amandigi
3rd February 2009, 11:50
S-a intamplat si mie, dupa 7 ani de condus timp in care n-am avut nimic grav, numai cateva semne mici pe bara din spate, saptamana s-a intamplat nenorocirea. La un moment dat cand viram la stanga (90 de grade) la un semafor care era verde, in strada in care intram m-am trezit fata in fata cu o caruta care depasea coloana stationata la rosu. Era seara, n-am vazut caruta neiluminata mai devreme. Am evitat ciocnirea frontala, dar a intrat in portiera stanga spate. Si a fugit. Enervat si cu mintea deloc calma m-am dus dupa el, am ajuns in urma si cand am vrut sa depasesc, a intrar in mine si pe partea dreapta, indoind usa dreapta-fata si atingand aripa dreapta si bara fata. Dupa a doua ciocnire a oprit, am chemat politia, care a venit si l-a dus pe sectie. Era un rom beat cu un altul, tot beat. Nici n-a putut sa spuna exact cand s-a nascut, abia statea in picioare. El s-a ales cu o amenda de 720 lei, eu cu paguba, ca de reparat trebuie sa fac din banii mei, nu cred ca pot sa scot ceva de la ei. 
Poze sunt aici: http://andras.kdewebdev.org/other/audi .
Enervat, m-am hotarat sa scriu la ziarul local, la primarie/consiliul local pentru a interzice ciruclatia carutelor in oras. Si sa merg la alesii din judet sa depuna un proiect de lege care ori interzice circulatia carutelor pe drumurile publice, ori incadreaza in aceeasi categorie ca si automobilele: cel putin sa fie nevoie de un examen pshilogic si test de cunostinte a legislatiei rutiere si sa plateasca asigurarea de raspundere civila, fiindca si ei pot provoca pagube destul de mari. Si daca nu au asigurare sau conduc fara certificat, sa suporte aceeasi pedepse ca si noi, conducatorii auto.
Va rog ca cei care sunt enervati de aceste carutasi care pun viata si bunurile noastre in pericol sa procedeze la fel.
Akomar
3rd February 2009, 12:13
Fa o petitie si te sustin si eu!
E inconstienta totala si indiferenta din partea autoritatilor care permit accesul astora pe drumurile publice.
Welcome to UE
rich1974
3rd February 2009, 21:41
treaba cu carutele nu se va rezolva niciodata in romania! eu as propune ca toate carutele sa aiba un fel de rca ca sa aiba de unde plati eventualele pagube. chiar daca va fi o lege prin care sa se interzica circulatia carutelor aceasta lege nu se va respecta. politaiul nu are ce lua unui carutas! asta e realitatea!
Skizo
3rd February 2009, 21:46
din pacate, asa cum spune si antevorbitorul meu, in rahatul asta de tara nu se va schimba nimic in bine.
Marius3k
3rd February 2009, 21:53
QUOTE (amandigi @ Feb 3 2009, 11:50)

