SPP/SRI/Jandarmeria Română
Pagini: 1, 2

aWp_viTal

Salut,

Mai am 1 an de liceu , si m-am hotarat pana la urma "ce vreu sa ma fac cand voi fi mare" ... Mi-ar placea foarte mult sa fac parte dintre aceste servicii de siguranta ! Vreu sa mor la datoriie laugh.gif dupa "jmecheri" (ceafa,ras,scund,ochelari)

Deci am 17 ani , locuiesc in Constanta si vreu sa intru in S.P.P / S.R.I / Jandarmeria Română eventual politist la rutiera(ultima sol.) cool.gif

Am inteles ca pentru asa ceva trebuie sa ai un anumit fizic . Eu's un tip de 1.80 M , 75 KG .... sper sa sar de 185 rolleyes.gif

Pentru SPP/SRI ce trebuie sa am ? Liceu o facultate anume ... trebuie sa fac o specializare ceva ?
Pentru Jandarmeria Română nu cred ca'i asa greu sa te faci "mascat" .

--------------
Ce trebuie sa fac pentru a intra in SPP/SRI/J.R. ???

Precizez ca nu vreu la birou !

Help , am nevoie de informatii , chiar vreu sa fac asa ceva , imi place ... orice info. e bine venita !

Multumesc .
edy_wheazel
QUOTE (aWp_viTal @ Feb 11 2009, 22:14) *
m-am hotarat pana la urma "ce vreu sa ma fac cand voi fi mare" ... Mi-ar placea foarte mult sa fac parte dintre aceste servicii de siguranta ! Vreu sa mor la datoriie laugh.gif dupa "jmecheri" (ceafa,ras,scund,ochelari)

Mda. Foarte serios.

spare-me
da pe site-urile respective ai intrat ?
cariera ? recrutare ?
google ?

vorbesti serios pe dracu
aWp_viTal
death.gif "n-ai cu cine ma , niste tarani ! "

Nu are rost sa dau explicati , asa ca ma abtin si astept pe cineva mai serios !

Edit : spare-me , pe useri de mai sus ii inteleg ... dar pe tine cu 12.000 de postari ...... SI DA AM INTRAT , dar nu am aflat ce vroiam , mai ales pentru SPP (pe site am gasit doar pentru Ofițeri si Subofițeri. Plus ca vreu si parerea voastra , un sfat prietenesc....)

Va rog frumos , sa nu postati acum,argumente cum ca voi aveti dreptate !!! Va rog !
Actrus
De citeai concret despre SPP pe site, observai de unde recruta.

In principiu, te hotarasti pentru o institutie / serviciu si te interesezi. Nu impusti la nimereala sa vezi ce prinzi.
VipeR85
Salut,

Mai am 1 an de liceu , si m-am hotarat pana la urma "ce vreu sa ma fac cand voi fi mare" ... Mi-ar placea foarte mult sa fac parte dintre aceste servicii de siguranta ! Vreu sa mor la datoriie laugh.gif dupa "jmecheri" (ceafa,ras,scund,ochelari)

Deci am 17 ani , locuiesc in Constanta si vreu sa intru in S.P.P / S.R.I / Jandarmeria Română eventual politist la rutiera(ultima sol.) cool.gif

Am inteles ca pentru asa ceva trebuie sa ai un anumit fizic . Eu's un tip de 1.80 M , 75 KG .... sper sa sar de 185 rolleyes.gif

Pentru SPP/SRI ce trebuie sa am ? Liceu o facultate anume ... trebuie sa fac o specializare ceva ?

--------------

Help , am nevoie de informatii , chiar vreu sa fac asa ceva , imi place ... orice info. e bine venita !

Multumesc .

stai pe curu tau si vezi-ti de altceva.

la SPP si SRI nu se intra cum se intra la "spiru haret". aia recruteaza din scoala de politie sau de la academie. cand am terminat la campina au venit cativa sefi de la directiile respective, au organizat niste examene, pe langa cele de sfarsit de scoala, si-au recrutat oamenii si cu asta basta.
la acdemie cred ca e o clasa speciala pentru asa ceva. dar de acolo iasa sefi.

de la IJJ in general se fuge...tocmai ce am primit acum 2 saptamani 3 jandarmi transferati de la IJJ la politie-ordine publica. oare crezi ca de bine au plecat? unul din ei e comisar si a plecat sef de la jandarmi ca sa ajunga sa faca patrula in oras la politie.

