Accident auto cu autovehicul nedeplasabil

charme

Cum procedam in cazul unui accident in urma caruia autovehiculul a devenit nedeplasabil?

Din experienta proprie si din exprimarile companiilor de asigurari, eu inteleg ca:

Daca autovehiculele implicate in accident au devenit nedeplasabile prin forte proprii urma evenimentului, conducatorii auto au obligatia de a le deplasa cit mai mult pe partea dreapta a drumului, de a anunta telefonic organele de politie despre evenimentul produs si de a astepta la fata locului sosirea organelor constatatoare.

cineva s-a straduit sa-mi explice ca stiu gresit. vi s-a intamplat vreodata sa vi se ceara sa ajungeti cu masina la sectie chiar daca necesita tractarea?
brake_ice
QUOTE (charme @ Dec 30 2008, 11:43) *
Cum procedam in cazul unui accident in urma caruia autovehiculul a devenit nedeplasabil?

Il tractezi sau suni la asistenta, vin ei si te rezolva.

Zetics
AM trecut si eu in urma cu 1an jumate prin asa ceva, si s-a intamplat in felul urmator: am anuntat politia, la un moment dat a trecut un politai pe acolo, ala a facut constatarile de daune pe o hartie pe care a semnat-o (n-au existat probleme ca cine e vinovat, totul era clar si in plus vinovatul a recunoscut fara probleme, avea RCA in regula etc), dup-aia ne-am dus amandoi cu ce am putut la sediul de politie (deci fara masini, amandoua erau netrasportabile) si am facut restul de acte (constatari, amenzi si dovada de 15 zile pentru vinovat, caruia i-a suspendat carnetul 60 de zile pentru neacordare de prioritate).

Masina am dus-o ulterior pe platforma direct in service, unde veneau oricum si agentii constatatori de la Allianz (am reparat-o pe casco cu regresie la RCA-ul vinovatului).
Crash
@charme realitatea e alta din pacate......depinde si cum ai noroc de politisti(unii intelegatori iar altii cretini)

acum ~2 ani m-a lovit un tir pe toata partea stanga...se putea circula cu masina insa nu puteam deplasa tir-ul prin centrul Bucurestiului,care pe deasupra mai avea si sofer strain de nici nu ma puteam intelege cu el asa ca am chemat un echipaj....aia i-au aratat catusele si au tipat la el un pic(saracu` nu era destul de speriat) si ne-au trimis la sectie.........unde dobitocul de la constatari era chitit sa vada daunele la tir ca altfel el nu poate sa incheie procesul verbal(tir pe care normal l-am lasat la locul accidentului pentru ca avea o avarie...........de abia ii luasem prafu` de pe bara)

C.F.S.
Am trecut prin asa ceva cu un prieten, un dobitoc a fortat trecerea desi se facuse rosu (am studiat ulterior timingul la semaforul respectiv)... iar prietenul asta al meu nu stiu ce draq nu a fost atent, pur si simplu nu l-a vazut. A venit un echipaj de politie, intamplator, si un agent a constatat daunele apoi am mers la politie unde s-au facut 1000 de PV.
charme
ok, si continuarea?

nu neaga nimeni ca iq-ul poate fi scazut uneori sub limita in astfel de imprejurari, da-s curioasa cat de departe poate merge.