S-a intamplat si mie
Imi pare rau pentru cele intamplate, bine ca n-ai patit nimic.
Eu sunt de acord cu treaba asta, ar trebui ca orice mijloc de transport care circula pe drumurile patriei sa aiba un fel de RCA. Asa cum motocicletele au RCA, de ce n-ar avea si retarzii cu scuterele si carutasii?
rich1974
3rd February 2009, 22:11
nu numai carutasii sunt un pericol pentru circulatie. sunt si pietoni care sircula aiurea, biciclisti....mai ales pe drumurile judetene e dezastru, drumurile judetene sunt fara stapan, dezordine totala.
alta aberatie sunt trecerile de pietoni de pe drumurile nationale din sate. pai noaptea daca ii vine unui cretin sa treaca pe trecere nici nu il vezi in timp util ca de obicei iti vine cineva din fata cu farurile. daca il lovesti esti vinovat fiindca tipul era pe trecere! legile astea parca sunt facute de niste idioti!
amandigi
3rd February 2009, 22:19
Am creat o petitie, cand e aprobat, o sa postez linkul. Da, bine ca n-am patiti noi nimic, chiar daca era in oras, un cal cazut peste masina (in cazul ciocnirii frontale) n-ar fi fost placut. Da, si pietonii si bicilistii sunt cateodata un pericol, mai ales noaptea.
Cat despre ce ar puteau lua de la carutasi? Caruta si calul in primul rand. Daca talonul e luat si masina nu poate sa circula daca n-am RCA (si sunt prins), atunci de ce nu poate fi retinut o caruta? Si daca nu plateste amenda si RCA in cateva zile, calul e vandut/sacrificat si caruta predata la fier vechi. Sau arsa.
Evident ne trebuie legi si organe care sa aplice legea...
Jack90
3rd February 2009, 22:20
eu stiam ca sunt interzise in orase.
melcu79
3rd February 2009, 22:25
Exista restrictii legale de circulatie a carutelor pe drumurile publice, dar din nou, militienii habar nu au de Cod rutier, de prevenire, etc.
Asa ca pe langa petitia aia ar fi buna si una care sa le aduca aminte ca sunt platiti din banii nostri sa isi faca datoria nu sa stea la panda.
rich1974
3rd February 2009, 22:44
QUOTE (amandigi @ Feb 3 2009, 22:19)

Am creat o petitie, cand e aprobat, o sa postez linkul. Da, bine ca n-am patiti noi nimic, chiar daca era in oras, un cal cazut peste masina (in cazul ciocnirii frontale) n-ar fi fost placut. Da, si pietonii si bicilistii sunt cateodata un pericol, mai ales noaptea.
Cat despre ce ar puteau lua de la carutasi? Caruta si calul in primul rand. Daca talonul e luat si masina nu poate sa circula daca n-am RCA (si sunt prins), atunci de ce nu poate fi retinut o caruta? Si daca nu plateste amenda si RCA in cateva zile, calul e vandut/sacrificat si caruta predata la fier vechi. Sau arsa.
Evident ne trebuie legi si organe care sa aplice legea...
parca si vad
politaiul cu calul de capastru indreptandu-se spre sectie.
acolo trebuie sa aiba grajd sa ii dea ovaz si lucerna sa manance, sa-i curete balegarul.....iti dai seama despre ce vorbim!
mai sunt si cai naravasi care si musca!
amandigi
3rd February 2009, 23:01
Sigur, nu politistul ar duce caruta la sediul politiei.
Cel putin in orasul nostru e deja o hotarare despre caii fara stapani, sunt colectati si dusi la un anumit loc unde au grija de ei un timp. Dupa acela, daca proprietarul nu plateste, sunt sacrificate.
@Jack90: depinde de oras. In orasul acesta (Sf. Gheorghe) sunt interzise in centru si pe anumite strazi, dar din pacate nu si unde s-a intamplat accidentul.
N-am scris, dar e deja a doua problema cu carutasi, ambele pe aceeasi strada. Prima data au intrat in masina in timp ce e parcata, calul a cazut sub masina. Din fericire numai bara de spate a fost putin zgaraiata si atat. Totusi am chemat politia si au primit macar o amenda. Ce sa fac, locuiesc in apropiere, sora mea locuieste exact acolo, trebuie sa merg pe strada respectiva.
crst_g
3rd February 2009, 23:11
si noua ne-au tras-o unii la Garoafa, pe langa Focsani. era masina parcata, a trecut un carutas si-a raschetat-o dintr-un capat in altul
noi cu paguba, el cu regretele de rigoare.
spare-me
4th February 2009, 08:12
si eu era s-o patesc acum vreo 6 ani pe dn1 pe ceata, cu o caruta nesemnalizata pe prima banda noaptea...
pe banda 2 masina, in fata caruta in cativa metri, noroc ca viteza redusa si masina bruna m-au ajutat sa ma opresc la timp dar m-am c......t pe mine, ce sa mai.
am vrut sa ma dau jos sa-l bat pe ala sa ma descarc dar n-am mai avut forta necesara...
amandigi
4th February 2009, 10:38
Aici este petitia pentru reglemetarea circulatiei carutelor: http://www.petitieonline.ro/petitie-p21282044.html
Daca sunteti de acord, va rog sa semnati.
jay333
4th February 2009, 11:42
QUOTE (rich1974 @ Feb 3 2009, 22:11)

