camera infrarosu in spatele geamului?

gabi82

Ce se intampla daca aleg sa-mi montez o camera de supraveghere cu infrarosu in casa,cu vedere spre afara?
mai functioneaza pe timp de noapte in infrarosu?Sticla geamului nu va actiona ca un filtru?
SPF
Daca este geam Low-E blocheaza complet radiatia in infrarosu. Lumina vizibila nu este afectata. Deci daca nu ai geam Low-E (Low Emissivity) nu o sa ai nicio problema.

pardamene
Cum poti testa partial geamul tau:

Ia o telecomanda de televizor cu led infrarosu si apasa pe butonul Power privind in led in timp ce in camera este intuneric total. In mod normal nu ar trebui sa vezi nimic. Ledul arata ca stins.
Da drumul la aparatul de fotografiat (ecranul din spatele sau trebuie sa fie aprins) si indreapta obiectivul spre led ca si cum te-ai pregati sa-i faci o poza.
Apasa pe butonul Power sau alta tasta a telecomenzii. Ar trebui sa vezi ledul cum pilpiie rapid in ecranul aparatului foto.

Interpune un geam intre aparat si led. Vezi ce se intimpla cu intensitatea acestuia din urma.

(Nu este un test de mare relevanta deoarece ledul emite o radiatie cu lungime de unda diferita de aceea a oamenilor si lucrurilor de pe strada dar este totusi un experiment interesant)
99ton
QUOTE (pardamene @ Feb 20 2009, 13:58) *
Ar trebui sa vezi ledul cum pilpiie rapid in ecranul aparatului foto.

Am incercat,dragut experiment,ledul nu se vede palpaind,probabil este frecv.prea mare,se vede aprins.Intrucat n-am geam low-e,..ce ar trebui sa se intample intercaland geamul?
SPF
QUOTE (99ton @ Feb 20 2009, 15:48) *
Intrucat n-am geam low-e,..ce ar trebui sa se intample intercaland geamul?

Nimic. Ledul va fi vizibil in continuare.
pardamene
Ce ar trebui sa se intimple?

Deschide un geam si tine telecomanda in mina intr-o parte a sa si aparatul de fotografiat in partea cealalta. Repeta experimentul cu geamul la mijloc, intre led si camera, de data asta.
99ton
Pai asta am intrebat,n-am geam low-e,ce se intampla?IR-ul ledului nu trece prin geam?

pardamene
IR-ul ledului de telecomanda trece prin geam insa asta nu inseamna ca si radiatia infrarosie emisa de obiectele din strada va trece.

Alt test:
Aparatul de fotografiat, cel putin al meu, nu vede radiatia infrarosie emisa de o siguranta incinsa la rosu si lasata sa se raceasca in intuneric total.
Atita vreme cit siguranta se vede rosie cu ochiul liber o vad si pe ecranul aparatului. Cind aceasta se mai raceste si inceteaza emiterea luminii vizibile dispare si de pe ecran. Camera in infrarosu ar trebui sa o vada in continuare.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.