Moral. E bine sau nu ?

crosslock

Vazand un topic de mai jos am retrait o situatie de a mea. Sunt agent de vanzari, circul cu masina cam 100 km in oras(Iasi), asa ca intr-o seara pe la 18.00( 29.ianuarie.08) ma indreptam catre un client pentru o vizita de rutina zilnica. Ca sa nu intru intr-o intersectie aglomerata de pe cedeaza trecerea am preferat sa inconjor un pic si sa merg pe un drum cu prioritate. Ajungand la intersectia aglomerata(cei din Iasi: B-dul Tudor cu Primaverii inainte de a se pune semafor) mergeam cu 40-45 km/h cand deodata din partea stanga de pe strada cu cedeaza trecerea mi-a aparut in fata un Mercedes cam la 2 metri( a tasnit cu viteza pentru a traversa intersectia). Nu am avut timp sa franez asa ca am intrat in plin in aripa dreapta fata a Mercedesului. Ca majoritatea agentilor de vanzari din Romania am Matiz. Ca si daune la Mercedes roata dreapta fata rupta, eu toata partea din fata rupta( spoiler, radiator, nu mai zic de faruri, semnalizari, aripa dreapta, aripa stanga, si motorul a fost impins un pic). Nu exagerez, cei care conduc Matiz stiu despre ce vorbesc la un impact frontal. Cost total al reparatiei masinei 98 mil. rol. Asa ca am ajuns si la povestea mea. De la impact m-am lovit pe toata partea stanga: am dat cu capul de partea de sus a portierei, m-am lovit la picior si mana stanga si umarul stang(mentionez ca aveam centura pusa). Cea care conducea auto respectiv este o fata de vreo 20 ani, isi inmatriculase masina pe 28.ianuarie.08, adica numai cu o zi in urma. Atunci in seara aia ca si durere aveam un pic piciorul care sangera, si un pic la cap care la fel sangera. A doua zi dimineata ma durea gatul si schiopatam destul de tare avand piciorul umflat. Vorbind sotia mea cu nasii de cununie la telefon a doua zi a povestit si ce-am patit eu(nasii mei fiind avocati amandoi), si mi-au zis sa ma duc sa fac o consultatie mai amanuntita si daca sunt de acord sa-i contacteze pentru daune morale. M-am dus la neuro si mi-a facut o radiografie la cap si la coloana. La cap nu aveam decat lovitua nefiind afectat nimic intern, iar la coloana 2 vertebre deplasate. Concluzia: trebuia sa port guler cervical 2 saptamani, iar la picior trebuia sa port bandaj elastic. Nasii au zis sa ma duc sa-mi scot un certificat medico-legal si ca ar trebui contactata respectiva. Pana la urma nasii mei au hotarat ca trebuie data in judecata, asa ca se judeca si azi.Nu am primit niciodata niciun telefon sa se intereseze de mine, iar nasii nu mi-au cerut niciun ban.

Acum va intreb voi cum ati fi procedat fiind in situatia mea?
C.F.S.
Avand in vedere faptul ca nu a dat macar un telefon... nici nu mai spun ce as fi facut.

cosmin_miu
moral in fata cuiva de SUS : daca cineva iti da o palma intoarce si celalalt obraz . (adica trebuia sa te intorci sa ti-o dea si pe partea cealalta a masinii)

atat timp cat femeia te-a accidentat si nu ti-a dat nici macar un sms sa te intrebe de sanatate nu cred ca mai e vorba de moralitate. In plus prin acest proces data viitoare se v-a asigura de 3 ori intr-o intersectie 1.data ptr siguranta ei , 1 data pentru siguranta celorlalti si 1 data ptr un eventual proces

Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un incident auto usor.Vinovatul m-a sunat in fiecare zi sa-mi dea toate actele ,sa ma intrebe de masina , a venit dupa mine mi-a adus toate actele etc .Apoi asiguratorul rca mi-a cerut niste date suplimentare -copie certificat auto ...asa ca a trebuit sa-l frec pe om cu alte copii xerox . Ba chiar mi-a spus ca daca am probleme , desii momentan are si el probleme cu banii sa-l contactez daca nu am facut nimic cu rca si trebuie neaparat sa fac masina pe casco. Mentionez ca omu nu e plin de bani (aprox 1500 lei salariu), nu are casco(trebuie sa-si plateasca reparatia ) si are copilul bolnav ,cu toate astea s-a oferit sa ma ajute platindu-mi fransiza sau reintregirea politei casco.

Merg pe premiza ca un accident trebuie rezolvat pe cale amiabila , insa cand aceasta cale nu exista respectivul trebuie ars .Un idiot nepasator la volan in minus = un om in plus ajunge in siguranta acasa (ce moralitate cand pe strazi mor peste 2500 de persoane anual ) cursing.gif
Campers
ai procedat foarte corect (si moral si legal si din toate pdv)
_Smiley_
procedam la fel.

inteleg sa rezolvi amiabil un accident usor, soldat doar cu stricaciuni la masini, dar daca e ceva mai grav, atunci vinovatul trebuie sa raspunda.
valeriu.b
Si rezolvarea amiabila implica raspundere.
Dar omul nostru are niste nasi avocati care lucreaza pro bono fara rezultate.
Si acum ar vrea sa fie sunat.
C'est la vie...
StGermain
Ai procedat foarte corect.

Cand vinovatul se intereseaza de tine si se poarta frumos precum la Cosmin_miu parca nu iti vine sa-i faci rau. DAR ASA las-o sa plateasca si altadata sa fie mai atenta.

Iesea de pe Splai Bahlui cand tu mergeai spre Tudor dinspre Primaverii?

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.