caine pe autostrada A2
Pagini: 1, 2

bogdan222222

salut tuturor,

ce trebuie sa facem cand pe autostrada iti apare un caine si nu mai ai cum sa il eviti la 130 km/h iar masina sufera daune?

sa fiu multumit ca nu am derapat si nu m-am rasturnat cu masina ca daca il luam sub roata cine stie ce se intampla si
ajungeam in shant sau in gardul despartitor dintre sensuri eventual muream sau ajungeam handicapat pe viatza?

sa fiu multumit ca am scapat cu viata si nu am suferit nici o trauma fizica?

sa fiu multumit ca nu mai erau si alte masini in zona incat sa se produca eventual un carambul paote cu victime omenesti
si grave averieri auto?

repar masina pe casco si cu asta basta?
radiator spart masca si alte aiureli de a trebuit sa fiu luat pe platforma de acolo...

SAU ........dat in judecata adminstratia autostrazii ptr ca nu a asigurat circulatia in sigurantza pe autostrada punandu-mi viata in pericol neexistand gard in zona respectiva incat sa impiedice accesul animalelor pe autostrada?

intrebarea ar fi , as avea castig de cauza daca as face asta?

i se poate intampla oricaruia dintre noi cei care circulam pe autostrada....si doamne fereste, poate murim din cauza unui caine care a patruns pe autostrada unde nu ar trebui sa poata ajunge sub nici o forma provocand un accident extrem de grav...

astept sugestiile si comentariile voastre, cu siguranta au trecut si altii dintre voi prin asa ceva sau apropiatii...tre sa facem ceva, murim din cauza nepasarii celor carora le platim gramezi de taxe...

Skizo
da-i in judecata. iti angajezi avocat si gata.
<<sa se produca eventual un carambul>> biggrin.gif carambol poate, carambul este un joc de cuvinte biggrin.gif

Campers
cred ca o poti repara linistit pe casco ..(parere personala- daca nu ai chef sa te complici cu judecati pt 2-3 ani ..cat dureaza o judecata in RO)
bogdan222222
@campers,
nu am spus ca nu se poate repara pe casco....normal ca o repar

ideea e ca atata timp cat autostrada nu e protejata incat sa nu poata ajunge nici un caine sau orice alt animal in fata unei masini, ptr ca din proiect orice autostrada este prevazuta cu gard si alte elemente de securitate....se numeste ca nu poti circula in siguranta si poti muri, oare nu se numeste asta tentativa de omor din partea administrarii autostrazilor din cauza nepasarii? omor din culpa din cauza neglijentei autoritatilor, ptr ce draq platim taxe si alte tampenii, ca mori din cauza unui caine sau alt animal care nu ar trebui sa poata ajunge pe autostrada sub nici o forma, ptr ce se numeste autostrada?

valeriu.b
Ce bani ai platit in plus fata de situatia cand circuli pe un drum national, drum care nu este imprejmuit?
pustiu_22
Si eu am patit-o pe A2 cu un caine, dar am franat puternic si nu am avut decat spoilerul din spate smuls deoarce am trecut peste el! Distractia a fost alta ca a trebuit sa ma plimb de la o politie la alta pt dovada (accidentul s-a produs la granita dintre judete), ba mai mult m-au pus sa le aduc caine ca altfel nu ma credeau! Mi-am bagat "beep" in ea de dovada si pana acasa nu m-am oprit. Treaba s-a rezolvat pe Casco.
JJOne
Eu am vazut prin Germania si autostrazi cu semnul ala de "Atentie animale salbatice", deci nu e obligatoriu sa nu intalnesti animale pe autostrada.

Tarzy
cainele de pe sosea nu se evita ... si nici nu franezi in disperare

O sa para un pic sadic ce spun acum dar cele mai mari sanse sa minimizezi pagubele este sa prinzi cainele pe mijloc si in accelerare ca sa-l bagi sub masina (daca accelerezi masina se ridica de bot, cand franezi se lasa).

Exista o vorba intre astia cu mertane, de sigla aia ii ajuta sa ia "pointeze" bine cainele ce urmeaza a fi calcat.

Adevarul este ca masinle moderne sunt total nepregatite ptr astfel de intamplari, au tot felul de spoilere&grile casante dar care-ti sparg radiatorul, in plus multe nu au nici un amarat de scut. Sefu meu a lovit o vulpe .... da urat de tot, cu roata a aruncat-o in compartmentul motor iar pe acolo a prins-o cureaua de accesorii ..... sa te tii apoi carbagiu ..... blana, sange, si bucati de carne imprastiate peste tot.

