ETAJ FINAL VIDEO

sora

salut am un televizor daewoo cu sasiu cp 330 am o problema cu el tensiunilee pe etaj final lini si alimentare sursa ok. este inalta dar pe tub cinescop nu se vede nimic tensiunile pe etaj final video sunt ok dar mort inclusiv OSD menu circuitul tda 8362 are tensiunile pe iesirea video ok ce credeti c ar avea
mentionez sunt un fost reparator radio-tv, televizorul este al meu si nu am chef s-l duc la reparat mai alees ca m-am ocupat pina acu 10 ani si am castigat o paine din asa ceva
macar pe ale mele sa mi le fac singur
as dorii un raspuns urgentt plezz
mister_rf
Cum vrei sa te ajutam daca lipsesc informatiile?
Tu spui ca tensiunile sunt OK... dar care sunt acestea? Vino cu detalii in punctele de masura. cool.gif

La un televizor se fac teste la limita: se pune la masa pentru o fractiune de secunda un catod(cu o rezistenta mica 1-10k) se observa daca are baleaj vertical... se masoara tensiunile de pe G2, eventual se mareste G2 temporar...
Banuiesc ca ai tensiune pe filament.

sora
multumesc frumos ptr sfat intradevar nu am venit cu detalii deoarece era 1 si jumatate noaptea si nu eram cu tv in fata si sa spun exact tensiunile confusedsmiley.png astazi dupa amiaza sper sa fac timp sal testez mai tare si sa revin cu detalii
este tensiunea de filament si este filamentul aprins
MULTUMESC INCA O DAT SI POATE MA MAI AJUTI CU SFATURI PRACTICE
istratei
mareste tensiunea G2 si daca ai linie orizontala mergi la baleiajul vertical.
mister_rf
Si eu ca i-am spus? rolleyes.gif
istratei
QUOTE (mister_rf @ Jan 13 2009, 12:22) *
Si eu ca i-am spus? rolleyes.gif

se intampla sa nu mai citesti tot.... rolleyes.gif
sora
MULTUMESC ENORM
acum l-am contolat mai detaliat si am deslusit ca m-am inselat nu toate tensiunilee sunt ok
am facut faza cu rezistenta intre grila si masa si mi sa aprins o linie
Etajul final video nu primeste tensiunea corecta in baza prefinalilor de 2.2 v ci 0.5
problema este ca nu am tensiunea corecta la iesirea din TDA 8362
am masurat tensiuniile pe pini in jurul matricei RGB si am gasit urmatoarele
pin 10=8v
pin 18.19,20=0.6 in loc de 2,3 cat scrie in schema
21=0,03
22,23,24=3.3
25=4,8
26=0,45
27 28 29 20 31 ok la fel can skema
ce credeti ca este TDA???? sau defectul provine din alta parte

mister_rf
''Aprinderea unei linii''= defect in etajul final cadre- cel mai probabil circuit distrus. Atentie ca distrugerea apare de cele mai multe ori pentru depasirea tensiunilor de alimentare, cauzata probabil de condensatoare electrolitice ''uscate''.

De aici revenim la problema veche:in sursa si pe trafo se schimba ceva condensatoare electrolitice, vezi discutia de aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=487274
sora
OK MULTAM FAIN
am masurat baleajul pe vericala pe alimentare pin 9 e 30 v si pe iesire pin 5 5 v deci e clar ma duc sa cumpar un tda 3653 si preventiv un pumn de condesatoare ?c414 c 811 c 822 c823 c 816 c817
o intrebare mai de novice ce a blocat tubul de nu s-a vazut linia lipsei baleere pe verticala ca asa din prima i-mi dadeam seama
MULTUMESC MUUUUULT ,si-sunt dator de cinsete coolspeak.gif macar cel putin virtuala sau poate ajung in bucuresti prin luna MAI pt c-a am de dus fata la un control de ochii
a fost un enorm ajutor !!!!!!!!!!!
mister_rf

Lipsa baleajului vertical poate produce in scurt timp arderea luminoforului deoarece toata energia se disipa pe o portiune redusa de ecran. De aceea o prima protectie la lipsa impulsurilor preluate din circuitul vertical este blocarea etajului final video si implicit a tubului cinescop.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.