nu numai carutasii sunt un pericol pentru circulatie. sunt si pietoni care sircula aiurea, biciclisti....mai ales pe drumurile judetene e dezastru, drumurile judetene sunt fara stapan, dezordine totala.
alta aberatie sunt trecerile de pietoni de pe drumurile nationale din sate. pai noaptea daca ii vine unui cretin sa treaca pe trecere nici nu il vezi in timp util ca de obicei iti vine cineva din fata cu farurile. daca il lovesti esti vinovat fiindca tipul era pe trecere! legile astea parca sunt facute de niste idioti!
Tin sa te informez ca, legal, in localitati se circula cu 50 km/h sau maxim 70 in unele cazuri. So, conduci legal si teoretic ar trebui sa-l vezi pe "cretinul" care vrea sa traverseze pe trecerea de pietoni in apropierea careia, teoretic, ar trebui sa incetinesti (btw, interesant mod de exprimare! daca ai locui tu intr-o astfel de zona si ai avea de traversat dn-ul, probabil ai spune ca soferii "cretini" merg prea tare and so on).
Eu era sa aplatizez un plod de maxim 12 ani care a traversat un drum cu caruta in mare viteza si fara niciun fel de asigurare. Asta se intampla ziua; daca ar fi fost noaptea, il boceau parintii inconstienti.
rich1974
4th February 2009, 16:39
ce gandire tipic romaneasca ai frate! tu mergi cu 50 km/h prin localitati? pai cand mai ajungi la destinatie, dupa ce mori? tu ai mers vreodata noaptea sa vezi ca nu poti observa pietonii daca cineva iti vine cu farurile din fata? tu ce faci? incetinesti la fiecare trecere? te rog sa fii realist si sa-ti pui mintea la contributie! nu stiu daca ai observat dar in romania drumurile nationale trec prin localitati! oricum, trecerile alea sunt inutile fiindca nu vine nimeni un km ca sa traverseze strada pana la trecere! cine a avut ideea asta sa faca treceri pe nationale a avut creierul cat un bob de orez! dar culmea....majoritatea sunt de acord!
asa e si cu carutele.....sa mearga si ei saracii ca.....p%%a mea!
jay333
4th February 2009, 17:00
Pisi, nu cred ca e cazul sa ma justific in fata ta insa tin sa te informez ca am batut toate drumurile tarii in lung si-n lat si mai ales noaptea. Gandirea mea tipic romaneasca este sa respect legea, sa conduc civilizat si sa-mi pazesc curul de neplaceri foarte usor de evitat. In gandirea mea romaneasca am facut Bucuresti - Cugir - Cenei si inapoi spre Bucuresti prin Drobeta in 22 de ore, timp in care am si rezolvat problemele pentru care plecasem la acest drum si, surpriza, am reusit asa ceva respectand limitele de viteza legale.
Trecerile de pietoni sunt vopsite pe drumuri pentru ca pietonii trebuie sa aiba posibilitatea legala de a traversa un drum pe care accesul nu le este interzis. Cine stie, poate mai sunt si cretini in randul pietonilor care folosesc trecerea de pietoni in scopul in care a fost amenajata.
Revenind la viteza cu care se circula in localitati: a fost un caz la Sascut cu ceva timp in urma in care un sofer meserias si grabit ca tine a luat 2 pietoni care traversau pe trecerea de pietoni (trecere iluminata si semnalizata corespunzator) pe capota.
rich1974
4th February 2009, 18:39
bine le-a facut dobitocilor ce au traverzat strada fara sa se asigure! oricum, ar fi fost pacat daca pietonii ar fi supravietuit!
dr_paul
4th February 2009, 19:02
QUOTE (rich1974 @ Feb 4 2009, 18:39)

bine le-a facut dobitocilor ce au traverzat strada fara sa se asigure! oricum, ar fi fost pacat daca pietonii ar fi supravietuit!
erau cumva in stare de ebrietate pietonii ? probabil sinucigasi.. la urma urmei daca exista 'suicide by cop' de ce nu si 'suicide by car' ?
rich1974
4th February 2009, 19:16
nu frate! nu erau nici beti nici sinucigasi! erau pur si simplu idioti! numai niste idioti ar putea traversa o strada fara sa se uite in stanga si in dreapta!
amandigi
4th February 2009, 21:39
Va rog sa discutati despre pietoni intr-un alt thread.
Sa ramanem aici la carutati si petitia respectiva.
jay333
5th February 2009, 09:49
QUOTE (rich1974 @ Feb 4 2009, 18:39)

