axeaxe07
12th January 2009, 21:56
Salut. Am un calorifer electric Hyundai ( lipsa de bani, n-am ce sa fac ) si , cand decupleaza si cupleaza termostatul , trozneste de 6 - 7 - 8 ori.Care poate sa fie problema ( daca este vreo problema ) ?
Sper ca nu am gresit aria ! Daca totusi am gresit, rog un moderator sa mute topicul.
Multumesc ,
Alex
Edit : E nou , sambata l-am luat. Si am observat ca trozneste de mai multe ori si distanta dintre ele ( inainte era mare ) acum vin una dupa alta.
Mos_Ilie
12th January 2009, 22:01
Salut,
Poate s-a oxidat sau s-a murdarit contactul respectiv.
Incearca sa il cureti.
Mircel
12th January 2009, 22:19
QUOTE (axeaxe07 @ Jan 12 2009, 21:56)

cand decupleaza si cupleaza termostatul , trozneste de 6 - 7 - 8 ori... una dupa alta.
Aceste zgomote nu provin din dilatarea și apoi (la deconectare) contractarea materialului din care este construit caloriferul?
Definiți (detaliați) termenul ”troznește”!
axeaxe07
12th January 2009, 22:29
Zgomotele se aude in partea din fata , de langa termostat si apar chiar cand se stinge ledul de stare , deci cand cupleaza si decupleaza termostatul. "Trozneste" sau "pocane" doar cand e cald, cand e rece nu se aud. Oare chiar sa fie de la contractarea materialului? Doar ca apare imediat dupa decuplare.
Ideea ar fii daca se poate intampla ceva rau , in cel mai urat caz sa se fisureze un element si sa curga ulei ?
Mr_Devil83
12th January 2009, 23:32
Eu am un zass de 2KW de vreo 15 ani si tot asa face. De nou.
freddy_master
13th January 2009, 20:22
ulei nu va curge .orice ar pocnii .problema este ca poate sa se distruga termostatul in asa fel incat nu ai sa-l mai poti folosii .unele rezista chiar foarte mult cu acelas trosnet .ar trebuii sa te uiti sa vezi daca nu-ti face flama (referitor curent electric) prea mare .la unele radiatoare daca te uiti de sus prin orifiicile de aerisire poti vedea si flama de conectare -deconectare , e normal la deconectare sa fie mai mare dar nu enorma si poti vedea termostatul poate e crapat sau ceva de genul.
paulvanorton
13th January 2009, 22:09
QUOTE (axeaxe07 @ Jan 12 2009, 22:29)

Oare chiar sa fie de la contractarea materialului? Doar ca apare imediat dupa decuplare.
asa e.
imediat dupa decuplarea termostatului,
temperatura incepe sa scada.
carcasa care acopera conexiunile retea/termostat/rezistente incepe sa se contracte.
freddy_master
13th January 2009, 22:43
a ! acum am inteles perfect. eu zic ca acesta este fenomenul "dilatare -contractare "dar totusi eu stiu ca acele termostate sunt din ceramica numai daca nu cumva este vreun radiator "de firma......" si in loc de ceramica sa fie o porcarie cum sunt prizele turcesti .daca te pricepi incearca sa schimbi acel termostat e si mai sigur .cu chesti de acest fel nu e prea de joaca .bine nu treneste materialul eu cred ca trosneste bimetalul din interiorul termostatului . esti departe de mine? poate te ajut eu cu informatii daca il vad.
mister_rf
14th January 2009, 08:51
Eu nu recomand schimbarea unor elemente gen termostat si adaptarea altui model(a adapta = a improviza ). Sunt cele mai multe sanse sa producem alte probleme mult mai grave.
Daca avem experienta si conditiile necesare se poate deschide echipamentul, se verifica conexiunile si se refac problemele gasite. Atentie la legaturile de impamantare, la modul de izolare specific pentru lucrul cu temperaturi ridicate: cabluri siliconice, izolatori ceramici, etc.
lityroby
14th January 2009, 09:28
In cazul termostatelor atunci cand se conecteaza produce un zgomot.
Exista termostate mai performante dar care nu sunt folosite la caloriferele electrice si la dispozitive mai performante cum ar fi centrala electrica.
Termostatul este format (in mod simplificat) dintr-un comparator si senzor de temperatura(majoritatea).Atunci cand se atinge temperatura dorita senzorul de temperatura ii transmite comparatorului sa faca conexiunea catre circuitul de incalzire al caloriferului.
Diferenta dintre termostate este data de comparator si viteza cu care actioneaza. In momentul in care comparatorul este actionat electric acesta poate avea o oscilatie de cateva secunde care cupleaza si decupleaza de cateva ori pana se stabilizeaza. Acesta poate fi fenomenul nedorit care ti se intampla.
La centralele termice termostatele au un histerezis care atenueaza acest fenomen sau un temporizator care dupa ce ai actionat termostatul asteapta cateva secunde pana se stabilizeaza si apoi se face cuplarea propriu zisa astfel fenomenul de oscilatie dispare.
mister_rf
14th January 2009, 09:32
Teoria este corecta dar nu se aplica aici. Ai desfacut din curiozitate un calorifer electric?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.