Radiouri romanesti - live streaming
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19

ccezar2004

hai sa ma bag si yo... misto ideea cu acest topic.... chiar folositor... deja mi-am salvat playlist-ul..... smile.gif
ideea era daca exista vreun radio cu muzica mai putin comerciala.... , alternativ, oldies, ghotic, si din alea grele in general.... aaa... si sa emita la o calitate care sa-ti permita sa te folosesti cu tragere de inima de boxele din dotare (sau de casti) wink.gif
-=CyberMix=-
QUOTE(a21alex @ Jan 28 2006, 16:30) *
Vorbim totusi de radiouri puternice(mari) pentru ca asa , daca e sa ne gandim ... poate nici chiar cei de la Slobozia nu au fost primii ..... cine shtie daca nu un post pe net din Romania nu incepuse sa transmita primi in aac+ ... si ei isi spun ,,radio,, cine merita atunci laurii de a fi primii......Repet e primul mare radio care foloseste aac+ , pentru ca asta va fi moda de-acum incolo......si toata lumea o va folosi in scurt timp...
Mix a avut ocazia sa se extinda....de ce nu facut-o? Altfel ar fi fost situatia atunci !

Radio 21 Bucuresti .. e Radio 21 Romania pentru cei care inca nu stiu ...
Ma uit si ma minunez. Ce bafta pe tehnicienii de la radio x si radio y ca au implementat acest nou format de streaming pe meleagurile .ro biggrin.gif
Dupa cum spunea si nea "radio21", bafta lor ca deh, 21 e national mai tata. Cand radioul din Slobozia si Mix Fm Tg-Mures transmiteau in format aacPlus, 21 abia aflase ce e ala ogg, lol, asa ca ce rost mai au discutiile astea, obisnuitiva cu ideea, ora exacta de la Bucuresti se schimba, daca ma apuc si fac streaming ptr. telefonie mobila, crezi ca va recunoaste cineva ca am fost primul in .ro sau ultimul, sa fim seriosi.
Oricum, Mix-u Mures nu a folosit Opticodec, asta sa fie clar de la inceput, si prima data a transmis la 56 kbps, calitate super ok, dupa care s-a reprofilat pe aacplus v2 la 32kbps, iar in momentul asta e la 48kbps aacPlus v.2, si tot nu foloseste Shoutcast DSP sau Opticodec hehe, are propria solutie de streaming tongue.gif. Iar ca unicat .... nu multe posturi "nationale" sau "locale" cu toate ca pe net toate sunt la fel, transmit in timp real artistul si piesa, asa ca ... "gura mica" cum zicea un vechi cantec romanesc smile.gif, era o gluma in fine, sper sa nu faca anumite persoane acid la stomac din cauza asta. A si apropo .... nici nu foloseste Winamp in cazul in care va gandeati ca de acolo pleaca acel "Metadata" in timp real.

Ce nu prea am inteles eu in discutia asta a fost implicarea Mix Fm Tirgu Mures:

"a21alex: Mix a avut ocazia sa se extinda....de ce nu facut-o? Altfel ar fi fost situatia atunci !"

?????? Iti sufla in ceafa Mix Fm?? Eu nu cred

Hai sa-ti mai vand un pont, Mix Fm Mures a avut primul webplayer care suporta formatul aacPlus wink.gif, asta ca o paranteza, poate mai vedem cum e aerul si pe jos, nu numai pe sus.

Concluzia mee este urmatoarea:
E bine sa recunoastem meritele altora si sa nu ne asumam anumite merite daca nu e cazul! Multumim celor de la
"Coding Technologies" ca au dezvoltat aceasta compresie audio , folosita la inceput pentru sistemul 3G, daca nu ma inseala memoria.
Ma bucura sa vad ca acest tip de streaming a inceput sa prinda si in Romania, m-ar bucura sa vad ca toate posturile de radio vor incepe sa transmita in acest format.

"
Radiourile locale nu se pot compara cu cele nationale......de aici toate divergentele astea.Eu inteleg asta ...tu insa nu.....doar am sus ca meritele la o`adica iti sunt recunoscute...dar ce vrei...ca pe site-ul radio21 sa apara o scurta istorioara a transmisiei aac+ in Romania si pe acolo sa fie si numele tau ? Fara rautate..... e o diferenta , calitatea face diferenta ?"

