LeONa777
5th February 2009, 15:02
Salut!
Poate a mai fost acest subiect, dar vreau sa aflu parerile voastre despre varsta casatoriei.Care e cel mai potrivit moment?La cati ani? Ma refer si la fizic si la moral. Vreau sa ma casatoresc, dar familia incearca sa ma convinga ca e mult prea devreme...Deci mai intai finisez cu studiile...bla-bla...
Ma intereseaza parerile fetelor si a baietilor, dar si mai mult, a celor care au deja aceasta experienta.
ColtAlb
5th February 2009, 15:12
Varsta de a infiinta o familie
ioana_ok
6th February 2009, 02:29
QUOTE (LeONa777 @ Feb 5 2009, 15:02)

Salut!
Poate a mai fost acest subiect, dar vreau sa aflu parerile voastre despre varsta casatoriei.Care e cel mai potrivit moment?La cati ani? Ma refer si la fizic si la moral. Vreau sa ma casatoresc, dar familia incearca sa ma convinga ca e mult prea devreme...Deci mai intai finisez cu studiile...bla-bla...
Ma intereseaza parerile fetelor si a baietilor, dar si mai mult, a celor care au deja aceasta experienta.
Depinde persoanele in cauza.Casatoria nu te incurca cu nimic, dar de obicei nu la mult timp dupa casatorie apar copiii.Si mai ales depinde ce ti doresti de la viata.
Eu m am casatorit la 23si jumatate, asta pt ca am fost sigura ca o sa raman cu actualul meu sot(pt ca altceva mai mult nu mi doream de la un barbat) si ne putem distra impreuna, putem studia amadoi mai departe.
Mai bine mutati va impreuna un timp, si apoi o sa vedeti si voi si parintii vostri ca sunteti pregatiti pt a va incepe o viata de familie(sau nu)
Bafta!
lawrence38
6th February 2009, 02:48
Daca ai deja 18 ani, decizia este a ta....tu poti sti cel mai bine ce vrei de la viata...
LoveDemon
6th February 2009, 06:51
QUOTE (LeONa777 @ Feb 5 2009, 16:02)

Salut!
FINISÁ, finisez, vb. I. Tranz. A executa ultimele operații asupra unui produs sau a unei lucrări, pentru a le da forma sau aspectul definitiv. – Din fr. finir (după finisaj).
Probabil că nu ți-ar strica să finisezi oleacă cu studiile.
LeONa777
6th February 2009, 09:25
QUOTE (LoveDemon @ Feb 6 2009, 06:51)

FINISÁ, finisez, vb. I. Tranz. A executa ultimele operații asupra unui produs sau a unei lucrări, pentru a le da forma sau aspectul definitiv. – Din fr. finir (după finisaj).
Probabil că nu ți-ar strica să finisezi oleacă cu studiile.
Anul acesta voi absolvi liceul, sunt constienta de faptul ca trebuie sa absolvesc si o institutie de invatamant superior. Doream sa aflu o parere la modul general, despre varsta potrivita pentru casatorie,nu neaparat in ceea ce ma priveste pe mine, pentru mine desigur, eu aleg.
am scris asa, in mod laconic...nu cred ca e ceva neclar...merci oricum..
hazzeleyesz
6th February 2009, 09:31
Trebuie sa te gandesti si cum te vei descurca in casnicie.Is mai multe efecte,trebuie sa privesti chestia asta din toate punctele de vedere,nu este o varsta batuta in cuie pt asta.La baieti varsta minima e 18 ani,iar la fete 16 ani....uneori chiar 15 (asa spune legea...) Oricum depinde de voi,cand va simtiti pregatiti si sunteti constienti ca e momentul sa faceti pasul.Asa ca....ai tot timpu din lume la dispozitie...
LeONa777
6th February 2009, 09:48
QUOTE (ioana_ok @ Feb 6 2009, 02:29)

