o noua propunere a taxei auto- o noua metoda de camatarie a statului roman

galeo

Mai nou se doreste inlocuirea taxei de poluare cu o taxa anuala in functie de cat de mult polueaza masina.In cazul asta cum mama dracului in vara trecuta statul mi-a luat cu japca 15 miloane ca taxa de poluare pentru o masina noua, iar acum ma pune sa platesc alta taxa de poluare; pai draga stat roman daca tot doresti o taxa anuala de poluare , da inapoi banii la fraierii care ti-au platit deja o taxa de poluare, pentru ca nu mi se pare normal sa platesc de 2 ori acelasi tip de taxa
http://www.auto.ro/taxa-auto/se-doreste-o-...ca-si-mai-deasa
cesiodones
1. Numarul de autoturisme trebuie redus. Prea multa lume se plimba inutil cu masina de colo pina colo.

2. In ciuda campaniei anti Dacia care se face pe toate forumurile si in rubricile de comentarii ale tuturor ziarelor, majoritatea Romanilor au cumparat cel putin o data un autoturism facut la Pitesti (a se vedea AICI).

JJOne
Haa? In articolul din primul link e vorba de o taxa de orice inmatriculare??? Pai asa invechesti parcul auto, ca:
1. De o masina veche nu mai scapi (de ce sa o ia de la tine cand ia una de aceeasi vechime "plimbata" doar prin Germania)?
2. Mai platesti o data la inmatriculare.

Mai bine punea impozit anual mai mare pe masina, care sa ia in considerare si cat polueaza, cum e in toate tarile normale.

QUOTE (cesiodones @ Jan 20 2009, 18:08) *
2. In ciuda campaniei anti Dacia care se face pe toate forumurile si in rubricile de comentarii ale tuturor ziarelor, majoritatea Romanilor au cumparat cel putin o data un autoturism facut la Pitesti (a se vedea AICI).

Eu as baga mana in foc ca majoritatea romanilor nu au cumparat niciodata un autoturism facut la Pitesti, ba chiar ca nici un roman nu a cumparat vreun autoturism facut la Pitesti. Si un sondaj cu 40 de voturi biggrin.gif n-o sa ma convinga de contrariu.
stalnet1
1. Numarul de autoturisme trebuie redus. Prea multa lume se plimba inutil cu masina de colo pina colo.

e CEA MAI MARE INEPTIE PE CARE AM AUZIT-O
AlexIP

Corect. Inapoi la carute...

Nu ca am avea de cateva ori mai putine masini ca tarile din vest. laugh.gif
dragospas
QUOTE (galeo @ Jan 20 2009, 17:59) *
statul mi-a luat cu japca 15 miloane ca taxa de poluare pentru o masina noua, iar acum ma pune sa platesc alta taxa de poluare; pai draga stat roman daca tot doresti o taxa anuala de poluare , da inapoi banii la fraierii care ti-au platit deja o taxa de poluare, pentru ca nu mi se pare normal sa platesc de 2 ori acelasi tip de taxa

Mie statul roman mi-a luat anul trecut,in primavara,101 milioane pentru o masina mercedes cu vechime de doi ani death.gif ...La recalculare statu mi-a restituit 2 milioane... cursing.gif
Acum daca se introduce un impozit in functie de poluare (asa cum este si in lumea civilizata) se cuvine ca sa fie restitite sumele platite.... worthy.gif
partyman
orice lege s-ar da tot ar fi nemultumiti, problema e ca acea lege sa genereze cat mai putine nemultumiri, sa fie prietenoasa cu mediul si sa aduca bani la buget, asta vrea guvernul. ar trebui facute estimari pentru o durata medie de utilizare a masinilor si taxare in functie de norma de poluare anual. cei care au platit taxele vechi de inmatriculare sa le fie deduse din sumele achitate aceasta noua impunere. ITP-ul sa se faca PE BUNE.

relu_24
Mi se pare normal sa fie o taxa anuala si sa o plateasca toti care au masina. Ce ala care cumpara masina din tara nu polueaza? polueaza doar astea aduse de afara?
Sunt perfect de acord cu masura asta si as vrea ca pentru masinile Non Euro si Euro 1 suma sa fie > 400€/an
ceva de genul:
euro 4: 0.1€/cmc/an
euro 3: 0.15€/cmc/an
euro 2: 0.2€/cmc/an
euro 1: 0.3€/cmc/an
non euro: 0.4€/cmc/an
brigazile_martirilor

I-auzi braul tongue.gif

sa faca astia autostrazi si parcari, ca de aia platim impozite quiet_trans.gif
AlexIP

QUOTE (relu_24 @ Jan 21 2009, 10:17) *
Mi se pare normal sa fie o taxa anuala si sa o plateasca toti care au masina. Ce ala care cumpara masina din tara nu polueaza? polueaza doar astea aduse de afara?
Sunt perfect de acord cu masura asta si as vrea ca pentru masinile Non Euro si Euro 1 suma sa fie > 400?/an
ceva de genul:
euro 4: 0.1?/cmc/an
euro 3: 0.15?/cmc/an
euro 2: 0.2?/cmc/an
euro 1: 0.3?/cmc/an
non euro: 0.4?/cmc/an

Da de ce sa nu puna invers, daca tot o luam asa toporistic?