Dacia veche era perfecta .... are in fata bara de fier care nu permite sa treaca nimic
>ficus
vazusem la tv o stire despre cai luati in plin pe autostrada confusedsmiley.png
macar de ar fi dreapta A2-ul, sa vezi catelul in timp util, insa are multe sinuozitati de parca ar fi regiune de munte mad.gif
closchkutza

Tu iti dai seama ce gard ar trebui pus ca sa tina cainii departe de autostrada? Nu prea am auzit de autostrazi ingradite pana acum..pe care sa nu poata intra caini.
Eu zic sa-ti repari masina linistit si sa fii fericit ca:
1. Esti intreg.
2. Mai ai ce repara.
filipxxx
Nu e vina celor de la drumuri ca in Romania sunt caini mai multi decat isi poate imagina orice vestic care tot o da cu drepturile animalelor (vezi Brigite Bardo - sau cum s-o scrie). Mari zone din autostrada au gard de sarma pe lateral insa degeaba ca sunt prea multi caini. Eu nu franez niciodata daca vad un caine, asta excluzand cazul in care iti apare un dulau cat masa de pazeste cireada de vaci. De astia insa m-a ferit D-zeu pana acum. Daca e sa scape cainele bine, daca nu... alta bara, proiector, etc
Keto
Cred ca asiguratorul tau ar trebui sa se indrepte impotriva administratiei autostrazii A2.

Despre animale pe autostrada... este intr-adevar de neconceput (ma gandesc cu groaza la caii de pe A1, noaptea, langa Pitesti)

Insa eu am fost pe cale sa o patesc... intr-o noapte am fost aproape sa lovesc doi inconstienti care traversau autostrada in zona unei paduri de pe A1, carand in spate lemne . Ce sa evit... i-am vazut dintr-odata, practic nu am avut timp sa schitez decat o usoara evitare, trecand printre ei.
Unul dintre prietenii mei nu a fost la fel de norocos... a accidentat mortal un homeless, pe la Km22, tot pe A1.
bogdan222222
Pai si noi ca soferi ca ne pun astia de la administratia drumurilor viata in pericol din cauza asta ce facem, stam cu mainele in
san si mergem pe ideea ca reparam masina, daca eram cu mainile pe piept acum sau in skilod pe viata, a cui era vina, a mea ca ma aflam pe autostrada sau a lor ca NU SE ASIGURA SA NU INTRE ANIMALE PE AUTOSTRADA SI NICI SEMNE CARE
SA ANUNTE POSIBILA PREZENTA A ANIMALELOR PE AUTOSTRADA NU EXISTA(Ar fi de ras va dati seama, sau ilegal , probabil din cauza asta nici nu pun asemenea semne), vorbim de AUTOSTRADA aici nu de un DN sau drum in oras sau comunal....SE POATE MURI DIN CAUZA ASTA, ganditi-va ca ar fi putut trece pe acolo un maxi taxi plin de oameni sau copii, apare cainele brusc, caine de talie mare eventual, maxi taxi inu-l poate evita si il ia pe roata, ori se sperie soferul si trage de volan fiind ud pe jos, ptr ca daca iti iese cainele in 10-15 metri la 100 sau 130/h nu mai ai timp sa reactionezi si kiar daca reactionezi tot se poate intampla ceva extrem de grav.....maxi taxi intra in shant sau se rastoarna , carnajiu de viieti omenesti si nu doar una....cine e de vina, maxi taxi ca mergea pe acolo?

I se poate intampla oricui acest scenariu, ai putea fi kiar tu cel care citesti acum acest post, sau cineva din familia ta...doamne fereste...

Din nou intreb, este cineva care ar fi in masura sa stie ce shanse ar fi daca i-as da in judecata, avocatul cu care am vb mi-a zis ca sant f mari shanse de castig...stie cineva de asemenea cazuri si cine a castigat?
Daca noi ca soferi nu facem nimic, ei de ce ar face?
valeriu.b
Pai daca deja ai vorbit cu un AVOCAT, ce mai vrei de la noi? huh.gif
bogdan222222
@valeriu
pai una e ce spune un avocat, si alta ce spun altii din experienta
valeriu.b
Ai avut daune materiale si te-a reparat CASCO => nu mai ai voie, conform contractului, sa ceri altcuiva compensarea daunelor acoperite de polita. Deci in civil nu poti sa-i actionezi, nu mai ai dreptul sa faci asta.
Iar in penal ii actionezi doar daca ai suferit vatamari corporale, ceea ce zici ca nu e cazul.
cosmin_miu
problemele de pe a2 sunt bine cunoscute de toata lumea. Poti da linistit administratia autostrazii in judecata ,ei or sa dovedeasca ca acele garduri exista dar au fost furate-vandalizate.In plus sustin si ce zice valeriu.b. (depinde cum vrei .....stai cu masina asa si astepti 2-3 ani sa se rezolve procesul , scoti bani din buzunar repari masina si astepti 2-3 ani sa se rezolve procesul ..... sau pasezi problema asigurarii casco si multumesti ca nu ai derapat in panourile despartitoare de sensuri...... care nu s-au desprins si nu au trecut prin masina din fata pana in spate naughty.gif )