Depinde persoanele in cauza.Casatoria nu te incurca cu nimic, dar de obicei nu la mult timp dupa casatorie apar copiii.Si mai ales depinde ce ti doresti de la viata.
Eu m am casatorit la 23si jumatate, asta pt ca am fost sigura ca o sa raman cu actualul meu sot(pt ca altceva mai mult nu mi doream de la un barbat) si ne putem distra impreuna, putem studia amadoi mai departe.
Mai bine mutati va impreuna un timp, si apoi o sa vedeti si voi si parintii vostri ca sunteti pregatiti pt a va incepe o viata de familie(sau nu)
Bafta!
Merci mult pentru sfaturi utile! Acum stiu foarte bine ce-mi doresc...sper ca viziunea mea despre viata nu se va schimba intre timp. Acum vreau sa ma casatoresc si parerea mea e ca varsta conteaza mai putin, important e nivelul de maturitate si predispunerea spre asumarea unor obligatii... niciodata nu e devreme(daca da voie legea) si niciodata nu e tarziu, daca mai esti interesat de casatorie...
anomis
6th February 2009, 11:25
Acum nu vreau sa fiu pesimistă sau ceva, dar 18 ani mi se pare prea devreme.
Si eu am o relatie din timpul liceului si clar in cazul meu a funcționat dar in același timp am prieteni care dupa 5 ani s-au despartit sau, au divortat dupa 2 ani.
Nu exista o reteta a succesului, dar trebuie sa tii cont ca ești inca tânără și încă sunt multe probleme de care nu te-ai lovit. Cel mai bine dați la facultate, locuiți impreuna in acest timp și după, vă puteti și căsători.
blueee
13th February 2009, 18:34
Champy0n
13th February 2009, 19:47
QUOTE (LeONa777 @ Feb 6 2009, 09:48)

Merci mult pentru sfaturi utile! Acum stiu foarte bine ce-mi doresc...sper ca viziunea mea despre viata nu se va schimba intre timp. Acum vreau sa ma casatoresc si parerea mea e ca varsta conteaza mai putin, important e nivelul de maturitate si predispunerea spre asumarea unor obligatii... niciodata nu e devreme(daca da voie legea) si niciodata nu e tarziu, daca mai esti interesat de casatorie...

Nu crezi ca inca esti adolescent la varsta asta ? Cum ramane cu "la varsta asta pare ca iubim cat pt o viata, chiar daca nu este asa... ". Asteapta sa te mai coci un pic, nu-ti risca viitorul asa devreme.
LeONa777
16th February 2009, 14:01
QUOTE (anomis @ Feb 6 2009, 12:25)

Acum nu vreau sa fiu pesimistă sau ceva, dar 18 ani mi se pare prea devreme.
Si eu am o relatie din timpul liceului si clar in cazul meu a funcționat dar in același timp am prieteni care dupa 5 ani s-au despartit sau, au divortat dupa 2 ani.
Nu exista o reteta a succesului, dar trebuie sa tii cont ca ești inca tânără și încă sunt multe probleme de care nu te-ai lovit. Cel mai bine dați la facultate, locuiți impreuna in acest timp și după, vă puteti și căsători.
Crezi ca daca te casatoresti mai devreme exista riscul ca visul implinit, care ar trebui sa fie viata de dupa casatorie, sa fie un esec?
Asta e, vrem sa locuim impreuna, dar vrem sa ne casatorim mai intai. Dar merita sa incercam totusi, si varianta propusa de tine.
QUOTE (hazzeleyesz @ Feb 6 2009, 10:31)

Trebuie sa te gandesti si cum te vei descurca in casnicie.Is mai multe efecte,trebuie sa privesti chestia asta din toate punctele de vedere,nu este o varsta batuta in cuie pt asta.La baieti varsta minima e 18 ani,iar la fete 16 ani....uneori chiar 15 (asa spune legea...) Oricum depinde de voi,cand va simtiti pregatiti si sunteti constienti ca e momentul sa faceti pasul.Asa ca....ai tot timpu din lume la dispozitie...

Acum imi doresc, sa ma casatoresc, credem noi ca am analizat toate punctele de vedere, si in cele din urma am ajuns la aceasta hotarare, nu prea sustinuta din pacate de catre rude... De tot timpul din lume...de unde sa stiu eu ca peste vreo 3-4 ani o sa mai vreau in general sa-mi intemeiez o familie? Si cine poate sa spuna cu siguranta ca peste un an doi nu se va intampla nimic grav/periculos in lume, si prin urmare nu voi putea, sa ma casatoresc? Nu crezi ca este suficient sa vrei, sa te casatoresti, asta nu inseamna nimic? Trebuie neaparat sa astepti ce se va intampla peste cativa ani?
QUOTE (blueee @ Feb 13 2009, 19:34)

ei asta nici nu mi se pare real.
nu cred, si la fete la ce varsta?
totusi, ei altceva au vrut, sau nimic nu au vrut, nu au vrut sa-si intemeieze o familie.
Eu cand aveam 13-14 ani, ma gandeam sa ma casatoresc la 23 de ani si mirele cam de aceeasi varsta, + un an doi
13 e prea de tot, eu totusi peste cateva luni voi avea 18!
ionut27
16th February 2009, 14:12
Părintele Porfirie Taumaturgul, marele sfânt al vremurilor noastre, a văzut într-o vedenie că un părinte pe nume Yannis își îmbrățișa soția în lumina raiului. Trecuți la cele veșnice, cei doi purtau unul pentru altul aceeași dragoste binecuvântată, care nu se împuținase. Dragostea pătimașă trece, dar dragostea curată biruie timpul.
LeONa777
16th February 2009, 14:46
QUOTE (Champy0n @ Feb 13 2009, 20:47)

