nataroman
1st January 2009, 22:35
Buna ziua, am si eu o problema, casa mea e in rosu si avand planseu de lemn peste parter m-am gandit sa imi fac tavanul din lambriu de lemn, sa las cam 5 cm din grinzi ca aparente pt a crea impresia de rustic. A mai facut cineva asa? oare merge? Precizez ca grinzile peste parter sunt de 15x20.
adris1919
2nd January 2009, 18:20
Tizul meu Master, a exprimat intocmai si parerea mea. Intamplator sau nu, lucrez intr-un domeniu legat strans de lemn, si multi colegi mai batrani si-au facut casele/apartamentele in perioada '85-'95, cand erau foarte la moda lambriurile din lemn. Era ceva de genul status-car din zilele noastre triste. Aveai lambriu in casa, erai cineva. Facandu-le vizite nenumarate colegilor mei, am constatat de fiecare data cat de deprimanta este atmosfera creata de acest lambriu. Singura zona unde nu m-a deranjat foarte tare a fost in mansarda unor cabane montane, probabil doar pt ca erampatruns de beatitudinea produsa de minunatiile peisajelor de afara.
Intr-adevar, cea mai simpla, ieftina si de efect solutie este cea sugerata de adi_master. Dupa ce ai vopsit tavanul de rigips in alb, mai tragi si o nuanta inchisa de lac pt lemn pe grinzile ramase aparente, pe care le asortezi la culoarea mobilierului si ai obtinut o minune de finisaj interior care imbina perfect stilul rustic cu cel clasic.
Succes!
Cu stima,
Adi.
kykobaw
3rd January 2009, 01:05
DE ACORD CU mASTER. CEA MAI BUNA SOLUTIE.
nataroman
10th July 2009, 08:05
Si pana la urma am optat pentru tavan din lambriu de lemn. Am sa atasez cateva poza ca sa vada si eventualii doritori de finislari interioare. Mie mi-ar fi prins bine astfel de poze la inceput.