Aici iar ma simt nevoit sa te contrazic!
De multe ori statiile locale au oameni mult mai bazati, si emisiuni mult mai bune decat "Km 0" iar despre idei de emisiuni nu mai zic.
Diferenta e capitalul, malaiul pe romaneste, daca in vreo statie locala apare ceva super, tzop, se trezeste un post de radio din capitala sa preia ideea wink.gif Exemplu: Mix-u facea o emisiune cu specific auto inca din 98, se numea "In Masina", a venit Europa FM si a preluat ideea sub alt nume "Autostrada Europa Fm" sau ceva de genul asta, nu mai stiu exact ca nu sunt devorator de Europa FM. A facut Mixu "Intra Mix Connecting" emisiune cu specific IT, prima in FM-ul din Romania, a aparut dupa cateva luni bune la Contact acelasi specific de emisiune, dar sub alt nume.
So ... recunoaste adevaratele valori, statiile locale sunt pepiniere de idei pentru statiile nationale wink.gif nu tot timpul, dar in majoritatea cazurilor!

Eu cam atat am avut de zis legat de acest mic "razboi al orgoliilor", concluziile le trage fiecare in felul lui, eu ii recunosc pe cei di Slobozia ca fiind primul radio care a transmis live pe internet in format aac, ma mira faptul ca 21 a asteptat o solutie free ca sa inceapa transmisia live pe internet in acest format, daca nu au avut 99$ pentru Opticodec LE sau 199$ pentru Opticodec SE ... hehe, bravo celor de la Slobozia ca au investit in calitatea serviciilor oferite ascultatorilor.

kye04
QUOTE(-=CyberMix=- @ Feb 6 2006, 10:47) *
Ma uit si ma minunez. Ce bafta pe tehnicienii de la radio x si radio y ca au implementat acest nou format de streaming pe meleagurile .ro biggrin.gif
Dupa cum spunea si nea "radio21", bafta lor ca deh, 21 e national mai tata. Cand radioul din Slobozia si Mix Fm Tg-Mures transmiteau in format aacPlus, 21 abia aflase ce e ala ogg, lol, asa ca ce rost mai au discutiile astea, obisnuitiva cu ideea, ora exacta de la Bucuresti se schimba, daca ma apuc si fac streaming ptr. telefonie mobila, crezi ca va recunoaste cineva ca am fost primul in .ro sau ultimul, sa fim seriosi.
Oricum, Mix-u Mures nu a folosit Opticodec, asta sa fie clar de la inceput, si prima data a transmis la 56 kbps, calitate super ok, dupa care s-a reprofilat pe aacplus v2 la 32kbps, iar in momentul asta e la 48kbps aacPlus v.2, si tot nu foloseste Shoutcast DSP sau Opticodec hehe, are propria solutie de streaming tongue.gif. Iar ca unicat .... nu multe posturi "nationale" sau "locale" cu toate ca pe net toate sunt la fel, transmit in timp real artistul si piesa, asa ca ... "gura mica" cum zicea un vechi cantec romanesc smile.gif, era o gluma in fine, sper sa nu faca anumite persoane acid la stomac din cauza asta. A si apropo .... nici nu foloseste Winamp in cazul in care va gandeati ca de acolo pleaca acel "Metadata" in timp real.

Ce nu prea am inteles eu in discutia asta a fost implicarea Mix Fm Tirgu Mures:

"a21alex: Mix a avut ocazia sa se extinda....de ce nu facut-o? Altfel ar fi fost situatia atunci !"

?????? Iti sufla in ceafa Mix Fm?? Eu nu cred

Hai sa-ti mai vand un pont, Mix Fm Mures a avut primul webplayer care suporta formatul aacPlus ;), asta ca o paranteza, poate mai vedem cum e aerul si pe jos, nu numai pe sus.

Concluzia mee este urmatoarea:
E bine sa recunoastem meritele altora si sa nu ne asumam anumite merite daca nu e cazul! Multumim celor de la
"Coding Technologies" ca au dezvoltat aceasta compresie audio , folosita la inceput pentru sistemul 3G, daca nu ma inseala memoria.
Ma bucura sa vad ca acest tip de streaming a inceput sa prinda si in Romania, m-ar bucura sa vad ca toate posturile de radio vor incepe sa transmita in acest format.

"
Radiourile locale nu se pot compara cu cele nationale......de aici toate divergentele astea.Eu inteleg asta ...tu insa nu.....doar am sus ca meritele la o`adica iti sunt recunoscute...dar ce vrei...ca pe site-ul radio21 sa apara o scurta istorioara a transmisiei aac+ in Romania si pe acolo sa fie si numele tau ? Fara rautate..... e o diferenta , calitatea face diferenta ?"

