frumosuuuuuu
5th January 2009, 15:49
Va rog am si eu nevoie de ajutor!Un idiot m-a accidentat fara a avea vreo vina ..personal..!Suma totala in ceea ce proveste avaria se incardeaza in jurul a 26 de mil!masina am laut-o cu fix 120 de mil!Vreau sa stiu cat ar trebui sa-mi ofere cei de la asigurare!???mentionez ca Vinovatul are asigurare....el a dat asigurarea si acum il doare-n pl.. de mn!nesimtitul nici nu m-a mai contactat de atunci!Vreau sa-mi etalati mai multe alternative eventual p;rielnice pentru mine ca victima sigura!fiindaca cu CSa aia nu se poate reyolva pe cale amiabila..va multumesc anticipat!
jay333
5th January 2009, 15:58
Cine nu avea vina ... personal? Cine ti-a facut calculul pagubei? Daca nesimtitul aka. vinovatul are asigurare si ti-a dat-o, pentru ce sa te caute, sa te scoata la o cafea?
C.F.S.
5th January 2009, 16:09
Pai ce treaba ai cu el? Acum iti repari masina pe asigurarea lui. Cauta cu incredere pe site-ul politiei ca vei gasi un tutorial pe tema asta (repararea pe baza rca ului de la vinovat).
frumosuuuuuu
5th January 2009, 16:21
QUOTE (jay333 @ Jan 5 2009, 15:58)

Cine nu avea vina ... personal? Cine ti-a facut calculul pagubei? Daca nesimtitul aka. vinovatul are asigurare si ti-a dat-o, pentru ce sa te caute, sa te scoata la o cafea?
Da...acum am vazut..nu m-am exprimat coerent.....Eu am fost accidentat,EU SUNT VICTIMA EL VINOVATUL!asa este!Dar daca suma primita de la Asigurarea lui nu corespunde cu totalul cheltuielilor....ce pot face...?ca nu-mi convine sa pun eu diferenta de bani sa mi-o repar singur!din moment ce eu nu am avut nicio vina!1@x(((((.dati-mi mai multe informatii va implor!ce pot face eu...cum pot actiona impotriva lui...daca se poate actiona impotriva lui..mentionez ca nu am CASCO la masina!Nu cunosc prea multe detalii intrucat nu am mai fost pus in aceasta situatie anterior!va multumesc!
furtunos
5th January 2009, 16:24
Ai putea sa-l dai in judecata unde ai putea chiar sa castigi dar nu cred ca se justifica cheltuiala pe avocat avand in vedere ca te costa 2600 lei reparatia si CSA-ul iti va da ceva bani, n-o faci din banii tai pe toata.
Asta e dezavantajul masinii vechi careia nu-i poti face CASCO...
melcu79
5th January 2009, 16:50
Adica, omul ti-a dat asigurarea, dar tu mai vrei niste bani.
Da, este vinovat dar a platit (amenda, poate) si ti-a dat asigurarea.
Dragut, ce sa zic, omul e nesimtit ca ti-a dat asigurarea sau ca nu te cauta sa iti mai dea bani dupa accident?
Din punct de vedere legal el si-a facut datoria, problema e la CSA sau la tine (masina are valoare mica si nu iti acopera reparatia).
mst
5th January 2009, 16:59
banii ii primesti de la rca, nu de la sofer. el este absolvit de orice vina si iti mai da alti bani doar daca e fraier.
suma primita va fi calculata dupa niste reguli clare. suma pe care speri tu sa o primesti nu e neaparat suma ce o vei primi, pt ca estimarea ta poate fi bazata pe niste cerinte exagerate.
de asemenea, suma ce ti-o ofera ei poate fi subdimensionata, adica mai mult ca sigur vor incerca sa scape mai ieftin.
daca mergi la un service cu decontare directa nu ar trebui sa iti faci tu probleme de genul asta.
ciomo
5th January 2009, 18:21
ce treaba are CSA-ul in toata aceasta problema ???? In primul rand te duci la firma de asigurari unde avea persoana respectiva RCA-ul, inspectorul de la daune i-ti va face constatarea dupa care daca nu esti multumit de constatarea facuta de respectivul inspector poti apela la CSA. Dupa constatare s-ar putea sa ai surprinderea ca respectiva firma de asigurari sa aiba colaborare incheiata cu service-ul unde vrei sa repari tu masina si in cazul asta nu te mai doare capul de bani si facturi ci doar duci masina la reparat, iar cand e gata te duci cu devizul inapoi la asigurator. Daca totul e ok in maxim 24 de ore i-ti ridici masina si ai scapat de toata beleaua .
