Repozitionare pe piata low-cost din Romania
Pagini: 1, 2

softpedic

Se pare ca WIZZAIR a ajuns pe locul 1 in clasamentul operatorilor aerieni low cost din Romania, cu o cota de 36%, urmat de BLUE AIR cu 34,5%, si de MY AIR cu 11%. Dupa luna aprilie, WIZZAIR spera sa ajunga la 43%, in timp ce BLUE AIR va scadea probabil la 29%. Atuurile WIZZAIR sint deschiderea bazei de la Timisoara si achizitionarea a inca 3 aeronave. ( BLUE AIR va plusa anul acesta doar cu aeronava Boeing 737-800, adusa saptamina trecuta )
Iuliux
3 aeronave pt baza din Timisoara? Sau 3 aeronave in totalul flotei Wizz?

silver_fern
QUOTE (Iuliux @ Feb 17 2009, 10:27) *
3 aeronave pt baza din Timisoara? Sau 3 aeronave in totalul flotei Wizz?

Una pt Timisoara, una pt Bucuresti si una pt Cluj.
Iuliux
Pe Timisoara cu cate avioane incep?
bubalus
inca nu am calatorit cu wizz-ul... doar nevasta-mea si niste prieteni. nevasta-mea a zis ca serviciile au fost peste cele ale Ryanair cu care a mai calatorit. oricum wizz-ul a intrat destul de tare pe piata in ultimii 2 ani.
ce nu inteleg ste de ce oare evita constanta. probabil ar aduce la fel de multi calatori ca si timisoara sau cluj. si nu numai wizz-ul. e valabil si pt. alti operatori.
Iuliux
QUOTE (bubalus @ Feb 17 2009, 14:05) *
nevasta-mea a zis ca serviciile au fost peste cele ale Ryanair cu care a mai calatorit.

Da bine faptul ca personalul e format din romani, cei de la Ryanair nu stiu romaneste.
Din experienta proprie, 3 zboruri Wizz (dintre care 2 cu intarziere - unul vreo 30 min, altul vreo 5 ore jumate) vs. 4 zboruri Ryanair (nici o intarziere) prefer la orice ora Ryanair.
cip_76
QUOTE (bubalus @ Feb 17 2009, 14:05) *
inca nu am calatorit cu wizz-ul... doar nevasta-mea si niste prieteni. nevasta-mea a zis ca serviciile au fost peste cele ale Ryanair cu care a mai calatorit. oricum wizz-ul a intrat destul de tare pe piata in ultimii 2 ani.
ce nu inteleg ste de ce oare evita constanta. probabil ar aduce la fel de multi calatori ca si timisoara sau cluj. si nu numai wizz-ul. e valabil si pt. alti operatori.

Probabil evita Constanta pentru ca este in zona si Bucuresti Baneasa care nu este foarte departe. Daca te uiti la bazele existente in momentul de fata ale wizz air vei vedea ca ele acopera un areal mai larg. Baza de la Cluj deserveste foarte bine Transilvania, iar Timisoara acopera foarte bine partea de vest a tarii, in vreme ce Baneasa atrage calatorii din sudul tarii. Astea sunt conditiile pentru care banuiesc ca nu deschide la Constanta. Mai degraba m-as gandi sa deschida o baza in Moldova.

Freddie
Personalul WizzAir nu e format din romani. Ah, sigur, mai exista si romani printre piloti sau flight attendants, dar in niciun caz nu reprezinta majoritatea. Asa si la Emirates sint romani, si la Ethiad si inca prin alte companii mai mari sau mai mici. Majoritatea pilotilor romania sint formati la SSAvC, de unde obligativitatea sa stea 5 ani la o companie romaneasca, Wizz nefiind companie romaneasca.
Anyhow, statistic, WizzAir nu are intirzieri mai mari decit orice alta companie, fie ea no-frills sau full-fare. Iar preturile intr-adevar sint mai mici decit la multi alti competitori, poate nu ca la Ryan, dar legaturile Ryan cu romania sint aproape inexistente, mai ales dupa ce au suspendat Arad-ul. De blueair nici nu mai zic, la ei valoarea taxelor este direct invers proportionala cu valoarea biletului, asa ca orice fare ai prinde, au ei grija ca adunind taxele sa nu iesi sub 200 EUR smile.gif
bubalus
QUOTE (cip_76 @ Feb 17 2009, 14:42) *
Probabil evita Constanta pentru ca este in zona si Bucuresti Baneasa care nu este foarte departe. Daca te uiti la bazele existente in momentul de fata ale wizz air vei vedea ca ele acopera un areal mai larg. Baza de la Cluj deserveste foarte bine Transilvania, iar Timisoara acopera foarte bine partea de vest a tarii, in vreme ce Baneasa atrage calatorii din sudul tarii. Astea sunt conditiile pentru care banuiesc ca nu deschide la Constanta. Mai degraba m-as gandi sa deschida o baza in Moldova.