Non-Euro - nimic.
Euro 1 - 0,1 euro/cmc/an
Euro 2 - 0,2 euro/cmc/an
...
etc.. naughty.gif
dragospas
QUOTE (AlexIP @ Jan 21 2009, 20:00) *
Da de ce sa nu puna invers, daca tot o luam asa toporistic?

Non-Euro - nimic.
Euro 1 - 0,1 euro/cmc/an
Euro 2 - 0,2 euro/cmc/an
...
etc.. naughty.gif

Pai alex da-ne te rog exemplu cum este in Austria / in Germania ? ..ca tot esti pe aproape...
rsumy
Taxă de Poluare numai pentru autoturisme?
Asta sună a discriminare! smile.gif .

De ce nu și o Taxă de Poluare pentru:
- sobele pe lemne sau gaze din mediul rural;
- centralele termice de apartament;
- "grătarele" pentru mici;
- fumători;
- focurile de tabără făcute de turiști (la munte, la mare, în orice-nprejurare)... smile.gif .

rsumy
floryyn
QUOTE (relu_24 @ Jan 21 2009, 10:17) *
Sunt perfect de acord cu masura asta si as vrea ca pentru masinile Non Euro si Euro 1 suma sa fie > 400€/an
ceva de genul:

Adică în Germania, cel mai dezvoltat stat european, taxa de poluare pentru trotinetele non-euro e de vreo 200 de euro, și tu vrei mai mult de 400 euro la noi în Românica?...Vorbești prostii! Oricum, o Dacie foarte bine reglată și întreținută poluează mai puțin decât destule căzături aduse de-afară. Nu știu disperații ăștia roș-portocalii pe ce să mai ia banii de pe spinarea oamenilor și tot inventează la taxe și rahaturi. Apropo, de exemplu, de aberația cu asigurarea obligatorie la casă (ai nu ai deja asigurare, ești obligat să iti mai faci una că așa vrea mușchiul tovarășilor)

Mi-e scârbă!
AlexIP
Ultima data cand postase careva pe forum treaba asta, impozitul anual pentru un diesel de 2000 cmc, Euro 0, fara DPF era vreo 300 si ceva. Asta e cel mai rau caz dintre masinile populare, facand abstractie de cele cu motoare mai mari. Alea pe benzina sunt impozitate aproape la jumatate...
Mr_Who

Serios? OK, tu primul. Du-te si arunca-ti masina intr-o vale, undeva. Nu uita sa chemi un taxi inainte.
andromeda2007
Singura metode de reducerea poluarii consta in reducerea consumului. Ca sa reduci consumul masinilor actuale inseamna sa reduci km parcursi pana la minima de stricta necesitate. Greu.

Nu mi se pare corect ca cineva care are o masina, indiferent de cati cmc, sa plateasca o taxa fixa. Taxa trebuie sa fie direct proportionala cu nr de km facuti intr-un an. Cel mai simplu este adaugarea in pretul combustibilului fosil a unei taxe de plouare. In acest fel un batranel care se duce cu masina doar sambata pana la tara si inapoi va plati o suma modica. Pe da alta parte un plimbaret care are moturi de smenar si da ture in jurul parcului va platii mult mai mult. Corect ca doar polueaza mai mult. O masina hibrida sau electrica va plati putin sau chiar deloc. Cred ca este cel mai cinstit model posibil. Este foarte necesar dezvoltarea transportului urban in special cel electric cu trolebuze si tranvaie sau metrou usor. Cum romamul nu prea are constiinta sociala singurul mod de al educa este prin constrangerea buzunarului. Se reduce poluarea creste interesul pt masinile noi si cu consum redus iar presiunea mai mica pe titei duce la un pret al combustibilului mult mai mic.
dragospas
QUOTE (andromeda2007 @ Jan 23 2009, 19:24) *
Nu mi se pare corect ca cineva care are o masina, indiferent de cati cmc, sa plateasca o taxa fixa. Taxa trebuie sa fie direct proportionala cu nr de km facuti intr-un an.

