DarkAngelBv
30th December 2008, 00:44
Cine dracu au fost cretinii care au aprobat montarea bordurilor pe mijlocul drumului?
Aseara (28.12.2008), in timp ce se intorcea de la munca un prieten cu un clio, un dobitoc cu duba de maramures l-a urcat pe bordura ce separa sensurile de mers (la iesire din Brasov spre ghimbav, unde au facut de curand inca un sens giratoriu super-infect). La 10 minute, in acelasi loc, a mai avut loc un accident, o dacie cu o alta masina (dacia s-a urcat pe bordura si a ricosat in cealalta masina). In seara asta am fost cu prietenul sa-si ia masina de la service (cunostea pe cineva si i-a facut-o urgent, pentru ca maine plecam spre locul unde vom petrece revelion-ul si avea nevoie de masina) si cand ne-am intors din Brasov, la iesire (de data asta inainte de acelasi sens giratoriu) era infipt un logan de pe taxi (impactul a fost atat de puternic incat a smuls 2 randuri de placi dinalea de beton).
Prietenul meu s-a ales cu o janta praf (norocul lui ca isi pusese jantele de tabla cu 2 zile inainte, ca pe cele de aluminiu a dat in toamna 600 de euro
), bascula rupta, pivoti smulsi, capat de bara rupt, spoiler si proiector varza, lonjeron putin cutat si o chestie care uneste lonjeroanele, pe sub motor stramba (tipul de la service a zis ca aia e cea mai rezistenta piesa din toata masina si s-a strambat de parca ar fi fost din ceara). Acum ii sta roata ceva mai in spate decat ar fi normal (cam cu 1cm). Din pacate nu avea CASCO.
Este incredibil, bordurile au fost montate, chipurile, sa nu se mai faca accidente. Dimpotriva, in ultimele 2 zile am vazut 4 masini avariate in bordurile respective pentru ca sunt prost semnalizate. In total, de cand sunt bordurile cred ca au fost cel putin 20 de accidente.
Zetics
30th December 2008, 15:07
Nu cunosc zona, dar inteleg ca accidentele se intampla in primul rand din cauza dobitocilor care nu tin banda si ii imping pe cei de pe banda de pe centru catre bordurile vietii. Mai bine cei ghinionisti ar intra in cei din dreapta care nu-s in stare sa tina banda, decat sa dea in bordurile alea nenorocite care distrug roti, suspensii si lonjeroane. O tabla julita pe laterala se reface mai usor. Evident si carnita multa edililor care pune de-mpulea borduri, eventual si nemarcate corespunzator (indicatoare, vopsea fluorescenta/reflectorizanta etc).
DarkAngelBv
30th December 2008, 15:59
Am facut o mica schita. Masina verde e a prietenului, cea neagra e un taxi care era infipt acolo aseara
Chestia este ca imediat dupa curba, banda 2 se termina in parapet. Daca ai putina viteza si nu cunosti drumul esti victima sigura pe vremea asta, cand majoritatea timpului e polei pe sosea.
Click pentru a vizualiza atașamentul
ViorelX
31st December 2008, 20:32
De acord ca toate aceste denivelari puse recent in mai toate intersectiile de pe drumurile nationale sunt opera unor cretini. Nu-s deloc utile si constituie o cheltuiala enorma de materiale, facuta DEGEABA. Nu inteleg cum pot acestea sa contribuie la cresterea sigurantei circulatiei, cand dimpotriva, ele sunt f periculoase. Drumul trebuie sa fie bine nivelat si sa aiba marcaje bune. Atat!
C.F.S.
2nd January 2009, 01:01
O chestie tampita e si pe Sos Fundeni (o banda care "dispare" brusc), cand ajung in zona promit sa fac un filmulet daca am camera la mine. E bordura plina de urme de cauciuc...
Evergreen
2nd January 2009, 02:19
la xxl? are o anumita logica, zic eu...
Zetics
2nd January 2009, 09:22
O chestie similara am intalnit la iesirea din Targoviste spre Bucuresti, sunt doua benzi dar in primul sat mai ramane doar una. Banda 1 pur si simplu dispare in pamantul si in santul de pe dreapta, prima oara era sa ies de pe sosea, noroc ca n-aveam pe nimeni in stanga. De atunci merg doar pe banda 2 prin zona.
DarkAngelBv
2nd January 2009, 10:21
aici banda 2 se termina in bordura. banda 1 devine banda 2. Nu era nimic rau, doar ca lucrul asta de intampla in 4-5 metri. daca ai ceva viteza si nu te incadrezi din timp, sau e vreun TIR pe prima banda ai pus-o
zuppy
2nd January 2009, 15:11
QUOTE (Evergreen @ Jan 2 2009, 02:19)

