (SkyEurope)
Viena - Chania (Air Berlin)
Anakyn13
24th February 2009, 17:02
Salut
Mie nu mi s-a parut chiar asa mare aeroportul din Atena. Singura problema ar fi daca ai intarzieri. Mai sunt de asemenea si companii care vor minim o ora inainte de imbarcare sa fii acolo dar din ce am vazut eu de multe ori te asteapta si avionul pe pista.
In legatura cu checkinul depinde daca ai luat bilet pana la destinatie. Eu am venit cu Olympic din Rhodos si am luat bilet pana in Bucuresti. In Atena s-a schimbat avionul dar nu a mai trebuit sa fac checkin. (bagajele s-au dus automat la celalalt avion). Timpul care l-am avut intre ele l-am petrecut in magazine si fastfood-urile din aeroport.
remg
25th February 2009, 08:26
QUOTE (alecs_matei @ Feb 24 2009, 15:59)

De ce nu incerci cu avion +ferry?
Daca nu te grabesti si nu ai rau de mare, o plimbare pe Mediterana e un inceput si un sfarsit frumos de vacanta.
biscatrix
25th February 2009, 09:18
Eu am fost anul trecut cu masina + ferry. A fost mai ieftin decit avion + masina inchiriata acolo.
alecs_matei
25th February 2009, 11:44
QUOTE (biscatrix @ Feb 25 2009, 09:18)

Eu am fost anul trecut cu masina + ferry. A fost mai ieftin decit avion + masina inchiriata acolo.
Adevarul e ca nu am carnetul de mult timp si merg doar eu si prietena mea. Parca nu m-as aventura prin Bulgaria de unul singur fiind singurul cu carnet. O sa ma uit si pe variantele de sus cu easyjet, sa fac niste calcule si sa vad cam cum stau si cu legaturile. Sper sa fie si acelasi aeroport de aterizare si de decolare. Cu ferry mi se pare cam complicat, nu stiu de ce. Se face mult din Atena pana in Creta?
remg
25th February 2009, 15:26
QUOTE (alecs_matei @ Feb 25 2009, 11:44)

Cu ferry mi se pare cam complicat, nu stiu de ce. Se face mult din Atena pana in Creta?
cca 8 ore cu ferry clasic
Alice
25th February 2009, 15:59
Sunt si directe. Eu am fost acum 2 ani cu Romavia (prin agentie).
alecs_matei
25th February 2009, 17:13
QUOTE (Alice @ Feb 25 2009, 15:59)

Sunt si directe. Eu am fost acum 2 ani cu Romavia (prin agentie).
Poti sa iei numai biletele de avion de la agentie? Ce agentie?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.