Aici iar ma simt nevoit sa te contrazic!
De multe ori statiile locale au oameni mult mai bazati, si emisiuni mult mai bune decat "Km 0" iar despre idei de emisiuni nu mai zic.
Diferenta e capitalul, malaiul pe romaneste, daca in vreo statie locala apare ceva super, tzop, se trezeste un post de radio din capitala sa preia ideea ;) Exemplu: Mix-u facea o emisiune cu specific auto inca din 98, se numea "In Masina", a venit Europa FM si a preluat ideea sub alt nume "Autostrada Europa Fm" sau ceva de genul asta, nu mai stiu exact ca nu sunt devorator de Europa FM. A facut Mixu "Intra Mix Connecting" emisiune cu specific IT, prima in FM-ul din Romania, a aparut dupa cateva luni bune la Contact acelasi specific de emisiune, dar sub alt nume.
So ... recunoaste adevaratele valori, statiile locale sunt pepiniere de idei pentru statiile nationale ;) nu tot timpul, dar in majoritatea cazurilor!

Eu cam atat am avut de zis legat de acest mic "razboi al orgoliilor", concluziile le trage fiecare in felul lui, eu ii recunosc pe cei di Slobozia ca fiind primul radio care a transmis live pe internet in format aac, ma mira faptul ca 21 a asteptat o solutie free ca sa inceapa transmisia live pe internet in acest format, daca nu au avut 99$ pentru Opticodec LE sau 199$ pentru Opticodec SE ... hehe, bravo celor de la Slobozia ca au investit in calitatea serviciilor oferite ascultatorilor.

poate cineva sa asculte ceva de aici: http://mures.mixfm.ro/index.php?module=live&lang_id=1&type=1 ?
eu nu...de ceva vreme...
-=CyberMix=-
QUOTE(kye04 @ Feb 6 2006, 11:10) *
poate cineva sa asculte ceva de aici: http://mures.mixfm.ro/index.php?module=live&lang_id=1&type=1 ?
eu nu...de ceva vreme...

LOL, asta e ca nuca in perete peacefingers.gif

Mai incearca! Acum trebuie sa mearga, oricum merci pentru ca mi-a atras atentia! Am rezolvat problema smile.gif

PS: In dreapta ai modulul Live wink.gif de acolo mergea hehe!
a21alex
QUOTE(-=CyberMix=- @ Feb 6 2006, 10:47) *
So ... recunoaste adevaratele valori, statiile locale sunt pepiniere de idei pentru statiile nationale ;) nu tot timpul, dar in majoritatea cazurilor!

...In fine .... cam asta e mersul la noi in tzara din pacate.....,,provincia,, nu are nici o shansa... sad.gif Chestia asta se intampla in mai toate tarile ... Romania nu e unicat !
Spuneai de emisiuni.....este ff adevarat ca un post x a facut o emisiune anume, primul ...shi la scurt timp o emisiune aproape identica daca nu exact k ea.....a aparut shi la un post national........doar nu crezi ca s-a aflat la Bucuresti ca , spre exemplu la Sighetul Marmatiei se face o emisiune despre.....ce sa fie(?)...animale...poftim.... Emisiunea respectiva este exact ceea ce cere in piata , ca nu or fi mintzi mai luminate la Sighet decat la Bucureshti......Eu sunt din hunedoara...shi exact ce spui tu am sesizat de ani buni.....toate talentele radio.....au fost ,,saltate,,.....de capitala...Putem face ceva in sensul asta...? Nu prea cred asta e mersul......Nu-mi ramane nici mie nici tie decat sa ne obisnuim cu gandul asta.....si sa mergem mai departe.....
chaosss
Care ma ajuta si pe mine cu un stream radio deea pe 64 de kbps????????????/
plsssss
-=CyberMix=-
QUOTE(chaosss @ Feb 6 2006, 22:20) *
Care ma ajuta si pe mine cu un stream radio deea pe 64 de kbps????????????/
plsssss

Pai e simplu:
Mergi la http://www.viastreaming.com , iti iei un server de la ei, ca are cele mai mici preturi si calitatea e net superioara fata de alte firme care ofera ceva similar, si descarci un encoder de streaming, get Shoutcast DSP il gaseti la www.shoutcast.com.

*Victor*
Dupa cum era de asteptat, Europa FM este urmatorul post de radio, dupa 21, care emite pe net in format aacPlus. Sunt valabile adresele vechi si anume http://europafm.rdsnet.ro:7000/ pentru 32 kbps stereo, http://europafm.rdsnet.ro:7200/ pentru 20 kbps stereo si http://europafm.rdsnet.ro:7400/ pentru 8 kbps stereo.
*Victor*
Radio Transilvania Oradea emite si el de cateva zile in format aacPlus si se aude chiar foarte bine.
Cum toata lumea vrea sa fie primul in ceva, ei s-au declarat "primul post de radio din Ardeal" care emite in acest format, uitand, probabil, ca si Targu Mures sau Deva sunt in Ardeal.
Se pare ca a devenit o moda emisia in aacPlus. Sa speram ca o vor adopta cat mai multe radiouri, macar dintre cele cu pretentii.
Puteti asculta Radio Transilvania Oradea la aceasta adresa: http://rtransilvania.rdsor.ro:8001/listen.pls
a21alex

