Am procedat sau nu corect?
Pagini: 1, 2, 3

inside_spy

Salutare,

Am și eu o mică nedumerire referitoare la trafic. Am avut o mică altercație în trafic în intersecția străzii Năsăud cu Trafic Greu Am pus și o poză...

Click pentru a vizualiza atașamentul

Ideea e că și eu, cât și șoferul celeilalte mașini vroiam să facem stânga pe Șos. Progresului... Eu am executat manevra exact ca în desen, moment în care mi-am luat o mulțime de înjurături și claxoane de la șoferul celeilalte mașini, care vroia să mă ocolească. Mi-a tot gesticulat nervos cum trebuia să tratez intersecția, dar încă sunt nedumerită.

PS: Îmi cer scuze dacă am postat aiurea topicul ăsta nou, dar chiar nu știam unde să postez.
bolovan
Dupa vechea lege...nu ai procedat corect (se ocolseste centrul imaginar al intersectiei).
Acum...nu sint sigur...dar am impresia ca s-a schimbat legea...si dupa noua lege ai procedat corect.

spare-me
QUOTE (bolovan @ Feb 16 2009, 20:12) *
Dupa vechea lege...nu ai procedat corect (se ocolseste centrul imaginar al intersectiei).
Acum...nu sint sigur...dar am impresia ca s-a schimbat legea...si dupa noua lege ai procedat corect.

s-a schimbat demult si se cheama stanga simultan
dudulicu
QUOTE (bolovan @ Feb 16 2009, 20:12) *

da dupa noua lege ai procedat corect,insa intervine in intersectie daca nu e semnalizat cine are prioritate atunci se acorda prioritate de dreapta si cred ca el avea prioritate si din cauza asta gesticula
bolovan
dudulicu dreapta cui?
inside_spy
QUOTE (dudulicu @ Feb 16 2009, 20:24) *
da dupa noua lege ai procedat corect,insa intervine in intersectie daca nu e semnalizat cine are prioritate atunci se acorda prioritate de dreapta si cred ca el avea prioritate si din cauza asta gesticula

Amândoi făceam stânga, tocmai "venise" verdele. Nu erau alte mașini și nu era cazul să ne ocolim pentru a sta "la pândă" să trecem când prindem momentul. L-am sunat și pe un prieten de la Ruteră și mi-a zis că am procedat corect. tongue.gif

Concluzia: ăla era nebun.
dudulicu
QUOTE (inside_spy @ Feb 16 2009, 20:34) *
Amândoi făceam stânga, tocmai "venise" verdele. Nu erau alte mașini și nu era cazul să ne ocolim pentru a sta "la pândă" să trecem când prindem momentul. L-am sunat și pe un prieten de la Ruteră și mi-a zis că am procedat corect. tongue.gif

Concluzia: ăla era nebun.

atunci ai procedat corect,aveai verde deci celalat conducator poate nu stie ca sa schimbat legea coolspeak.gif

StGermain
Nu prea imi dau seama ce era cu acea veche lege. Stiu ca si pe vremea in care am facut eu scoala de soferi tot asa se proceda, pentru ca tin minte din scoala expresia asta cu "centrul intersectiei". Oricum nu vad utilitatea, pe vremea vechii legi daca veneau 5 dintr-o parte si 5 din alta trebuiau sa se impleteasca reciproc doar pentru a ocoli centrul intersectiei?

Ma rog, bine ca s-a schimbat macar.
dudulicu
QUOTE (bolovan @ Feb 16 2009, 20:26) *
dudulicu dreapta cui?

mai frate intr-o intersectie nesemnalizata nu esti obligat sa acorzi prioritate de dreapta eu asa stiu.....,in plus nu cunosc intersectia despre care e vb. si n-am stiut ca e semnalizata imi pare rau mad.gif
micutza08

Prioritate de dreapta cand vin masinile din sens opus si fac amandoua stanga? Prioritate lui de ce? de smecher?Ce naiba. Ai procedat corect, si chiar te rog sa faci asa si in continuare, ca eu ma lupt cu morile de vant si toti fac cum au invatat ei acu 20 de ani.
charme
QUOTE (dudulicu @ Feb 16 2009, 20:41) *
mai frate intr-o intersectie nesemnalizata nu esti obligat sa acorzi prioritate de dreapta eu asa stiu.....

tulaaai cum suna asta .... sper ca te-ai referit doar la situatia de fata, oricum formulat incorect.
Alice
Care-i legea care-ti da dreptul sa faci asa ceva???
Asta se aplica doar cand era semafor pt. stanga, separat de cel pt. inainte, pt. ca altfel ar iesi un mare... rahat.
Bebeluska
Exista intersectii in care, daca s-ar aplica legea aia "noua", eu care fac stanga fara a ocoli centrul intersectiei ajung exact in fata sensului opus (sper ca m-am exprimat clar) si ceilalti asijderea... Ma refer aici la intersectiile mari, cu 2 benzi/sens si eventual si spatiul verde pe mijloc..
melcu79
Da, e corect eu stiu ca NU se mai ocoleste centrul imaginar.
Alice
D-aia se conduce ca un cur la noi, ca fiecare face ce-l taie capul, sau ce a auzit la vecinu', cand era cu berea in bot.
melcu79
QUOTE (Alice @ Feb 16 2009, 22:51) *
D-aia se conduce ca un cur la noi, ca fiecare face ce-l taie capul, sau ce a auzit la vecinu', cand era cu berea in bot.

