cspot,nu vreau sa-ti contest experienta in domeniu,dar am vazut ca ai cam strecurat niste erori.De pilda,eu nu am vazut in viata mea conductor cu sectiunea de 3,5 mm patrati.
Cablu de 2.5 sau 3.5 mm pentru prize
Eu stiam ca regula internationala e asta :,1-2,5--4-6-10-16-25-35-50-70 mm patrati.
1 mm patrat-6A
2,5 mm patrati-16A
4 mm patrati-25
etc
etc
Cablul de Cu 1.5 mm (patrati) suporta 4 A/mm (suporta si 8 A/mm fara probleme , dar regula stabileste 4) . Deci , pe cablul de 1.5 recomandat pentru iluminare se pot monta consumatori care insumati sa consume 6 A . Adica , 10 becuri de 100 W care sa functioneze simultan . Siguranta cred ca ar fi bine sa fie una de 6 sau 10 A .
Asa cum ai scris mai sus e cam aiurea total,mai ales ca la sfarsit *crezi*,nu esti sigur,cam cat ar trebui sa fie siguranta.
Sigurantele,au si ele standarde batute in cuie;6A,10A,16A,20A,25A,32A,etc,etc.
Mai nou,acum nu se mai foloseste procedeul de cositorire,ci se aplica asa zisele *ace*in varful conductorului prelucrat,se capseaza cu un cleste special(in functie de sectiune),iar in dozele de pe perete nu se mai rasucesc firele cu patentul ,ci se introduc in asa zisele borne de conexiune,care sunt prevazute cu 2,3,4,5,6, orificii si in care conductorul se introduce prin simpla impingere in orificiul respectiv.De scos,se scot mai greu,iti trebuie o surubelnita finuta.
Alt aspect ar fi urmatorul:cablul de la tabloul de pe scara la apartament este din Al(de regula)si nu va suporta in veci consumul total al tuturor circuitelor noi care le va face respectivul in casa(pe vremea aia nu se stia de masina de spalat automata,boiler,cuptor cu microunde,p.c,scule audio de mare putere,care toate insumate...
Inlocuind si cablul de la tabloul de pe scara la apt.,te vei lovi de alta problema:celalalt cablu,care iti alimenteaza primul circuit.Daca circuitul de la apt.tau e alimentat de pe bare...te-ai scos...doar la capitolul asta.