Nu crezi ca inca esti adolescent la varsta asta ? Cum ramane cu "la varsta asta pare ca iubim cat pt o viata, chiar daca nu este asa... ". Asteapta sa te mai coci un pic, nu-ti risca viitorul asa devreme.
Sa fie chiar 18 ani prea devreme? Poate ai dreptate, vroiam sa stiu si eu alte pareri, la ce varsta ar dori/ar fi pregatiti sa intemeieze o familie...
Vreau sa cred ca asa si este, adica ca iubim pentru o viata, cred ca e posibil, daca ajungi sa vrei sa te casatoresti cu cineva cred ca iti dai seama ca iubirea este din suflet si va rezista in timp.
merci pt sfaturi, pareri, sugestii
QUOTE (ionut27 @ Feb 16 2009, 15:12)

Părintele Porfirie Taumaturgul, marele sfânt al vremurilor noastre, a văzut într-o vedenie că un părinte pe nume Yannis își îmbrățișa soția în lumina raiului. Trecuți la cele veșnice, cei doi purtau unul pentru altul aceeași dragoste binecuvântată, care nu se împuținase. Dragostea pătimașă trece, dar dragostea curată biruie timpul.
Frumos ce spune! Sa dea Domnul sa fie asa, sa fie dragoste binecuvantata. Fie voia Domnului, si eu o sa fac tot ce tine de mine, ca dragostea sa biruie timpul
Merci!
Kalistas
18th February 2009, 13:39
Eu m-am casatorit la 23 de ani, in contextul in care la 22 jumate daca mi ar fi spus cineva ca la 23 ma voi cosatori as fi zis ca ma ia la misto... Importanta a fost insa persoana respectiva, cea care m-a facut sa vreau sa ma casatoresc cu el.
Daca mi ai permite sa iti dau un sfat, primul ar fi acela de a nu lua aceasta decizie inainte sa stai putin cu el in aceeasi casa.. as in.. sa locuiti zi de zi impreuna pentru o anumita perioada de timp.. chestia asta este f importanta
Pe de alta parte, daca tu, la 18 ani, esti profund constienta de toate responsabilitatile pe care le aduce mariajul, atunci nu pot decat sa te felicit pentru ca eu, la varsta aia, nu aveam in cap decat distractie, cluburi, Vama veche si muzica.
wargasmarkan
26th February 2009, 13:42
QUOTE (ionut27 @ Feb 16 2009, 14:12)

A chemat cineva salvarea sa il duca la Balaceanca?
richelieu
27th February 2009, 14:51
QUOTE (ionut27 @ Feb 16 2009, 14:12)

Ciudat...o cunostinta, cu oarece (a se citi zdravene) puteri supranaturale, care a fost in moarte clinica pentru o perioada relativ scurta (asa cum definim noi...cei vii, timpul), mi-a povestit ca, s-a "plimbat" putin prin lumea de dincolo si a vazut ca, acolo nu mai ai nici o legatura cu ce-ai trait in viata asta. Nu mai cunosti oamenii pe care i-ai cunoscut, nici macar sotul cu sotia....fiecare are drumul lui acolo. Acum...pe care sa-l cred ? 
Ontopic: Nu e o reteta universala, depinde de gradul de maturizare al partenerilor. Dar, oricum, daca e sa generalizam, as situa varsta respectiva, la un minim 25-26 de ani.
rvic77
2nd March 2009, 16:09
varsta nu e un criteriu, mult mai important e sa gasesti persoana potrivita. Asta se poate intampla la 18, 30,50 si chiar 80 de ani
LeONa777
5th March 2009, 21:58
QUOTE (richelieu @ Feb 27 2009, 15:51)

Ciudat...o cunostinta, cu oarece (a se citi zdravene) puteri supranaturale, care a fost in moarte clinica pentru o perioada relativ scurta (asa cum definim noi...cei vii, timpul), mi-a povestit ca, s-a "plimbat" putin prin lumea de dincolo si a vazut ca, acolo nu mai ai nici o legatura cu ce-ai trait in viata asta. Nu mai cunosti oamenii pe care i-ai cunoscut, nici macar sotul cu sotia....fiecare are drumul lui acolo. Acum...pe care sa-l cred ?

