Lituania: Mii de oameni protestează în fața Parlamentului

Basarab

Lituania: Mii de oameni protestează în fața Parlamentului

Aproximativ 7.000 de manifestanți s-au adunat astăzi în fața sediului Parlamentului din Vilnius pentru a protesta, la apelul sindicatelor, față de măsurile de austeritate propuse de Guvernul lituanian, relatează AFP, citată de Mediafax.

Manifestanții au aruncat cu ouă, bulgări de zăpadă și pietre spre sediul Parlamentului și spre forțele de ordine. Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene.

Un miting similar organizat marți la Riga a degenerat în confruntări între manifestanți și forțele de ordine, zeci de persoane fiind rănite, iar aproximativ 100 reținute.

Lituania ar urma să intre în recesiune anul acesta. La sfârșitul lunii decembrie, Guvernul a trecut la un buget de austeritate, manifestat prin reducerea cheltuielilor publice și creșterea TVA-ului.

http://www.adevarul.ro/articole/lituania-mii-de-oameni-protesteaza-in-fata-parlamentului.html

altai
ROMANI ATENTIE!

uite ce a patit Lituania daca a desfiintat taxa de prima inmatriculare!

sa nu lasam sa intample acelasi lucru si in Romania.

CUMPARATI LOGAN! sustineti industria auto autohtona.

masinile straine SH ne distrug stratul de OZON!!!

irinuca8082
eu nu inteleg ce se asteapta poporul ala , sa faca guvernul in fata unei crize inevitabile, mondiale?
care o fi vina guvernantilor, ma intreb?
parca si islandezii, tot asa se agitau.

lol de lol.
tc2007
daa...Europa e in fierbere:dupa Grecia,a venit randul la bulgari si letoni,iar acum la lituanieni...ma intreb cand vine randul romanilor tongue.gif
criza asta incepe sa infierbante spiritele dry.gif

ROMANI ATENTIE!

cu ce bani sa luam logan daca bancile nu mai dau imprumuturi? laugh.gif

eu nu inteleg ce se asteapta poporul ala , sa faca guvernul in fata unei crize inevitabile, mondiale?
care o fi vina guvernantilor, ma intreb?
parca si islandezii, tot asa se agitau.

lol de lol.

masurile luate de guverne mi se par exagerate si nu stiu cat de eficiente sunt in fata crizei
trebuie sa existe si alte solutii...
cardinal
singura solutie este confiscarea averilor burghezo mosierilor

stiu ca au fost multi popi care au murit prin puscarii pentru ca acestia sa poata sa fure/acumuleze liber, dar asta nu este decat santaj emotional
JJOne
Cel mai curios e ca masurile luate de lituanieni sunt:
- scaderea impozitului pe venit de la 24% la 20% - mai multi bani la popor
- cresterea TVA de la 18 la 20% - mai multi bani la stat
- cresterea impozitului pe profit de la 15 la 20%.
Deci aia 7000 or fi patronii, ca pt. amgajatul de rand masurile astea ii aduc mai multi bani in buzunar.

Si ce are TVA-ul din Lituania cu Loganul, chiar habar n-am. @altai: Vand Logan stare foarte buna, trei ani vechime, first edition - fara butonul ala de la portbagaj.
cardinal
degeaba il scazi impozitul, trebuie sa fie progresiv, nu flat

JJOne
Altu plecat cu barca pe Sena... 16% din 10000 e de zece ori mai mult decat 16% dintr-o mie...
cardinal
alt escroc smile.gif
primii 5 la suta din oameni, au 50 la suta din venituri !
deci trebuie sa umbli cu taxele unde e grosul
adrian1981

QUOTE (altai @ Jan 16 2009, 21:18) *
ROMANI ATENTIE!

