sfaturi pentru concediu in Spania/Portugalia

26octombrie

Mi-a venit, in sfarsit, o idee stralucita: hotarandu-ma sa plec pe 30 mai in Spania si Portugalia, pentru doua saptamani, de cateva zile incoace tot umblu pe net, cautand informatii...
e inutil sa va spun ca am capul vraiste, nu mai asimilez nimic, nu mai stiu unde am vazut nu stiu ce... pretty annoying!
Si acum mi-a venit ideea de a intreba, poate ati fost, poate v-a placut in mod deosebit ceva, sau din contra..
Daca se poate impartasiti-mi si mie din experienta acumulata. Ma intereseaza orice, unde sa stam, preturi, puncte de interes, preturi mancare etc.
Traseul va fi Barcelona - 5 zile, Madrid - 4 zile, Lisboa - 5 zile si apoi inapoi cu trenul la Barcelona, la aeroport.
Any advice?

Aaa, am uitat sa va spun: de cand am luat biletele de avion plutesc prin casa de bucurie!!! Yupppi!
peacefingers.gif
StGermain
S-ar putea sa gasesti in sectiunea "Travelling" ceva povestiri de aventuri. Si chiar daca nu, acolo e locul pentru postat asa ceva.

Spor!

Tuliman
In Barcelona chiar in centrul orasului e un centru turistic unde pozi gasi cazare la modul "de toate pt toti" sunt super amabili si te indruma spre ce vrei tu, gasesti inclusiv pliante; tot pe acolo ai putea fi pescuit de o gazda privata, cu un apartament cu camere de inchiriat, eu in vara lui 2003, in sezon, am dat cam 25 de euro de persoana pe noapte, alternative ieftine ar fi hostelurile, sau ceva genul asta, e plina Barcelona de asa ceva; merita sa stai noaptea in centrul orasului, cel putin in sezonul de vara e super atmosfera; in acelasi timp e un oras si putin periculos.

De vizitat in Barcelona sunt deja locurile clasice: catedrala lui Gaudi Sagrada Familia - my spanish sucks, au si o versiune spaniola pt Sacre Coeur sus pe un deal de unde e f frumoasa prvelistea asupra orasului - apropo de asta mare parte din oras are o structura gen tabla de sah, nu stiu sa explic; ar mai fi, daca reusesti sa prinzi chiar o duminica cu coride, la final te lasa sa intri pe moca biggrin.gif sunt cam sadici spaniolii din punctul asta de vedere, sa-i vezi cum se manifesta; mai e portul, si chiar in port e viata de noapte a orasului cu discoteci, cluburi, etc.; mai e o cetate sus pe un deal, cu vedere spre oras si spre mare, o gradina zoologica, orasul vechi e destul de frumos, au o fantana "magica" care canta si lumineaza in culori...si tot in zona fantanii, e Muzeul militar daca tin bine minte, doua turnuri venetiene (???), si un stadion, nu stiu daca e ACEL stadion; oricum, gasesti harti peste tot, pe orice harta sunt marcate cat se poate de evident toate obiectivele.

Cumparaturi in ceea ce priveste mancarea, cel mai ieftin ar fi Lidl, au preturi ok, chiar asemanatoare cu ale noastre, chiar restaurantele de pe unul dintre cele mai populate bulevarde ale lor sunt accesibile ca pret, si au fructe de mare f bune; stiu ca am mancat la un restaurant mic, avea vreo 5 mese, destul de ieftin, si la un fast food, nu mai stiu care. In aceeasi piata centrala, e un magazin gen Carrefour, Unirea...de unde poti cumpara de toate, inclusiv mancare, preturi nu mai stiu sa-ti dau exemple concrete, dar daca mi-am luat eu de acolo mancare, inseamna ca a fost ieftin.

Transportul in comun e cam la 1 euro calatoria, metroul e destul de accesibil, si spaniolii nu vorbesc engleza, sper ca ti-ai exersat spaniola sau araba.

De dormit nu poti dormi in gara, am incercat si nu merge biggrin.gif

In 5 zile ai timp sa vezi ce e mai important de vazut in Barcelona, incaltari comode sa ai.
Ybian
Poate te ajuta Madridman,Multimadrid,Ideal Spain.Calatorie placuta!
Reclama
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.