Întrebare

nullbyte

Salut!

Se merită să învăț web design? Prin web design mă refer să știu HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX, Photoshop și SEO. E de viitor? Web designerii sunt căutați? În special cei ce știu acest "set" de lucruri? Pe digitalPoint văd că se oferă ceva bani pe servicii de design, $100-200 un amărât de logo de exemplu.
DarkAngelBv
La cum ai pus intrebarea, NU SE MERITA.

XWD
QUOTE (nullbyte @ Dec 30 2008, 22:27) *
Salut!

Prin web design mă refer să știu HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX, Photoshop și SEO.

Asta e mentalitate de Roman ... eu m-am lasat de grafica pentru ca am trecut pe programare si tu vad ca vrei sa stii de la seo pana la programare si design. Cand sti tu php, mysql, Java Script si AJAX eu voi fi popa sau popa junior biggrin.gif

Fac php de vreo 2-3 luni si parca fac de ieri. Crezi ca asa de usor se invata un limbaj?

Ai mentionat de bani ... se merita? eu am inceput programarea pentru ca imi place. Nu m-am gandit nici macar 1 minut cat pot sa castig din programare.
Bafta oricum.
nullbyte
Nu am zis că se învață nimic ușor.

Pentru mine programarea și designul sunt pasiuni, și mă întrebam dacă pot scoate profit bun din ele. Scuzați-mă dacă am formulat greșit.
Owidiu
QUOTE (nullbyte @ Dec 31 2008, 14:24) *
Nu am zis că se învață nimic ușor.

Pentru mine programarea și designul sunt pasiuni, și mă întrebam dacă pot scoate profit bun din ele. Scuzați-mă dacă am formulat greșit.

Nu o intoarce, iar ca raspuns, poti face bani din orice !!! si din rahat ( se face acum carburant diesel )
i0nutzb
Am mai spus: NU se merită. Simplu, nu? smile.gif
nullbyte
* Îți place să ieși în fiecare seară în cluburi și să pierzi nopțile pe acolo?
* Dormi mai mult de șase-șapte ore/zi?
* Preferi să vezi un film în loc să citești o carte?
* Îți place să iei totul de-a gata?
* Detești să citești mult, mai ales pe monitor?
* Te enervezi ușor și îți trece greu?

Răspunsul la toate e NU...

XWD
QUOTE (i0nutzb @ Dec 31 2008, 18:08) *

I0nutzb, aici e vorba despre pasiune si pe urma posibilitatea de a face bani din pasiunea asta. Tipul care a deschis acest topic a luat putin invers lucrurile. A intrebat daca poate sa faca bani din programare si abia pe urma daca se merita atunci sa invete.

E important sa faci ce iti place nu neaparat sa scoti bani din ceea ce faci.
Uite la majoritatea programatorilor BUNI de pe aria PHP.
Fac programare pentru ca le place nu pentru ca fac bani din asta.
Banii sunt doar o motivatie in plus dar nu ar trebuii sa fie principala motivatie pentru care sa incepi sa faci programare.

@I0nutz, daca tie nu ti se potriveste o meserie nu inseamna ca nu i se potriveste nimanui.
nullbyte
XWD are dreptate... pentru că e mare lucru să iubești ceea ce faci, nu să lucrezi în silă și să spui în minte: "încă o zi obositoare de design și development, kill me".
Owidiu

QUOTE (i0nutzb @ Dec 31 2008, 19:08) *

* Îți place să ieși în fiecare seară în cluburi și să pierzi nopțile pe acolo?
* Dormi mai mult de șase-șapte ore/zi?
* Preferi să vezi un film în loc să citești o carte?
* Îți place să iei totul de-a gata?
* Detești să citești mult, mai ales pe monitor?
* Te enervezi ușor și îți trece greu?

Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin o întrebare, NU te apuca. Serios, nu este pentru tine. Deoarece programarea (și tot ce ține de IT în general) înseamnă multe nopți nedormite, mii de pagini citite și mult, MULT calm. Dacă nu le ai pe astea, mă îndoiesc profund că vei reuși în acest domeniu…

Aiurezi aici, distractia e distractie, munca e munca...
XWD
QUOTE (Owidiu @ Jan 1 2009, 15:29) *
Aiurezi aici, distractia e distractie, munca e munca...

Corect. Daca esti programator nu inseamna ca nu poti sa te distrezi cu prietenii sau ca nu poti sa te culci seara devreme. Trebuie oricelucru sa fie facut cu un evhilibru ... nu in extreme. Ei bine stau pana noaptea tarziu pe calculator (2-3 noaptea) dar nu inseamna ca daca nu as sta pana tarziu nu as fi programator.