si vad ca intre optiunile tale pui ceva care cere muschi, dar totodata si inteligenta. testele de la SRI te rup. pui si jandarmeria si politia rutiera. da-mi voie sa iti aduc la cunostinta ca mai exista si ordine publica si judiciar in cadrul politiei. dar se pare ca aceste doua servicii nu sunt de prea mare importanta pentru tine. daca tot vrei sa faci cunostinta cu cefe groase si chele incearca ordinea publica din politie....o sa ai de a face cu tot felul de specimene si o sa fi cel mai injurat si hulit de pe strada, sau incearca la judiciar, dar acolo iti trebuie si altceva in afar de muschi ca sa faci o panda si sa prinzi hotu.

deci cum ziceam...las-o balta si cauta-ti alta meserie.

ps: sa vad daca am inteles ceva: ai muschi si vrei sa musti din cefe groase si vrei actiune la SRI si SPP si la IJJ....dar ai vrea si la rutiera, unde spaga e groasa si mai rara ai parte de actiune decat daca te urci tu pe capota masinii altuia sau dai peste o matroana smechera care poate sa te sufle din job cat ai zice cop.
dar totusi nu vrei la birou.......sa inteleg ca ai de ales intre "bataie" si "spaga", nu?

QUOTE (aWp_viTal @ Feb 11 2009, 22:32) *
death.gif "n-ai cu cine ma , niste tarani ! "
dar nu am aflat ce vroiam , mai ales pentru SPP (pe site am gasit doar pentru Ofițeri si Subofițeri.

dry.gif mda...ai dreptate, niste tarani....crezi ca mai exista altceva in SPP in afar de subofiteri si ofiteri?????? huh.gif cam ce crezi tu ca ar mai trebui sa fie si nu ai aflat de pe site?

si uite ce am citit pe site la SPP:
Cadrele militare ale Serviciului de Protecție și Pază provin, de regulă, din rândul absolvenților instituțiilor militare de învățământ, pregătiți în specialități militare identice sau apropiate celor din serviciu.
Pentru unele domenii specifice de activitate, pentru care instituțiile militare de învățământ nu asigură formarea specialiștilor necesari, personalul este selecționat din rândul celor mai buni absolvenți ai instituțiilor civile de învățământ, care îndeplinesc criteriile și cerințele stabilite prin lege și prin ordinul directorului instituției.
Selecția candidaților este o activitate continuă și este realizată de structurile specializate ale serviciului.
Se urmărește în mod deosebit selectarea unor persoane sănătoase fizic și psihic, cu o mare capacitate de efort, cu un comportament ireproșabil, care au motivații solide pentru a lucra într-un serviciu special și a-și asuma responsabilități deosebite.

si aici aflii cine se incadreaza in SRI totul e sa vrei sa citesti si sa sti sa citesti.

si aici e ceea ce trebuie sa faci ca sa devi jandarm....e chiar atat de greu sa cauti? mie mi-a luat 5 minute
aWp_viTal
Multumesc frumos VipeR85 , dar nici nu ma gandesc sa renunt asa usor ! Astept si alte pareri .

Vad ca esti mult mai in domeniu ca mine , vreu sa te intreb ceva :

Cum se numesc "mascati" astia de la Jandarmerie ? Ca doar nu se zice : " Cautam mascati ! "
Eu vreu ceva de genul astora de la jandarmerie (mascati) ! Nu vreu la birou !
Deci nici nu stiu exact ce vreu , pentru ca nu am nici cea mai mica info. despre asa ceva ! Ma poti ajuta ? Intelegi ce caut eu ?

Si da imi dau seama ca nu cauta gorile fara cap !

VipeR85
QUOTE (aWp_viTal @ Feb 11 2009, 22:58) *
Multumesc frumos VipeR85 , dar nici nu ma gandesc sa renunt asa usor ! Astept si alte pareri .

Vad ca esti mult mai in domeniu ca mine , vreu sa te intreb ceva :

Cum se numesc "mascati" astia de la Jandarmerie ? Ca doar nu se zice : " Cautam mascati ! "
Eu vreu ceva de genul astora de la jandarmerie (mascati) ! Nu vreu la birou !
Deci nici nu stiu exact ce vreu , pentru ca nu am nici cea mai mica info. despre asa ceva ! Ma poti ajuta ? Intelegi ce caut eu ?

Si da imi dau seama ca nu cauta gorile fara cap !

cred ca problema ta e in a sti sa citesti.
mascatii si serviciile speciale gen dias, spp, sri, dpir, etc.....nu au scoli, si nici nu angajeaza pe ochi frumosi.(angajeaza dar numai personal civil, gen bucatari, centraliste, informaticieni, tehnicieni)
ei recruteaza din scolile de politie iar la academie se pregatesc viitorii sefi.

