Probleme cu indexarea google

andrea_roxxy

Salut, am si eu o problema cu blogul meu. Pana acum o saptamana site-ul meu era indexat foarte bine si apaream in cautari in primele 2 pagini. De atunci nu stiu ce se intampla,dar parca nu mai este indexat deloc. tagurile vechi nu mai apar in cautari, iar cele noi nici atat. Nu stiu ce sa fac, caci din aceasta cauza vizitatorii au scazut drastic. La cautare pe blogsearch.google.ro, site-ul este totusi foarte bine indexat in continuare. Stie cineva ce ar trebuie sa fac? Aseara am instalat pluginul ce genereaza harta site-ului, dar vad ca nimic inca.
soul4blade
adica sitemap? pai si daca e generat, l-ai pus unde trebuie? - adica in webmasters tools la Google?

in ce priveste scaderea de care spui, e posibil sa fi fost listata pe anumite cuvinte care erau "foarte la moda" pana nu de curand...
despre ce e blogul tau? despre rapirea lu' Magda Ciumac?

andrea_roxxy
QUOTE (soul4blade @ Feb 11 2009, 18:40) *
adica sitemap? pai si daca e generat, l-ai pus unde trebuie? - adica in webmasters tools la Google?

in ce priveste scaderea de care spui, e posibil sa fi fost listata pe anumite cuvinte care erau "foarte la moda" pana nu de curand...
despre ce e blogul tau? despre rapirea lu' Magda Ciumac?

nu este vorba de cuvinte la moda, pur si simplu anumite cuvinte au scazut dramatic in cautari. nu scriu de rapirea magdei ciumac.smile.gif
bardas
QUOTE (andrea_roxxy @ Feb 11 2009, 21:35) *
nu este vorba de cuvinte la moda, pur si simplu anumite cuvinte au scazut dramatic in cautari. nu scriu de rapirea magdei ciumac. smile.gif

si eu am patit acelasi lucru cu blogul meu,dintr-o data google imi indexeaza paginile numai cum are el chef.

Pe webmaster pagina cica e indexata dar daca o caut pe google nu o afiseaza.  Si o faza si mai tare uneori daca imi caut blogu utilizand cuvantul cheie "x" imi apare undeva in ultimele clasate pagina 10-12,si daca fac acelasi lucru cateva ore mai tarziu imi apare pe prima pagina.

lord_ice
Se face o evaluare "blind" daca va mai treziti cu 100 de pagini indexate azi si 15 maine nu mai sariti ca arsi, nu sunteti banati, nici in sandbox...va vor reveni site-urile!
voxx
Am si eu o curiozitate..Am cumparat un domeniu saptamana trecuta si am pus wordpress pe el.Si cand dau o cautare pe google..surpriza..blogu era deja indexat..oare de ce?Ca eu nu l-am inscris in google.
lord_ice
1. Ai xml sitemaps instalat? Atunci google a primit ping.
2. Ai vre-un link pe undeva pe care l-a urmat googlebot-ul
3. Te-a agatat un "wordpresss seach service" ce este la randul sau indexat de Google.

Ps: Wp ti se poate indexa si-n 2-3 ore, iti spun din experienta wink.gif

DarkAngelBv
QUOTE (lord_ice @ Feb 14 2009, 14:07) *
Ps: Wp ti se poate indexa si-n 2-3 ore, iti spun din experienta wink.gif

Confirm. Noul blog (auto-script.com) a fost indexat in cateva ore de la primele articole postate. Fara sa am link-uri catre el
lord_ice
QUOTE (DarkAngelBv @ Feb 14 2009, 14:10) *
Confirm. Noul blog (auto-script.com) a fost indexat in cateva ore de la primele articole postate. Fara sa am link-uri catre el

LOL ...pai nu aveai tu, dar am avut eu inainte biggrin.gif
Dar ai dreptate, pingurile de la sitemap au adus GoogleBot-ul, oricum pe domeniul ala nu mai aveam nimic de mult smile.gif
andrea_roxxy

