Vi se pare corect sa ni se asculte telefoanele?

mirel3003

Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis ?Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice ??, lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906

CATEVA CONSECINTE (nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai sema):
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc.. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;
- incepand din 15 martie 2009, toti providerii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
- incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.
IonAntonescu
QUOTE (mirel3003 @ Jan 26 2009, 00:26) *
Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis “Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice …”, lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:
http://www.monitoruloficial.ro/2008/sumar_2008.htm
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906

CATEVA CONSECINTE (nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai sema):
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc.. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;
- incepand din 15 martie 2009, toti providerii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
- incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

Pune si UPC-ul pt internet si telefonie fixa.

Astea sunt pt ca e timpul lor. Se pregateste terenul pt controlul absolut al lumii. Nu ma mira nimic.

dassaev
Nu este nimic nou. Toate datele astea erau oricum salvate si pana acum. Si nu vad cu ce te afecteaza pe tine ca utilizator
lleo
QUOTE (IonAntonescu @ Jan 26 2009, 00:29) *
Astea sunt pt ca e timpul lor. Se pregateste terenul pt controlul absolut al lumii. Nu ma mira nimic.

Aloooo...... Domnu' Antonescu de pe Asgard ....... Aici Pamantul ........Receptie........Datele astea sunt folosite de operatori de peste 100 ani pentru a factura convorbirile telefonice.........Jos goaulzii.......Terminat
IonAntonescu
QUOTE (lleo @ Jan 28 2009, 22:21) *
Aloooo...... Domnu' Antonescu de pe Asgard ....... Aici Pamantul ........Receptie........Datele astea sunt folosite de operatori de peste 100 ani pentru a factura convorbirile telefonice.........Jos goaulzii.......Terminat

Mai vedem, peste un timp, cine are dreptate ? Eu sau tu ? naughty.gif
pcmanbv
QUOTE (lleo @ Jan 28 2009, 23:21) *

Se ajunge unde zice omul, dar guvernul nu te-a invatat ca sa vezi dincolo de aparente. Un om incult nu se opune. Ghici care e a doua tara care a iimplementat chipurile electronice la pasapoarte? death.gif
Bobby_ro
QUOTE (pcmanbv @ Jan 31 2009, 00:47) *
Se ajunge unde zice omul, dar guvernul nu te-a invatat ca sa vezi dincolo de aparente. Un om incult nu se opune. Ghici care e a doua tara care a iimplementat chipurile electronice la pasapoarte? death.gif

Pentru voi astia culti speriati de cipsurile din pasapoarte si de "ascultarea telefoanelor" exista o solutie! luati-va toti de manuta si mutati-va prin junglele africane pe undeva. Acolo nu va monitorizeaza si nu va conduce nimeni si nici nu va implanteaza cipuri in kur, lasati-ne pe noi astia inculti sa traim pe aici prin europa si us. Zau ca nu va vom simti lipsa, in schimb nu stiu daca e valabila si reciproca.

Dj_Eagle
Da frate.

O sa ajunga sa ne puna camere de supraveghere si in bae. X(

Vor sa stie TOT astia....

No coment :|
AirBoy
Si daca stau conectat non stop la internet? Bagati-va printr-un proxy de la chinezi! Si poate in logurile lor va apare: MADE IN CHINA!
timtim67

Scrie in casuta de search BigBrother si apasa enter . Vei gasi un topic destul de mare despre exact aceeasi problema.
andreic
QUOTE (IonAntonescu @ Jan 30 2009, 19:31) *
Mai vedem, peste un timp, cine are dreptate ? Eu sau tu ? naughty.gif

Mie imi spun unii inca din anii 90 asta... asa ca hai sa lasam conspiratia ca e aberanta.

QUOTE (timtim67 @ Feb 9 2009, 14:10) *
Scrie in casuta de search BigBrother si apasa enter . Vei gasi un topic destul de mare despre exact aceeasi problema.