DECI...ca sa ajungi unde vrei tu trebuie sa faci o scoala de politie. sunt o gramada si nu ti le mai caut pe net. gasesti la campina, cluj dragasani, etc
aWp_viTal
QUOTE (StandBy @ Feb 11 2009, 23:37) *
sau poti te faci politist comunitar laugh.gif asa poti sa faci legea pe strada , sa intri in contact cu infractorul laugh.gif pazesti o fantana , un parc , niste flori biggrin.gif

uite aici http://www.youtube.com/watch?v=2TixXx3pMsk

hai ca poti .... inca un post foarte util din partea ta ! Multumesc . deadtongue.gif

Sper sa curate un modelator mizeriile astea din topic ! Acest topic poate fi foarte util . wink.gif
roxanadediu

In Romania nu mai merita nimic din astea. Sincer. Stiu ca nu vei crede ca deh nu te intelege nimeni. Stai linistit pune mana si invata si ia-ti o meserie adevarata. Sau daca vrei actiune fa-te bodyguard. sau daca chiar iti place(nu inteleg de ce totusi) cauta pe google close protection in Israel sau oriunde(Anglia, Suedia,etc. Is printre cele mai tari cursuri.
Si iti spun din experienta. Am fost ceea ce tu iti doresti dupa care am regretat. Asa ca asculta de sfaturi daca tot le ceri.
Pazvante
sa mor la datoriie

incepe cu Academia de Politie! da' am auzit ca aia sunt bulangii si te pun sa dai examen la Limba Romana...
baribalu
Cauta altceva sa faci in viata, o sa-ti blestemi zilele care o sa le ai pina la pensie daca ajungi in vreuna din structurile astea, la dimensiunile care le ai, poti intra in oricare din ele dar nu te sfatuiesc ce ai vazut tu in filme si la tv nu este ca in realitate si de actiune cum vrei tu nu o sa ai parte prea curind la noi, ci mai curind de stat cu orele in ploaie,frig, caldura etc. ca prostul, dar atunci este prea tirziu sa-ti revii sau cine stie. cool.gif
MadMike.Mitza
Am gasit un articol interesant intr-un ziar online: http://citynews.ro/cluj/stiri/joburi+21/st...teri-spp+35607/
aWp_viTal
Am inteles ... de aceea vroiam si parerea voastra persoanala , eu ii stiu doar de la TV si din auzite ... smile.gif Si varianta cu bodyguard'ul este o solutie destul de buna thumbsup.gif ! Niste info. utile despre acestia ? O firma serioasa din BUC/CT despre care sa ma informez ? Salarii ?
fieldy
Hai sa iti spun o mica poveste.

Am un amic,e anul II acum la Fortele Terestre la Sibiu.L-au intrebat superiorii pe munte..X-ulescu stii sa skiezi? Raspunsul lui a fost NU! Iar ei l-au impins pe partie..rezultatul o luna de spitalizare cu glezna rupta si chestii de genul. O alta povestioara cu el..i-au scos superiorii pe un teren sa se "plimbe" cu tancul prin padure..tancul a ramas in pamant au facut cu tura 8 ore de sapat sant sa scoata tancul ..8 de dormit..si retur wink.gif

Am un alt amic,e anul II la Academia de Politie din Bucuresti..acolo daca vrei sa pleci acasa in weekend e si mai simplu..se gasesc 2 doritori de plecare acasa si trebuie sa se bata..cine castiga meciul de box sau ce sport si-a ales fiecare (trebuie un sport de contact) pleaca acasa.

Zi tu ca nu e "misto" rau in Serviciile Patriei ..
A_shot_of_JB
Salut,

--------------

Multumesc .

s-o crezi tu ! smile.gif

Incadrari din viata civila nu se mai fac la jandarmi din cate stiu,deci ai nevoie clar de o scoala in domeniu :

prima optiune : Scoala Militara de Subofiter Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica"- Dragasani -conditii de admitere & stuff gasesti pe site.

a doua optiune : Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza - Bucuresti -arma Jandarmi -conditii de admitere & stuff gasesti pe site.

Prima scoala este de subofiteri,a2a de ofiteri,ambele scoli necesita o pregatire buna din sport,cunostinte avansate in gramatica limbii romane,o limba straina iar la academie mai ainevoie si de cunostinte in istorie. Viata usoara acolo nu vei avea,dar daca simti "chemarea"catre acest domeniu poti sa mergi, eu unul iti urez succes ! smile.gif

pentru SPP/SRI sunt altfel de incadrari ,din cate stiam trebuie sa fi inainte cadru m.a.i-m.i.r.a sa poti intra acolo ,oricum sa nu te astepti sa fi un fel de agent FBI - CIA laugh.gif

QUOTE (fieldy @ Feb 12 2009, 14:17) *
Hai sa iti spun o mica poveste.