Gardul de protecție al autostrăzii a fost vandalizat, furat. Și dacă pe autostradă nu e perdea de fum, întâlnim căruțe, câini, bicicliști, căruțe, tractoare. E inacceptabil.", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.El a adăugat că România se află într-o situație unică în Europa. "Orice se află pe autostradă se fură. Până și capacele din dreptul cabinelor telefonice de urgență, care sunt din metal, au fost furate" a spus prim ministrul.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2..._demiteri.shtml

P.S. in vara am intalnit 2 persoane la distante considerabile una de cealalta care mergeau pe autostrada A2 pe banda2 cursing.gif
don_dannielo
Sa-ti faci o firma de garduri si sa castigi licitatia...
C.F.S.
QUOTE (cosmin_miu @ Jan 30 2009, 17:30) *
P.S. in vara am intalnit 2 persoane la distante considerabile una de cealalta care mergeau pe autostrada A2 pe banda2 cursing.gif

pe jos, la pas???
bogdan222222
inteleg ca masina va fi reparata de casco...nu o sa cer despagubire in sensul asta
dar....voi mai trece pe acolo, si nu numai eu....
si daca in continuare vor mai fi caini sau alte animale de talie mare....va dati seama ce se poate intampla

in skimb as putea sa le cer urmatoarea kestie
daca in timp de 3 luni sau 6 luni nu va exista gard de sigurantza impotriva animalelor de talie mare gen caini sau mai mare..
ptr ambele sensuri de mers ....atunci sa plateasca daune morale exorbitante ca mi-a pus viatza in pericol si era sa mor
viatza unui om nu are pret...sa zicem o suma destul de mare ( 100 mil E ) incat sa se simta draqului si sa faca ceva in sensul asta si sa realizeze ca nu urmaresc sa castig suma asta, ci doar ca vreau ca eu si ceilalti care circula pe acolo sa nu isi puna viata in pericol ptr ceva ce ar fi trebuit sa existe ptr ca treaba cu gardul exista in proiectul oricarei autostrazi...

nu ma intereseaza pe mine sau pe altii ca s-a furat gardul, asta e o scuza....ok, s-a furat, pai pune-l la loc sau repara-l
ca d-aia se plimba politia si alte masini de securitate a autostrazii pe acolo sa vada daca ceva nu e in regula si sa anunte unde trebuie sa se ia masuri rapide ptr remedierea problemei....sa previna furturile , nu sa mergi linistit si sa te trezesti la morga sau in coma...
din cauza unui caine, vitel, (unui amic acum 2 ani i-a aparut un vitzel pe a2, a avut zile ca nu l-a lovit, a trecut pe langa el altfel se facea varza) turma de oi sau alte tampenii....d-aia se numeste autostrada...
cosmin_miu
QUOTE (C.F.S. @ Jan 30 2009, 17:43) *
pe jos, la pas???

ihi....eram si cu redman_bz care a ramas marcat ....pe viata biggrin.gif
valeriu.b
QUOTE (bogdan222222 @ Jan 30 2009, 18:26) *
...atunci sa plateasca daune morale exorbitante ca mi-a pus viatza in pericol si era sa mor
viatza unui om nu are pret...sa zicem o suma destul de mare ( 100 mil E ) incat sa se simta draqului si sa faca ceva in sensul asta si sa realizeze ca nu urmaresc sa castig suma asta, ci doar ca vreau ca eu si ceilalti care circula pe acolo sa nu isi puna viata in pericol ptr ceva ce ar fi trebuit sa existe ptr ca treaba cu gardul exista in proiectul oricarei autostrazi...

Daca ai 10% din suma ceruta (ca taxa de timbru), iti uram succesuri in actiune!
sanddy1964
QUOTE (valeriu.b @ Jan 30 2009, 19:12) *
Daca ai 10% din suma ceruta (ca taxa de timbru), iti uram succesuri in actiune!

Stiu unde s-a intamplat. Dupa prima pasarela dela Drajna spre Bucale, sunt niste bagabonti de copii care iau cateii dela un camin de catei si le dau drumu pe A2...fac pariuri daca va fi calcat sa nu de masina. Ma mir ca l-a aruncat in fata unui Logan ca deobicei prefera TIR-uri.Adica ei il arunca de pe pasarela si pana se dezmeticeste ala, e luat in bot...pisic nu arunca ca ala nu are nici o chestie.
Da sa o puna si acuma iarna? ca sta era asta toamna.
Dca dovedesti ca erau ei, iti iei banu pe masina! Dar e greu.
bogdan222222
s-a intamplat pe la km 150 dinspre zona de taxare spre cernavoda....si nu am spus cu ce masina eram...nu eram cu un logan,
nici nu conteaza cu ce masina eram, si cat de scumpa e, conteaza ca ni se pune viatza in pericol, masina se repara
bogdan222222
http://www.urbaniulian.ro/2008/10/08/ati-f...i-responsabili/

eu deja le-am scris....
cei care au mai patit necazuri similare, scrie-ti si voi, nu stati nepasatori in ideea ca nu se va rezolva nimic
daca macar 10% se materializeaza din ce ne propunem sa facem, tot e ceva decat nimic....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.