DaCosta
17th February 2009, 18:14
Sursa: STB (UPC), are nevoie de doua iesiri: coax-ul (RF) out spre RF-in din TV si SCART out spre SCART de la TV.
TV-ul de care dispun (SABA T27013, LCD, 68cm, facut de Thomson.fr) dispune de urmatoarele intrari: RF (coax), VGA + audio 3.5mm jack, HDMI
Din ce am mai citit pe aici si in alte locuri: se poate rezolva conversia din SCART out spre un RF folosind un adaptor catre 3xRCA, dupa care acest semnal poate fi modulat ulterior spre RF coaxial cu un modulator electronic (am gasit unul de cumparat la cca.70 lei). E functional acest scenariu, sau nu va functiona din cauza ca RF-out de pe STB nu e conectat?
A doua varianta: fiind vorba de TV, banuiesc ca accepta fara probleme semnal intercalat pe VGA - un adaptor point-to-point de la SCART la VGA ar rezolva cumva problema, urmand sa folosesc drept INPUT sursa PC in loc de AV? In caz afirmativ, imi poate recomanda de unde se poate achizitiona un adaptor SCART->VGA?
Al trelea scenariu (probabil si cel mai scump): se gaseste pe undeva o unitate de upscaling de la semnalul analogic din SCART (sau chiar si 3xRCA A/V) pentru HDMI? Daca da, pe unde si la ce costuri?
Alte scenarii ce mi-au fost sugerate, dar nu stiu sa ma pronunt:
a) utilizarea unui videoplayer mai vechi, cu intrare SCART si iesire RF - nu stiu daca ar ajuta, dat fiind ca trebuie conectat si RF-out de la STB
utilizarea unui tv tuner extern cu INPUT scart si iesire VGA + ceva audio ce poate fi translatat in 3.5mm jack
Apreciez orice parere pe acesta tema.
viceroy56
17th February 2009, 19:48
Nu am inteles prea bine: vrei sa cuplezi 1 TV sau 2 la STB?
Iesirile din STB sunt separate. Acelasi semnal(post TV) este in acelasi timp pe amandoua.
Daca vrei doar pe acel TV, leaga-l pe RF si ai rezolvat problema!
Pentru un al 2 lea TV folosesti iesirea SCART(vei vedea acelasi post) cu ce adaptor ai nevoie!
DaCosta
19th February 2009, 09:25
Un singur TV.
Se pare ca iesirea RF din STB este doar pentru posturile locale, necodate, in timp ce pe scart este iesirea pentru canalele decodate.
mister_rf
19th February 2009, 09:37
Discutam despre acest model?
http://www.upc.ro/pdf/Manual_STB.pdf
nu cred ca are modulator RF.
DaCosta
19th February 2009, 10:35
http://www.upc.nl/media/2008/3/14/UPC_DVR_lowres.jpg
Asa arata modelul de care dispun (nu are optiunea DVR, nu stiu daca e subscriptio-based sau se inlocuieste si STB-ul).
viceroy56
19th February 2009, 22:06
Din cate stiu, marea majoritate a programelor transmise digital de UPC pe cablu sunt transmise simultan si analogic(pe acelasi cablu). Numai o parte din canale(sunt prezentate pe site-ul UPC) sunt transmise NUMAI digital!
Dupa cum ai prezentat problema, singura solutie cred ca este cea cu modulator RF! Un videorecorder cu mecanica defecta este mai mult decat OK! Poate fi si un tuner extern standalone, dar e mult mai scump(asa se poate folosi intrarea VGA a televizorului). La unele tunere e posibil sa faci si PIP intre intrarea RF si cea AV deci ai si un avantaj.
Vezi la magazinele de electronica, un modulator RF nu poate fi asa de scump cum spui.
Uite ce am gasit AICI!
DaCosta
21st February 2009, 18:30
Ok, luat modulator, azi mi-a ajuns, face conversia in canalul 3, problema e ca semnalul e varza (nu se intelege imaginea). Adaptorul de la scart la rca de care dispun e o chestie cu aspect chinezesc, dar pe de alta parte nu am surse de interferenta in zona modulatorului RF (verificat prin indepartarea modulatorului). Nu stiu daca aici e problema sau nu, dar pana sa nu ma apuc de cautat un video antic, imi poate recomanda cineva un model de tv tuner standalone care s-ar potrivi situatiei descrise?
Multumesc tuturor celor care au raspuns pana acum.