Asa cum am mai spus...ar fi un mare castig pentru romani daca toate radiourile ar transmite in aac+ !
Apropos de linkul de mai sus......am vazut ca in site sunt doar pozele si numele celor din colectivul de conducere......nu si colectivul din redactie care tine radioul in spate.....la nici un alt post de radio(site) nu am vazut faza asta.....si k sa nu mai fiu offtopic .....ei oare nu aud ca u ff mare zgomotul de fond ?
4MUSIC_EURODANCE
4MUSIC STATION emite din noiembrie in format AAC+, si mai nou serverul de 48 kbps a devenit de 32kbps....
pentru mai multe detalii vizitati http://www.eurodance.ro
matthew
QUOTE(a21alex @ Feb 12 2006, 11:55) *
Asa cum am mai spus...ar fi un mare castig pentru romani daca toate radiourile ar transmite in aac+ !
Apropos de linkul de mai sus......am vazut ca in site sunt doar pozele si numele celor din colectivul de conducere......nu si colectivul din redactie care tine radioul in spate.....la nici un alt post de radio(site) nu am vazut faza asta.....si k sa nu mai fiu offtopic .....ei oare nu aud ca u ff mare zgomotul de fond ?

mai bine spus "SI in format aacplus. Si eu aveam intr-un timp o conexiune pe care nu puteam acsulta streamuri mai mari de 32-64 kb/s si ascultam numai de pe www.tuner2.com . Dar acuma nici nu mai ascult radio sub 128 kb/s, uneori ascult chiar si la 256 kb/s.

Am uitat sa spun, exista posturi de radio romanesti care cau constant muzica de calitate in afara de radiodance care mai merge? Si fara propaganda valentine/etc..?
FireEyes
La voi radio deea va merge fara intreruperi ?

http://radiodeea.evolva.ro:7128/listen.pls
a21alex
Aceeasi problema...de la linia ta de net.....

...in mare......
FireEyes
QUOTE(a21alex @ Feb 14 2006, 01:15) *
Aceeasi problema...de la linia ta de net.....

...in mare......

deci aceeasi situatie este si la tine?
limita de net?
ascult lejer alte posturi de radio la 128kbps fara nici un fel de buffering,
numai la radio deea mi se intampla.
a21alex
Nu....mie nu mi se intrerupe(linie512)......alte posturi ce iti merg poate au servere mai bune....dar in mare problema e de la linia de net a celui ce asculta....
FireEyes
QUOTE(a21alex @ Feb 14 2006, 01:36) *
Nu....mie nu mi se intrerupe(linie512)......alte posturi ce iti merg poate au servere mai bune....dar in mare problema e de la linia de net a celui ce asculta....

In aceasta situatie ar trebui sa inventeze si ei un flux aac 64 sau 32kbps wink.gif
Se aude Deea ? tongue.gif Multumesc anticipat!
matthew
Stie cineva posturi cu muzica populara Romaneasca? Repet muzica, nu manele &co.
gepeto
Nu putem sa facem un fisier care sa contina toate adresele acestor posturi de radio si sa le importam direct in Winamp???
a21alex
QUOTE(matthew @ Feb 14 2006, 13:56) *

Oficial nu exista...doar daca exista vreun impatimit , a carui adresa nu este cunoscuta, caz in care ar trebui sa vina aici sa faca linkul public....deshi ma indoiesc.....maneaua e la putere...... din pacate....smile.gif

QUOTE(gepeto @ Feb 14 2006, 14:57) *
Nu putem sa facem un fisier care sa contina toate adresele acestor posturi de radio si sa le importam direct in Winamp???

......cauta pe aici prin forum m3u playlist au fost puse cateva cu multe radiouri......TOATE nu cred ca pot fi cuprinse...doar daca s-ar deschide un post in care sa se creeze un asemenea playlist si care sa se actualizeze...de fiecare data ! Cine se incumeta ?
FireEyes
QUOTE(matthew @ Feb 14 2006, 13:56) *

http://radio.itbox.ro/detalii/Internet/rad...easca-live.html

Populara si lautareasca autentica !
Parintii si bunicii nostrii stiu de ce biggrin.gif
matthew
Multumesc mult! Pacat ca au stream numai de 40 kbit/s!
FireEyes
QUOTE(matthew @ Feb 14 2006, 23:48) *
Multumesc mult! Pacat ca au stream numai de 40 kbit/s!

Le-am trimis mail si i-am intrebat,
in masura in care imi vor raspunde va voi da si un raspuns pe forum .
FireEyes
O parte din mail

Pe viitor insa speram sa facem si acest lucru.

Deci mai avem de asteptat...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.