Blitz Canon 430EX sau Metz 58 AF 1

Paul_l

As face o alegere intre cele doua blitzuri sa le pun pe un Canon 450D. Ca pret sunt tot cam pe acolo . Ca specificatii evident Metz e superior. Din punct de vedere a compatibilitatii nu stiu cum sta Metz-ul dar cred ca din moment ce iti permite upgrade de firmware se vor rezolva eventualale probleme existente. Ce parere aveti ? Care ar fi alegerea optima ?
andrei_0
QUOTE (Paul_l @ Feb 18 2009, 21:41) *
As face o alegere intre cele doua blitzuri sa le pun pe un Canon 450D. Ca pret sunt tot cam pe acolo . Ca specificatii evident Metz e superior. Din punct de vedere a compatibilitatii nu stiu cum sta Metz-ul dar cred ca din moment ce iti permite upgrade de firmware se vor rezolva eventualale probleme existente. Ce parere aveti ? Care ar fi alegerea optima ?

Eu am Metz 48-Af1. Pentru mine asta a fost alegerea optima (a fost mai ieftin decat 430EX) si pot sa iti confirm ca merge impecabil pe Canon. Daca ai nevoie de functiile si puterea in plus a lui 58-Af1, go for it, e mai bun decat 430EX, dar atentie ca e si mai mare si mai greu.

Kunzite
Poate te-ajuta asta:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=4403430
Paul_l
Sunt convis de calitatea blitz-ului Metz si de performante. Ce as vrea sa mai aflu, daca ma poate ajuta cineva, este in ce masura este compatibil cu canon dslr? 100%, 80% s.a.m.d
andrei_0
QUOTE (Paul_l @ Feb 21 2009, 21:58) *
Sunt convis de calitatea blitz-ului Metz si de performante. Ce as vrea sa mai aflu, daca ma poate ajuta cineva, este in ce masura este compatibil cu canon dslr? 100%, 80% s.a.m.d
Intrebarea nu prea are sens (ce inseamna ca e compatibil 80%?!). Blitul insa functioneaza fara probleme pe Canon. Singurul lucru pe care nu l-am testat e functia de slave E-TTL (n-am blitz master E-TTL), insa pus pe body merge perfect in toate modurile: M, E-TTL, cu/fara HSS, n-are probleme cand faci bounce, face zoom automat dupa cum faci tu zoom cu obiectivul, "stie" daca tragi jos difuzorul wide angle sau pui pe el un mecabounce (accesoriu optional), stie daca ai un aparat APS-C sau FF (face zoom tinand cont de factorul de crop). Il am de aproape un an si n-am avut probleme cu el, in mod E-TTL a expus intotdeauna corect.
Kunzite
Nu vad de ce n-ar fi compatibil... daca ar apare vreo problema, Metz ar scoate un update de firmware.
Ah, uite si update-ul: http://www.metz.de/en/photo-electronics/fi...-1-digital.html
crizantema
am facut eu alegerea grea .. si am luat un metz 58 af-1.
super jucarie , mai mare ca 430 ex2, mai puternic ( m-am jucat cu amandoua 2 ore la magazin ).
pare mai firav un pic, talpa de plastic nu metal ca la 430ex2 su 580ex2 .

altceva ce sa zic .. la cat stiu eu sa il folosesc e super . se impaca cu 450d-ul meu perfect.
peste 430ex2 este ca putere, poate fi master ttl .
am inteles ca nu poate comanda ca master canonuri ci doar alte metz-uri. o sa verific in weekend cu un prienten si revin daca te intereseaza subiectul.

sper ca te-am ajutat cat de putin.

salutari.

Kunzite
Ar trebui sa comande fara probleme slave-uri Canon (prin ETTL).
Metz-urile care folosesc un protocol wireless proprietar sunt afaik doar pe adaptor SCA.
crizantema
confirm ca merge ca master cu un 430ex.
Paul_l

Multumesc de ajutor la toti. Problema ramine de actualitate mai ales ca am o sansa acum sa iau un 430EX la 227 euro iar la acelasi magazin Metz 58 AF e cam 320 euro. Nu stiu inca daca sunt pe stoc. Diferenta de pret mi se pare mai mare decit la F64. Pentru uzul meu personal si 430 EX ar acoperi necesitatile si faptul ca nu e foarte mare conteaza. Trecerea la alt flash decit cel de pe camera mi se pare insa necesara. Ar fi important pentru mine si timpul de reincarcare la fiecare dintre ele. Poate cineva sa-mi dea o idee?

Paul_l
Am luat canon 430EXII cu garantie internationala. Sper sa nu fie nevoie sa o verific in romania.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.