probabil ai dreptate, insa poate parea paradoxal dar e mai la indemana sa ajungi de la sibiu la timisoara sau cluj decat de la constanta la bucuresti.
desi sunt doar 250 km din C-ta pana la Buc... e f dificil de ajuns la aeroporturile din bucuresti sau retur. trenuri sunt vreo 2-3 si fac 5 ore jumate pana in gara...iar de acolo cum ti-o fii norocul cu traficul 30 de min sau 2 ore. mai sunt niste microbuze care fac vreo 3,5 - 4ore + la fel drumul prin bucuresti.
si nu asta e cea mai mare problema...ci faptul ca dupa ora 6-7 seara nu ai nici o alternativa de a merge la bucuresti sau invers.
ma gandeam ca pana se trezesc adormitii astia de sus si fac autostrazi sau cai ferate europene ..ne slveaza wizz-ul sau alti operatori low cost.
pana acum.... noroc cu ryanairul. dar nu ar strica sa fie mai multi.
Iuliux

QUOTE (Freddie @ Feb 17 2009, 14:46) *
Personalul WizzAir nu e format din romani. Ah, sigur, mai exista si romani printre piloti sau flight attendants, dar in niciun caz nu reprezinta majoritatea.

La toate cele 3 zboruri ale mele cu ei, au avut echipaj complet romanesc si erau 3 avioane diferite.

QUOTE (Freddie @ Feb 17 2009, 14:46) *
Anyhow, statistic, WizzAir nu are intirzieri mai mari decit orice alta companie

Din cate stiu, statistic, Ryanair este cea mai punctuala companie din europa, Wizz nu se apropie de asta.
thesouloflove
Super companie la nivel cu Ryan Air ,faza cu intarzierile e penala dry.gif mereu cei de la Tarom platesc cred eu sa se faca tam-tam pe seama intarzierilor sa iasa ei mai bine smile.gif
Iuliux
QUOTE (thesouloflove @ Feb 18 2009, 15:47) *
Super companie la nivel cu Ryan Air ,faza cu intarzierile e penala dry.gif mereu cei de la Tarom platesc cred eu sa se faca tam-tam pe seama intarzierilor sa iasa ei mai bine smile.gif

Cat timp nu folosesti semne de punctuatie nu o sa se inteleaga nimic din posturile tale.
fly_dream
QUOTE (bubalus @ Feb 17 2009, 18:15) *
probabil ai dreptate, insa poate parea paradoxal dar e mai la indemana sa ajungi de la sibiu la timisoara sau cluj decat de la constanta la bucuresti.
desi sunt doar 250 km din C-ta pana la Buc... e f dificil de ajuns la aeroporturile din bucuresti sau retur. trenuri sunt vreo 2-3 si fac 5 ore jumate pana in gara...iar de acolo cum ti-o fii norocul cu traficul 30 de min sau 2 ore. mai sunt niste microbuze care fac vreo 3,5 - 4ore + la fel drumul prin bucuresti.
si nu asta e cea mai mare problema...ci faptul ca dupa ora 6-7 seara nu ai nici o alternativa de a merge la bucuresti sau invers.
ma gandeam ca pana se trezesc adormitii astia de sus si fac autostrazi sau cai ferate europene ..ne slveaza wizz-ul sau alti operatori low cost.
pana acum.... noroc cu ryanairul. dar nu ar strica sa fie mai multi.

Macar voi aveti legatura cu Pisa, de acolo puteti zburataci in toata Europa, insa ai dreptate, intre voi si noi nu prea sunt bune legaturile, asta m-a descurajat sa incerc o plimbare cu Ryan la Pisa, nu aveam cum sa ajung la aeroportul din Constanta cu un tren dimineata devreme! Eu tot sper sa se milostiveasa cei de la Ryan sa includa si Bucurestiul in planurile lor, mai ales acum ca cica vom avea si tren pana la..... Otopeni....!