Ontopic: Nu e o reteta universala, depinde de gradul de maturizare al partenerilor. Dar, oricum, daca e sa generalizam, as situa varsta respectiva, la un minim 25-26 de ani.
Ei, in asa caz, vom trai si vom vedea...dar ar fi frumos...
poate parintele respectiv a avut mare dragoste catre Dumnezeu...
important e sa traim in dragoste aici, in lumea aceasta,
Si profesoara mea de l. engl. a trecut prin moarte clinica, ea ne-a povestit ca "iesit" din corpul ei, s-a uitat de sus la ea (corp)...si i s-a facut atat de mila de ea...de tot ce facuse si nu facuse pana in acel moment...si si-a zis ca trebuie sa se intoarca sa schimbe unele lucruri...Ea mai spune ca s-a schimbat mult dupa acea experienta, da si e vizibil chiar, important e ca s-a schimbat mult spre bine
, cu siguranta e ceva dupa, dar ce si cum...vom afla..la timpul potrivit..
ON: Minim?? cam mult...
QUOTE (rvic77 @ Mar 2 2009, 17:09)

varsta nu e un criteriu, mult mai important e sa gasesti persoana potrivita. Asta se poate intampla la 18, 30,50 si chiar 80 de ani

E incurajare pentru mine... mersi! Asa simt si eu, ca am gasit persoana potrivita. Ne simtim foarte bine impreuna...de ce sa mai asteptam?!...pana la 25 de ani...of, e cam mult...varsta asta...
QUOTE (Kalistas @ Feb 18 2009, 14:39)

Eu m-am casatorit la 23 de ani, in contextul in care la 22 jumate daca mi ar fi spus cineva ca la 23 ma voi cosatori as fi zis ca ma ia la misto... Importanta a fost insa persoana respectiva, cea care m-a facut sa vreau sa ma casatoresc cu el.
Daca mi ai permite sa iti dau un sfat, primul ar fi acela de a nu lua aceasta decizie inainte sa stai putin cu el in aceeasi casa.. as in.. sa locuiti zi de zi impreuna pentru o anumita perioada de timp.. chestia asta este f importanta
Pe de alta parte, daca tu, la 18 ani, esti profund constienta de toate responsabilitatile pe care le aduce mariajul, atunci nu pot decat sa te felicit pentru ca eu, la varsta aia, nu aveam in cap decat distractie, cluburi, Vama veche si muzica.
Eh, nici eu n-as fi crezut...nici prin gand nici prin planiri nu era sa ma casatoresc la 18, insa, s-au schimbat toate, incredibil si pertu mine, dar ce bine-mi pare!!!!
Da, stii, cred ca totusi o sa-ti urmez sfatul, ne-am gandit mult la asta si cred ca merita sa incercam, avem de gand sa ne casatorim la toamna, pana atunci, vom locui o perioada impreuna, desi nu cred ca ar schimba ceva, ne vedem foarte-foarte des, aproape toata ziua suntem impreuna. Dar abia astept..
Pai, cate am eu in cap acum...este loc pentru toate, dar casatoria, evident e pe primul loc...(numai la rochie ma gandesc:))
Sper din tot sufletul sa nu am surprize...pentru ca multa lume imi spune, ca viata de pana la si dupa casatoria e cu totul diferita. Eu totusi cred, de fapt sunt sigura ca la noi nu se va schimba nimic. Mersi mult!!))))) Felicitari si tie! Te pup!
PACJARD
5th March 2009, 22:34
[size="2"][/size]Cred ca esti tare indragostita. Parerea mea este asta: mai bine suferi acum decat mai tarziu?
Eu unul am trecut prin asta si nu mi-a picat bine deloc. Ne-am cunoscut la 18 ani, la 21 eram casatoriti si tot la 21 divortati. Poate la tine va fi mai bine. Dar dragostea la 18 ani, mie unu, nu imi place.
rvic77
6th March 2009, 10:53
QUOTE (PACJARD @ Mar 5 2009, 22:34)

