Al3xT
18th February 2005, 08:20
La cerinta Dvs. am facut un nou topic cu planuri rapide de invatare! Asa ca cine nu s-a apucat de invatat sa-si ia un pix si sa-si noteze! As vrea sa spuneti aici planul de invatare si schimburi de idei despre o anumita tema !!!
Asteptam si sugestii de la profesorii care sunt pe acest forum!
sonic_adi
18th February 2005, 08:41
QUOTE(Al3xT @ Feb 18 2005, 08:20)
La cerinta Dvs. am facut un nou topic cu planuri rapide de invatare! Asa ca cine nu s-a apucat de invatat sa-si ia un pix si sa-si noteze! As vrea sa spuneti aici planul de invatare si schimburi de idei despre o anumita tema !!!
Asteptam si sugestii de la profesorii care sunt pe acest forum!

Cred ca cel mai eficient mod de a invata ceva este luarea de notite.
Sa presupunem ca ai o carte : o citesti toata de la a la z si apoi cu cartea in fatza pe o coala de hartie iti faci schite, extragi ideile principale , liniutze, scheme
Asa cred eu ca inveti cel mai bine. Pacat ca metoda asta am invatzat-o la facultate
Al3xT
18th February 2005, 08:47
QUOTE(sonic_adi @ Feb 18 2005, 08:41)
Cred ca cel mai eficient mod de a invata ceva este luarea de notite.
Sa presupunem ca ai o carte : o citesti toata de la a la z si apoi cu cartea in fatza pe o coala de hartie iti faci schite, extragi ideile principale , liniutze, scheme
Asa cred eu ca inveti cel mai bine. Pacat ca metoda asta am invatzat-o la facultate

De ce este pacat ca ai invatat abia in facultate?? Este important ca ai invatat! Dai sfaturi si la copii!!!!
renderman
18th February 2005, 08:57
Io invatam in timp ce scriam fitzuicile
(la calculator bineinteles
)
Al3xT
18th February 2005, 09:08
QUOTE(renderman @ Feb 18 2005, 08:57)

)
Si asta este o metoda de a invata! Unii profesori chiar iti dau un 3 daca te prinde copiind! Zicand ca "Iti pun 3 ca macar te-ai chinuit sa-ti faci fitzuica! "
bogro
18th February 2005, 09:13

)
asta e cea mai buna metoda de invatare
jedialex1985
18th February 2005, 11:50
Cea mai eficienta metoda este sa intelegi ceea ce citesti iar daca iti mai si place n-ai cum sa retii ceva. Pentru obiectele la care este multa materie, cum ar fi romana, e cel mai bine sa faci rezumate, idei. Pe urma cand le citesti din nou e ca si cum ai reciti toata cartea in doar cateva minute. Intr-adevar la facultate m-am deprins si eu cu metoda asta.
Fituicile mai merg la teze, lucrari dar la bac nu m-as duce cu asa ceva.
ibm
20th February 2005, 12:50
dar ce ati face, de exemplu, dak ati fi in locu meu ... adik io ma descurc la mate, engleza, info(chestii logice)... dar la limba si literatura romana
pot sa citesc de 10 ori un comentariu, o povestire, o caracterizare si pe urma tot nu stiu sa vorbesc mai mult de 2-4 minute despre respectiva opera
+ inca ceva... cum puteti sa stati la birou sa invatati... eu de ex. dak ma pun sa citesc la romana, nu trec 2 minute si -mi gasesc alte ocupatii(dau un telefon, ma joc cu pixu, ma duc sa mananc ceva, dau drumu la muzik, mai fac niste flotari, in general orice, numai sa nu invat)
mirceav
20th February 2005, 13:08