Totusi.... bine ca avem si ceea ce avem, altfel multi dintre noi nu ar fi ajuns sa iasa din Romania o eternitate de acum incolo! Daca ar fi sa fac un top al companiilor low-cost prezente la noi, ar arata cam asa:

(Ryan)
Wizz
EasyJet
SkyEurope
MyAir
BlueAir

Nu am testat Click Air deocamdata. Cei de la EasyJet imi par mai seriosi decat cei de la Wizz, insa au preturi mai mari si nu au decat doua destinatii de la noi. BlueAir sunt mult prea scumpi pentru ceea ce ofera (nu stiu cum de sunt pe locul 2, poate datorita rutelor "monopol" pe care le au deocamdata, gen Lisabona, dar incet-incet apare concurenta, Parisul nu mai este doar al lor), i-as lasa pe ultimul loc chiar daca cei de la MyAir intarzie si isi anuleaza cursele cam des.
flc
QUOTE (fly_dream @ Feb 19 2009, 00:34) *
Macar voi aveti legatura cu Pisa, de acolo puteti zburataci in toata Europa, insa ai dreptate, intre voi si noi nu prea sunt bune legaturile, asta m-a descurajat sa incerc o plimbare cu Ryan la Pisa, nu aveam cum sa ajung la aeroportul din Constanta cu un tren dimineata devreme!

o sa poti veni de la bologna, ora de intoarcere e buna. vreau anul asta sa incerc legatura.
MiG29
Nu cred ca Ryanair o sa vina la Bucuresti, din simplul motiv ca ei au prostul obicei (ma rog ptr ei e bun) sa negocieze la sange tarifele cu aeroporturile de unde opereaza. La CND a mers si merge, la Arad a mers pana cand s-au intins la bani, iar la ceva gen BBU nu cred ca se pune problema sa negocieze in conditiile in care deja Blueair, Wizz, Myair sau Germanwings sunt bine infipti acolo, si nu le-ar pica bine ca cei de la Ryana sa aiba tarife mai mici ca ei. De Otopeni nu se pune problema...

P.S. Pana acum am incercat Ryanair de 3 ori (au fost ok, ieftini, cam inghesuit, pana la urma mi-au facut si un refund de 10 euro, ptr o gresala a lor), Germanwings (de 2 ori, fara probleme, mi-a placut ca iti poti rezerva si locul la booking, ) si Wizzair o singura data deci n-as putea sa fiu obiectiv, dar iarasi eu n-am avut probleme. Probabil la vara am sa zbor cu Easy si Clickair.
laurentcauia2
Cred ca am la activ vreo 15 zboruri cu easyJet. Cam toate pe afara. O singura data a intarziat, in rest ok. Germanwings sunt iarasi de cautat, dar am vazut ca in ultimul timp au mai crescut preturile, am avut si cu ei o intarziere, mare, peste noapte am avut cazare la hotel asigurata, transport de la si spre aeroport la fel asigurata, breakfast idem. Si a fost hotel de 4*
SkyEurope, MyAir nu am zburat cu ei, blueair nu e prea low-cost. Wizz voi zbura la sfarsitul lui martie, dar pana nu am mai multe zboruri nu pot zice nimic despre ei.
alexxxxx
M-a distrat raspunsul BlueAir la aceasta "repozitionare". Destul de inteligent facut, desi cam "neacademic"....
Va las sa va delectati:

23.02.2009 -Blue Air ramane lider de piata

Intr-o conferinta de presa sustinuta vineri 13 (februarie, a.c.) o companie de transport aerian a anuntat ca in luna februarie a devenit cea mai mare companie low cost din Romania. Compania nu a precizat care sunt zilele din luna februarie in care s-a intamplat evenimentul si nici cati pasageri reprezinta diferenta de 2%, cu care afirma ca ar fi depasit compania Blue Air. Se pare ca matematica este o stiinta care, are ori foarte multe secrete pentru responsabilii companiei respective, ori este ignorata intentionat ca suport atat in constructia realizarilor cat si a estimarilor. Ne gandim poate sa cerem ca la urmatoarea Olimpiada de matematica, sa fie introduse cifrele enuntate in cadrul conferintei de presa ca tematica in stabilirea ecuatiilor de rezolvat de catre participanti, sau ne gandim si ca poate nu e intamplator ca au ales sa-si sustina aceste afirmatii in ziua de vineri 13, posibil existand in aceasta zi si data ceva influente planetare necunoscute cel putin noua.

Noi vrem sa fim obiectivi si sa dam Cezarului ce este al Cezarului.

