amendat pentru ca am parcat masina in fata proprietatii mele

marin755

Salut am o nelamurire si rog pe cei care sunt la zii cu legislatia sa ma ajute. am primit acum cateva zile o citati de la udriste cum sa ma prezint la ei in 5 zile maxim si sa spun cine a condu masina cu nr B..... in data de 1 decembrie la ora 16:41. 2 zile m-am tot gandite pe unde am umblat eu acum 2 luni de zile la ora aia ma gandeam sa nu fie o greseala facuta de politia romana ,eu stinduma ca nu am facut absolut nimic .
pana la urma m-am prezentat la ei sa vad despre ce e vb si aflu ca am luat amenda pentru ca mi-am parcat masina in fata curti mele .
am intrebat la ghiseu cum e posibil pt ca pe strada nu exista nici un sem prin care se interzice parcarea
mi sa raspuns ca nu e nevoie sa existe semn pt ca strada are sub 5 M si ca primesc amenda atata timp cat nu e un loc amenajat pt parcare la mine in poarta
am intrebat cum fac sa obtin un loc amenajat la mine in poarta
imi zice ca nu se poate pt ca e strada ingusta ok am vazut ca ei au dreptate mereu nu am mai zis nimic am primit amenda 60 lei in 48 ore si 2 p penalizare la care politistu imi zice stai linistit ca asta a fost o reclamatie de la cineva care nu a avut loc sa treaca
ok io inteleg reclamatie ca reclamatie dar politia romana chiar ca isi face regulile numai in favoarea lor si a infractorilor
in primul rand strada nu are sub 5M are 6M fara trotoare find o strada asfaltata de curand o strada cu 2 sensuri si cate o banda pe sens
in al doilea rand eu deobicei parchez masina in asa fel pe trotoat in cat ocum din strada maxim 30 cm
in al treilea rand zic eu nu ar trebui sa dea amenda chiar daca strada ar fi ingusta atata timp cat nu exista in zona o parcare amenajata cea mai apropiata parcare amenajate de mine e la 3 KM

si acum ei pt amenda asta nu trebuia sa imi dea o dovada vie "o poza"? sa fim sinceri toate strazile din cartier sunt la fel de late,ma rog inguste cum le vad ei iat in tot cartierul sunt cel putin 800 masini parcate la poarta daca se pune politia pe tot cu amenzi din 2 in 2 zile unde ajungem sa ni se ia permisu pt ca am parcat in fata proprietati noastre si ei sa se umple de bani ?
traim in romania o tara de kkt
popazualexandru
Nu vreau sa fiu rau dar , de ce nu ti-ai bagat masina in curte ?

SPF
Daca strada are 6 metri, trotuarele nu au mai mult de 1,8 metri.

Daca tu ocupi 0.3 metri din sosea, inseamna ca restul masinii ocupa 1,5 metri din trotuar. Adica cine vrea sa treaca prin gaura aia isi murdareste hainele. Eu zic ca ai scapat mai repede cu amenda si puncte decat o cheie in vopsea.

In strainatate amenda daca parchezi aiurea pe carosabil este de 3 ori mai mica decat daca ocupi macar 10 centimetri din trotuar. Se cheama ca pui viata pietonilor in pericol pentru ca ii obligi sa circule pe partea carosabila si astfel ii expui la accidente. Mi se pare o masura de bun simt. Nici mie nu imi place ca pieton sa ocolesc pe carosabil (eventual si prin balti) masinile parcate pe trotuar.

Si mai e ceva. Si eu stau la curte. Trotuarul din fata gardului curtii este domeniu public. Nu are nicio legatura cu curtea ta, la fel de multe drepturi are unul din africa asupra trotuarului din fata curtii tale ca si tine.
zuppy
QUOTE (SPF @ Feb 17 2009, 08:28) *
In strainatate...

in strainatate exista parcari. orice comparatie nu are rost.
sunt de acord cu partea ca nu e ok sa blochezi trotuarul cu totul.
pustiu_22
Dar daca lasi loc de trecerepe trotoar de cel putin 1m stiu ca politia nu prea se uita. Sigur ai blocat trotoarul si pesemne o mama cu un carucior a fost nevoita sa mearga pe strada astfel punand in pericol viata copilului!
ady_chesnoiu
Ce legi dry.gif . Poate doar acolo la tine , că pe aici se parchează în fața blocului , strada cred că are vreo 5 M , și mașinile sunt puse pe dreapta ocupând 2 M . Ideea este că trec zilnic polițiști dar nu se întâmplă nimic .
closchkutza
Ai mai frate, terminati cu prostiile. Daca o lasa pe strada, in fata curtii, ia amenda ca blocheaza strada. Daca o lasa cocotata jumate pe trotuar ia amenda ca blocheza trotuarul. Ce dracu ar trebui sa faca cu masina aia? S-o bage in valiza si sa o ia in casa cu el? Sunt case ce nu au curte care sa permita unui autoturism sa fie parcat acolo, asa ca ce faci, nu-ti mai iei masina?
De unde stiti voi ca trotuarul nu are mai mult de 1.8 metri? Eu stau pe o strada ce tot cam 6 metri latime iar trotuarele au cam 2 metri latime. Asa ca nu este regula. Ce-mi place ca mereu trebui sa existe cate un pieton revoltat care sa laude "munca asidua" a politistilor. Stand in Dorobanti, vad in fiecare zi cum aceleasi limuzine de multe zeci daca nu sute de euro parcheaza pe trecerea de pietoni, pe mijlocul drumului, in dreptul scuarului ce incepe de la piata dorobanti spre Charles de Gaule, cum tot aceste limuzine parcheaza cu nonsalanta pe trotuare de 2 metri latime blocandu-le complet, pentru ca domnilor cu ceafa lata ce le utilizeaza le este greu sa faca mai mult de 10metri pana la bodega favorita. Si totusi, pe astia nu-i vede nimeni, Rolls-urile si Bentley-urile si alte asemenea masini sunt invizibile pentru ochiul ager al organului. La fel, ochiul ager al organului este adormit cand baietasii de bani gata trec pe langa ei, cu 100+km/h, tot pe dorobanti, in timp ce pietonii fug de pe treceri sa nu fie spulberati.