QUOTE (rich1974 @ Feb 4 2009, 19:16)

nu frate! nu erau nici beti nici sinucigasi! erau pur si simplu idioti! numai niste idioti ar putea traversa o strada fara sa se uite in stanga si in dreapta!
QUOTE (dr_paul @ Feb 4 2009, 19:02)

erau cumva in stare de ebrietate pietonii ? probabil sinucigasi.. la urma urmei daca exista 'suicide by cop' de ce nu si 'suicide by car' ?
In fata unor astfel de afirmatii nu pot decat sa ma retrag din discutie si sa sper ca nu ma voi intalni cu voi in trafic.
angelz
6th February 2009, 14:56
amandigi pacat de masina si de timpul pierdut.Am semnat si eu petitia.Stiu perfect ce inseamna sa-ti apara carute in fata fara semnalizare .Ar trebui batuti bine inconstientii astia.Cat despre amenda care a luat-o e frectie la picior.Face contestatie , se plange in toate felurile si chipurile ca n-are bani sa plateasca si se jura pe rosu ca nu mai face si scapa.La fel scapa si daca nu o plateste din acelasi motiv ca nu are de unde.O amenda e prea putin pentru ei.
aeon
9th February 2009, 15:28
cred ca fiecare a avut o aventura cu carutasii imbecili
eu imi amintesc doua si i-as impusca pe nemernici
una,eram pasager, intr-un sat, noaptea, mergand cu ~60km/h, imediat dupa curba dreapta, un carutas a taiat strada in goana, dinspre stanga la mai putin de 20m in fata masinii
frana puternica, era clar ca vom lua in plin caruta...soferul a tras stanga in ultimul moment, a intrat pe contrasens (el zice ca a vazut ca nu vine nimeni, eu zic ca a fost instinctiv ...), masina s-a rotit un pic si a ramas pe contrasens
carutasul a disparut pe o ulita, dus a fost, noi am ramas inconjurati de alti oameni care vazusera isprava si auzisera zgomotul de frane
fara alte pagube, dar sperietura a fost groaznica
a doua, tot noaptea, undeva pe camp, eu eram sofer si tocmai urcam un deal destul de abrupt cu viteza maricica, 80-100 km/h
din fata venea o masina
am avut o vaga impresie ca e o pata cam neagra in fata, dar nu am constientizat
masina din fata a dat 2-3 flashuri, eu l-am injurat in acel moment ca ce vrea de la farurile mele mele corect reglate si am redus viteza ca aveam ceva usturimi de ochi
masina a trecut si in momentul imediat urmator m-am trezit cu o chestie neagra in fata = caruta incarcata cu vita de vie; frana brusca, intrat pe dreapta (noroc ca nu erau pomi), oprit
fara alte pagube si de data asta...
Adydum
11th February 2009, 03:04
Nu stiu cum naiba dar eu cam am bafta sa-mi intoarca carutasii in fata. Tantalaul se uita, ma vede la 30 m, dar in mintea lui chiar nu realizeaza ca nu ii ajunge timpul sa faca stanga asa ca se pune frumusel de-a latul... NU stiu daca se pot interzice total (sunt pericol si pe DN, DJ etc) dar ar putea face un sistem ca la moped. (Curs legislatie pentru carutas, RCA, numar galben de inregistrare). Stiu ca suna aberant RCA la carute, dar daca remorca sau scuterul de 50 kg are RCA, nu stiu de ce nu putem considera ca o caruta poate provoca pagube din vina carutasului.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.