Am un amic,e anul II acum la Fortele Terestre la Sibiu.L-au intrebat superiorii pe munte..X-ulescu stii sa skiezi? Raspunsul lui a fost NU! Iar ei l-au impins pe partie..rezultatul o luna de spitalizare cu glezna rupta si chestii de genul. O alta povestioara cu el..i-au scos superiorii pe un teren sa se "plimbe" cu tancul prin padure..tancul a ramas in pamant au facut cu tura 8 ore de sapat sant sa scoata tancul ..8 de dormit..si retur wink.gif

Am un alt amic,e anul II la Academia de Politie din Bucuresti..acolo daca vrei sa pleci acasa in weekend e si mai simplu..se gasesc 2 doritori de plecare acasa si trebuie sa se bata..cine castiga meciul de box sau ce sport si-a ales fiecare (trebuie un sport de contact) pleaca acasa.

Zi tu ca nu e "misto" rau in Serviciile Patriei ..

legende urbane,si tu chiar l-ai crezut ? lol.gif
fieldy
Da l-am crezut,nu mi se pare nimic de domeniul SF sa te puna intr-un mediu organizat sa te bati ptr. a avea unele beneficii.

Awp de ce nu il intrebi mai bine pe tatal tau care sunt conditiile ca tot lucreaza in armata console.gif
aWp_viTal
@A_shot_of_JB : am intrat pe ambele site'uri ... am mai citit prin mai multe surse si site'uri oficiale intre timp si DA , nu se intra asa usor cum credeam eu ... DAR nu pare imposibil deloc ! Daca voi face ceea ce imi doresc... cred ca se merita !

Am discutat si la liceu azi cu un profesor , si am inteles si de la el ca nu este chiar asa de roz pe acolo ... unde vreu eu (interventi) .

@fieldy : daca te referi la comentariul ala laugh.gif din profil .... era o gluma pentru C.F.S.
A_shot_of_JB
QUOTE (aWp_viTal @ Feb 12 2009, 16:57) *
@A_shot_of_JB : am intrat pe ambele site'uri ... am mai citit prin mai multe surse si site'uri oficiale intre timp si DA , nu se intra asa usor cum credeam eu ... DAR nu pare imposibil deloc ! Daca voi face ceea ce imi doresc... cred ca se merita !

Am discutat si la liceu azi cu un profesor , si am inteles si de la el ca nu este chiar asa de roz pe acolo ... unde vreu eu (interventi) .

@fieldy : daca te referi la comentariul ala laugh.gif din profil .... era o gluma pentru C.F.S.

totul este sa vrei si sa ai vointa,cauta pe google un forum special,se numeste cadeti academia de politie ,sunt acolo cativa baieti de la academie care mai raspund pe forum o sa-ti explice ei cum sta treaba mai bine,sau pe forumul de la edu.ro mai era un topic pe acolo smile.gif

@fieldy - am un prieten in academia de politie,m-am intalnit cu el acum vre-o 2 saptamani,era venit in weekend acasa ,iar treaba nu este chiar asa de rea acolo si in nici un caz nu ii pun sa se bata intre ei pentru a lua o permisie w00t.gif,este primul an acolo si de cand a intrat a zis ca aproape in fiecare weekend a venit acasa infara doar de 2 saptamani,au liber si miercurea,iar daca pot face dovada ca au unde sta in Bucuresti se pot decazarma iar dupa terminarea orelor pot pleca acasa ,asta insemnand in jur de ora 2-4 dupamasa si revin dimineata la prima ora la academie,weekendurile sunt libere,in unele weekendur cand pleaca in oras mai merg si la o discoteca,nu este chiar atat de dstrict cum se zice,si legendele alea de pe acolo multe dintre ele sunt doar mituri aiurea smile.gif este greu sa intri in academie,dar viata acolo nu e chiar un iad,este suportabila ,este adevarat ca nu sunt chefuri ca in camin si muzica la maxim,se tine la disciplina foarte mult acolo,dar este academie totusi nu ? smile.gif

roxanadediu
nu e grea nici academia nici alta scoala militara in plus are farmecul ei pe care nicaieri nu-l vei gasi. gandeste-te daca insa meseria aia vei vrea sa faci toata viata.
VipeR85
QUOTE (MadMike.Mitza @ Feb 12 2009, 12:26) *
Am gasit un articol interesant intr-un ziar online: http://citynews.ro/cluj/stiri/joburi+21/st...teri-spp+35607/