filipxxx
5th January 2009, 18:24
Din pacate este unul din dezavantajele masinii prea vechi, insa e normal sa-ti rezolvi toate problemele cu asiguratorul. Intreaba prin service si vezi cum poti sa intrii pe fir cu un constatator, dai o atentie si poate se rezolva treaba mai ieftin. Gandeste-te ca si tu poti lovi pe unul cu o Dacie care valoreaza 25 de milioane, insa masina aia reparata la Dacia in service cu 40 lei ora pe manopera duce la un deviz de vre-o 4000 de lei. Ti se pare normal sa-i dai aluia alta masina doar pentru ca ai avut ghinionul de a lovi un morman de rugina?
sanddy1964
5th January 2009, 19:49
Cat pana mea tre' sa-ti mai dea ala la o masina de 3 000 de euro care are o aripa indoita si un far spart?
AI rabdare sa ai constatarea in mana si apoi vezi ce e de facut.Daca il loveai tu pe el, cat ii dadeai in plus fata de asigurare?mai ales daca omu avea vreun Mercedes CLS sau vreun A8...
bossake
5th January 2009, 19:56
inteleg ca e frustrant insa daca avaria face 26 de milioane, cred ca diferenta dintre totalul reparatiilor si cat ofera ei nu are cum sa fie prea mare.ma gandesc ca nu iti ofera 10 milioane, nu? probabil undeva ~20 de milioane. astia 6 milioane sunt pierderea ta, asta e... altii in cazuri d-astea pierd mult mai mult.
tot ce poti sa faci e sa incerci pe cale amiabila sa mai recuperezi cateva milioane de la vinovat. poate ai noroc si e om intelegator. daca nu, asta e.
o alta solutie era sa repari in regie proprie masina. astfel pooti lua piese din dezmembrari, te duci la un service mai ieftinache si astfel e posibil sa vezi ca iti ramaneau si ceva bani.
Black Daniel
5th January 2009, 21:05
QUOTE (frumosuuuuuu @ Jan 5 2009, 15:49)

Va rog am si eu nevoie de ajutor!Un idiot m-a accidentat fara a avea vreo vina ..personal..!Suma totala in ceea ce proveste avaria se incardeaza in jurul a 26 de mil!masina am laut-o cu fix 120 de mil!Vreau sa stiu cat ar trebui sa-mi ofere cei de la asigurare!???mentionez ca Vinovatul are asigurare....el a dat asigurarea si acum il doare-n pl.. de mn!nesimtitul nici nu m-a mai contactat de atunci!Vreau sa-mi etalati mai multe alternative eventual p;rielnice pentru mine ca victima sigura!fiindaca cu CSa aia nu se poate reyolva pe cale amiabila..va multumesc anticipat!
- Zici tu ca vinovatul ti-a dat asigurarea si il doare in pl... Bucura-te ca a avut asigurare, ca daca n-ar fi avut ... atunci sa vezi distractie ... si ce tare te-ar fi durut pe tine ... in alta parte ... Si apropo, unde ai vrea sa il doara ? Si pe mine tot acolo m-ar durea daca as fi in locul lui ...
- Nu te-a mai contactat "nesimtitul" de atunci ? Iti era dor de el, trebuia sa iti poarte de grija, eventual sa dea el vreo spaga pe la service ? C'mon, man, revino cu picioarele pe pamant !!!
- Vrei sa ti se etaleze mai multe alternative ??? Da' n-ai vrea si sa se ocupe cineva de masina ta si eventual maine-poimaine sa iti dea un telefon si sa iti spuna ca e gata si de unde o poti ridica ?!?
- Omule, spala-te pe fata si revino-ti !!!
LE: Am citit tot ce s-a scris pe aici. Dupa parerea mea, Sandy are mare dreptate.
closchkutza
5th January 2009, 21:42
QUOTE (sanddy1964 @ Jan 5 2009, 19:49)

Cat pana mea tre' sa-ti mai dea ala la o masina de 3 000 de euro care are o aripa indoita si un far spart?