oricum, discutia de aseara se referea la masini cu adevarat netransportabile. ca nu m-ar mira prea tare sa aflu ca vi s-a cerut sa plimbati tirul pan' la sectie, astept insa si-un exemplu cu platforma parcata in fata sectiei. nu ca asta m-ar convinge de "SIGUR"-ul care se tipa aseara, sau ca m-ar face sa ma indoiesc de facultatile mele mentale sau sa pun sub semnul intrebarii veridicitatea experientei prin care am trecut. mi-ar arata doar ca prostia intr-adevar n-are limite smile.gif
rox
Draga mianna
Poti sa te indoiesti de ce si cite ori doresti.
Vad ca insisti cu aceeasi chestie, la infinit, asa ca ma repet, cu riscul de a plictisi lumea.
Spuneam ca daca suni la 112 si spui ca ai facut accident, primul lucru care esti intrebat e " exista victime?". Daca raspunsul e "nu", SIGUR ( ce tupeu pe mine, dupa ce ca zbier mai si subliniez, sunt o nesimtita. comportamentul meu parca aduce cu al cuiva care pe vremea cind modela o arie facea greseli la care te-ai astepta de la un student repetent cigar.gif ) tanti sau nenea operatorul or sa-ti spuna sa te duci frumos la politie si sa declari accidentul, indiferent ca le spui tu ca nu mai poti deplasa masina sau ca nu mai exista masina. Pina sa apuci tu sa spui asta, nici nu cred c-o sa mai fie cineva la telefon.

C.F.S.
Daca stii sa pui problema, poti sa aduci echipajul de politie. Eu am sunat la 112 pentru mult mai putin decat un accident si au aparut foarte prompt si au rezolvat problema (aurolac scandalagiu). La fel de bine daca dai peste vreo sictirita la telefon, te da cu flit de nu te vezi...
charme
QUOTE (rox @ Dec 30 2008, 14:13) *
Draga mianna
Poti sa te indoiesti de ce si cite ori doresti.
Vad ca insisti cu aceeasi chestie, la infinit, asa ca ma repet, cu riscul de a plictisi lumea.
Spuneam ca daca suni la 112 si spui ca ai facut accident, primul lucru care esti intrebat e " exista victime?". Daca raspunsul e "nu", SIGUR ( ce tupeu pe mine, dupa ce ca zbier mai si subliniez, sunt o nesimtita. comportamentul meu parca aduce cu al cuiva care pe vremea cind modela o arie facea greseli la care te-ai astepta de la un student repetent cigar.gif ) tanti sau nenea operatorul or sa-ti spuna sa te duci frumos la politie si sa declari accidentul, indiferent ca le spui tu ca nu mai poti deplasa masina sau ca nu mai exista masina. Pina sa apuci tu sa spui asta, nici nu cred c-o sa mai fie cineva la telefon.

hai ca incepem sa ne-ntelegem tongue.gif

normal ca o sa-ti spuna sa te duci sa-l declari (deocamdata, ca inteleg ca se va schimba de anul viitor cu chestia aia careia-i zice "intelegere amiabila" or smth).

ce spun eu (si nu numai eu, dar se pare ca nu-ti pasa si te consideri standard, desi inca n-am priceput ce si cum s-a intamplat, ca nu vrei sa explici) e ca se face constatarea la fata locului. dupa care soferii merg cu ea in manuta la politie. ce-mi explicai tu aseara (ca acu' parc-o dai cotita) e ca ti se cere sa mergi cu masina pe faras biggrin.gif

daca tie ti se-nchide telefonu-n nas, ghinion. noua ni s-a spus pana si numarul la care sa sunam pentru a-i chema pe constatatori. iar ceea ce crezi tu ca se va intampla cand sun eu nu ma intereseaza catusi de putin decat asa, ca amuzament.

iar de-ndoit nu ma-ndoiesc de nimic. sunt convinsa ca exista atat operatoare lipsite de bunavointa, cat si soferi care nu stiu sa puna problema si n-au habar ce drepturi au. voiam sa vad doar cat de multi, ca pentru mine-s tot exceptiile smile.gif

ps: dac-am modelat aria, nu pot decat sa ma bucur, asta fusese si dorinta mea. insa mi se incredintase sarcina s-o moderez wink.gif ce-s alea paronime ma asept sa stie un elev de scoala generala smile.gif
crst_g

deci charme = mianna? :scarpinat-in-barba:
charme
:reverenta-si-falfait-din-gene:

scuze, se pare ca pe aria asta am omis sa ma prezint tongue.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.