)
Subscriu si eu!
Chiar de curand copiam un subiect pe servita ca nu mai aveam chef sa mai invat, si la examen chiar nu a mai fost nevoie s-o scot
shumilica
20th February 2005, 13:21
Al3xt totusi... mai era un topic deschis de mine cam pe aproximativ aceeasi tema.. in fine...
vreti o metoda de copiat? dar nu va recomand sa o practicati si la bac...
gasiti un pix care nu mai scrie.. luati o foaie alba .. sau de romana.. si puneti-o pe un caiet ( sa nu fie direct pe birou) si incepeti sa scrieti ce aveti de scris... si va duceti cu ea la lucrare.. o tineti ca pe .. o ciorna.. si copiati din ea pe fata fara sa va zica nimeni nimic ! ( testat) ! sau daca ai o lucrare in care stii ca te-ai incadra in doua pagini.. pe foaia interioara din dreapta a unei lucrari scrii ce vrei tu.. copiezi ce ai nevoie.. si cand e sa dai lucrarea rupi pagina cu scrisu.. si voala... !
cea mai buna metoda de invatat e sa-ti faci temele... si sa pui un mare semn de intrebare la vreun exercitiu pe care nu il stii ca sa-i sara domnului meditator in fatza.. si sa-ti explice.. caci pana la medi eu unu uit ce exercitii nu am inteles daca nu le pun un mare semn de intrebare...!
rayman
20th February 2005, 20:45
Metoda mea de "tocit" la Romana pentru BAC era urmatoarea: scoteam (sau macar subliniam in cartile de comentarii) ideile principale, si apoi incercam eu sa le reformulez in cat mai multe feluri posibil, fara sa-si piarda sensul si in acelasi timp straduindu-ma sa inteleg despre ce e vorba. Chiar MERGE! La mate e alta mancare de peste, daca nu ai "fler" pentru materia cu pricina, fara munca de capul tau la exercitii e mai dificil sa-ti iasa...
Io am mai dat bacul la Fizica si sport (se mai dau astea?.. ), la Fizica am copiat ca ametitul din toate partile si am reusit sa scot o nota... bunicica desi eram tufan absolut (nu spun cat ca ma banati de pe forum
), iar la sport n-au fost emotii.
Inca ceva, din observatiile mele am tras concluzia ca cel mai bine retii atunci cand incerci sa ii explici cuiva ceva.
Si voua celor care simtiti ca BAC-ul e un capat de lume, stati fratilor linistiti! Veniti la Poli si o sa vedeti cum in 4-5 zile "intra" cam cat intra in 2-3 saptamani intr-a doispea...
Uff.. ce n-as da sa am in fiecare sesiune un BAC de dat...
StGermain
20th February 2005, 21:47
QUOTE(ibm @ Feb 20 2005, 12:50)
+ inca ceva... cum puteti sa stati la birou sa invatati... eu de ex. dak ma pun sa citesc la romana, nu trec 2 minute si -mi gasesc alte ocupatii(dau un telefon, ma joc cu pixu, ma duc sa mananc ceva, dau drumu la muzik, mai fac niste flotari, in general orice, numai sa nu invat)
Aceasta este problema cea mai mare. Intotdeauna am avut-o si eu, si multi cunoscuti. Inafara de flotari am facut si eu toate cele de mai sus, pe langa altele. Uneori luam o carte din biblioteca (ceva tehnic) sau o revista si incepeam sa o studiez, alteori incepeam sa imi aranjez CD-urile in rafturi, sa inities sesiuni de chat prin SMS, etc. Este groaznic. Tot ce s-a prins de mine in 12 a fost datorita profului de pregatire care incerca sa imi explice cat mai captivant iar eu ma fortam sa fiu atent la el si sa inteleg (oricum n-as fi putut incepe sa fac altceva).
La BAC in general se copie. Din jur. Insa e bine sa nu notati un raspuns direct pe curat, ci sa il verificati intai de la alti colegi. Nu ca ti-ar da gresit intentionat, dar se mai greseste, si ar fi culmea sa pui cate o intrebare la 5 colegi si aceea sa fie signura la care au raspuns gresit
.
Intr-adevar dupa ce treci de BAC, in prima sesiune ai de invatat cam cat pentru BAC, numai ca materiile sunt mai asemanatoare intre ele decat in 12. Daca nu ai nici un chef si chiar nu poti sa inveti, dar esti iscusit iar examenele sunt grila, le vrei trece pe toate. Nu exista examen grila pe care sa nu il treci daca esti iscusit decat daca exista un pazitor la 4-5 canditati. Valabil atat pentru facultate, cat si pentru BAC.
un_oarecare
20th February 2005, 23:25
1) Ce cauta topicul asta la Poiana lui Iocan?
2) Eu am luat media 9,50 la bac (si am avut ghinion ca nu am luat mai mult).
Sfatul meu: la romana cititi operele si incercati sa aflati ce anume se puncteaza (baremurile de corectare). Sunt numai cateva idei de atins in teste, nu e nevoie sa inveti precum papagalul - iar daca nu esti complet tampit si ai un minim de vointa sa nu mori precum Vanghelie, te descurci (daca ai facut si altceva decat sa joci cs inainte de bac).
La matematica... aici nu pot fi obiectiv pentru ca sunt chiar matematician. Mie mi-a placut matematica la nebunie in liceu. Cand am intrat in facultate si m-am ciocnit cu materia de acolo, m-am intrebat tot timpul de ce mi s-a parut (uneori) greu in liceu. Matematica de liceu este O JOACA! Daca vi se pare grea, nu aveti ce cauta la nici o facultate (profil "real")!
In ceea ce priveste celelalte materii, nu e pacat sa muriti inculti?! (O mentiune speciala pentru limba engleza: nu stiti engleza, nu stiti NIMIC! Stiti engleza, aveti deja unealta sa incepeti sa razbiti in viata.)