Prietene,pe astia nu-i intereseaza poluarea ci introducerea de noi taxe...asadar toata demonstratia ta (foarte logica si corecta) nu are prea mare valoare... rolleyes.gif
relu_24
QUOTE (floryyn @ Jan 23 2009, 18:17) *
Adică în Germania, cel mai dezvoltat stat european, taxa de poluare pentru trotinetele non-euro e de vreo 200 de euro, și tu vrei mai mult de 400 euro la noi în Românica?...Vorbești prostii! Oricum, o Dacie foarte bine reglată și întreținută poluează mai puțin decât destule căzături aduse de-afară. Nu știu disperații ăștia roș-portocalii pe ce să mai ia banii de pe spinarea oamenilor și tot inventează la taxe și rahaturi. Apropo, de exemplu, de aberația cu asigurarea obligatorie la casă (ai nu ai deja asigurare, ești obligat să iti mai faci una că așa vrea mușchiul tovarășilor)

Mi-e scârbă!

Vorbesti tu prostii. In nici un caz impozitul anual (incluzand toate taxele nu numai cea de poluare) pt. un NON Euro nu e doar 200 € in De.
jay333
QUOTE (rsumy @ Jan 21 2009, 21:39) *

- fumători;
- focurile de tabără făcute de turiști (la munte, la mare, în orice-nprejurare)... smile.gif .

rsumy

Ai uitat de taxa pe basinile vacilor. De acolo s-ar scoate bani seriosi pentru buget. cool.gif
dragospas
CITAT
Nemirschi: Taxa auto va fi plătită de toți proprietarii de mașini, în funcție de cât poluează
Normele privind taxa de primă înmatriculare vor fi schimbate din nou. Taxa va fi plătită de toți proprietarii de autovehicule în funcție de cât poluează. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunțat că noul impozit ar putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2010.

Principiul de bază al legii este că fiecare va plăti în funcție de cât poluează. Proiectul noii legi va intra în dezbatere publică luna viitoare.

"Taxa existentă nu a făcut decât să aducă la un echilibru politicile sociale și politicile de mediu, dar așa cum am mai afirmat, principiul care trebuie să domine este poluatorul plătește", a declarat ministrul Nemirschi.

Modificarea taxei auto nu va atrage și schimbarea primei de casare în pragramul Rabla. Suma rămâne aceeași chiar dacă este mult mai mică decât în celelate țări europene.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a mai anunțat că noua taxă auto ar putea fi aplicată începând din 1 ianuarie 2010, proiectul noii legi urmând să intre în dezbatere publică în cursul lunii august.

Dar cum ramane cu banii dati de mine acum 2 ani cand am imatriculat o masina si a trebuit sa platesc taxa de poluare de 100 mil ?...pretextul a fost ca aceasta taxa este calculata pentru durata medie de viata a masinii...
brigazile_martirilor
CITAT (dragospas @ 10th July 2009, 11:22) *
Dar cum ramane cu banii dati de mine acum 2 ani cand am imatriculat o masina si a trebuit sa platesc taxa de poluare de 100 mil ?...pretextul a fost ca aceasta taxa este calculata pentru durata medie de viata a masinii...

Mergi la nenea Vosganian si la sefu' lui, Tariceanu sa-ti "iecsplice" cum e cu taxa aia pe care a injurat-o o Romanie intreaga biggrin.gif
dragospas
CITAT (brigazile_martirilor @ 10th July 2009, 11:36) *
Mergi la nenea Vosganian si la sefu' lui, Tariceanu sa-ti "iecsplice" cum e cu taxa aia pe care a injurat-o o Romanie intreaga biggrin.gif

Io nu cred ca Vosganian tre' sa explice,ci Boc si Nemisrschi...ei schimba regulile la modul habarnist.Niste incompetenti...hai contrazice-ma,mai da-le un pupic...
quantico2708
CITAT (relu_24 @ 21st January 2009, 09:17) *
ceva de genul:

nu tata ...sa fie dupa cate grame de CO2 emiti ....ce mai conteaza Euro ?

CITAT (rsumy @ 21st January 2009, 20:39) *

- fumători;

rsumy

total de acord ....sa fie taxe ...da sa fie pt. toata lumea... ce naiba .
Oricum sper ca , Comisia Europeana sa sanctioneze financiar Romania ca merita .
floryyn
CITAT (brigazile_martirilor @ 10th July 2009, 11:36) *

Lasă că nici cu nenea Nemirschi nu mi-e rușine...De, de, PeSeDe!  death.gif
quantico2708
CITAT (floryyn @ 10th July 2009, 12:47) *
Lasă că nici cu nenea Nemirschi nu mi-e rușine...De, de, PeSeDe!  death.gif

UE UE PeSeDe...

sa ii manance bolile pe toti de la PNL PDL PSD
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.