Am nevoie de putin ajutor in alegerea unui transformator

realmartyn

M-am gandit sa fac o instalatie de dezaburire a oglinzii din baie. Instalatia e alcatuita dintr-un amplificator de care este conectata o rezistenta de nichel. Vreau ca rezistenta sa se incalzeasca la temperatura de 50 grade Celsius si sa aiba lungimea de 3,5 metri. Nu stiu cum sa aflu de ce tip de transformator am nevoie si ce tensiune sa scoata. Rezistenta daca e din alt material nu e problema. Am inteles ca se foloseste legea lui Joule ..Please help worthy.gif
Mr_Devil83
pai depinde de ce putere crezi ca ai nevoie acolo, sa zicem 100w? si o tensiune de maxim 24 de v?

Daca P=U*I si daca I = U/R cat de greu e sa calculezi valoarea rezistentei ? Vizibil vad un curent necesar de vreo 4A si o rezistenta de 6ohmi.

Dar ce legatura are acel amplificator?

mister_rf
In practica vei avea o alta problema. cool.gif
Rezistenta de dezaburire se va confectiona dintr-un material pe care nu-l precizezi acum. De aici diametrul matrerialului si implicit rezistenta obtinuta pentru traseul ales poate sa fie intr-o alta gama de valori. Asta implica si alegerea unei alte tensiuni sau controlul incalzirii cu un sistem capabil de a varia tensiunea/puterea aplicata rezistentei.
Cel mai bine spune ce materiale ai la dispozitie sau ce obtii in practica ca element de incalzire. Etapa urmatoare este alegerea tensiunii si a metodei de control. biggrin.gif
cspot
Mie nu-mi este foarte clar daca suprafata argintata a oglinzii va rezista foarte mult la asemenea tratament . Probabil doar daca o incalzesti treptat , caz in care devine cam inutila . Pana se dezabureste oglinda , te razi , te speli pe fata si iesi afara ca doar nu o sa stai toata viata acolo .
De fapt , eu am o problema . Nu vreau sa vad nici un fel de cablu electric in baie .
De asemenea nu-mi dau seama pe ce o sa bobinezi nichelina aia . Ai nevoie de un material bun conducator de caldura si rezistent la temperatura , pentru ca nichelina aia o sa fie destul de fierbinte . Un asemenea material nu se gaseste pe toate drumurile si daca il gasesti poate nu este de forma de care ai nevoie . Si mai apoi te intreb : "Ti-a mai ars casa vreodata ?" "Vrei sa ... ?"
george10
Foloseste un feon ! merge repede si nu risti sa dai foc la nimic! cursing.gif
Mr_Devil83
Mi-am amintit ca am citit pe un forum chestia asta:
Ia spuma cu care te barbieresti si freaca cu ea pe oglinda, asteapta vreo 2 min si indeparteaz-o cu servetele. Cica ar trebui sa nu se mai abureasca oglinda.

N-am incercat asa ca nu bag mana in foc dar multi au confirmat.
adrian jidveian
Cumpara o oglinda ce are atasat de ea 1 sau 2 spoturi pentru iluminat(35-50w max) in caz ca ai o oglinda simpla fara astfel de spoturi,iar caldura degajata de acestea o sa mentina oglinda uscata fara sa se "abureasca".Conditia ca spoturile sa fie aprinse cat timp faci dush... biggrin.gif

Mr_Devil83
inainte de a da banii incearca cu spuma, nu costa nimic.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.