Asa si, a procedat corect sau doar lasi un comentariu si mai faci un post?
Alice
Daca citeai si reply-ul de mai sus, vedeai. NU a procedat corect.
melcu79
QUOTE (Alice @ Feb 16 2009, 22:55) *
Daca citeai si reply-ul de mai sus, vedeai. NU a procedat corect.

Pune mana pe carte , ca nu ai dat de palarier, inca.

Art. 110. - (2) Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul vehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrylui intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

(3) Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediana a partii carosabile se ocolesc prin dreapta.
cosmin_miu
QUOTE (melcu79 @ Feb 16 2009, 23:19) *
Pune mana pe carte , ca nu ai dat de palarier, inca.

Art. 110. - (2) Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul vehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrylui intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

(3) Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediana a partii carosabile se ocolesc prin dreapta.

inca e periculos sa faci astfel de manevre legale atata timp cat nu vezi intentia celui din fata. (din ce-am observat peste 70% nu stiu de aceasta reglementare )

putin off (legat de altercatie-nevinovat): eram in bucuresti ...in fata mea un cielo franeaza la trecere de pietoni ,franez si eu ca deh nu puteam sa intru peste cielo si peste pietoni (pietonii treceau pe o trecere la care nu mergea semaforul -dar ptr soferi era verde).
In spatele meu era o skoda octavia taxi care claxona in disperare am crezut initial ca-i claxoneaza pe pietoni sau pe cielo, dar boulica ma claxona pe mine (am inteles asta cand a ajuns in paralel ,gesticula si se uita la mine). `Am deschis geamu si bineinteles ca i-am cerut sa ma scuze ca ma aflam in fata lui naughty.gif `. Am vrut sa-mi explice si mie de ce ma .... la capatana , dar la urmatorul semafor a pastrat o distanta maricica fata de geamul meu.(cu totusi ca avea loc sa inainteze ).
Cred ca m-a vazut cu nr de bz si o fi zis ca incurc traficul pe acolo ....sau cine stie, oricum dupa incident i-am aratat ca se ajunge la destinatie rapid si sigur daca se calculeaza manevrele (tot drumul s-a agitat ca pestele pe uscat.....facea ce facea si tot la 5-6 masini in spatele meu ajungea laugh.gif )
Danny1
in mare parte din europa, centrul intersectiei se lasa la dreapta ta, astfel se evita blocajele prostesti creeate prin ocolirea centrului intersectiei.
sebulbus
QUOTE (micutza08 @ Feb 16 2009, 20:41) *
Ai procedat corect, si chiar te rog sa faci asa si in continuare, ca eu ma lupt cu morile de vant si toti fac cum au invatat ei acu 20 de ani.

Acu' e drept ca asa ceva nu fac, dar de scrisul dupa norma de acum veche tot nu ma pot dezvata.
cornel001
In intersectiile mari unde este verde inainte si la stanga pt ambele sensuri, si mai multe masini vor sa faca stanga la fiecare verde, se face prin dreapta centrului (zic ce e in practica nu ce zice in lege) pentru ca altfel mult mai putine masini ar apuca sa faca stanga.
Danny1
QUOTE (cornel001 @ Feb 17 2009, 13:31) *
In intersectiile mari unde este verde inainte si la stanga pt ambele sensuri, si mai multe masini vor sa faca stanga la fiecare verde, se face prin dreapta centrului (zic ce e in practica nu ce zice in lege) pentru ca altfel mult mai putine masini ar apuca sa faca stanga.

uite ce se intampla daca faci stanga prin dreapta centrului laugh.gif . poate ai vrut sa zici prin stanga centrului, sau ca lasi centrul in dreapta ta.

Click pentru a vizualiza atașamentul
abancor
Totusi, in Bucuresti, au ramas multe intersectii unde se face dupa vechea metoda. Fiecare intersectie cu obiceiul ei.

Legal si logic e sa nu ocolesti centrul, ca sa nu te intersectezi cu ceilalti, sa rezulte desenul de mai sus. Practic, in intersectiile unde a ramas obiceiul de a se ocoli, e destul loc, si incap mai multe masini sa faca stinga.
melcu79
Domnii colegi, domnisoara a intrebat daca e corect si legal!?

Raspunsul final este DA, cu mentiunea ca traseul corect va fi adoptat in functie de situatia din trafic!!!
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.