AI rabdare sa ai constatarea in mana si apoi vezi ce e de facut.Daca il loveai tu pe el, cat ii dadeai in plus fata de asigurare?mai ales daca omu avea vreun Mercedes CLS sau vreun A8...
De ce sa dea omul in plus pentru ca cel lovit ar avea CLS sau A8? Daca avea asigurare nu dadea nimic, asa cum nici individul care l-a lovit acum nu da nimic decat asigurarea. Sau astia cu CLS-uri si A8-uri au un ou in plus si pentru asta primesc si asigurare si despagubiri?
catalinmariescu
5th January 2009, 22:39
Asta ai inteles tu din ce a scris sanddy?
test_driver
6th January 2009, 18:07
Frumosule, daca reparatia costa mai putin decat masina, asigurarea iti va despagubi tot, daca valoarea daunei e mai mare iti da dauna totala, si basta.
Vinovatul e vinovat, accidente se intampla, iar daca vinovatul si-a platit RCA-ul, este absolvit de orice alta plata, care revine asiguratorului, tu daca lovesti, dupa cum spunea Sanddy, un A8 sau vre-un Ferrari, ti-ar convenii sa vina proprietarul sa-ti ceara vreo 2-30 000 Euro cand tu ai RCA platit? iti zic eu, nimeni nu e perfect, asa ca nu ti-ar convenii, si pentru ca nimeni nu e perfect, exista accidente, si pentru ele, slava Domnului, sau nu, s-au inventat asigurarile.
msn2
7th January 2009, 21:19
ai dreptate cu fraza: "daca vinovatul si-a platit RCA-ul, este absolvit de orice alta plata, care revine asiguratorului," DAR cu o exceptie: dauna depaseste suma maxima pe rca, acele 100-200 mii de euro.
deci daca tu lovesti o masina de 500mii euro si reparatia costa 200mii euro, max acoperit de rca este sa zicem 150mii.
restul de 50 mii tre sa il acoperi tu din buzunar.
pt a fi acoperit de situatia asta exista o polita speciala numita "rca-excedent".
sper ca s-a inteles.
.
morogan
7th January 2009, 22:19
Limita e de 700.000
test_driver
8th January 2009, 20:23
QUOTE (msn2 @ Jan 7 2009, 21:19)

ai dreptate cu fraza: "daca vinovatul si-a platit RCA-ul, este absolvit de orice alta plata, care revine asiguratorului," DAR cu o exceptie: dauna depaseste suma maxima pe rca, acele 100-200 mii de euro.
deci daca tu lovesti o masina de 500mii euro si reparatia costa 200mii euro, max acoperit de rca este sa zicem 150mii.
restul de 50 mii tre sa il acoperi tu din buzunar.
pt a fi acoperit de situatia asta exista o polita speciala numita "rca-excedent".
sper ca s-a inteles.

.
Se pare ca limita e de 700 000, si sa zicem ca fac dauna totala la un bugatti veyron, care e milionu si ceva, pai sa astepte ala banii de la mine pana o albii... Eu am facut tot ce-mi sta in putinta, adica RCA, restul e can can, sa ma bage la parnaie daca nu le convine. Cand oi avea 500 000 oroi o sa ma consider bogat, momentan 95% din populatia Romaniei abia viseaza (daca pot macar atat sa faca) la un 100 000 Euro bani in banca.
msn2
14th January 2009, 00:14
pai nu te baga la puscarie.
te obliga sa platesti un anumit procent din venitul lunar pana achiti diferenta
.
sansele sa se intample asa ceva la noi sunt mici.
doar daca pocnesti vreun camion plin cu lcd-uri de 2 metri si ala se face praf.
sau vreun car tv.
test_driver
14th January 2009, 12:21
Si daca nu am un venit constant, si chiar sunt luni, multe, in care nu am nici un salariu? Sau daca pur si simplu inca traiesc pe banii parintilor, si o voi face inca vre-o 10 ani de acum incolo, sau mai mult? (nu e cazul meu la nici una din situatii, dar daca?) Si apoi fac o paguba de 1 mil Euro.