CODE
a nu fie absolvent al unei institutii civile de invatamant superior pe locuri finantate de la buget;
WTF??? huh.gif

QUOTE (baribalu @ Feb 12 2009, 09:23) *
Cauta altceva sa faci in viata, o sa-ti blestemi zilele care o sa le ai pina la pensie daca ajungi in vreuna din structurile astea, la dimensiunile care le ai, poti intra in oricare din ele dar nu te sfatuiesc ce ai vazut tu in filme si la tv nu este ca in realitate si de actiune cum vrei tu nu o sa ai parte prea curind la noi, ci mai curind de stat cu orele in ploaie,frig, caldura etc. ca prostul, dar atunci este prea tirziu sa-ti revii sau cine stie. cool.gif

lasa-i sa dea cu capu daca nu vor sa asculte niste sfaturi de la cei care au trecut sau tec prin asa ceva
A_shot_of_JB
QUOTE (VipeR85 @ Feb 13 2009, 00:49) *
lasa-i sa dea cu capu daca nu vor sa asculte niste sfaturi de la cei care au trecut sau tec prin asa ceva

pana nu da cu capul nu invata.

nu toate persoanele care au ajuns in acest sistem si aici vorbesc in special de structura m.a.i o duc rau sa se pot plange,sunt unii care o fac din pasiune si placere si pun suflet in munca lor,undeori mai au parte si de satisfactii,nu trebuie sa-i taiem aripile din start ca daca merge acolo o sa vada el ce si cum ,poate lui o sa-i placa,va face fata,va suporta,fiecare persoana este diferita altii suporta altii nu wink.gif si ce este adevarat...cainii nu stau cu colacii in coada in acest sistem,sunt si multi care calca pe altii sa ajunga sus,etc ca in orice sistem romanesc....oricum o asemenea cale aleasa in viata noastra este cu adevarat o experienta smile.gif acuma ca o fi buna rea...ramane de vazut pentru fiecare ,nicaieri nu e usor,eu il sustin ! wink.gif
Actrus
Depinde de nivelul pe care si-l propune. Structuri de interventii sunt destule si are de unde alege, ideea e ca alegerea respectiva sa fie realista.

Ca asa, daca-si propune sa intre, de exemplu in S.R.I., ca tot veni vorba de interventii => B.A.T. deja se complica lucrurile, mai ales daca nu a facut un sport mai serios. Mentionez doar o parte din traseul aplicativ: catarare pe franghie de 7 metri folosindu-te numai de brate apoi traversarea unei bare lungi de 10 metri numai in brate ca apoi sa cobori pe alta franghie, genuflexiuni cu o haltera de 60 kg - 10 repetari,10 tractiuni si mai sunt destule elemente.

Poate face o scoala miltara, ca apoi unele usi i se vor deschide (sunt structuri ce recruteaza exclusiv din mediul intern) sau sa se pregateasca bine si sa incerce o incadrare pentru un post de subofiter-luptator, atunci cand se scot locuri la concurs.

Dar inainte de toate, sa se gandeasca bine daca asta i se potriveste.

aWp_viTal
Intre timp ... m-am tot informat , iar pentru ce vreu eu trebuie conditie fizica in primul rand iar apoi cap.... Inca nu stiu daca ma duc in x sau in y dar oricum in domeniu ala de interventi rapide ! (asta imi place)

Nu cred ca ,conditia fizica va fi o problema pentru ca am facut 2 ani de atletism am incercat si fotbal dar nu ma atrage ,iar de ceva timp ... mai merg si pe la sala ! Oricum timp mai am .

Iar varianta cu bodyguard'ul nu stiu cat de sigura este , pentru ca acolo trebuie sa fiu mai inalt , eu la 17 ani si 8 luni am 1.80 ... nu stiu cat mai cresc (pana la 20/21 sau pana la cat se inalta baieti), dar cert este ca acolo se pune mai mult accent pe fizic .
A_shot_of_JB
interventie rapida ai si la jandarmi,au si grupare anti-tero "mascatii",dar daca vrei sa dai la "mascatii" aia care tot ii vezi tu la 112 la prima tv cand intra peste toti "camatarii" go to police laugh.gif

structurile militare si armata sunt frumoase...privite din exterior....dar in interior sunt multe goluri,nu stiu daca o sa mai fi la fel de entuziasmat,ai doar 17 ani...visele oricarui adolescent ! biggrin.gif dar te sustin ! e bine sa nu te lasi de idee daca consideri ca poti face fata si chiar iti doresti asa ceva .
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.