Salut,
Mai am 1 an de liceu , si m-am hotarat pana la urma "ce vreu sa ma fac cand voi fi mare" ... Mi-ar placea foarte mult sa fac parte dintre aceste servicii de siguranta ! Vreu sa mor la datoriie

dupa "jmecheri" (ceafa,ras,scund,ochelari)
Deci am 17 ani , locuiesc in Constanta si vreu sa intru in S.P.P / S.R.I / Jandarmeria Română eventual politist la rutiera(ultima sol.)
Am inteles ca pentru asa ceva trebuie sa ai un anumit fizic . Eu's un tip de 1.80 M , 75 KG .... sper sa sar de 185
Pentru SPP/SRI ce trebuie sa am ? Liceu o facultate anume ... trebuie sa fac o specializare ceva ?
Pentru Jandarmeria Română nu cred ca'i asa greu sa te faci "mascat" .
--------------
Ce trebuie sa fac pentru a intra in SPP/SRI/J.R. ???
Precizez ca nu vreu la birou !
Help , am nevoie de informatii , chiar vreu sa fac asa ceva , imi place ... orice info. e bine venita !
Multumesc .

"n-ai cu cine ma , niste tarani ! "
dar nu am aflat ce vroiam , mai ales pentru SPP (pe site am gasit doar pentru Ofițeri si Subofițeri.
Cadrele militare ale Serviciului de Protecție și Pază provin, de regulă, din rândul absolvenților instituțiilor militare de învățământ, pregătiți în specialități militare identice sau apropiate celor din serviciu.
Pentru unele domenii specifice de activitate, pentru care instituțiile militare de învățământ nu asigură formarea specialiștilor necesari, personalul este selecționat din rândul celor mai buni absolvenți ai instituțiilor civile de învățământ, care îndeplinesc criteriile și cerințele stabilite prin lege și prin ordinul directorului instituției.
Selecția candidaților este o activitate continuă și este realizată de structurile specializate ale serviciului.
Se urmărește în mod deosebit selectarea unor persoane sănătoase fizic și psihic, cu o mare capacitate de efort, cu un comportament ireproșabil, care au motivații solide pentru a lucra într-un serviciu special și a-și asuma responsabilități deosebite.