[size="2"][/size]Cred ca esti tare indragostita. Parerea mea este asta: mai bine suferi acum decat mai tarziu?
Eu unul am trecut prin asta si nu mi-a picat bine deloc. Ne-am cunoscut la 18 ani, la 21 eram casatoriti si tot la 21 divortati. Poate la tine va fi mai bine. Dar dragostea la 18 ani, mie unu, nu imi place.
N-ai gasit pe cine trebuie, e adevarat ca odata cu varsta vine si experienta, dar in dragoste ratiunea si experienta nu vor triumfa niciodata
, e adevarat ca fiind mai batrani mai si gandim pe langa simtire. Si eu am trecut printr-un divort, dar nu mi-am pierdut speranta, pana la urma divortul a fost ceva bun pentru ca nu ne-am potrivit si ne faceam rau, dar ne-am dat seama dupa 3 ani....
In concluzie familia se face usor, dar pastrarea ei e mult mai dificila si depinde de cat tine iubirea, aici e risc de ambele parti dar daca nu ti-l asumi sigur nu poti vorbi de o relatie indelungata. Capacitatea de a face compromisuri ca sa mearga relatia trebuie sa se bazeze pe iubire reciproca si nu pe ambitia de a avea cu orice pret o familie ! Din pacate asta nu se pupa cu egoismul promovat in ultimul timp pe toate canalele, dar poate ne mai trezeste criza asta care e mai mult morala decat financiara....
yasmi
24th March 2009, 09:49
Pot sa te intreb el citi ani are? Si de cit timp il cunosti, sunteti impreuna ? E important. Nu e rau ca ai 18 ani si iubesti asa intens, important e sa fii constienta ca e o alegere pt toata viata. Si el sa creada asta , nu numai tu. Prea multa lume azi, trateaza superficial relatiile si casatoria. Daca merge stam daca nu...asta e ...divort.
Nu e bine. Asta se lamureste inainte nu dupa ce ai facut pasul. Ai timp si sa te casatoresti, preocupate de partea profesionala acum , sa-ti gasesti un drum. Si stati impreuna un timp, daca tot esti hotarita, ca sa fii sigura.
maltese
24th March 2009, 10:06
QUOTE (yasmi @ Mar 24 2009, 09:49)

1. Prea multa lume azi, trateaza superficial relatiile si casatoria. Daca merge stam daca nu...asta e ...divort.
2. Ai timp si sa te casatoresti, preocupate de partea profesionala acum , sa-ti gasesti un drum. Si stati impreuna un timp, daca tot esti hotarita, ca sa fii sigura.
1. Casatoria nu e un fotoliu comod in care ne aruncam si ne odihnim fericiti toata viata. Daca nu ai suspansul si riscul nu faci nimic ca sa intretii relatia. Si daca nu merge, ce facem? Tot trebuie sa stam? Eu cred ca abordez realist casatoria cand spun ca asa cum incepe asa se si termina. Nu trebuie sa stai toata viata sa inghiti magariile unei persoane nepotrivite la fel cum nu poti anticipa intr-o relatie daca persoana e potrivita.
2. Daca crezi ca ai timp sa te casatoresti inseamna ca nu ai gasit persoana. Casatoria, implicarea intr-o relatie totala se petrece cand simti asta, nu cand ai timp. Din proprie experienta spun ca a avea alaturi pe cineva in timpul pregatirii profesionale ajuta mult, e cineva langa tine care te iubeste, te sfatuieste si are tot interesul ca sa iti mearga bine.
Daca te casatoresti doar ca sa il scoti din circuit,sa il ai doar pentru tine, sa fie doar la tau, sa nu ti-l ia nimeni e ca si cum i-ai pune o lesa. Si aici da, casatoria implica multe.
rvic77
24th March 2009, 10:08
In dragoste e cam ca la loterie, nu exista garantii ca va fi pe viata sau nu, totusi cred ca e bine sa incerci chiar cu riscul despartirii sau al divortului. Pana la urma nu cred ca tatonand la nesfarsit vei alege mai bine ci pur si simplu vei fi mai dezamagit(a) in general. Nu cred ca acum relatiile sunt mai superficiale ca inainte; din contra, avem scutul mai sus ca inainte, suntem mai pretentiosi, dar pur si simplu viata e altfel decat acum 20 de ani, se merge mult pe individualism, cariera, relatia cu celalalt e lasata undeva in planul 2.
Daca ai 18 ani si n-ai intrat inca in sistem poti alege doar cu inima si cu putin noroc poate vei fi fericita, mai incolo apar alte probleme ....
Evelinaa
25th March 2009, 13:54
Varsta, nu conteaza, conteaza sa fii matur si sa iti permiti sa duci o familie.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.