accident cu victima

juanesx5

salut.va rog daca are cineva informatii sa ma ajute in urmatoarea problema.cu respect si multumiri: acum o saptamana la plecarea de pe loc de pe o strada fara prioritate am lovit usor un monoped care circula pe drumul prioritar.in urma impactului am lovit pasagerul din spate provocandu-i potrivit medicului o contuzie la picior.conducatorul monopedului avea o alcoolemie de 50mg/l in aerul expirat.problema e ca ocupantii monopedului sunt rudari si nu prea e de inteles cu ei..va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca nu ajunem la o intelegere si daca influenteaza cu ceva faptul ca cel care conducea monopedul era baut.mentionez ca pacientul a fostexternat dupa trei zile dar necesitand cam trei saptamani de refacere,dupa spusele medicului
justitiaru2000
Singurul act ce conteaza in cazul tau este certificatul medico legal. Pentru ca fapta ta sa fie infractiune, victima trebuie sa aiba nevoie de mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. Pentru asta este nevoie sa se deplaseze la IML si in termen de 2 luni sa formuleze plangere penala impotriva ta. In cazul tau as fi circumspect in legatura cu orice intelegere pe care ti-o vor propune. Intai asteapta sa scoata certificatul medical, sa se faca o expertiza din care sa rezulte ca tu esti vinovat de producerea accidentului si abia apoi vorbiti de bani.

C.F.S.
Pai cum, daca ala era beat - mai ai vreoi treaba... Hmmm
sanddy1964
QUOTE (C.F.S. @ Feb 8 2009, 22:03) *
Pai cum, daca ala era beat - mai ai vreo treaba... Hmmm

Ei, nu era beat, avea doar alcool in aerul expirat. Faza e ca el treaz nu a dat prioritate. Lu' ala ii ia pemisul de moped (adica boii de la bicicleta) si omului permisul de conducere.
Si pe bune, omu zice ca a fost vinovat. Deci:
Permisul i se va suspenda pt neacordatre de prioritate.
Politia a deschis dosar si depinde de procuror-in urma zilelor de spitalizare ale victimei- sa ii dea NUP sau sa mearga mai departe .
O sa alerge pe la politie ceva, o sa stea cu dovada vreun an jumate ca stii cum se misca aia...si gata.
Sa le dea ceva ciorilor nu e rau,,ca le inchide toxina din timp,..si pe bune acuma, al amergea regulamentar beat siel mergea neregulamentar treaz,..scuze da prefer betivi corecti decat treji viteji...si acu pe bune, chiar si tigani fiind, poate nu au bani s ade al adoctori, ii pune ala piciorul gresit la loc si ramane infirm...mai bine sa le dea ceva acolo, vreo 10 milioane, sa aiba si ei de o portocala de dus la spital.
juanesx5
multumesc de informatii.am vorbit cu medicul si spune ca nu are decat o contuzie , nu e vorba de fractura.cam cate zile o sa obtina de la IML? si daca ii dau banii astazi si da declaratie ca nu mai are nici-o pretentie se termina aici?
closchkutza
QUOTE (juanesx5 @ Feb 6 2009, 21:43) *
salut.va rog daca are cineva informatii sa ma ajute in urmatoarea problema.cu respect si multumiri: acum o saptamana la plecarea de pe loc de pe o strada fara prioritate am lovit usor un monoped care circula pe drumul prioritar.in urma impactului am lovit pasagerul din spate provocandu-i potrivit medicului o contuzie la picior

Contuzie=vanataie!

Pentru o contuzie nu ii da mai mult de 2-3 zile de ingrijiri medicale. Atentie, zile de ingrijiri medicale nu este egal cu zile de spitalizare!

Sfatul meu: vorbeste cu un avocat(preferabil unul bun), explica-i care este treaba. El te va sfatui ce sa faci de acum inainte. Nu da inca nimic victimelor, s-ar putea sa nu fie cazul.
Tu mai ai permisul in buzunar sau ti l-au luat pentru neacordare de prioritate?

QUOTE (sanddy1964 @ Feb 8 2009, 22:00) *
Politia a deschis dosar si depinde de procuror-in urma zilelor de spitalizare ale victimei- sa ii dea NUP sau sa mearga mai departe .

Nu stiu daca politia deschide dosar de vatamare din culpa daca victima nu a depus o declaratie in acest sens si nu a atasat un act prin care sa ateste ca a fost vatamata in incidentul rutier.
In plus, mai mult ca sigur nu o sa se ajunga in instanta cu un asemenea caz. Cel mai probabil o sa ai de platit o amenda administrativa.
timtim67
Cel mai probabil pe certificatul medico legal vor fi mai putin de 10 zile de ingrijiri medicale si dosarul se va solutiona printr-un NUP. Permisul ti se va suspenda pentru neacordare de prioritate dupa ce parchetul va confirma propunerea politiei. Coloratii vor trebui sa te actioneza in judecata. Daca o fac angajeaza un avocat ca au dreptate chiar daca erau bauti.

juanesx5
multumesc mult.permisul e deja luat pe 2 luni pentru neacordare de prioritate.am dovada 15 zile.piciorul este in gips pentru 3 saptamani dar medicul spune sa stau linistit ca e doar o contuzie
juanesx5
multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute.mult noroc si sa nu aveti parte de astfel de incidente.am 14 ani de soferie in transport persoane si este primul sper ca si ultimul incident de acest fel.bafta tuturor.astept in continuare informatii pe aceasta tema,poate ajuta si altora.
timtim67

Pai vezi,daca ne dai mai multe detalii iti putem spune mai multe frust.gif Daca ai deja permisul luat si dovada pe 15 zile nu s-a intocmit nici un dosar penal.
negociator
QUOTE (juanesx5 @ Feb 9 2009, 12:45) *
multumesc mult.permisul e deja luat pe 2 luni pentru neacordare de prioritate.am dovada 15 zile.piciorul este in gips pentru 3 saptamani dar medicul spune sa stau linistit ca e doar o contuzie

Scuze, dar eu am o alta parere. Daca piciorul e in ghips trei saptamani, asta inseamna 21 de zile de ingrijiri medicale, nu ? Deci e posibil sa devina caz penal, pentru ca sunt peste zece zile de ingrijiri medicale. Din cate am inteles eu, conteaza foarte mult daca accidentatul depune sau nu plangere la politie. Termenul in care poate depune plangerea este de 60 de zile de la accident. Intereseaza-te daca s-a depus sau nu plangere si certificat medico-legal. Succes!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.