Insa toti se bucura ca s-a facut dreptate, l-au prins pe un adevarat pericol pentru societate care si-a permis sa-si parcheze masina in fata casei si l-au ars. Bine i-au facut. Acum mama cu caruciorul o sa poata sa circule nestingherita, o sa se simta libera si mandra ca locuieste in frumoasa romanie..

marin755
QUOTE (popazualexandru @ Feb 17 2009, 08:01) *
Nu vreau sa fiu rau dar , de ce nu ti-ai bagat masina in curte ?

nu am loc in curte pt a parca masina in zona asta curtile sunt mici si inghesuite majoritatea care are o masina o are la poarta
si in plus lucrez cu ia pt ca e masina se la serviciu iar program nu exista pot sa vin acasa si pot pleca peste o jumatate de ora
asta pana pe la 9 seara deci chiar daca era loc in curte sa o bag nu cred ca ar baga nimeni masina si ar scoate-o din curte din 30 in 30 min stind ca pleaca iar
marin755
QUOTE (SPF @ Feb 17 2009, 08:28) *
Daca strada are 6 metri, trotuarele nu au mai mult de 1,8 metri.

Daca tu ocupi 0.3 metri din sosea, inseamna ca restul masinii ocupa 1,5 metri din trotuar. Adica cine vrea sa treaca prin gaura aia isi murdareste hainele. Eu zic ca ai scapat mai repede cu amenda si puncte decat o cheie in vopsea.

In strainatate amenda daca parchezi aiurea pe carosabil este de 3 ori mai mica decat daca ocupi macar 10 centimetri din trotuar. Se cheama ca pui viata pietonilor in pericol pentru ca ii obligi sa circule pe partea carosabila si astfel ii expui la accidente. Mi se pare o masura de bun simt. Nici mie nu imi place ca pieton sa ocolesc pe carosabil (eventual si prin balti) masinile parcate pe trotuar.

Si mai e ceva. Si eu stau la curte. Trotuarul din fata gardului curtii este domeniu public. Nu are nicio legatura cu curtea ta, la fel de multe drepturi are unul din africa asupra trotuarului din fata curtii tale ca si tine.

asa e strada are 6m si eu ocup aproape tot trotuaru deci sigur nu ramane loc sa treaca pe trotoar un pieton si cum daca parchez in strada iau amenda poate gasesc si masina lovita iar daca parchez pe trotoar la fel amenda si poate "o cheie in vopsea" cum spui am incercat sa ma orientez si eu cum e mai bine si cum am vazut ca in romania degeaba exista trotuar ca tot pe centru strazi se circula si trebue sa eviti pietoni care merg pe centru strazi avand chiar trotoaru liber fara absolut nici o masina am decis sa o parchez cat mai mult pe trotoar sa nu incurc circulatia masinilor pe strada

nu am nimic impotriva pt ca sunt amendat daca parchez neregulamentar atata timp cat in zona ar exista si locuri speciale pt parcat dar cum nu exista asa ceva ce fac ma duc la tara cu ia ca acolo am loc de parcare in curte ca e mare curtea si cand trebuie sa plec undeva cu masina fac naveta cu trenu sa imi iau masina din "parcare" nu mi se pare deloc corect atata timp cat io ca cetatean care platesc taxe peste taxe in tara asta de kkt

ar trebui ceva de genu uite ba cutarescule iti dau amenda ca ai parcat masina in fata curti si nu te-ai dus la 50 de metri pai incolo unde ai loc special amenajat de parcare asa mi se pare o amenda corecta inseamna ca am fost fudul si am preferat sa imi parchez masina in fata curti dar cum nu exista acele locuri amenajate nu ar trebui sa se dea amnzile e ceva de genu te leg de maini si de picioare si iti zic hai sa facem box cine crezi ca ,castiga

aici nu stiu ce ai vrut sa arati nu am zis ca trotoaru din fata curti imi e propietate ba chiar pe trotoaru din fata curti mele nu am nimic impotriva ca mai parcheaza fie el si de pe luna atata timp cat nu imi parcheaza in poarta sa nu mai pot iesi

si app am iesit cu ruleta si am masurat strada din bordura in bordura si are 5,8m iar ei spun ca amenda a fost data pt ca strada are sub 3 m cred ca se refera 3 m pe banda dar pt ca are 5,8 asta nu inseamna ca e un stas sa se faca strazile la 5,8m cred ca a fost calculata la ochi pt ca se vede clar cu ochiu liber un trotuar e mai ingust decat celalalt deci cred sigur ca in proiect apare ca are 6 m strada
andreic

QUOTE (pustiu_22 @ Feb 17 2009, 10:01) *
Dar daca lasi loc de trecerepe trotoar de cel putin 1m stiu ca politia nu prea se uita. Sigur ai blocat trotoarul si pesemne o mama cu un carucior a fost nevoita sa mearga pe strada astfel punand in pericol viata copilului!

Buna asta... pe cateva strazi din zona mea numai asa se parcheaza altfel se blocheaza strada cu totul, nu mai are loc nici masina politiei, odata treceauusor sa nu se agate in vreo oglinda smile.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.