la xxl? are o anumita logica, zic eu...
din cate-mi aduc eu aminte, acolo mai apare temporar o banda pt cca. 100m, exact la intrarea in xxl. logica are, practic daca ajungi pe banda aia inseamna ca nu ti-ai tinut banda ta.
valeriu.b
2nd January 2009, 15:48
[quote name='darkangelbv' date='Dec 30 2008, 00:44' post='5742491']Cine dracu au fost cretinii care au aprobat montarea bordurilor pe mijlocul drumului?[quote]
Administratorul drumului (primarie, consiliu local etc) si Politia Rutiera, serviciul care se ocupa de Siguranta Traficului (sau ceva asemanator).
Adydum
3rd January 2009, 06:52
QUOTE (darkangelbv @ Dec 30 2008, 00:44)

Cine dracu au fost cretinii care au aprobat montarea bordurilor pe mijlocul drumului?
Aseara (28.12.2008), in timp ce se intorcea de la munca un prieten cu un clio, un dobitoc cu duba de maramures l-a urcat pe bordura ce separa sensurile de mers (la iesire din Brasov spre ghimbav, unde au facut de curand inca un sens giratoriu super-infect)
Sa inteleg ca daca nu era bordura aia intra pe contra-sens? Separatiile astea cu borduri, ziduri de beton s.a.m.d. au rolul lor benefic chiar daca ele in sine produc mai multe accidente minore: reduc numarul deceselor din accidentele frontale...
DarkAngelBv
6th January 2009, 02:38
QUOTE (Adydum @ Jan 3 2009, 06:52)

Sa inteleg ca daca nu era bordura aia intra pe contra-sens? Separatiile astea cu borduri, ziduri de beton s.a.m.d. au rolul lor benefic chiar daca ele in sine produc mai multe accidente minore: reduc numarul deceselor din accidentele frontale...
nu ai inteles. Daca nu era bordura isi tinea banda (ca sa monteze bordura s-au taiat cam 1-1.5 m din banda 2 de dus, dinspre Brasov).
De fapt cum era inainte drumul era perfect, acum banda 2 se termina in bordura si intra brusc in banda 1. Banda 1, la randul ei, a fost latita, doar ca cei care vin dinspre brasov spre ghimbav pe banda 1 au tendinta sa tina drumul drept (ajungand pe banda 2 si obligand pe cate unul sa se urce pe bordura
). Ar fi fost in regula daca latirea se producea pe o distanta considerabila (cel putin 50-100 m), doar ca se lateste brusc (nici 10 metri cu indulgenta).
Evergreen
6th January 2009, 09:36
hai mai ce va vaitati atita....
in bucuresti/militari/ gorjului cu ani in urma banda 3 4 (nustiu cite sint exact
) se termina brusc in scuar, fara nici o curbura nimic....nimic ...nimic
ca atingeti cu laterala bordura e una...dar sa intri frontal ca si cum te-ai urca pe trotuar nu mai spun cum e...
un coleg si-a luat zborul acolo (avea si viteza maricica...cca 60 70) si masina a stat in service destul de mult.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.