QUOTE (lord_ice @ Feb 14 2009, 14:12) *
LOL ...pai nu aveai tu, dar am avut eu inainte biggrin.gif
Dar ai dreptate, pingurile de la sitemap au adus GoogleBot-ul, oricum pe domeniul ala nu mai aveam nimic de mult smile.gif

cateva zile site-ul mi-a mers iarasi bine, insa azi iar a scazut in cautari. are vreo legatura faptul ca nu am mai scris de duminica? ce ar trebui sa fac ca sa nu mai fie variatiile astea?
lord_ice
Variatiile is normale...mai ales pe pagini dinamice...in timp se vor mai stabiliza wink.gif
vyktory_victor

Chestia cu google sitemap inca nu am inteles-o pe deplin. Sunt incepator la chestia asta. Poate ma ajutati voi.
Stiu ca trebui sa-mi creez un site map Google...dar mai departe nu stiu ce sa fac? Sa inser site map-ul in site?
Sau cum?
bogdan_popescu
QUOTE (vyktory_victor @ Mar 2 2009, 19:29) *
Chestia cu google sitemap inca nu am inteles-o pe deplin. Sunt incepator la chestia asta. Poate ma ajutati voi.
Stiu ca trebui sa-mi creez un site map Google...dar mai departe nu stiu ce sa fac? Sa inser site map-ul in site?
Sau cum?

Normal, altfel google unde sa-l gaseasca? La tine pe pc?
Si apoi sa dai add sitemap la webmaster tools, si treci adresa sitemapului.
Doar il incarci pe site, nu e nevoie sa-l pui pe vreo pagina.
zmurfu
Vezi ca sunt si generatoare de sitemap, sau ror. Odata ce ai un sitemap.xml, ror.xml, le pui se server in radacina domeniului. (acolo unde ai si index.html) O sa il poti vedea apoi accesand www.site.com/sitemap.xml.
Intri in google webmaster tools si adaugi acolo sitemapul cu linkul ala si gata.
stefanhellzone
Dar cu se idexeaza un blog pe google?Cum fac sa fie printre primele pagini?Ce cuvinte trebuie sa scrie pt a gasit siteul la google??
web_dude
trebui cuvinte care sa reflecte articolul scris de tine!
stefanhellzone
Si in cam cat timp va fi pus blogul pe google?Am 9 posturi pe el si e pe subdomeniu.
web_dude
asteapta sa ti-l indexeze.
e free blog sau ai host?
daca ai host fa un sitemap pe http://www.xml-sitemaps.com/
downloadezi sitemap,il uploadezi pe host la tine,unde e site.iti faci cont google webmaster,adaugi un site si la sitemap o sa iti apara www.site.com/aici vei introduce sitemap.xml atat!
stefanhellzone
E free blogul dar vreau sai cumpar host si domeniu de la weehost.ro ,ce parere aveti de ei?
soul4blade
e scump
nici faza aia cu domeniul gratuit nu e chiar ieftina, da?
in plus, toate preturile sunt FARA TVA
stefanhellzone
Pai ce host mi-ati sfatui ?
andrea_roxxy
revin cu problemele mele cu blogul. iar a cazut in cautari de 2 zile. de data asta, am dat o verificare pe goole.com si mi-a gasit 40 de eroti not found. cum le pot remedia?
lord_ice
Verifica daca paginile respective exista, apoi verifica daca ceva blocheaza accesul googlebot pe acele pagini...daca ele nu exista, undeva in site exista un link catre ele, gaseste-l si elimina-l!

Succes!
BOGraphics
La mine au trecut vreo 3 saptamani de la lansarea noului site si inca apar in index vreo 10 pagini de pe site-ul vechi, desi nu mai exista link-uri catre acelea. Ce-i drept am un blog atasat care are aproape 300 de pagini.

Ce ma nelinisteste e ca desi am optimizat cat de bine am stiut noul site (oricum mult mai bine fata de cel vechi), nu primesc mai deloc vizitatori de pe Google!! Pe cel vechi culmea e ca mai veneau! Este posibil ca, desi paginile au fost indexate, cuvintele cheie sa nu fie inca atribuite corect acelor pagini?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.