Compania aeriana care a facut anuntul de mai sus este totusi recunoscuta ca lider de piata (se pare ca doar in Romania, deoarece in alte tari, din informatiile pe care le detinem, aplica o conduita mai "vestica" )pe alte segmente:

-intarzieri mari si foarte mari;

-anulari de curse;

-indiferenta/necomunicare/nepasarea cu care sunt tratati pasagerii in situatiile de mai sus;

-lipsa completa de comunicare cu reprezentantii presei in cazul intarzierilor sau anularilor de curse(exemple recente: Londra, Treviso-7/8 februarie 2009), sau atunci cand apare si comunicarea, se incearca sa se gaseasca justificari cel putin hilare( nedorind sa dam o interpretare de alta natura), cum ar fi inexistenta asistentei tehnice adecvate intr-o tara(Romania) care are o experienta, recunoscuta international, in aviatie, mult mai mare decat a multor alte tari;

Asteptam din partea acestei companii sa trateze pasagerii romani ca niste cetateni europeni.

Blue Air, prima companie Smart Flying din Romania, are ca obiectiv principal sa devina prima alegere dintre liniile aeriene, pentru cei care cauta servicii excelente la un pret accesibil.
ronnie09
Mie mi se pare un raspuns tipic romanesc. cool.gif
MiG29
e o magarie acest raspuns, totusi wizzair ca si flota, trafic si detinatii e mult peste blueair.
flc
QUOTE (MiG29 @ Feb 23 2009, 21:54) *
e o magarie acest raspuns, totusi wizzair ca si flota, trafic si detinatii e mult peste blueair.

dar nu e ca massmedia. si daca nu va cotiza va avea parte doar de stiri din astea
MiG29
mda, probabil. se stie ca de ex. realitatea e pe fata cu blueair.
softpedic
QUOTE (flc @ Feb 23 2009, 21:58) *
dar nu e ca massmedia. si daca nu va cotiza va avea parte doar de stiri din astea

Cred ca s-ar putea sa ai dreptate. Sa speram ca n-o sa fie asa.
silver_fern
E pur si simplu incredibil cata energie e cheltuita in astfel de raspunsuri. Iar cand vine vorba de relatia cu clientii, obosesc datorita energiei consumate anterior. biggrin.gif
Puteau sa scrie foarte simplu "Ba pe-a ma-tii", oricum se intelege acelasi lucru. Oare vor invata vreodata astfel de conducatori de companii romanesti ca faptele au mai mare greutate decat comunicatele de presa? Pe care piata ramane Blue air lider? Pt ca din punct de vedere al preturilor, ei se afla pe o nisa de piata si sunt cam singuri acolo. Oricum si daca alergi singur, e cool sa iesi pe primul loc. biggrin.gif
CalatorulXP
QUOTE (silver_fern @ Feb 26 2009, 14:14) *
E pur si simplu incredibil cata energie e cheltuita in astfel de raspunsuri. Iar cand vine vorba de relatia cu clientii, obosesc datorita energiei consumate anterior. biggrin.gif
Puteau sa scrie foarte simplu "Ba pe-a ma-tii", oricum se intelege acelasi lucru. Oare vor invata vreodata astfel de conducatori de companii romanesti ca faptele au mai mare greutate decat comunicatele de presa? Pe care piata ramane Blue air lider? Pt ca din punct de vedere al preturilor, ei se afla pe o nisa de piata si sunt cam singuri acolo. Oricum si daca alergi singur, e cool sa iesi pe primul loc. biggrin.gif

O alta nișă ... ? Ha, ha, ha ...
Pe o altă nișă decât Taromul ... poate, dar Wizzair, easyJet, Germanwings, MyAir, SkyEurope, Clickair, WindJet sunt pe același segment de piață ca și aerul albăstrit.
bubalus
QUOTE (CalatorulXP @ Feb 26 2009, 21:45) *
O alta nișă ... ? Ha, ha, ha ...
Pe o altă nișă decât Taromul ... poate, dar Wizzair, easyJet, Germanwings, MyAir, SkyEurope, Clickair, WindJet sunt pe același segment de piață ca și aerul albăstrit.

or fi ei pe acelasi segment de piata doar daca segmentul de piata se numeste "preturi intre 0 - 200 euro". La blue air nu am vazut niciodata preturi sau bilete ieftine... al ei oferta inseamna cand biletul dus intors e 200 de euro...ca altfel cu 200 euro abia cumperi o calatorie.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.