Si daca am minimul pe economie, pot sa platesc si 100% din salariu, ca pana fac 300 000 Euro trebuie sa treaca vreo 3000 de luni(250 ani)
msn2
14th January 2009, 18:56
multi de daca 
DACA vrei sa stii exact ntreaba un avocat.
test_driver
14th January 2009, 22:23
Pai si daca nu cunosc nici un avocat??
ok ok am priceput, iti zic eu ce or sa faca, or sa te lase linistit.
frumosuuuuuu
26th January 2009, 15:47
Doamne!nu pot sa cred!cata implicare!Va multumesc din suflet....se pare ca mai exista si oameni care sunt interesati de soarta altuia...si nu exclusiv cei care posteaza pe forum doar ca sa ''se afle in treaba''!Va multumesc inca o data!S-a rezolvat!Eu a trb sa mai dau 5000000!asta este!
Inspector-Daune
31st January 2009, 15:37
QUOTE (frumosuuuuuu @ Jan 5 2009, 16:21)

Da...acum am vazut..nu m-am exprimat coerent.....Eu am fost accidentat,EU SUNT VICTIMA EL VINOVATUL!asa este!Dar daca suma primita de la Asigurarea lui nu corespunde cu totalul cheltuielilor....ce pot face...?ca nu-mi convine sa pun eu diferenta de bani sa mi-o repar singur!din moment ce eu nu am avut nicio vina!1@x(((((.dati-mi mai multe informatii va implor!ce pot face eu...cum pot actiona impotriva lui...daca se poate actiona impotriva lui..mentionez ca nu am CASCO la masina!Nu cunosc prea multe detalii intrucat nu am mai fost pus in aceasta situatie anterior!va multumesc!
Reparatia autovehiculului se face pe baza RCA a persoanei vinovate de accident.
Te duci cu polita RCA + procesul verbal de la politie in original + autorizatie de reparatie la societatea de asigurare a persoanei vinovate + masina avariata.
Ti se deschide dosarul de dauna, facandu-se o constatare a avriilor, respectiv proces verbal de consatare + poze la masina.
In baza celor sus mentionate se face un calcul.. ca valoarea daunelor sa nu depaseasca valoarea autoturismului la data accidentului (presupun ca nu este un caz de dauna totala).
Te trimite la un service agreat de societate si ori iti face un deviz in cazul daunei totale ori treci direct la reparat, in functie de ceea ce iti spune inspectorul de dauna sa faci.
OK-ul de plata se da de catre societate direct in service, prin transfer bancar, tu nu vezi nici un ban!
TU ASTEPTI DOAR SA TI SE REPARE MASINA SI S-O RIDICI GATA REPARATA!
SUCCES...
cosmin_miu
3rd February 2009, 00:05
dupa cum am prezentat in topicul accidente cineva mi-a atins masina si mi-a dat rca la otp garancia. (aripa , bara , stop , janta zgariata)
Am dus masina in service , si desii paguba la prima vedere e minora (masina e mai pretentioasa si adaosul service-ului foarte consistent)mi-au facut devizul de plata si arata cam 3990 E din care 550 E manopera. Maine urmeaza sa primeasca si OTP devizul de plata si sigur nu v-or fi de acord cu aceasta suma. Cu siguranta or sa-mi subevalueze masina si nu stiu daca se mai incadreaza cei 3990 in reparatie. ......Insa masina o am asigurata si casco la o suma REALA de 8500 E.
Azi am vorbit si cu o firma importatoare de piese si mi-au zis ca piesele respective valoreaza in jur de 2000-2500 E la care este posibil sa-mi dea si un discount (piesele ajung in 3-4 zile din germania). De la firma asta cea ma scumpa mi s-a parut o janta (350 E ) pe care pot sa o achizitionez din ro sh la 100E si din germania la 220 E noua.(asa ar costa piesele intre 1700-2200 E + discount aferent) In acest caz reparatia nu ar depasi cu totul 2500-2900 E , insa rca-ul nu cred ca va mai plati direct.
Ce fac ?
1.Accept sa repar masina in sistem propiu daca rca o sa-mi dea cel putin 3500 E ? (afacere sau spargere)
2.Repar pe casco cu regres la rca ? in acest caz mai tre sa platesc fransiza de 100 E (pe care vinovatul acum 1 saptamana a zis ca mi-ar plati-o el .....dar e posibil sa figurez cu un malus )
3.Ma inteleg cu rca ....poate achizitioneaza piesele de la aceea firma si sa repare masina la service-ul cu decontare directa unde am dus-o.
As avea si banii sa platesc eu piesele in avans....dar nu stiu cum sunt OTP astia cu plata si nu am chef sa alerg dupa ei .
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.