Cum a zis si Owidiu, munca e munca si distractia e distractie.
i0nutzb
Vreau să văd un programator BUN care pierde nopțile prin cluburi, urăște să citească pe monitor, este irascibil din cale-afară și îi place să ia totul de-a gata. Cum? Niciunul? Eh, hai, nu pot să cred...
ady_chesnoiu
Nu se martiă . Dacă vrei învață C++ , C# și alte limbaje software . Se câștigă destul de bine 2600 lei pentru începători în Bucale biggrin.gif . Dar bineînțeles , sunt mult mai grele biggrin.gif .
XWD
QUOTE (i0nutzb @ Jan 1 2009, 20:59) *
Vreau să văd un programator BUN care pierde nopțile prin cluburi, urăște să citească pe monitor, este irascibil din cale-afară și îi place să ia totul de-a gata. Cum? Niciunul? Eh, hai, nu pot să cred...

I0nutz a fi programator nu inseamna sa ai neaparat un alt mod de viata.
Majoritatea programatorilor POATE ca ar raspunde cu NU la intrebarile puse de tine dar nu inseamna ca acesta este un standard adica esti sau nu programator.
Totul vine din pasiune in domeniul programarii ... cel putin asa e in cazul meu si in cazul programatorilor cu care colaborez.
i0nutzb

Ba exact asta înseamnă smile.gif
Majoritatea programatorilor POATE ca ar raspunde cu NU la intrebarile puse de tine dar nu inseamna ca acesta este un standard adica esti sau nu programator.

până nu văd
un programator BUN care pierde nopțile prin cluburi, urăște să citească pe monitor, este irascibil din cale-afară și îi place să ia totul de-a gata.

nu te cred.

DarkAngelBv
QUOTE (XWD @ Jan 1 2009, 21:31) *
Totul vine din pasiune in domeniul programarii ... cel putin asa e in cazul meu si in cazul programatorilor cu care colaborez.

Ba da, un programator BUN are un alt mod de viata dupa ce incepe munca propriu-zisa decat inainte.
Eu, acum 4-5 ani ieseam zilnic cu prietenii, mergeam prin cluburi, etc. De cand am inceput sa invat programare modul meu de viata s-a schimbat, ieseam foarte rar pe afara, mai nou, cand ieseam pe afara ori trebuia sa platesc ceva facturi ori sa ma intalnesc cu iubita. De nopti nedormite nu mai spun (am stat o anul trecut 4 zile fara sa dorm deloc, pana am fost atat de apuizat incat abia stateam in picioare).
In primul rand nu e usor sa fi PROGRAMATOR (nu multi stiu ce inseamna asta cu adevarat) si in al 2-lea rand, nu toti programatorii sunt unii BUNI.
i0nutzb
Ba da, un programator BUN are un alt mod de viata dupa ce incepe munca propriu-zisa decat inainte.
Eu, acum 4-5 ani ieseam zilnic cu prietenii, mergeam prin cluburi, etc. De cand am inceput sa invat programare modul meu de viata s-a schimbat, ieseam foarte rar pe afara, mai nou, cand ieseam pe afara ori trebuia sa platesc ceva facturi ori sa ma intalnesc cu iubita. De nopti nedormite nu mai spun (am stat o anul trecut 4 zile fara sa dorm deloc, pana am fost atat de apuizat incat abia stateam in picioare).
In primul rand nu e usor sa fi PROGRAMATOR (nu multi stiu ce inseamna asta cu adevarat) si in al 2-lea rand, nu toti programatorii sunt unii BUNI.

Mulțumesc! biggrin.gif
Owidiu
QUOTE (darkangelbv @ Jan 2 2009, 13:52) *

Exista intradevar tendinta de a numai socializa, dar asta nu se aplica pentru toti. Iar aceasta tendinta are urmari foarte grave.
XWD
Mie nu mi se pare ca am alt stil de viata de cand fac programare pentru ca si inainte nu prea socializam.
Ca sa fie clar pentru toata lumea.

Exista tipuri diferite de oameni si de programatori. Daca esti programator nu inseamna ca trebuie sa stai toata noaptea si sa scrii cod. Se poate sa fi si echilibrat.
Daca esti programator nu inseamna ca nu trebuie sa mergi prin cluburi desi majoritatea (printre care si eu) nu prea merg in cluburi.

Se poate in orice domeniu de activitate sa fi echilibrat. Asta tot incerc sa zic smile.gif

Cat despre mine ... nu am socializat nici inainte sa fiu programator si de aceea nu am prea remarcat schimbarea de cand fac programare smile.gif
i0nutzb
Iar aceasta tendinta are urmari foarte grave.

Câștiguri mai mari? naughty.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.