Eu credeam ca te redirecteaza la un webcam la o baie tongue.gif
timtim67
QUOTE (andreic @ Feb 9 2009, 19:51) *
Mie imi spun unii inca din anii 90 asta... asa ca hai sa lasam conspiratia ca e aberanta.

Eu credeam ca te redirecteaza la un webcam la o baie tongue.gif

Ai constatat ca nu facind proba si ai fost dezamagit ?
andreic
QUOTE (timtim67 @ Feb 9 2009, 19:57) *
Ai constatat ca nu facind proba si ai fost dezamagit ?

Pai dupa nume eu aia credeam ca face... ca oricum search nu iese neam, zeci de threaduri niciunul legat de subiect smile.gif
Daca ai tu vreun link direct unde sa ma amuz de speriatii conspiratiei da-mi sa am la noapte distractie.
timtim67
Uite aici
andreic
Da, a fost amuzant happy.gif Vorba celui de-al doilea mesaj din subiect... smile.gif
Monstrii subconstientului... cine n-are nimic de asuns nici nu baga de seama.
99ton
Cam ce personal de ascultare ar fi necesar sa asculte toata trancaneala noastra?..cred ca nu-i posibil.
LunaCrystal
Uite unu cu picioarele pe pamant, care si-a dat seama.
copjob2000
Din partea mea, dacă prin ascultarea telefonelor, mă voi simți mai în siguranță decât până acum, sunt de acord să îmi asculte ÎN PERMANENȚĂ telefonul!
Lucrurile delicate, pe care nu doresc să mi le afle cineva, NU le vorbesc la telefon! Scurt!
La fel ca mine gândesc majoritatea oamenilor normali, cu scaun la cap.
Toți cei care se pronunță împotriva ascultării, înseamnă cu au ceva de ascuns și, pe care de consecință, se ocupă cu ilegalități...
v3lsatis
da nu sta nimeni cu castile sa asculte, totul se inregistreaza undeva si in caz ca esti luat in vizor se scot probele pentru dosar..
LunaCrystal
Si daca esti cuminte nu au ce scoate. biggrin.gif Asa ca nu avem de ce sa ne temem.
copjob2000
QUOTE (v3lsatis @ Feb 26 2009, 00:06) *
da nu sta nimeni cu castile sa asculte, totul se inregistreaza undeva si in caz ca esti luat in vizor se scot probele pentru dosar..

Astea-s povești...
Nici măcar nu se înregistrează...
v3lsatis
teoretic asa se pune problema, dar de fapt cine stie, stie.
aum
Din partea mea, dacă prin ascultarea telefonelor, mă voi simți mai în siguranță decât până acum, sunt de acord să îmi asculte ÎN PERMANENȚĂ telefonul!
.............
La fel ca mine gândesc majoritatea oamenilor normali, cu scaun la cap.
Toți cei care se pronunță împotriva ascultării, înseamnă cu au ceva de ascuns și, pe care de consecință, se ocupă cu ilegalități...

doamne, daca ai fulgera toti prostii as fi mult mult mai in siguranta.

multumesc doamne.

da, eu sunt impotriva ascultarii telefonului. da, am ceva de ascuns.

dar salariile de ce sunt confidentiale?

dar de ce datele (in special ofertele comerciale si rezultatele financiare) se transfera prin vpn?

toti avem cate ceva de ascuns. iar daca ne asculta gigel de la sri va putea sa faca usor abuz de putere si sa vanda informatii sau sa santajeze diversi cu secretele pe care le-a aflat.

oricum nu despre asta este vorba. legea era pentru contabilizarea apelurilor, sms-urilor si e-mail-urilor. data, ora, destinatar dar NU SI CONTINUTUL ACESTORA!
mark``
Da, mi se pare normal sa mi se asculte telefonul daca is ghiolban si fur sau urmeaza sa dau in cap la cineva sau pun in pericol siguranta nationala...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.