Si daca nu imi place Logan-ul,ce fac? Merg cu RATB-ul?Si Explica-mi,te rog,cum distruge o masina euro 2 sau 3 SH stratul de ozon mai mult decat un camion de pe vremea lui bunica,care circula fara nici o problema pe drumurile patriei?Si cum ramane cu fabricile si uzinele care polueaza foarte mult? Bine,aici nu este cazul Romaniei,ca noi am avut grija de mediu,si am vandut tot la fier vechi biggrin.gif,ci in special China,care nu se conformeaza cu politica de combatere a incalzirii globale,dar si multe alte tari.Asa ca indemnul tau sa cumparam Logan il vad ca pe o simpla incercare de a te baga si tu in seama.
934
QUOTE (JJOne @ Jan 16 2009, 21:34) *
Cel mai curios e ca masurile luate de lituanieni sunt:
- scaderea impozitului pe venit de la 24% la 20% - mai multi bani la popor
- cresterea TVA de la 18 la 20% - mai multi bani la stat
- cresterea impozitului pe profit de la 15 la 20%.
Deci aia 7000 or fi patronii, ca pt. amgajatul de rand masurile astea ii aduc mai multi bani in buzunar.

Si ce are TVA-ul din Lituania cu Loganul, chiar habar n-am. @altai: Vand Logan stare foarte buna, trei ani vechime, first edition - fara butonul ala de la portbagaj.

Ce buton?
altai
QUOTE (adrian1981 @ Jan 16 2009, 21:51) *
Si daca nu imi place Logan-ul,ce fac? Merg cu RATB-ul?Si Explica-mi,te rog,cum distruge o masina euro 2 sau 3 SH stratul de ozon mai mult decat un camion de pe vremea lui bunica,care circula fara nici o problema pe drumurile patriei?Si cum ramane cu fabricile si uzinele care polueaza foarte mult? Bine,aici nu este cazul Romaniei,ca noi am avut grija de mediu,si am vandut tot la fier vechi biggrin.gif,ci in special China,care nu se conformeaza cu politica de combatere a incalzirii globale,dar si multe alte tari.Asa ca indemnul tau sa cumparam Logan il vad ca pe o simpla incercare de a te baga si tu in seama.

ssssst ca deranjezi robotul.
ORICE are legatura cu Loganul
pt mai multe detalii vezi ca un topic cu greva de la Dacia unde B... ne explica ce si cum

PS: daca esti blond(a) las-o balta
irinuca8082
@adrian1981: china are aceleasi pretentii fata de ue si wto, pe care le are si romania.
statele civilizate au ajuns civilizate pt ca au trecut prin revolutie industriala urmata de dezvoltare economica si deci, au avut contributia la dezastrul ecologic de la ora actuala. si cele doua tari intreaba: de ce sa franeze ele dezvoltarea industriala tocmai acum cand le-a venit randul? cu ce drept tari ce au emis gaze. , lichide , radiatii si alte asemenea, rezultatul fiind o stare meritata de bunastare, pun piedici altor state sa ajunga la acelasi nivel de trai?
china a zis foarte clar ca trebuie sa se ia in consideratie si poluarea de pana acum, nu numai de acum inainte , si isi cere cota parte din sanse si oportunitati. ceea ce este foarte corect. in consecinta, statele dezvoltate, indeosebi ue, au inceput sa cheltuiasca resurse enorme pe filtre scumpe si sofisticate , pe retehnologizarea intreprinderilor chineze, pe sustinerea financiara a statului chinez de a-si pune la punct propriile alternative energetice.
insa china are cel mai mare zacamint de antracit din lume (pt 200 de ani) plus mana de lucru ieftina, si sa scoata bani din buget pt eoliene, geotermale sau alte jucarii sofisticate, putin probabil. doar sa-i livreze ue, totul moca.
altfel, nu exista solutii si nici nu poate fi condamnata. smile.gif
colt45
QUOTE (cardinal @ Jan 16 2009, 21:49) *
alt escroc smile.gif
primii 5 la suta din oameni, au 50 la suta din venituri !
deci trebuie sa umbli cu taxele unde e grosul

mda ... daca aia 5% spun stop joc .... ceilalti 95% au sanse f mari sa redescopere opaitul
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.